Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Luc en Jacqueline Diks-Oudshoorn

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

#HuisinNormandië, #huisindeCalvados, #l’Hirondelle, #Gîtes, #hondiswelkom, #Canteloup #Vakantie #Calvados #Normandie

Ons volledig vrijstaande huis heet l' Hirondelle en is een boerderij uit 1816 en recent gerestaureerd.
Om het huis is een grote appelboomgaard waar je in het najaar appeltaart "uit eigen tuin" kunt maken. Ook is bij ons uw hond welkom!
Beganegrond:
Woonkamer met 2 bankjes. Open keuken met koel- en vriescombinatie, oven, magnetron, 4 electra kookplaten, vaatwasser en een tafel met 6 stoelen.
De keuken is zeer compleet ingericht.
Verder een hal, een badkamer met douche, wastafel, wasmachine en droger en een apart toilet en een schuur, waar ook een grote koelkast staat.

Bovenverdieping:
3 slaapkamers; 2 kamers met een tweepersoonsbed en 1 kamer met 2 éénpersoonsbedden.
Alle kamers hebben een kledingrek en dekbedden met linnengoed en een elektrische kachel en een raamhor. In iedere slaapkamer staat een hutkoffer met daarin (extra) dekbedden en kussens.

Verder is er aanwezig:
Strijkplank met strijkijzer, kinderbedje, trip-trap kinderstoel, ruim voldoende beddengoed en handdoeken.
In de woonkamer staan prima zitmeubels met een houtkachel als haard en is voorzien van audio-/video apparaten, nederlandse t.v. Buiten is een groot stenen terras met tafel, parasol, 6 stoelen en ligbedden.

De Wisseldag is zondag. Dat heeft een voordeel, omdat er in Frankrijk op zondag weinig Vrachtverkeer is en op zondag ook veel dicht is. De vakantiewinst is dan de volgende zaterdag!

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'l'Hirondelle'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De woning is vrijstaand, volledig voor u beschikbaar en met buren in de nabijheid. Er is een groot terras met een tuin met een appel boomgaard er om heen en vrij uitzicht.
Er staat in de tuin een speelhut op palen en er is een schommel aanwezig. Het gebruik hier van is op eigen risico. Het dorp Vassy, met veel faciliteiten, ligt ca. 3,5 km verderop. Er zijn o.a. kappers, bakkers, supermarkt, Bank met PIN automaat, 2 autogarages, apotheek, sigarettenwinkel, restaurant, bar-café en een kerk aanwezig.

De woning ligt landelijk maar er zijn ook mooie steden zoals Bayeux, Caen, St.Lô, Granville, Deauville, Honfleur en Mont St.Michel te bezoeken.
Mont St.Michel is in Frankrijk de 2de toeristen attraktie naast Parijs, echt een must om te bezoeken! Ook kan je met de boot een overtocht maken naar Jersey en Guernsey.
Parijs zelf is met de auto én de trein te bereiken en ligt zo'n 225 km van ons huis. Verder zijn er mooie wandelgebieden, 2 mooie kusten: Atlantische en Noordzee kust, prachtige grote stranden om te zwemmen en te zonnen en de invasie stranden D-day (6 juni 1944) te bezoeken. Ook is er een meer op 30 km afstand, om in te zwemmen met toezicht tijdens het hoogseizoen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

l'Hirondelle heeft de afgelopen 4 jaar 22 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.227272727272727 sterren
  • 10 sterren

    Wat een heerlijke plek is dit! De perfecte uitvalsbasis voor rust, ruimte en genieten. Het prachtige huis heeft fijne kamers, een volledig uitgeruste keuken, groot terras en een zee van ruimte in de tuin!! Ook de afstand naar het strand was goed te doen en het nabije dorp is op ongeveer 5 minuten rijden met een heerlijke bakker en een fijne supermarkt. Het was enorm goed schoon en de bedden lagen heerlijk! Ook het contact met de host Jacqueline was enorm fijn! Echt een verademing om op zo’n hartelijke manier een huis te kunnen huren voor de vakantie :) Wij komen zeker terug!

    Reactie van Luc en Jacqueline Diks-Oudshoorn

    Jullie zijn weer van harte welkom!

  • 9 sterren

    Samen met onze twee pubers hebben wij ontzettend genoten van het heerlijke huis. Sfeervol ingericht en zeer comfortabel! Wat een geweldige omheinde ruimte om het huis waarin onze hond zich prima heeft vermaakt. De veelzijdigheid van de omgeving maakte onze week compleet. Wij hopen dat de volgende gasten net zoveel genieten als wij hebben gedaan. Aanrader!

  • 9 sterren

    Genoten in de prachtige gite. Het voelt als thuiskomen. Normandië heeft zoveel moois te bieden, de invasie stranden, het heuvelachtige landschap. De beeldschone oude dorpen.

    Reactie van Luc en Jacqueline Diks-Oudshoorn

    Fijn dat het goed bevallen is! Normandië is veelzijdig en idd mooi. Jullie zijn altijd weer welkom!

Culinair en wijn

De kazen die uit Normandië komen zijn o.a. Pont-l'Évêque, Livarot en Briquebec.
Verder wordt er Appelcider, Pommeau en uiteraard ook Calvados gemaakt!

Restaurants zijn in de buurt en niet te vergeten verse vis in de visrestaurants langs de kust
b.v. in Port-en-Bessin, Aubin-sur-Mer of in de haven van Granville.

Er is iedere dag wel een markt in de omgeving en in de woning ligt een boekje met waar en wanneer er een
Vide Grenier is. Dat zijn markten waar je brocante/oude spullen kan kopen. Vaak kan je er ook iets eten en drinken.

Er is ook dichtbij een Calvados farm, waar je Calvados, Appelcider kan proeven en kopen en een Lavendeltuin, waar je iets in de tuin of het tuinhuis kan drinken en eigen gemaakte lavendelolie kan kopen.

Wat is er te doen

Er zijn in de buurt de volgende activiteiten te doen:
paardrijden, kano varen, vissen, een erg leuke dierentuin met pick-nick mogelijkheid, bungy-jumpen, kinderspeelpark, 2 grote moderne zwembaden, 2 golfbanen met 18 holes op zo'n 20 km afstand (in Vire en Clécy), speciale wandelroutes in Zwitsers Normandië van verschillende afstanden, fietsen (zelf meenemen), en 7 km fietsen op de Vélo-Rail met speciale 4 persoonsfiets-karretjes op een oude treinroute door Zwitsers Normandië, watersport, brocantes (tweedehands spullen) en markten te bezoeken.

In La Ferté Macé ligt zo'n 30 km verder en heeft een prachtig zwemmeer met ruim en gratis parkeren. Er is een strandje (zand en gras) met toezicht op de zwemmers en je kan er een bootje huren. Verder is er een terras om iets te drinken/eten en er zijn kinderspeeltoestellen. Zie voor meer informatie over deze veelzijdige plaats de volgende via Google op lafertemace.

  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

In het huis liggen allerlei folders van activiteiten in de Calvados. U bent op eerste dag van huur van harte welkom vanaf 15.00 uur tot dag van vertrek tot ca. 10.00 uur.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

WISSELDAG is zondag. Dit heeft een groot voordeel in verband met rustige reisdag. De maanden juli en augustus zijn hoogseizoen maanden en die kosten EUR 650,- per week. De rest van het jaar is laag/half seizoen en kost EUR 475,- per week.
De huurprijs, is inclusief linnengoed en gebruik van water. Voor de voor- en eindschoonmaak komt er éénmalig EUR 60,- aan kosten bij. Uw bed is hiermee ook opgemaakt.
De Borg bedraagt EUR 100,- en ontvangt u, bij geen schade, na uw vakantie direct terug, minus de gebruikte Electra (!) en houtgebruik (EUR 7,50 per dag). Huurvoorschot bedraagt EUR 100,-
Verder betaalt u voor huurders vanaf 18 jaar Toeristen Belasting. Een voorbeeld: deze belasting is voor 4 volwassen ca EUR 20,- per week voorseizoen en ca EUR 35,- per week in het hoogseizoen.
Met minder volwassen betaalt u dus minder Toeristen Belasting per week.

Als u hout voor de houtkachel nodig heeft en gebruikt, betaalt u stookkosten voor het kachelhout. U betaalt EUR 7,50 per dag voor het houtgebruik. Er is voldoende hout aanwezig!
Electra kosten worden aan de hand van de begin/einde meterstand van uw vakantie berekent. De electra betaalt u ten lasten van uw Borg. Verder is het huis zeer compleet ingericht en in alle vertrekken hangt een elektra kachel.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Last-minute prijs van € 475 voor€ 445

€ 445

Last-minute prijs van € 475 voor€ 445

€ 445