Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
B. van Drie

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 12 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Welkom bij La Jolière, onze 'home away from home'. Een prachtig vakantiehuis met zwembad, gelegen in het mooie heuvelachtige Normandië (op de grens van Manche / Calvados) nabij de (invasie)stranden in Frankrijk. Een bijzondere plek die we graag met je delen!

La Jolière is een 200 jaar oude stenen boerderij. Met bijna 8 hectare grond rondom en een prachtig weids uitzicht aan alle kanten (dichtstbijzijnde buren op halve kilometer afstand) waan je je voor even in je eigen vakantieparadijs. La Jolière biedt rust en ruimte met alle nodige voorzieningen binnen handbereik. De uitgestrekte (beboste) wandelgebieden, fiets- en mountainbike routes, watervallen, vismogelijkheden, een groot meer - waar je kunt wandelen, kanoën of een boot kunt huren - en een golfbaan in de nabije omgeving, maken het ideale vakantieplaatje compleet.

La Jolière is ruim (180 m2), licht en is gerestaureerd en gerenoveerd met het oog op comfort en behoud van historische kenmerken. Met vier slaapkamers en drie badkamers is het rook- en huisdiervrije vakantiehuis geschikt voor (kleine en grote) gezinnen en families (max 9 volwassenen/kinderen plus een baby). In de zomer kun je zwemmen in je eigen verwarmde privézwembad (open van 1 juni tot en met 28 september), een potje jeu de boules spelen of badmintonnen in de tuin. Voor de regenachtige dagen zijn er video's, boeken en spelletjes aanwezig. Onze overdekte speelkamer met pooltafel, tafeltennis, tafelvoetbal, sjoelbak, schaakspel en darts biedt speelplezier voor jong en oud.

*Omschrijving interieur*

Je komt het huis binnen via een gang met garderobe, toilet en droger. Links van de gang bevindt zich de (met een deur afsluitbare) enorme boerenkeuken met tegelvloer en imposante granieten open haard. In de open haard staat een geëmailleerde houtkachel die je vrij kunt gebruiken. Het huis heeft ook elektrische verwarming.

In de keuken vind je o.a. een magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat, broodrooster, koelkast met vriezer, wasmachine, vaatwasser en aparte ruime voorraadkast. Kinderstoel (babystoel en Stokke Tripp Trapp), servies, potten en pannen, bestek en glaswerk etc. zijn aanwezig. Rechts van de gang bevindt zich de (met een deur afsluitbare) grote woonkamer comfortabel ingericht met een hoekbank, stoelen, tafels en openslaande deuren naar het terras en de tuin. In de woonkamer zijn een televisie en dvd-speler aanwezig.

Vanuit de woonkamer leidt een trap naar de grote speelkamer met pooltafel, tafeltennis, tafelvoetbal, darts, schaakspel en een sjoelbak. De twee slaapkamers op de 1e verdieping (1x 2-pers. bed, 2x 1-pers. bed + beide en-suite badkamer) worden gescheiden door een deur van de twee slaapkamers op de 2e verdieping (2x 2-pers. bed + 1x 1-pers. bed + gedeelde badkamer) - waardoor iedereen privacy heeft.

Door de dikke stenen muren van het huis, blijft het in de zomer aangenaam koel in het huis. Daarom is er geen airco aanwezig.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'La Joliere'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Jolière is centraal gelegen en daarom zijn tal van interessante bestemmingen met de auto gemakkelijk bereikbaar: Le Mont St Michel ligt op 50 minuten rijden, de westkust met prachtige stranden op 40 minuten rijden en Bayeux en de invasiestranden van Normandië op 1½ uur rijden. Of veel dichter bij huis: het prachtige bos ‘Forêt Domaniale de Saint-Sever’ met een groot meer en kilometerslange goed gemarkeerde wandelpaden, Cascade de Mortain met een van de weinige watervallen in Normandië en natuurlijk de vele openlucht Franse markten.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

La Joliere heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.666666666666666 sterren
  • 10 sterren

    Prachtig en ruim huis met alles erop en eraan, middenin de natuur, zonder lawaai en op 5min. rijden van het dichts bijzijnde dorp.
    Opgemaakte bedden bij aankomst, handdoeken pakket per persoon, een welkomstpakket en voldoende voorraad ter plekke (kruiden, wc-papier, koffiefilters...). Alsook een wasmachine en droogkast, heel handig!
    Een heel grote zolder met pool, pingpong tafel, darts, sjoelbak... een speelparadijs voor de kinderen die er heel vaak speelden.
    Een mooie en verzorgde tuin en bij zonnige dagen is een plons in het zwembad onmisbaar.
    Uitbaatster informeert op voorhand heel uitgebreid over de huisregels alsook een infomap met aanraders in de buurt die je kan bezichtigen ligt ter plaatse.
    Uitbaatster is heel bereikbaar (via Whatsapp) en antwoordt onmiddellijk. Problemen worden dan ook heel snel opgelost!
    Een echte aanrader!

