Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

la vieille ferme

Bekijk album (28)
/
 

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De tuin
De gehele tuin (bloemen, bomen, gras) is ongeveer 7500m2 groot en volledig afgezet.
In een apart gedeelte van de tuin kunt u gezellig aan de picknicktafels eten bij een kampvuur of barbecue. En als u verse kruiden wilt plukken dan kan dat in het eigen kruidentuintje.

Tuinmeubilair
Tuinmeubilair is in voldoende mate aanwezig: tafels, (verstelbare) stoelen, ligstoelen/bedden, parasol, enz.

Terrassen
Achter het huis is een overdekt terras waar het 's morgens in de ochtendzon heerlijk genieten is. Er zijn meerdere terrassen en ook voor de laatste zonnestralen is er een apart overdekt terras.

Speeltuin
De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin (apart gedeelte van de tuin), waar diverse speeltoestellen staan, zoals: schommels, klimrekken, klimtouw, wip, glijbaan, trampoline, basketballset en tafeltennis. Er zijn 2 speelhutten, een in de speeltuin en een in het bos. Deze heeft een kabelbaan van 25 meter om lekker door het bos te roetsjen.

Zwembad(en)
Het grote ronde opbouwzwembad (5,49m doorsnee, 1,22m hoog) wordt aan het begin van het huurseizoen opgebouwd. Een warmtepomp verwarmt het water. Ook zijn er kleinere opblaasbare (kinder)badjes, ook voor de allerkleinsten.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Wat is er te doen

’La vieille ferme’ ligt in het gebied ’de zeven valleien’. Een rustige landelijke omgeving, waar uitstekend gewandeld en gefietst kan worden en door de vele nabije golfterreinen is het ook een prima golfgebied. De kust ligt op ongeveer 30 km waar u pittoreske vissersdorpjes en mondaine badplaatsen vindt.
Van het voorjaar tot najaar is er haast altijd wel een brocante of braderie in het weekend. Leuk om rond te snuffelen.

HESDIN
Dwars door het eeuwenoude stadje Hesdin (7 km), dat naast intieme sfeervolle plekjes ook alle faciliteiten biedt, stroomt 'La Canche', één van de riviertjes die het gebied 'Les Sept Valleés' zo bijzonder maakt. Eens per week op donderdagochtend bruist Hesdin van overmatige gezelligheid. Dan is er markt.... leuk om eens naar toe te gaan.

MET DE KINDEREN NAAR DE KUST
Maar liefst 10 badplaatsen in Nord-Pas de Calais dragen de kindvriendelijke titel 'Stations Kid'.

Badplaatsen als Calais, Hardelot, Wimereux, Wissant, Gravelines en Dunkerque-Dunes de Flandre organiseren allemaal speciale activiteiten voor de kids, zoals zwemlessen, zomerkampen, spelletjes, knutseluurtjes, vliegers maken, sporten en uitstapjes.

Kortom: in de badplaatsen is van alles te beleven. Zoek je een leuke activiteit met de kinderen niet ver van de kust, dan zijn hier enkele tips.

Parc Bagatelle.
Dit grote familiepark ten zuiden van Le Touquet is de ideale plek voor een dagje fun. Er zijn meer dan 44 familie-attracties om je uit te leven, inclusief roetsjbanen, shows, dierenpark en restaurants.

Aqualud.
Maak kennis met het wateravonturenpark Aqualud. Een piratenpark, een golfbad, een draaikolk of met een opblaasboot het Zwarte Gat induiken... Je voelt je hier als een vis in het water.

Nausicaä.
De zeeleeuwen in hun natuurlijke Californische biotoop zijn de absolute toppers van het nationale zeecentrum. En dan heb je nog de tropische lagune, vissen in alle kleuren van de regenboog, roggen die je mag strelen, haaien die je liever niet streelt... Een must voor klein én groot.

Agora.
Een groot vrijetijdscentrum met zwembad, sauna, jacuzzi, bowlingbaan, restaurant. Mogelijkheid om strandzeil-, kite- en paardrijlessen te volgen.

LE TRËPORT - DE KRIJTROTSEN
Een leuke dagtrip (50-60 km) is naar Le Tréport aan de kust. Je vindt daar indrukwekkende krijtrotsen, die zeer de moeite waard zijn. Via het stadje, waar sfeer en gezelligheid voorop staat, kun je tussen de gezellige oude huizen de trap beklimmen tot op de krijtrotsen om van werkelijk adembenemende uitzichten te genieten.

CHÂTEAU-FORT DE RAMBURES (15e EEUW)
Het kasteel en fort van Rambures wordt gezien als een parel van militaire architectuur uit het eind van de Middeleeuwen, dat op basis van een origineel ontwerp in één keer werd opgetrokken. Fraaie Picardische meubels uit de 15de, 16de en 17de eeuw. In het jaar 1058 verschijnt de naam Rambures voor het eerst, met als meest markante vertegenwoordigers David, de Lord Rambures uit Henry V van Shakespeare, Grootmeester der Kruisboogschutters, en Karel, beter bekend als "De Dappere Rambures", die Henri IV het leven redde. Het park (het arboretum) is een romantisch park dat het kasteel als een groene oase omringt, met eeuwenoude Europese, Amerikaanse en Aziatische bomen. Er is een uitgezet wandelpad dat je door het arboretum leidt. Het is niet helemaal 'om de hoek'....de afstand is zo'n 70 kilometer, maar het is zeer de moeite waard.

LES JARDINS DE VALLOIRES
Op zo'n 20 autominuten van 'la vieille ferme' bevinden zich de tuinen van Valloires (les Jardins de Valloires). Deze tuinen beslaan zo'n 8 hectare. Je treft daar een collectie van bijna 5000 soorten en ondersoorten aan bomen, struiken, heesters, planten, kruiden en groenten van het noordelijk halfrond maar vooral ook uit Azië.

LA COUPOLE - LANCEERBASIS VOOR V2-RAKETTEN UIT DE TWEEDE WERELDOORLOG
Een geheime basis in het hart van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. La Coupole, een heuse ondergrondse stad, werd in 1944 gebouwd door het Duitse leger voor de lancering van de V2-raketten bestemd voor Londen en is een uitzonderlijke plaats waar het lot van Europa zich had kunnen afspelen.

Deze gigantische lanceerbasis behoort tot de meest imposante overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog en symboliseert de nazistische waanzin en mateloosheid. Dit verrassende en indrukwekkende museum en tevens Centrum voor Geschiedenis van de oorlog en raketten, waar men kan herinneren en leren... is een must voor geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog.

DE SLAG BIJ AZINCOURT
In het in 2001 geopende museum in Azincourt, dat op slechts 19 km afstand ligt waan je je in de Middeleeuwen. Je krijgt een zeer goed beeld hoe in het jaar 1514, 6000 Engelse boogschutters en 2000 soldaten een veldslag wonnen van een Franse overmacht van naar schatting tussen de 40.000 en 60.000 man.

SLAG AAN DE SOMME
De Eerste Wereldoorlog werd in 1916 in alle hevigheid uitgevochten. De Sommeslag duurde van 1 juli tot 19 november 1916 over een frontlijn van ongeveer 40 km. De Britten begonnen de aanval om de druk op Verdun te verminderen. Tijdens deze veldslag werden voor het eerst tanks gebruikt maar die hebben de strijd niet beïnvloed. In totaal verloren 620.000 geallieerde soldaten en 520.000 Duitse soldaten het leven. Er werd ook nog gevochten op andere momenten in de Somme waardoor de rekensom aan geallieerde zijde ongeveer 1.4 miljoen doden bedraagt.

De meest kenmerkende taktiek tijdens de Sommeslag waren de mijnen. Men groef onderaardse gangen tot onder de voeten van de vijand en blies alles op. Één zo'n ontploffing kon tot 27 ton springstof doen opblazen. De aarde vloog tot 120 meter in de lucht en er ontstonden kraters van 100 meter breed en 30 meter diep. De schokgolf brak de benen van soldaten die tot 500 meter verwijderd waren van de krater. Dit verklaart ook waarom er zoveel soldaten nooit werden teruggevonden en als vermist staan opgegeven op de talloze monumenten.

Aan deze gruwelijke slag zijn nu nog talrijke herinneringen terug te vinden. De weg tussen Bapaume en Albert (D929) is 20 km lang en brengt je naar de belangrijkste plaatsen. Het ene monument volgt na het andere. Als je nog even de tijd hebt ga dan ook naar Péronne voor het museum Historial de la Grande Guerre.

Wat je zeker zou moeten zien:
- Pozières: monument
- Thiepval: Mémorial
- Beaumont-Hamel: Newfoundland Memorial
- Albert: basiliek
- Péronne: Historial de la Grande Guerre

ST. VALERY-SUR-SOMME
Aan de kust, op zo'n 30 kilometer van 'la vieille ferme' ligt aan de zuidkant van de monding van de rivier 'De Somme' het pittoreske vissersplaatsje St Valery-sur-Somme. Dit plaatsje heeft een eeuwenoude kern met smalle straatjes waar in het voorjaar het vingerhoedskruid (digitalis) en andere kleurrijke bloemen weelderig bloeien. Via deze straatjes, waar je je honderden jaren terug in de tijd waant, kom je weer terug op de boulevard waar je in een van de vele restaurantjes heerlijk van verse mosselen of andere zeedieren kunt genieten.
Absoluut een aanrader.

FORT MAHON PLAGE
Op ongeveer 30 km ligt Fort Mahon Plage. Dit is een luxe badplaats met een zeer uitgestrekt strand en ligt middenin een beschermd duingebied. Je vindt hier vele restaurants, boetieks en ook een casino. Als natuurliefhebber kom je hier zeker aan je trekken. In de Baie de Somme leven meer dan 400 vogelsoorten. Ook zijn er in de omgeving prachtige wandelgebieden.

GROTTEN VAN NAOURS
Naours is een zeer klein dorpje op 54 km van Mouriez. Veel toeristen komen hier voor de unieke attractie van de ondergrondse stad (Cité Souterraine). De ondergrondse grotten zijn al meer dan 1500 jaar in gebruik als schuilplaats. Telkens werd het gangenstelsel verder uitgebreid.

De bedoeling van deze grotten was de vijand te laten denken dat het dorp verlaten was. Zelfs de veestapel kon hier wekenlang ondergronds verblijven. Schoorstenen en beluchtingsgaten waren perfect gecamoufleerd. Langs ca. 2 km gangen in drie verdiepingen en 28 galerijen zijn er ca. 300 kamers, want elk gezin had zijn eigen kamer. Een vergaderruimte, opslagruimte, kapel, gevangenis, een bakkerij en een slagerij waren eveneens aanwezig. In totaal konden er bijna 3000 mensen ondergebracht worden.

Begin 18de eeuw werd het voor de laatste maal gebruikt. De Duitsers en Engelsen hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog de grottten nog gebruikt als schuilkelders en hebben een paar aanpassingen gedaan. In die staat is nu het complex te bezoeken.

AMIENS - KATHEDRAAL EN ANDERE BEZIENSWAARDIGHEDEN
Amiens was al vroeg een welvarende stad dankzij een plant waaruit men de kleurstof pastelblauw haalde. Die plant kon men alleen hier kweken dankzij de bijzondere vochtige kalkgrond. Hierdoor telde de stad reeds in de 13de eeuw ca. 20.000 inwoners. In de 16de eeuw bloeide de textielindustrie en bracht grote rijkdom.

Amiens heeft de grootste kathedraal van Noord-Frankrijk. Er kunnen ca. 12.000 mensen in staan. De bedoeling was dat de lokale bevolking er terecht kon. De bouw begon in de 13de eeuw en eindigde pas in de 15de eeuw. De geestelijken waren erin geslaagd een belangrijke relikwie van St. Johannes de Doper in de kerk te bewaren, nl. zijn schedel. De talrijke bedevaarders brachten veel geld in het laatje en zorgden zo voor het succesrijk afwerken van het prestigieuze bouwwerk.

De voornaamste bezienswaardigheid in de kathedraal is het koor met 110 koorstoelen uit de 16de eeuw. Rond dit koor vind je het leven uitgebeeld van St. Johannes de Doper in 2x4 houten taferelen uit de 16de eeuw en aan de andere zijde van het koor het leven van St. Firmin die als eerste bisschop van Amiens te boek staat. Ook de bronzen grafbeelden verdienen aandacht want niet zelden zijn deze tijdens de Franse Revolutie vernietigd. Als bij wonder is deze kathedraal ontzien door de revolutionairen. Ook tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd geen noemenswaardige schade aangebracht. Zoals in elke kathedraal in deze regio vind je ook hier een labyrinth in het midden van de kerk.

Wie met de trein naar Amiens komt zal een zeer oud appartementsgebouw aantreffen aan het stationsplein. Tour-Perret werd gebouwd door de architect Perret in 1948, het telt 26 verdiepingen en is 104 meter hoog. Het was in die periode de hoogste toren van Europa.

In Amiens vind je ook de Hortillonnages. Dit is een uitzonderlijk landschap van ongeveer 300 hectaren. Het is een gewezen moeras dat ontstaan is door het turfsteken. Het gebied werd gedraineerd door het graven van kanalen en werd aangelegd voor de plantenkweek van de wede die de pastelblauwe kleurstof leverde. De eilandjes die daardoor ontstonden zijn zeer vruchtbaar doordat het zware slib uit de grachten hierop werd uitgekeerd. Men kweekt hier nu vooral bloemkool maar ook suikerbieten met uitzonderlijke opbrengsten. Je kunt deze kanalen afvaren, toeristische boten vind je aan de rand van de stad.

Amiens is niet naast de deur. Afstand tot Mouriez is iets meer dan 80 km.

PARC SAMARA
Dicht bij Amiens, aan de Somme, ligt een archeologisch park. Het is vooral educatief bedoeld want bijna alles is een replica met uitzondering van een Keltisch oppidum (verhoogde plaats of versterking). Deze laatste werd hier opgegraven en was de aanzet om een attractie op te zetten. Men gaat terug tot ongeveer 450.000 jaar voor Christus en confronteert op een vrij attractieve manier met de oudheid. Het is dus zeker geen saaie bedoening van dode stenen en scherven.

ST. RIQUIER - ABDIJKERK
In St. Riquier (27 km van Mouriez) staat de gelijknamige abdijkerk. In de 15de eeuw werd deze kerk gebouwd in vlamgotiek. Het portaal zal je dan ook overdonderen. De bijbehorende abdij beschikte namelijk over veel geld en kon zich dan ook een duur bouwwerk veroorloven. Het was in elk geval zeer overdreven ten opzichte van het aantal inwoners van St. Riquier.

ABBEVILLE - KERK ST. VULFRAN
De kerk St. Vulfran van Abbeville is vanwege geldgebrek nooit afgewerkt. Ze dateert uit de 15de eeuw en heeft wel de allure van een kathedraal. De Duitsers hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog hier een bommentapijt gegooid waardoor de volledige stad werd verwoest en dus ook de kerk. Het resultaat dat je nu ziet is een niet waarheidsgetrouwe restauratie.

Abbeville op slechts 32 km biedt meer bezienswaardigheden dan hier te vermelden is.

CHÂTEAU DE FRESSIN
Op slechts 18 km van Mouriez ligt het pittoreske en charmante kleine dorpje Fressin. Het heeft slechts 600 inwoners. Een bezoek waard is het kasteel dat in de 15de eeuw gebouwd is in de tijd van Jean VI de Créquy (1415-1473). Het meet 77 bij 56m en wordt geflankeerd door 8 cylindrische torens, waarvan de meest sterke op de hoeken staan.

Centraal in Fressin staat tevens een bezienswaardige kerk, l'église Saint Martin. De bouw ervan is ook in de 15de eeuw, in het jaar 1425 gestart. Als u er tóch bent is het zeker de moeite waard even binnen te kijken.

GOLFEN IN NORD-PAS DE CALAIS
Nord-Pas de Calais is interessant als golfgebied. In het coulisselandschap, in het midden van de stad, aan de kust, in het bos, in het open veld… de verscheidenheid van het landschap ligt hier in het verlengde van het parcours! Rustige fairways, technische parcours, Schotse links en geduchte greens… zowel beginners als ervaren spelers hebben hun handen eraan vol…

De golfbanen in de regio zijn prachtig en liggen veelal aan de kust. Het is ook zeker niet te zwaar. Het landschap is er glooiend, dus er zijn niet te grote hoogteverschillen, vooral niet in het departement Nord.

De dichtstbijzijnde golfbaan is 'Golf de Nampont' in Nampont St-Martin met 18 holes en ligt op slechts 18 km van de woning.

Op 30 en 34 km vindt u respectievelijk 'Golf d'Abbeville' in Grand-Laviers en 'Golf de Belle Dune' in Fort-Mahon-Plage, beiden 18 holes.

Op slechts 40 km, aan de kust bij/in de bekende badplaats Le Touquet vindt u 'Golf du Touquet' met 18 holes aan zee, 18 holes in het bos en 9 holes op het landgoed.

Op 54 km ligt 'AA-Saint-Omer Golf Club' in Lumbres, 18 en 9 holes.

Iets verder, op 59 km, ligt 'Golf d'Hardelot' in Hardelot met 2 x 18 holes.

Op 62 km 'Golf d'Arras' in Anzin-Saint-Aubin bij Arras, 18 holes.

Op 74 km 'Golf de Wimereux' in Wimereux, 18 holes.

De meest noordelijke golfbaan is 'Golf de Dunkerque Grand Littoral' met een prachtige 27-holes baan en biedt een indrukwekkend patchwork van grote afslagplaatsen, brede fairways met lichte bochten en talrijke waterhindernissen. De militaire architectuur uit de tijd van Lodewijk XIV is prachtig in het parcours geïntegreerd. Dit originele en unieke parcours moet u beslist proberen!

  • Bij wandelpaden

Overige prijsinformatie / aanbiedingen

Bij een aaneengesloten huurperiode van 2 weken of meer krijgt u 10% korting op de gehele huursom. Energie- en waterkosten worden naar verbruik berekend. Hout voor de houtkachel is bij de prijs inbegrepen.

Borg bedraagt € 200,-, bij verblijf in december/januari/februari € 300,- i.v.m. verrekening hogere energie- en waterkosten.

U kunt de eindschoonmaak zelf doen of uitbesteden à € 80,-.


Prijs inclusief

  • Linnengoed

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 80,00

Beschikbaarheid van 'la vieille ferme'

Norbert van den Dries heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 18 mar 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

la vieille ferme heeft 21 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

9,0
Bezocht in oktober 2017

een fijne plek!
Mooi huis, met zorg en liefde verbouwd. Volop keukenspullen aanwezig, DVD's en spelletjes. Goede bedden en zeer schoon.
Wij waren er met drie kinderen (11-8-6) en die hebben zich prima vermaakt op de trampolines, met de kabelbaan en in 'hun eigen huisje' in de tuin. 's avonds konden we nog BBQ en hebben een prima kampvuurtje gemaakt in de speciaal doorvoor aangelegde 'kampvuur plek' eigen worstjes roosteren en marshmellows toe... onze vakantie kon niet stuk.
In de omgeving zelf hebben we wat gewandeld, en de markt op donderdagochtend in Hesdin is de moeite waard. Bezienswaardigheden zijn wel allemaal een stukje rijden en onze kinderen wilde eigenlijk niet van het terrein af... dus maar met een boek in de ligstoel van het herfstzonnetje genoten :-))

9
Bezocht in september 2011

Het was heerlijk om 10 dagen in de oude boerderij vakantie te houden. De ontvangst door Norbert was erg leuk; Lotte voelde zich meteen thuis, en wij ook! ’s Ochtends lekker een rondje lopen in ons ‘eigen’ bos en altijd weer iets nieuw ontdekken. Overdag naar het strand, wij vonden Merlimont-plage een aanrader; kleinschalig, mooi zandstrand, makkelijk parkeren en zelfs (schone) wc’s.
’s Avonds een vers visje op de BBQ en daarna nog even de buitenhaard aan.
We hebben ons steeds weer verbaasd wat er allemaal in en rond de boerderij aanwezig is! Kortom, ondanks het tegenvallende weer, een hele fijne vakantie.
Groeten van Bas, Helen & Lotte (3)

9
Bezocht in september 2011

Norbert en Vera wat een fantastisch huis is dit, wij hebben genoten van de eekhoorn in de walnotenboom, de twee stoere tractors, het kleine grote zwembadje als zwembad en als box, de kleine glijbaan, de tractor wip-kip, het feit dat we een kampvuur zouden kunnen maken, het vogeltje dat ons in de gaten hield bij het oude kippenhok, de spannende Lion King dvd’s, de box met babyspeelgoed, de gevulde regentonnen die dienst deden als grote potten om het deeg te roeren, de bbq, het grote zwembad met het bootje, de knusse openhaard, het schone ledikantje, de knutselspeelkamer voor in het huis, de heuvel in de tuin om van af te rennen, de buitenbadkamer waar Julian elke dag meerdere keren ijs verkocht, de baby-watch-televisie waarop we Hidde zagen slapen of zitten, soms staan en dan huilen, de vleermuizen voor het raam, de mooie eetkamer, de handige kinderstoelen, het kinder-IKEA-bestek en servies, de kleurboeken, de verrukkelijke pruimen, het wapperende wasgoed aan de droogmolen, het ruime bad, het handige aankleedkussen, de knuffels die het gemis van hun eigen Nederlandse knuffels een beetje goed hebben gemaakt, de lift tussen de woonkamer en de eetkamer die ons naar alle mogelijke verdiepingen kon brengen, de magnetron, de buurman die zijn gras ging maaien, nog meer verstopte vogeltjes, het treinspoor met hele coole autootjes, de grote gezellige houten tafel buiten in de schaduw, het bakje met stiften, een boekenkast vol boeken, het feit dat Harmen & Julian uit bed mochten als de grote wijzer boven was, maar dat de klok regelmatig stil stond, het heerlijke weer, de bewolkte dagen waardoor we toch nog wat van de omgeving hebben gezien, het gewoon een boek uit kunnen lezen doordat de jongens zich prima vermaakten.
Vera en Norbert, zo kan ik nog wel even doorgaan, maar het komt erop neer dat we ons prima hebben vermaakt hier dankzij de accommodatie met alle faciliteiten!
Een vriendelijke groet, Edward, Harmen (5), Julian (3), Hidde (morgen 1!) & Ineke Wibbens.

9
Bezocht in juli 2011

Ondanks dat het weer niet altijd meewerkte hebben we toch 2 fantastische weken gehad. Met Ruben spelen in de tuin en op de trampoline. Veel gewandeld: het bos van Hesdin (la Planchette en le Lemoin), de routes vanaf het huisje, van Fort Mahon plage naar Quend en weer terug door de duinen en over het strand, langs het strand van le Touquet en langs het strand van Berck.
Veel stadjes bezocht: Hesdin, Montreuil, Amiens en Abbeville. En lekker genoten in de tuin en bij de haard en genoten van je dvd-collectie.
Bedankt voor de fijne tijd en de fijne ontvangst!!!
Michèl, Sylvia & Ruben (2 jaar).

10
Bezocht in juli 2011

Een heerlijk rustige plek en schitterend huis is jullie 'la vieille ferme'. De eerste paar dagen konden we ons dan ook maar moeilijk toe zetten om op pad te gaan, zo heerlijk is het huis en de tuin.
Na een dag of twee hier genoten te hebben van de rust, ruimte en mooie tuin zijn we toch op pad gegaan naar Fort Mahon, le Touquet, Abbeville, Montreuil, Fressin, baie de Somme, le Tréport, Ault-Onival, Jardins des Valloires, Berck, Stella Plage etc. Genoeg wonderschone plaatsen in de omgeving om te bezoeken. Kortom, alles wat je nodig kunt hebben, wilt, verwacht van een vakantie is hier. Rust vind je in de tuin en actie is er ook in de omgeving en cultuur genoeg... Een top vakantie!
Hartelijke groeten, Thijs & Ineke, Lodewijk, Sandra & Iris

9

Hier geweest? Schrijf een recensie