Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 11 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het interieur van de gerenoveerde gîte is modern landelijk, door gasten ervaren als een romantisch, authentiek en comfortabel vakantiehuis. In de living (6 x 6 m) is een open haard en voor koude periodes is er een CV. Een tweezitter en fauteuil staan tegenover het vuur en een brocante eethoekje voor de openslaande deuren naar het privé-gelegen tuinterras. Er is een klein schrijf/werkhoekje. De open keuken in de living heeft een eikenhouten kookeiland dat is voorzien van koelkast, gasfornuis, oventje, waterkoker, Nespressoautomaat (en gewone koffiezetter) en verder natuurlijk allerhande kookgerei. TV met Nederlandse zenders aanwezig, muziekinstallatie en dvd-speler.
Boven is er een grote slaapkamer (5 x 6 m) met 2 boxspringbedden die geschakeld kunnen worden tot een tweepersoons bed van 180 x 200, een grote antieke linnenkast en een bank. Wilt u op vakantie met uw baby/kleuter, dan passen wij de inrichting aan met bedje, kinderstoel, kinderbadje en box.
Naast de slaapkamer op de 1e etage bevindt zich de badkamer (2 x 2m) met toilet, douche en wastafel.
Op het terras staat een tafel met twee stoelen en in de tuin eromheen (40 x 30 m) - die wij tijdens uw verblijf respecteren als úw tuin - een grote picknicktafel en twee comfortabele ligstoelen. Zo kunt u het lekkerste plekje in de tuin kiezen zonder te hoeven slepen met meubilair.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'La Sauvagère'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De gîte ligt in Le Perche, een beschermd natuurgebied in de zuidelijke punt van Normandië. Dit is een gebied wat weinig toerisme kent. Het landschap kenmerkt zich door glooiende heuvels, bossen, weilanden en akkers. De gîte staat op domein La Sauvagère, een omheind terrein van 3600 m2, waarop ook een groot familiehuis en in de andere uitserste hoek twee oude stallen staan. Het is gebouwd rond 1800 in de typische stijl van de regio, zandsteenkleurige pierres. De gemeenschappelijke tuin (3000 m2) is landelijk aangelegd met zicht op appel -, kersen - en pruimenbomen vanaf het terras van de gîte. De gîte staat op 30 meter van het familiehuis en heeft een eigen tuin rondom, die wij tijdens uw verblijf respecteren als uw eigen tuin (30 x 30 m). Op 6 km afstand zijn er verschillende dorpjes o.a. La Perrière, Pervencheres, het schilderachtige Bellême en op 12 km een kleine stad Mamers, met alle voorzieningen.
Le gîte est situé dans le Perche, une réserve naturelle protégée, dans le Sud de la Normandie. C'est une région qui n'est pas touchée par le tourisme de masse. Le paysage est caractérisé par des collines vallonnées, des forêts, des prairies et des champs. Le gîte est situé sur le domaine La Sauvagère, un terrain clôturé de 3600 m2, sur lequel se trouvent également l'habitation des propriétaires, une grande longère normande, et deux anciennes écuries. L'ensemble a été construit vers 1800 dans le style typique de la région, en pierre de grès. Le gîte est situé à 30 mètres de la maison principale et profite d'une partie du jardin (30x30 mt) qu'on considérera comme privé pour vous pendant votre séjour. La terrasse du gîte donne sur le verger du jardin commun, aménagé avec des pommiers, des cerisiers et des pruniers. . Le petit village de Bellavilliers (144 habitants) est à 3,5 km, un tout petit peu plus loin des lieux magnifiques à visiter (La Perrière, Pervencheres...), et la petite ville de Bellême, très pittoresque et fournie de tous les commerces, de Bellême est juste à 12 km.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

La Sauvagère heeft de afgelopen 4 jaar 13 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.076923076923077 sterren
  • 10 sterren

    Een heel mooie Gites waarin werkelijk alles aanwezig is. Vriendelijke, behulpzame en lieve eigenaars. Het heeft ons aan niets ontbroken. De omgeving is prachtig. Bossen, vergezichten, kastelen en de Notre-Dame de Montligeon waar in het dorp een meer dan voortreffelijk restaurant is. Kortom, een heerlijke tijd was het in Sauvagere.

  • 9 sterren

    Ontzettend fijne, rustige plek. Zeer compleet en comfortabel huis.

  • 8 sterren

    Wij hebben eind juli een week doorgebracht in la Sauvagere. Prima en complete gite met veel privacy met hele aardige eigenaren die waar nodig voor je klaar staan met tips e.d. Of soms gewoon een praatje. Hele rustige en landelijke omgeving waar het goed wandelen en fietsen is ook zonder ondersteuning van een batterij.
    Bert Groen

Culinair en wijn

Voor liefhebbers van de Franse keuken heeft Normandië vooral appels, kaas en vlees in de hoofdrol. Zowel in de keuken als in de drank, van Tarte Tatin tot frisse cider en Calvados. De echte wijngebieden liggen lager, Loire e.d. Maar wél kennen de vele kazen hun oorsprong in deze regio, de Camembert, de Pont L'Evèque en de Livarot. In het plaatsje Livarot is een interessant kaasmuseum te bezoeken. Ook zijn er in de omgeving verschillende cidreries waar u hun van appel gemaakte producten kan gaan proeven.
Op donderdag en zondag kunt u vers brood en gebak kopen bij een biologische bakker in La Perrière, die zelf zijn graan verbouwt, het maalt en er broden van bakt. Een aanrader!
Mortagne au Perche (16 km) staat bekend om zijn traditionele bloedworst, de boudin noir et blanc. In het dorpje zijn meerdere slagers die deze specialiteit verkopen.
In onze omgeving zijn vele restaurantjes en brasseriën in allerlei prijsklassen. Bv. op 3 km afstand kunt u een warme middagmaaltijd met 4 gangen voor € 13,50 genieten bij het typisch Franse L'Amande in Pervenchères. Bij restaurant Les pieds dans L’eau in Mortagne verschillende menu’s vanaf € 29. Ook bieden veel restaurants ‘s middags een repas aan, wat vaak een eenvoudigere versie is van hun menu ‘s avonds, vanzelfsprekend tegen een lager tarief.
In de gîte ligt een boekje met kaartjes van restaurants in de omgeving.
Pour les amateurs de cuisine française, la gastronomie normande se concentre surtout sur les pommes, le fromage et la viande, que ce soit dans les plats ou dans les boissons, de la Tarte Tatin au cidre frais et au Calvados. Un nombre de fromages sont originaires de cette région: le Camembert, le Pont L'Evèque, le Livarot..... Dans la ville de Livarot, vous pouvez visiter un intéressant musée du fromage. Il y a aussi plusieurs cidreries dans la région où vous pourrez déguster leurs produits à base de pommes.
Les jeudis et dimanches, vous pouvez acheter du pain frais et des pâtisseries chez un boulanger bio de La Perrière, qui cultive son propre grain, le moule et en fait du pain. Fortement recommandé !
Mortagne au Perche (16 km) est connue pour son boudin noir et blanc. Dans le village il y a plusieurs bouchers qui vendent cette spécialité.
Dans notre région se trouvent de nombreux restaurants et brasseries dans toutes les gammes de prix. Par exemple, à Pervenchère, à 3 km de la Sauvagère, le restaurant typique "L'Amande" offre un déjeuner chaud avec 4 plats pour 13,50 €. Au restaurant "Les pieds dans l'eau" à Mortagne, différents menus à partir de 29 €. Des nombreux restaurants proposent également un repas l'après-midi, qui est souvent une version plus simple de leur menu du soir, à un tarif inférieur.
Dans le gîte, vous trouverez un livret avec des cartes des restaurants de la région.

Wat is er te doen

De gîte bevindt zich in Regionaal Natuurpark de Perche. Dit landschap wisselt bossages, bossen, weides en glooiende heuvels af met oude landhuizen temidden van typische dorpen. Het is een bestemming bij uitstek voor natuur/wandelliefhebbers en mensen die van oude stenen houden. Dat geldt tevens voor wie gepassioneerd is door paardrijden dankzij maneges en ruiterpaden.
Naast fietsen kunt u vanuit de gîte wandelen en ligt er op 6 km het bos van Bellême, met haar majestueuze bossen van eiken en beuken. Het bos is ingeschreven op de Unesco werelderfgoedlijst.
In het pittoreske dorp Bellême - met bijzondere winkels - ligt een 18-holes golfbaan (12 km). Dichterbij ligt kunstenaarsdorp la Perrière, wat uitstekend geschikt is om heen te wandelen (6 km), iets lekkers in de bijzondere ‘Salon du thé’ te gebruiken, aan antiek te snuffelen en weer terug te gaan. Op 30 km ligt Alencon, kantwerk-stad met bijbehorend museum, Chartres met zijn kathedraal (80 km) en Le Mans (60 km). U kunt ook tuinen bezoeken, onder andere in het charme-dorpje Saint-Céneri-le-Gérei met haar kerk die bijzonder is omwille van zijn mooie fresco's en klokkentoren. Mortagne au Perche (16 km) is een stad met rijk architecturaal erfgoed met zijn vele 16- en 18-eeuwse huizen. Dagelijks zijn er in de omgeving markten te bezoeken, op dinsdag de grootste boerenmarkt van Frankrijk in L'Aigle (25 km).
In Le Mêle (18 km), waar een groot recreatiegebied is, kunt u zwemmen, zonnen, waterfietsen, minigolfen, surfen, kanoën en vissen. In Bêlleme en Mortagne au Perche zijn zwembaden.
Zeer bezienswaardig is ook de rots van Oëtre, die zich in wandelgebied Suisse Normande bevindt met de kloof van Rouvre. Hier vanuit starten een aantal wandelroutes.
In de dorpjes en steden om ons heen zijn restaurantjes en brasseriën in alle prijsklassen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Overige cursussen

Wat je ook moet weten...

U kunt uw auto parkeren naast de gîte.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 480

Prijs per week vanaf

€ 480

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie