Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

Gite Sent Martin

Bekijk album (7)
/
 

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Roquefixade is een dorpje uit de 14e eeuw en heeft, zoals dat hoort bij een echt Frans dorp, een kasteel, nu ja, kasteel, een ruïne.
Eind 1800 woonden er in Roquefixade ruim 600 mensen, nu 145. Het vakantiehuis zelf staat in St. Martin, een zoals dat heet, petit hameau (gehucht), ongeveer een kilometer ten zuiden van Roquefixade. St. Martin bestaat uit een 7 tal oude natuurstenen huizen en wat verder weg verspreid in de vallei nog een paar van een latere datum. Het vakantiehuis ligt op een hoogte van 636 m en kijkt in het zuiden uit op de Pic de St. Barthelemy met een hoogte van 2340m. Het land rond St. Martin wordt gebruikt als hooiland. Eenmaal per jaar wordt er gehooid, sommige stukken worden daarna nog afgelopen door een herder met zijn kudde schapen. Het gebruik als onbemest hooiland levert in het voorjaar een prachtig kleurenpalet op door de duizenden wilde veldbloemen. Binnen 100m van de gîte zijn zonder moeite een tiental soorten orchideeën te vinden. In de lucht zijn regelmatig vogels te zien als de steenarend, de slechtvalk en soms gieren tot en met een kleine kolonie mussen die in de klimop bij het vakantiehuis de thuisbasis heeft.

Outdoor
Op drie kwartier van het vakantiehuis is het buitensportcentrum Ascou la Forge/ Mountain Sports gevestigd. Via de Gite kun je je inschrijven
voor buitensportactiviteiten als raften, kajakken, via ferrata, speleologie, klimmen, canyoning enz.

 • Landelijk
 • Bergachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp

Wat is er te doen

Foix met jazzfestivals, toneel en straattheater, Roquefixade met "Musica del Temps Passat", eind aug. begin sept. De activiteiten rond de transhumance in bijv. Saurat, eind mei begin juni (transhumance is het begeleiden van het vee
naar de zomerweiden).
Voor de liefhebbers van snuffelen op rommelmarkten organiseren alle dorpen in de buurt (en verder) een "vide grenier" (letterlijk "lege zolder"). Er valt wel eens een koopje te scoren.
Op de rotsen onder het kasteel zijn een aantal klimroutes uitgezet. Verder is er een uitgebreid aanbod van buitensport activiteiten als wandelen, raften, kajakken, via ferrata, grotten, canyoning enz.
Wil je de Ariège vanuit de lucht bekijken dan kan dat met een ULM.
In de Ariège zijn duizenden kilometers aan wandelroutes uitgezet, in moeilijkheidgraad variërend van eenvoudig tot zwaar. Het departement wordt doorkruist door meerdere GR's (Grande Randonnees). De GR10, een "wandeling" die begint aan de Middellandse Zee en eindigt op het strand van de Atlantische Oceaan. De GR107, de "Bonshommes", gaat door het land van de katharen en laat je vanuit het Noorden naar Spanje lopen. Vanaf de Middellandse Zee voert de Sentier Cathare je via Bugarach en Montsegur naar Foix. Een wandeling met een geschiedenis. Daarnaast heeft elk zichzelf respecterend dorp/canton of streek zijn eigen wandelingen. In de gîte hebben we kaarten en gidsen met wandelingen voor zowel de "promeneur" als de "randonneur expérimenté". Wij hebben ook ervaring in het begeleiden van wandelingen en kunnen je hoe dan ook op weg helpen.
Motorrijden. De vele bergwegen, vaak smal en bochtig, zorgen voor de motorrijder voor echte plezierritten met steeds nieuwe uitdagingen, vergezichten en een verlangen naar nog meer kilometers..

 • Aan fietsroute
 • Activiteitenprogramma
 • Bij wandelpaden
 • Bergsport
 • Vlieg en zweefsport
 • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Wandelen
In de Pyreneeën zijn duizenden kilometers aan wandelroutes uitgezet, in moeilijkheidgraad variërend van eenvoudig tot zwaar. Het departement wordt doorkruist door meerdere GR's (Grande Randonnees), de GR10, een "wandeling" die begint aan de Middellandse Zee en eindigt op het strand van de Atlantische Oceaan en de GR107, de "Bonshommes", laat je vanuit het Noorden naar Spanje lopen.
Je kunt er ook gewoon gedeeltes van doen, de "krenten uit de pap" methode. Vanaf de Middellandse Zee voert
de Sentier Cathare je via Bugarach en Montsegur naar Foix. Een wandeling met een geschiedenis. Daarnaast heeft elk zichzelf respecterend dorp/canton of streek zijn eigen wandelingen. In de gîte hebben we kaarten en gidsen met wandelingen voor zowel de "promeneur" als de "randoneur expérimenté". Wij hebben ook ervaring in het begeleiden van wandelingen en kunnen je hoe dan ook op weg helpen.


Overige prijsinformatie / aanbiedingen

De genoemde prijzen zijn incl. water, gas, electriciteit en verwarming.


Prijs inclusief

 • Handdoeken, Linnengoed

Prijs exclusief

 • Schoonmaakkosten (verplicht) € 30,00

Beschikbaarheid van 'Gite Sent Martin'

Bart Mallee en Marianne Wochenauer heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 18 mar 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

Gite Sent Martin heeft 2 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

10,0
Bezocht in juli 2016

Gezellig en een zeer mooie omgeving, vooral om motor te rijden, ik heb er enorm van genoten. Zeer compleet uitgeruste gite en schappelijke prijzen. Ik ga snel weer terug.

10
Bezocht in juni 2014

Hartelijke ontvangst door de gastvrouw.De beschrijving van de gite klopt volledig met de werkelijkheid,éénvoudig maar compleet uitgerust.Prachtige omgeving met vele mogelijkheden en bezienswaardigheden.Alles wordt nog mooier door de gastvrijheid van de eigenaars die in hetzelfde kompleks verblijven.Voor herhaling vatbaar!

9

Hier geweest? Schrijf een recensie