  • 9 sterren

    Wat een prachtig plekje!
    We hebben heerlijk gewandeld, uitstapjes gemaakt en genoten van de rust en ruimte!
    De kinderen hebben genoten van de speelzolder en het zwembad.

  • 10 sterren

    Wat een fantastisch huis! Mooie locatie en van alle gemakken voorzien. Heel fijn contact met de eigenaren wat ook zeer waardevol was! Al met al een top huis!

Culinair en wijn

Hoewel La Jolière rustig en afgelegen ligt, zijn belangrijke voorzieningen heel dichtbij. Gathemo, het dichtstbijzijnde dorp met een bar, winkel en een bakker, ligt op 3km. 5km in de andere richting ligt St Germain de Tallevande met een apotheek, bar en kleine supermarkt. Het mooie Sourdeval ligt op slechts 10 minuten rijden, waar je onze favoriete bakker (met heerlijk vers brood en croissants), slager, verschillende (biologische) supermarkten, diverse leuke winkels en cafe’s kunt vinden. En het bruisende stadje Vire met winkels, restaurants, bioscoop, theater, markt etc. ligt op 15 minuten rijden.

Wat is er te doen

La Jolière beschikt over kinderspeelgoed- en boekjes, spelletjes, video's, boeken, een speelveld met schommel en jeu de boules baan plus badmintonveld buiten, en een overdekte speelkamer met pooltafel, tafeltennis, tafelvoetbal, sjoelbak, groot schaakspel en darts binnen.

Prachtige wandel- en fietsroutes liggen aan de voet van de oprit. Je kunt wandelen naar het bos en een autorit van 5 minuten brengt je naar de golfbaan (Golf Club La Vire la Dathée, dagkaarten verkrijgbaar) met uitzicht op het meer 'Lac de la Dathee’, waar je kunt wandelen, vissen, kanoën of een boot kunt huren. Paardrijden en vissen zijn in de omgeving ook mogelijk.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

* La Jolière is een rookvrij vakantiehuis en huisdieren zijn niet toegestaan (eventuele chemische reinigingskosten zijn voor rekening van de huurder).
* Het groepsmaximum van La Jolière is negen personen (volwassenen/kinderen) en een baby (we hebben een kinderbedje + kinderstoel).
* La Jolière is geschikt voor (kleine en grote) gezinnen en families.
* La Jolière is niet geschikt voor groepen jongeren en/of studenten.
* Aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek uiterlijk om 10.00 uur.
* Het zwembad is open van 1 juni tot en met 28 september en is verwarmd (geen temperatuurgarantie!)
* Het is niet mogelijk en niet toegestaan om een hybride/elektrische auto bij het huis op te laden (oplaadpunten in Sourdeval op 10 min. rijden).
* Onderverhuur en kamperen op het terrein zijn niet toegestaan.
* Feesten en evenementen in en rondom La Jolière zijn niet toegestaan.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijzen zijn per week, van zaterdag tot zaterdag. De prijs van La Jolière is all inclusive. Dus geen schrikbarend hoge rekeningen aan het einde van je vakantie! Beddengoed, handdoeken, badlakens (voor zwembadgebruik), hand- en theedoeken voor keuken, gas, water, elektriciteit en houtblokken zijn te gebruiken zonder extra kosten. Glasvezel breedband en wifi is ook aanwezig zonder extra kosten. Beddengoed voor het kinderbedje dien je zelf mee te nemen. Het verwarmde zwembad is open van 1 juni tot en met 28 september (geen temperatuurgarantie!). We vragen een borg van €300,- (betaling 4 weken voor aankomst). Afval zelf wegbrengen naar milieustraat op 5 min. rijden (voor het afvoeren van nog aanwezig afval in containers buiten wordt €50,- in rekening gebracht). Starterspakket bestaat uit: fles wijn, jus d'orange, thee, koffie, melk en water. Ook zijn toiletrollen, een keukenrol, vaatwastabletten, afwasmiddel, waspoeder, aluminiumfolie en een nieuwe vaatdoek aanwezig.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.350

Prijs per week vanaf

€ 1.350

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie