Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

La Coume

Bekijk album (27)
/
  • 2
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
 

Beschikbaarheid van 'La Coume'

Let op! Mieke Brooks-Steenhuis heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 04 sep 2020

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

Bezocht in september 2013

Lieve Mieke en Graham,

Wat een heerlijke dagen hebben we doorgebracht bij jullie. Voor mij was het de 4e keer dat ik
in deze buurt verbleef, en .....voor de 3e keer in jullie gastenhuis. Voor Corrie was het de 1ste keer.
Zodra ik de Ariege binnenrij, komt er een gevoel van onthaasting over me. Lekker helemaal niets hoeft,
alles kan. We zijn natuurlijk vaak naar het meer van Belloc geweest. Diverse kastelen bezocht.
Carcassonne bezocht. Naar meerdere markten geweest. Heel veel gewandeld. Veel gefotografeerd.
Gezwommen in jullie zwembad. En lekker liggen zonnen en lezen op de ligbedden.
Het was een afwisselende vakantie. De eerste week veel zon en heel warm, de 2e week af en toe een buitje.
Tot de volgende keer.... zeker weten.

10
Bezocht in juli 2010

Wij hebben genoten van je gastvrijheid en zorgzaamheid, Mieke.
La Coume: mooie praktisch en smaakvol ingerichte gîte met king size bed.
Rond de gîte een weldadige stilte, aangenaam doorbroken door het gezang van meerdere nachtegalen en andere zangers. Ik heb een vos geflimd, egeltjes, een steenpatrijs met vrouwtje en jongen, nachtegalen en verscheidene in de avondzon rondhupsende hoppen op het tachtig meter lange tuinpad (de hop: een prachtige vogel met zwartwitte tekening en een grote beweeglijke waaiervormige kuif).
Belloc is een stil gehucht. Kleine kudden roodbruine koeien, verspreid in het lieflijke zacht glooiende landschap, midden in historisch gebied, het land der katharen: Carcassonne, Foix, Pamiers, Montségur, Montaillou. In de onmiddellijke omgeving de prachtige bastide van Mirepoix, het platanenstadje Léran (iedere vrijdagavond in juli en augustus fête gourmand), de village des roses Camon, Château de Lagarde, Limoux met zijn lekkere blanquette de Limoux en het prachtige Lac de Montbel: zwemmen, zonnen.
Kortom: een onvergetelijke vakantie. Warm aanbevolen.

9
Bezocht in mei 2010

Beste Mieke,

Wij hebben ontzettend genoten van het fraaie huis, gastvrijheid en het aangename heuvellandschap. De omgeving is fantastisch voor natuurliefhebbers die van rust houden. Je kan hier geweldig wandelen. Wij hebben onder andere gezien; Bijeneter, Slangenarend (die feest op de aanwezige hazelwormen), Grauwe klauwier, Nachtzwaluw etc. U wordt gewekt door de nachtegaal. Verder in een week tijd zeker 26 soorten orchideeën gefotografeerd. Wij komen zeker een keer terug omdat we lang niet alles (in bloei) gezien hebben.

veel dank voor een fijne week.

Ronald en Diënne

9
Bezocht in mei 2010

Wat een bijzondere week, dit was in meerdere opzichten. Niet alleen het feit dat we met drie generaties waren (mijn moeder, ik en mijn dochtertje van 5 jaar).
Maar zeker ook de prachtige natuur waar we in terecht kwamen; tal van bloemen, uitzicht op de besneeuwde pyreneeën en het meer vlakbij. Het plaatsje Mirepoix is zeer bijzonder. De gezellige markt en de huizen op palen. Iedere dag bezochten we wel iets. In korte broek naar Montségur en daar vervolgens toch in de sneeuw komen te staan! Mijn moeder was drie jaar geleden ook in deze heerlijke gîte geweest en kon ons hele mooie plekken in de omgeving laten zien. De gastvrijheid, de omgeving en de rust maakte deze week heel bijzonder! Lieve Mieke, hopelijk weer tot gauw!

10

Hier geweest? Schrijf een recensie