Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Frederik & Charlotte Willems Berte

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het romantische vakantiehuis Le Colonel in de Orne, Normandië, is een zeer smaakvol ingericht vakwerkhuis uit ca 1700 met klokkentorentje dat in 2011 volledig is gerestaureerd. Een immense open haard partij van ca 5 meter hoog domineert de zitkamer. Deze ruimte heeft een mooie antieke plavuizenvloer. Het geheel is sfeervol verlicht via o.a. een prachtige kroonluchter. Het plafond is ca 5,5 meter hoog met originele houten balken.
In het najaar 2023 werd een kachel geïnstalleerd om ook in de winter dit prachtig vakwerkhuis te kunnen bewonen.
De keukenunit is sfeervol ingericht en beschikt over een 4-pits gasfornuis. Hier vindt u ook een broodrooster, combi magnetron, Senseo, mixer, diverse keukenbenodigdheden, pannen, schalen en servies. De eethoek met comfortabele stoelen heeft uitzicht aan de achterzijde over de mooie vallei. Vanuit het zitgedeelte heeft u uitzicht op de tuin aan de voorzijde. Een barbecue is aanwezig.
Door een laag eikenhouten zeventiende eeuws deurtje komt u via 4 luie traptreden in de smaakvolle slaapkamer met hemelbed. Afmeting bed : 180 x 200 cm. Hier staan ook 2 hang/leg kasten.
De badkamer heeft een moderne douche, een hardstenen wastafel met bergruimte voor handdoeken, toilet en een kast met stofzuiger, strijkplank, strijkbout, schoonmaakmiddelen.
Aan de achterzijde van het vakwerkhuis is een terras met 2 tuinstoelen gesitueerd en een ontbijttafeltje. Aan de voorzijde staan 2 comfortabele rotan kuipstoelen met een rond tafeltje.
Het huis heeft ook elektrische verwarming.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Le Colonel'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Ons vakwerkhuis Le Colonel, geschikt voor 2 personen, ligt in een vallei met nog een viertal andere authentieke vakwerkhuizen op ruime percelen. De andere huizen zijn ook résidences secondaires. U heeft zowel vóór als achter het huis vrij uitzicht over de vallei. Het terrein, vol bloemen en fruitbomen, is ca 2.500 m2 groot en ligt aan een doodlopend weggetje. Op de toegangsweg passeren gemiddeld 3 auto's per dag. Op hetzelfde terrein, ca 30 meter van elkaar en gescheiden door bomen en struiken, ligt het gastenhuisje Le Paradis (voorheen:Entre la Poire et le Fromage ), geschikt voor 4 personen. Het gebied is heuvelachtig.

De novellist Pierre-Alain Gasse heeft novellen geschreven over ons huis, de bewoners en de vallei

Basse Normandië is dun bevolkt. Slechts 85 inwoners per km2 t.o. 491 inwoners per km2 in Nederland.

Het weer in Normandië is te vergelijken met dat in Nederland en België, de temperatuur ligt iets hoger en het regent er minder vaak. De winters meestal zacht en aangenaam.
De zon kan met name in de zomermaanden behoorlijk enthousiast schijnen in Normandië. Op de warmste dagen van het jaar zal het kwik boven de dertig graden Celsius uitkomen. Gelukkig wordt op de meeste plaatsen in Normandië de gevoelstemperatuur wat getemperd door de zeewind. De grootste kans op zonnig weer in Normandië heb je in de maanden juni en juli. Gemiddeld hebben deze maanden acht uren zon per dag. In de maanden mei en augustus ligt dit gemiddelde één uur lager.

Nederland en België hebben gemiddeld 1500 zonuren; Normandië 1750 zonuren.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Le Colonel heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Onze keuze voor jullie gîte bleek de juiste; wat een gezellig huisje, met prachtige details en een magnifieke ligging. Hoewel het erg warm was, hebben we genoten van de nog koele ochtenden, uitkijkend over het dal en de telkens weer andere zonsopgangen. De grazende Salers runderen waren de kers op de taart. We hadden onze fietsen meegebracht, maar die bleken de heuvels niet aan te kunnen. (Of had dit te maken met onze conditie?) Een week vol bezichtigen van de oude dorpjes, diverse marktjes, de schitterende omgeving, de meestal lekkere en betaalbare plate du jour, het bezoek aan een calvados brouwerij, echt geen seconde verveeld. Tijdens de hete middagen siësta, binnen met een boek en de avond op het terras met een glaasje lekkers. Kortom, een relaxte korte vakantie. Het enige dat we misten waren kussens voor de tuinstoelen. Misschien waren die er wel maar we hebben ze niet gevonden. Een juweeltje in Normandië, dat is jullie gîte.

  • 9 sterren

    We hebben een heerlijke week gehad in Le Colonel. Een ontzettend sfeervol huisje (wat zal het hier in de winter ook gezellig zijn) met een mooi terras. De omgeving is prachtig en er is meer dan genoeg te zien. We hadden ook af en toe op het terras willen zitten met een boek, maar dat is er niet van gekomen omdat er in de buurt zoveel moois was. Een goede reden om nog eens terug te komen op deze heerlijke plek.

  • Will en Hetty uit Alphen a d Rijn

    10 sterren

    Genoten hebben wij van de heerlijke dagen in Le Colonel, de stilte, het heerlijke weer en de prachtig ingerichte Gite, die werkelijk met alles wat je maar kon bedenken, is ingericht.
    Normandië heeft ons hart gestolen!

Culinair en wijn

Normandië is natuurlijk het land van de Camembert (het dorp ligt op 3 km afstand) en andere heerlijke kazen zoals Livarot en Pont l'Evêque.

Appels worden verwerkt in de heerlijkste appeltaarten en voor de productie van cider met lichte bubbels (erg lekker bij de lunch, vooral de perencider) pommeau (een Normandische specialiteit: calvados gemengd met appelsap) en calvados, het serieuze werk. Dichtbij kunt u de kaasfabriek Graindorge bezoeken. Enkele restaurants op rij afstand zijn o.i. een vermelding in de Guide Michelin waard. Laat u verwennen of kook zelf en geniet in de tuin met vogelgeluiden op de achtergrond bij een ondergaande zon.
Natuur, cultuur en lekker eten zijn de ijzersterke ingrediënten van dit mooie stukje Frankrijk.

Wat is er te doen

Les Champeaux in de Orne, ligt een uurtje rijden van Suisse Normande, het ruigere deel van Normandië en de mooie bosrijke regio Le Perche. Maar ook een uurtje rijden van het strand in Deauville/Trouville met de vele visrestaurants en Cabourg, en de gezellige havenplaats Honfleur. Dus zoals vaak gezegd wordt : Entre terre et mer. Elk weekend in het seizoen worden er antiekmarkten of rommelmarkten georganiseerd. Diverse tuinen zijn opengesteld in Normandië.
Ter herinnering aan de tweede wereldoorlog kunt u het Mémorial de Montormel bezoeken, waar u alle details over deze periode te weten kunt komen.
Normandië, heeft veel, op allerlei terreinen: de kathedraal van Rouen, het beroemde wandtapijt van Bayeux, de stranden waar de geallieerden landden tijdens D-day, 6 juni 1944.

Ga eens kijken bij Haras du Pin, de beroemdste paardenfokkerij van Frankrijk.
Een stevige wandeling of mooie autotochtjes over de landweggetjes behoren tot de mogelijkheden. Er zijn diverse mountainbike routes uitgestippeld over smalle, steile bospaadjes.
Er is met de auto een ciderroute te volgen van 33 km, die bijna langs ons huis komt. Zowel mooi als de appelbomen in bloei staan, als tijdens de oogst in september/oktober.

Heerlijk golfen op een nieuwe 9 holes baan, met oude bomen, in de buurt waar nog alle rust heerst en je niet opgejaagd wordt door medespelers. Waar vind je dat nog?
In Saint Pierre sur Dives kunt u een canoe of kayak huren om op de rivier de Dives te peddelen.

Maar doe ook eens een paar dagen helemaal niets : Geniet van de stilte, de prachtige sterrenhemel, de rondhuppelende konijntjes, speelse vossen en de mooie natuur waar wilde orchideeën zich op hun gemak voelen en uitbundig bloeien.
In het najaar en tijdens de winter worden zelf herten gespot in onze achtertuin!

Landschapspsychologen zijn het erover eens dat een mens nergens sneller herstelt van zijn drukke bestaan, dan in de natuur!
Geocachers : Er liggen diverse caches verstopt in de omgeving !

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute

Wat je ook moet weten...

Hoogseizoen : juli en augustus
Laagseizoen : overige perioden.
Prijs is incl. gebruik lakens/dekbedden en keukenlinnen, verbruik gas, water, elektra, CV en open haard hout zolang de voorraad strekt.
Exclusief de eindschoonmaak.
Geen huisdieren, geen kinderen onder 10 jaar

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Hoogseizoen : juni, juli, augustus en september
Laag seizoen : overige maanden
Borgbedrag € 300,--

Prijs is inclusief

Linnengoed

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 620

Prijs per week vanaf

€ 620

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie