Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Amely Weber

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Charmant en geheel gerenoveerd huis van omtrent 1850 in een rustig zijstraatje van het pittoreske Genêts.
Gang met deur naar de woon-eetkamer en en deur naar het hofje. Woonkamer van 25 m2 met zitgedeelte (3zits- bank, salontafel en twee schommelfauteuils, TV met schotel ruim/ buitenlandse zenders - helaas geen BVN, DVD speler, platenspeler, goed internet met code en fraaie eettafel voor de schouw, een boekenkast, inbouwkasten met serviesgoed, glazen enz. open doorgang naar de nieuwe inbouwkeuken (vaatwasser, oven, spoelbak, koelkast met vriesvak, keramische kookplaat, Senseo koffiezetapparaat, waterkoker en veel keukengerei). Let op: de keuken is heel volledig ingericht maar ietsje smal. Deur naar de bijkeuken met wasmachine, droogrek, magnetron, tweede koelkast/vriesvak (gedeeltelijk door ons in gebruik) en toegang tot de tweede WC met fonteintje. Vanuit de bijkeuken komt u ook naar hofje en in de tuin.
In de woonkamer is er eveneens een deur naar de trap. 1de etage: u vindt er een ruime overloop en een halfopen ruimte met secretaire, een gemoedelijke lees- bedbank, de deur naar de luxe en ruime badkamer met douche van 90x90, badkuip, wastafelmeubel, radiator-handdoekdroger en hang-WC. De deur naar de slaapkamer ( bed van 160x200m met top dek matras voor extra comfort, leeslampjes, boekenkastje, klerenkast, rotan fauteuil , klein tafeltje, grote spiegel) . De plafondsop de verdieping zijn ongeveer 2,20m hoog.
Achter het huis, voor de schuur, is er een leuke, beschutte achterplaats met tafel en verstelbare 4 fauteuils/ stoelkussens- en een Weber BBQ! De diepe tuin is 40m lang. Op het grasveld vindt u fruitboompjes, camelia's, een palm, een laurier, een eucalyptusboom ...er is een tweede tafel met 2 stoelen, een ligstoeltje . Vooral veel zon!! Mooi zicht op eeuwenoude bomen.
Voor het huis kan de auto moeiteloos geparkeerd worden. Op de achterplaats kunnen de fietsen moeiteloos gestald worden.
BIJ AANKOMST IS ZELF HET BED OPGEMAAKT ( 2 dekbedden), op het leesbankje is ook een laken zodat u uit kunt wijken. Er zijn ook handdoeken en en badmat aanwezig, theedoeken, reinigingsmiddelen in de keuken missen niet. Ik zorg er zelf voor dat alles goed verzorgd is bij aankomst. Mijn aardige buurvrouw verstrekt de sleutel. Gelieve geen huisdieren .

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'La Douanière'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Ons huis bevindt zich in de oude kern van een dorp van 420 inwoner met faciliteiten. Er is een bakker, een kleine kruidenierswinkel, een 'brocante', een pottenbakker. Restaurants zoals "Chez François" waar vlees in de openhaard gebraden wordt (reserveren een must), een eetcafé voor 's middags, een "La Pauze de Genêts" met een super fraaie tuin en serre waar men op het terras ook voor een ijscoupe of een wijn kan neerstrijken. Op de camping vindt u een pizzeria. De bus gaat geregeld op de hoofdstraat naar Avranches of Granville, ook haltes bij Carolles/ Edenville bij het kilometerlange strand. Wie een "traversée" (een overtocht te voet naar de Mont Saint Michel met gids) wil wagen, kan deze ook op twee plekken in het dorp boeken.
Het dicht bij gelegen strand is in Dragey te vinden - mét strandpaviljoen!

  • Landelijk
  • In/bij een dorp
  • OV toegankelijk

Recensies

La Douanière heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

8 sterren
  • 8 sterren

    Leuk en gezellig huisje, schoon en heel compleet. mooie badkamer, keuken is een beetje onhandig, erg smal. Bed goed maar wat lastig instappen. Huis ligt midden in dorpje, leuk contact met de buren. Goede bakker en kleine kruidenier op loopafstand evenals enkele restaurantjes.. Ruime en stille tuin.
    We kunnen dit huisje met zijn charmante eigenaardigheden van harte aanbevelen.

  • 8 sterren

    Mooi gerestaureerde woning in een rustig dorpje in een van de mooiste hoekjes van de Normandische kust. Aan de voorzijde van de woning de gezelligheid van het charmante dorp, achter de rust van de lange tuin met “en pierre” muren. De enige snelweg in de buurt is voor de trekvogels. Rustzoekers zullen zich hier volledig op hun gemak voelen. Het authentieke huisje is van binnen puntgaaf opgeknapt. Wij voelden ons verwend. Een detail van deze originele woning is wel dat de deuren laag zijn. Voor ons was het oppassen. In de directe omgeving zijn veel wandelmogelijkheden. Iedere avond maakten we een wandeling over het kustpad vanuit het huisje.

Culinair en wijn

Talloze opties in Avranches - het prijsniveau is erg aangenaam, en Grandville, wat door zijn bekendheid duurder is. Daar eten aan de haven!

Wat is er te doen

Genêts ligt aan de overkant van "La baie du Mont Saint Michel". Er worden verscheidene wad wandelingen naar Tombelaine, de kleine en onbewoonde zus van de Mont Saint Michel en natuurlijk naar het werelderfgoed "Le Mont Saint Michel" vanuit Genêts aangeboden -met een gids. Een absolute must! Verder zijn er oneindige wandelroutes met een prachtig uitzicht op de twee eilandjes of rond de Abdij van Lucerne. Het charmante stadje Avranches ligt op zo'n 15 km afstand met zijn gezellige markt op zaterdag. Mooie zandstranden tot een kilometer breed vinden zich in Carolles. Maar een paar kilometer verderop ligt Granville, "het Nice van het noorden", de mondaine stad met haven en boten naar het archipel van Chausey, musea voor ieder wat wil, het geboortehuis van Christian Dior (in juli/ augustus met thee paviljoen in de schitterende tuin), biedt ook winkelstraten met allure..

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Op dinsdagmorgen is er bij het riviertje een viskraam met de kersverse producten uit de omgeving! In het seizoen ook op donderdag ochtend

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Strandhanddoeken graag zelf meebrengen!
Voor de rest is er alles in huis- een badmat, theedoeken/keukenhanddoeken , reinigingsmiddelen.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 30,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 455

Prijs per week vanaf

€ 455

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie