Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Chris Robinson

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Vakantiehuis Maison Ella is een voormalige schuur opgebouwd uit authentieke stenen, die in 2015 helemaal verbouwd is tot een eigentijds, goedingericht en ruim vakantiehuis. De zichtbare houten balken zijn bewaard gebleven en vormen een mooi contrast met de nieuwe eiken trap, de binnendeuren en de frisse uitstraling. De oude schuurdeuren zijn vervangen door glazen wanden, waardoor de entree heel licht is. Aan een kant van de hal is de woonkamer met een deur naar de binnenplaats en de tuin, waar je heerlijk kunt relaxen met een boek van een van de boekenplanken of naar de tv kunt kijken (Engels of Frans), of gewoon gezellig kunt zitten met vrienden of familie. Er is centrale verwarming door het hele huis, maar een houtkachel staat in de woonkamer, voor als het wat killer is. Aan de andere kant van de hal is een goedingerichte keuken met een eettafel. Hier vind je een electrische kookplaat en oven, vaatwasser, koelkast met vriesgedeelte en een magnetron. Alle ruimte om je eigen maaltijd klaar te maken. De eethoek heeft plaats voor 6 personen en is een gezellige plek om te zitten. Op de begane grond vind je ook een bijkeuken met wasmachine.
Boven zijn 3 slaapkamers. De heel ruime ouderslaapkamer is geschilderd in rustige kleuren, creme, taupe en zwart. Er is een kingsizebed, en een aangrenzende badkamer met douche.
De andere twee slaapkamers delen een tweede badkamer met douche. Beide kamers kunnen worden ingericht met twee enkele bedden, of met een groot tweepersoonsbed door ze aaneen te schuiven. Het huis is voorzien van centrale verwarming zodat het het hele jaar gehuurd kan worden.
Het vakantiehuis staat op een terrein van 2 ha samen met een tweede schuur en het hoofdhuis. De eigenaar van het hoofdhuis is bij de hand voor tips of voor het doen van reserveringen in een restaurant. Maar het huis is volledig apart van het grote huis en de privacy van gasten staat bij ons hoog in het vaandel.
Op het terrein is veel plaats om de auto te parkeren. Aan de achterkant van de gite is een eigen tuin en een terras. Je vindt er ook een tafel en stoelen en een bbq om lekker buiten te eten.
Je vindt bij aankomst niet alleen alle lakens en handdoeken, maar ook wat basisvoorraad in de keuke en huishoudproducten. Er is ook een uitgebreide welkomstfolder aanwezig met uitleg hoe het werkt. In het huis is ook een heleboel toeristische informatie en de Insider's Guide to Normandy om je in het gebied wegwijs te maken. Gavray is een groot dorp met een markt op woensdag en op zaterdagmorgen.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Maison Ella'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Maison Ella ligt dicht bij het grote dorp Gavray en op gelijke afstand van de grotere steden Granville, Coutances en Villedieu-les-Poêles. Granville is een havenstad met een historische oude stad en het Christian Dior museum. Coutances heeft een prachtige kathedraal en een indrukwekkende openbare tuin. Villedieu staat bekend om zijn koperen producten die u kunt kopen of een van de vele musea die u kunt bezoeken. Als u van geschiedenis en erfgoed houdt zijn er een aantal abdijen, kathedralen, kastelen en kerken te bezoeken. De gite ligt tussen Mont-Saint-Michel en Bayeux en de D-Day landingsstranden. Mont-Saint Michel is een eiland met de meest indrukwekkende abdij. Bayeux heeft een kathedraal en is ook de thuisbasis van het tapijt van Bayeux. De vijf D-Day landingsstranden liggen allemaal op ongeveer een uur afstand en omvatten gedenktekens, begraafplaatsen en musea. Dit maakt het de ideale locatie om Normandië te verkennen.

  • Landelijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison Ella heeft de afgelopen 4 jaar 19 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.157894736842104 sterren
  • 9 sterren

    Het huis is ruimschoots voorzien van alles wat je nodig hebt. De bedden zijn zeer goed, we hebben allemaal zalig geslapen. De keuken is volledig uitgerust, er is meer aanwezig dan wat wij thuis hebben :)
    De gastvrouw heeft heel veel tijd en moeite gestoken in instructies schrijven zodat alles duidelijk is en er is veel info aanwezig in het huisje en online (door haar geschreven) tips over activiteiten in de buurt. Ze heeft ook kerstspullen voorzien zodat we gezellig in de sfeer konden komen. Voor ons was het een fijne kerstperiode daar!

    Reactie van Chris Robinson

    Thank you, Nathalie, for your very kind comments about how well equipped the gite is. I’m pleased you enjoyed exploring the neighborhood. I hope you have some great memories of Christmas in Normandy.

  • 9 sterren

    Bedankt voor de fijne tijd in dit mooie huis. De locatie is perfect, want het ligt dicht bij de stranden, maar er zijn ook genoeg leuke dorpjes met mooie tuinen in de buurt om te bezoeken. Verder heeft het huis een mooie hal met veel lichtinval en is alles schoon. Al
    met al dus een fijne vakantie gehad in een prettig huis. Groeten Martin, Tara, Joan

    Reactie van Chris Robinson

    Thank you for such a great review. I’m pleased you enjoyed exploring the beautiful area around here and also liked the gite. Glad that you were also able to have some beach days to relax and enjoy the sunshine.

  • 9 sterren

    Maison Ella is een prettig vakantiehuis, waar we gastvrij zijn ontvangen door eigenaresse Chris. Binnen werden we verrast met een welkomstpakket en een persoonlijke welkomstbrief. We waardeerden het oprecht dat Chris de tijd had genomen om er persoonlijke suggesties aan toe te voegen. Mocht je als gast nog geen idee hebben wat te doen in de omgeving, dan kun je naar hartenlust rondneuzen in de enorme collectie brochures die Chris heeft uitgestald in de keuken. Het huis zelf is zeer ruim. Wij verbleven er met z'n drietjes, maar ook met zes personen lijkt mij dit perfect. De tuin is groot en mooi aangelegd, maar helaas hebben wij daar door de regen geen gebruik van kunnen maken. In de omgeving is genoeg te doen: invasiestranden op een een uur rijden, de Mont St. Michel, Alligator Bay, Bayeux, Granville... Zelfs met slechter weer kun je je hier (met kinderen) prima vermaken. Een aanrader!

    Reactie van Chris Robinson

    Many thanks for your kind review. I'm pleased the unusual weather conditions in Northern Europe didn't spoil your stay. There is still plenty to do whatever the weather and I'm glad the suggestions were helpful. Thank you for choosing Maison Ella for your holiday and I hope you have some happy memories of your time here.

Culinair en wijn

Normandië staat bekend om zijn appelproducten zoals cider en appelbrandewijn, camembert, boter en schelpdieren. U kunt cider en Calvados (appelbrandewijn) kopen bij een van de vele producenten en proeven voordat u koopt. Granville heeft een goede selectie van zeevruchten en schelpdieren om te kopen en mee te nemen of om te eten in restaurants. Crêperies (pannenkoekenhuisjes) zijn ook zeer populair en bieden zowel hartige als zoete mogelijkheden. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants. Ze variëren van kwaliteitsvolle maaltijden met een goede prijs-kwaliteitverhouding tot gastronomisch eten.
Het bezoeken van een markt is een populaire activiteit en er zijn verschillende in de omgeving. De markt van Gavray is op een zaterdagochtend met een kleinere op een woensdagochtend. Er worden voornamelijk levensmiddelen verkocht, waaronder verse groenten en fruit. Er zijn ook markten in Granville op een zaterdag en in Villedieu op dinsdag en donderdag.
Gavray heeft een supermarkt, een kleine buurtwinkel, een slagerij en drie boulangeries. Er zijn 2 restaurants, een bistro, 2 bars en ook een afhaalpizzazaak.

Wat is er te doen

Het dichtstbijzijnde strand ligt op 14 km afstand, maar er is een hele kustlijn om uit te kiezen. Prachtige zandstranden, duinen, wandelpaden en kleine badplaatsen liggen op en neer aan de kust. Het is een geweldig gebied voor nautische activiteiten zoals zeilen en windzeilen. Er is ook volop gelegenheid om te wandelen, te fietsen en te paardrijden in de omgeving. Er is een golfbaan op ongeveer 15 km afstand en er zijn ook enkele minigolfbanen in de omgeving. De Champrèpus-dierentuin ligt op ongeveer 20 minuten rijden en er zijn ook een aantal boerderijen te bezoeken. Voor degenen onder u die van een beetje spanning houden, heeft Normandië een aantal avonturen- en themaparken waar u kunt gaan trampolinespringen, laserspringen, verfballen en een tokkelbaan kunt proberen.
Er is een grote collectie van toeristische informatie folders in de gite die elk jaar worden bijgewerkt.

  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Een reis naar Normandië is als een stap terug in de tijd. U kunt de geschiedenis van het verleden herbeleven of gewoon genieten van het tragere tempo van het leven dat we hier genieten.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Voor een verblijf van een week ontvangt u een mini welkomstpakket inclusief Normandische cider.De eerste voorraad van huishoudelijke artikelen zijn ook voorzien en omvatten wat toiletpapier, keukenrol, afwasmiddel, vaatwastabletten, olijfolie, zout, peper, koffie, thee en suiker.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 400,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 80,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 695

Prijs per week vanaf

€ 695

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie