Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jelle en/of Anneke Feenstra

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

***WINTERAANBIEDING ***
Van NOVEMBER 2022 tot en met 1 APRIL 2023 geldt binnen deze periode 3=2 (3 weken , 2 weken betalen) 5=3 (5 weken huren, 3 weken betalen) en voor elke week meer dan 5 weken krijgt u 40% korting.

Les Vertes Fosses is genoemd naar het beschermde duingebied bij hameau Tranquille, een buurtgemeenschap van de kleine gemeente Surtainville, Rondom een cour liggen vier twee-onder-een kap woningen, waarvan er drie worden verhuurd. De woningen zijn van particulieren en derhalve verschillend van inrichting. De overige woningen worden vast bewoond door Fransen.
De woning heeft een benedenverdieping met volledig ingerichte keuken, badkamer,toilet en compleet ingerichte woonkamer. De bovenverdieping telt twee slaapkamers. Les Vertes Fosses heeft een tweepersoonsbed van 1.60 x 2.00 en twee eenpersoons bedden van 0.90 x 2.00. Een kinderledikantje, kinderstoel en badje zijn op aanvraag aanwezig.
De woning heeft een flatscreen televisie met digitale ontvangst met Nederlandse zenders.
Les Vertes Fosses heeft een volledig omheinde tuin met tuinameublement,
Vanuit het huis heeft men een vrij uitzicht op de duinen.
Het huis is goed geïsoleerd en is volledig voorzien van dubbelglas. Het huis wordt verwarmd met elektrische radiatoren of met de houtkachel.
Er is wifi met Internettoegang.
U BETAALT BIJ ONS GEEN BOEKINGSKOSTEN OF RESERVERINGSKOSTEN.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Les Vertes Fosses'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De woningen liggen tegenover de kanaaleilanden Jersey en Guernsey aan de rand van en met uitzicht op het door het ”Littoral” (vgl Natuurmonumenten) beschermde duingebied ”Les Vertes Fosses ” op 800 meter van het strand. Het achterland is te vergelijken met Zuid-Limburg. Veel heuvels en dalen met lieflijk gelegen manoirs en prachtige kastelen.
Men heeft vrij toegang tot het duingebied, maar de duinen worden van eind oktober tot 1 mei begraasd door runderen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Aan strand

Recensies

Les Vertes Fosses heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.333333333333334 sterren
  • 10 sterren

    We hebben een heerlijke week achter de rug. Een geweldig huis met een ruime tuin. Prima meubilair zowel binnen als buiten. Het uitzicht over de duinen is geweldig en je kunt zelfs al een stuk zee zien. De zee is op loopafstand en het strand heb je bijna altijd helemaal voor jezelf. Het ontvangst is heel vriendelijk en de wijn die klaarstond was heerlijk.( zo lekker zelfs dat we een paar flessen hebben gekocht en meegenomen ). Kortom, zoek je rust op een mooie locatie, dan is dit de plek.

  • 10 sterren

    Huisje ligt op een fantastische plek! Direct aan de duinen. Het strand ligt op loopafstand en is heerlijk rustig. De mensen die niet alleen natuur zoeken maar ook leuke restaurants of dorpsfeesten etc. zijn hier ook op de goede plek. Het huisje is echt fijn, met prachtig terras aan het duin, kortom een plek om heerlijk te ontspannen voor jong en oud! Een plek om naar terug te keren.

    Reactie van Jelle en/of Anneke Feenstra

    Bedankt!

  • 8 sterren

    Heerlijk vakantiehuis!
    Loopafstand van zee en duingebied waar je mooie wandelingen kunt maken.
    In de tuin is het genieten van zon en schaduw.

Culinair en wijn

De Normandische keuken kenmerkt zich door de creme fraiche en de verse boter. Er zijn veel restaurantjes in de omgeving waar tegen een redelijke prijs een uitstekende maaltijd te genieten is. In Carteret, een vissersplaatsje op 7 km van het huis, kan men heerlijk van de vers aangevoerde vis genieten. Cider en Calvados behoren tot de streekgebonden dranken. De streek staat bekend om zijn kazen.
Weekmarkten zijn in de nabijgelegen plaatsen Bricquebec (maandag, met veemarkt), Portbail (dinsdag), Carteret (donderdag), Les Pieux (vrijdag en Barneville (zaterdag). In het hoogseizoen loopt er op dinsdag een treintje van Carteret naar Portbail.
Men gaat in Frankrijk niet naar de markt voor dumpprijzen, maar voor de hoge kwaliteit en de versheid van de aangeboden producten.
Zondag staat er voor de bakker in Surtainville een slager met op houtvuur geroosterde bouten en kippen.

Wat is er te doen

Voor de sportfietser (zelf fietsen meenemen) met stevige kuiten is er veel te beleven. Op 2,5 km ligt een tennisbaan en voor de strandmens is er buitengewoon veel te genieten. In voor- en naseizoen zijn de golven hoog genoeg om te surfen. ’s Zomers kan er worden gewindsurft. Ook voor de wandelaar valt veel te genieten. De GR223 loopt langs het huis en voert langs de gehele kust van Manche. De duinen, zoals eerder opgemerkt, zijn vrij toegankelijk en ook over het strand zijn heerlijke wandelingen te maken.
Vooral mensen die tot rust willen komen en kunnen genieten van de natuur en cultuur die Manche te bieden heeft is dit een uitstekende plek om de vakantie door te brengen. De middeleeuwse historie is zichtbaar in het landschap en de recente historie is te volgen via de route die langs de debarcatiestranden voert. Utah-beach ligt op een half uur rijden van de woning. Een bezoek aan de Mont St. Michel is ook de moeite waard.De woning is het gehele jaar beschikbaar voor verhuur.
LET OP... GEEN DISCO, etc.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

De woning is volledig voorzien van dubbel glas, wordt verwarmd door hoogwaardige elektrische radiatoren en is daardoor het gehele jaar, dus ook in het voor- en naseizoen uitstekend te bewonen.
De woning is dan ook het gehele jaar te huur. (Zie onder ”Toon beschikbaarheid” of de woning nog vrij is.)
In laagseizoen, behalve tijdens de schoolvakanties, ook per dag te huur ,
Alle prijzen zijn incl. gas en water, maar exclusief electriciteit (€ 0,25 per Kwh) en €45,00 schoonmaakkosten. Tevens dient een departementale toeristenbelasting van € 0,80 per persoon per dag te worden voldaan. Bij aankomst wordt een borg van € 75,00 per week gevraagd, met een maximum van € 150,00.
Huisdieren (max. twee): € 8,75 per week per huisdier.
Kinderledikantje (zelf in elkaar zetten en weer opruimen), badje en kinderstoel gratis op aanvraag
Huurprijzen gelden vanaf 2 personen.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Huisdieren 8,75 euro per week per huisdier. Toeristenbelasting €0,80 per pp/pd
Elektriciteit à € 0,25 per kwh
U boekt direct bij de verhuurder zonder reserverings- of andere kosten.
WINTERAANBIEDING
Van november 2023 tot 13 april 2024 en van november 2024 tot 29 april geldt drie=twee , vijf=drie, zeven=vier en tien =vijf (u kan 3 weken in ons huis vertoeven voor de prijs van 2 weken, 5 voor de prijs van 3, enz.)
NB. Voor schoolvakantiesperiodes geldt de prijs van het seizoen en wordt de winterkorting niet toegepast

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 5,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 252

Prijs per week vanaf

€ 252