Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

La bergerie

Bekijk album (23)
/
 

Beschikbaarheid van 'La bergerie'

Wyta en Kees de Jong heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 05 aug 2020

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

La bergerie heeft 8 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

9,3
Bezocht in augustus 2019

Heerlijk huis, mooi van binnen en van buiten. Praktisch van binnen en van buiten. Wandelingen vanuit huis langs riviertjes, schaduwrijke bospaden. Centrum Rochechouart ook te belopen. Kortom, heerlijk.

10
Bezocht in augustus 2018

Heerlijke plek, van alle gemakken voorzien. Wyta en Kees zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Het terras geeft het idee dat je in een boomhut vertoeft. Wij hadden erg warm weer, maar het huisje is goed koel te houden. Veel privacy, goede matrassen, fijne stoelen.

9
Bezocht in augustus 2017
Henk Tameling

Rouchechouart, 16082017
De zon schijnt aangenaam op het terras. De parasol biedt te weinig bescherming tegen de straling, ook al is het bijna zeven uur in de avond. Een zwak windje brengt enige verkoeling. Ik staar over het dal met de appel, eiken- en de kastanjebomen. De schapen bij de buren zoeken schaduw onder de eikenbomen. Vanmorgen werd ik om half zeven gewekt doordat een schaap de weg en zijn kudde volledig kwijt was. Waarschijnlijk had ie een opening in de afrastering gevonden. Nu liep ie heel zielig te blaten van ongelukken. Zijn kuddegenoten reageerden met hetzelfde geblaat terug als teken van contact. Ik voelde me hopeloos, hoe kon ik een schaap terugbrengen bij zijn kudde? Ik heb al moeite met een verdwaalde poes. Het geblaat van het verdwaalde schaap was hartverscheurend.
Kraaien en mussen zoeken een tak voor het grote overzicht om strak een lekker hapje te scoren. In de verte hoor ik de kudde koeien met hun bellen om de nek. Grijs- blauwe wolken lijken tegen de hemel aangeplakt als een dot watten. René Margritte heeft ze fantastisch vastgelegd in zin surrealistisch werk. De witte vitrage beweegt op het ritme van het windje. Ik neem nog een slok wijn.
Wij komen hier voor de rust en die vinden wij hier volop. Ons werk in Nederland is veel meer dan 1000 kilometer ver weg. Hier lijkt het leven te rustig kabbelen op het ritme van de natuur. Ik denk aan de man op de markt van Piegut-Pluviers die slabonen verkocht, biologisch gekweekt. Wie is er het meest gelukkig? Wie het weet mag het zeggen.
Vanuit de prachtig gelegen gite La Bergerie van de Nederlanders Kees en Wyta de Jong wandelen we ’s ochtends in tien minuten naar het dorp voor vers brood, een kopje koffie op het terras bij de bakker en als wij de verleiding niet kunnen weerstaan met zo’n heel aantrekkelijk gebakje erbij.
De middagen zijn er voor wandelingen die je van uit de gite kunt maken in verschillende afstanden, voor een bezoekje aan een pelgrimsoord in de nabijheid of aan het plaatselijke kasteel voor moderne kunst of aan Oradour van 1944 waar ruim 600 onschuldigen door de nazi’s werden afgeslacht.
Tussen door lezen, spelletjes doen, lezen, koken, eten en drinken en als apotheose na het ondergaan van de zon het onmetelijke firmament van kometen, sterren, satellieten stilletjes bewonderen vanaf de eerste rang op het privé balkon in het theater van La Bergerie. De stilte is oorverdovend mooi hier in Rochechouart. Wij komen tijd te kort. Een hele goede reden om terug te komen naar dit idyllische plekje in een uniek rustig deel van la douce France.
Henk Tameling, 18082017

10
Bezocht in augustus 2017
Esther, Sofian, Dorian (19) & Ashley (12)

Tussen de bomen in de prachtige natuur van de streek Limousin hebben wij heerlijk genoten in het vakantiehuisje "La Bergerie". Dit zeer smaakvol ingerichte vakantieverblijf is van alle gemakken voorzien en heeft comfortabele bedden, ook is het er schoon en fris. Het huisje staat op de rand van een vallei en is als het ware in de natuur verweven. Het terras geeft je het gevoel in een boomhut te vertoeven met een adembenemend uitzicht, de tijd staat er even stil zo ook in het dorp van Rouchechouart. De mensen zijn aardig en gastvrij met tijd voor een praatje. In mijn gebrekkige camping Frans probeer ik ze zo goed mogelijk te begrijpen en brabbel ik wat terug. Het kost maar een seconden voordat men doorheeft dat ze met de Franse taal bij mij geen lang gesprek aan kunnen gaan en stappen over in het Engels. Hierdoor geeft ook de plaatselijke bevolking je een welkom gevoel. Het is er heerlijk wandelen in de gevarieerde bosrijke omgeving. Maar ook leuke bezienswaardigheden en voor wie wil activiteiten, liggen op redelijke afstand van dit pittoreske plaatsje. Bekende namen zoals Richard Leeuwenhart, maken de historische monumenten net iets herkenbaarder al blijven de vele kastelen hun mysterieuze gevoel houden net als de druipsteen grotten van Verviers. Voor de markt liefhebber is op Woensdag in Piegut-Pluviers en op Vrijdag in Brantome een legio aan kraampjes te bewonderen en op zaterdagen kun je er in de omgeving altijd wel 1 vinden. We kunnen nog wel even doorgaan maar eigenlijk moet je dit zelf hebben meegemaakt. Kees en Wyta die dit huisje verhuren staan altijd klaar met tips of praktische hulp. Ook mochten we mee snoepen van hun eigen gekweekte sla en tomaatjes. Wij kwamen tijd tekort en zullen dit vakantieverblijf graag nogmaals bezoeken, dit is zeker een aanrader!

10
Bezocht in augustus 2017
Henk Tameling

Rouchechouart, 16082017
De zon schijnt aangenaam op het terras. De parasol biedt te weinig bescherming tegen de straling, ook al is het bijna zeven uur in de avond. Een zwak windje brengt enige verkoeling. Ik drink een glas wijn en staar over het dal met de appel-, eiken- en de kastanjebomen. De geiten bij de buren zoeken schaduw onder de eikenbomen. Vanmorgen werd ik om half zeven wakker doordat een van de geiten de weg en zijn kudde volledig kwijt was. Waarschijnlijk had ie een opening in de afrastering gevonden. Nu liep ie heel zielig te blaten van ongeluk. Zijn kuddegenoten reageerden met hetzelfde geblaat terug als teken van contact. Ik voelde me hopeloos, hoe kon ik een geit terugbrengen bij zijn kudde? Ik heb al moeite met een verdwaalde poes. Het geblaat van de ontheemde geit was hartverscheurend. Mijn lief sliep er dwars doorheen.
Kraaien en mussen zoeken een tak voor het grote overzicht om straks een lekker hapje te scoren. In de verte hoor ik de kudde koeien met hun bellen om de nek. Grijsblauwe wolken lijken tegen de hemel aangeplakt als een dot watten. René Margritte heeft ze fantastisch vastgelegd in zijn surrealistische werk. De witte vitrage beweegt op het ritme van het windje. Ik neem nog een slok wijn.
Wij komen hier voor de rust en die vinden wij hier volop. Ons werk in Nederland is veel meer dan 1000 kilometer ver weg. Hier lijkt het leven rustig te kabbelen op het ritme van de natuur. Ik denk aan de man op de markt van Piegut-Pluviers die slabonen verkocht, biologisch gekweekt. Wie is er het meest gelukkig? Wie het weet mag het zeggen.
Vanuit de prachtig gelegen gite La Bergerie van de Nederlanders Kees en Wyta de Jong wandelen we ’s ochtends in tien minuten naar het dorp voor vers brood, een kopje koffie op het terras bij de bakker en als wij de verleiding niet kunnen weerstaan, nemen we zo’n heel aantrekkelijk gebakje erbij.
De middagen zijn er voor wandelingen die je vanuit de gite kunt maken in verschillende afstanden, releaxed voor niet-geoefende atleten zoals wij. Binnen een beperkte actieradius gaan we met de auto naar een pelgrimsoord in de nabijheid en naar het plaatselijke kasteel voor moderne kunst Het meest aangrijpende is ons bezoek aan het Oradour van 1944 waar ruim 600 onschuldigen door de nazi’s werden afgeslacht. Een monument om niet te vergeten.
Tussendoor lezen, spelletjes doen, lezen, koken, eten en drinken en als apotheose na het ondergaan van de zon het onmetelijke firmament van kometen, sterren, satellieten. We bewonderen ze stilletjes vanaf de eerste rang op het privé-balkon in het theater van La Bergerie. De stilte is oorverdovend mooi hier in Rochechouart. Wij komen tijd te kort. Een hele goede reden om terug te komen naar dit idyllische plekje in een uniek rustig deel van la douce France.
Henk Tameling, 18082017

10

Hier geweest? Schrijf een recensie