Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Fré en Ellis Metselaar

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

De gîte bestaat uit 3 ruimtes, de sfeervolle woonkamer, een slaapkamer met 2-persoonsbed. Een keukentje met dubbele elektrische kookplaat, koelkast en kleine magnetron en een badkamer met douchecabine en wc. Wifi en Android smart tv.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'La Gîte de l'Air Souvre'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het vakantiehuis ligt in het zuiden van Normandië, op een paar minuten rijden van de dorpjes Passais, Saint-Mars d'Egrenne en Mantilly, alwaar bakkers, slagers, een supermarktje en kleine restaurants.
De mooie zeekust van oa Carolles en Granville liggen op een uur rijden afstand, evenals de beroemde Mont Saint Michel. La Ferté-Macé op een half uur afstand heeft een zelfgemaakt zandstrandje dat uitstekend geschikt is voor kinderen.
In Bagnoles de l'Orne, vlakbij La Ferté-Macé is een casino, er zijn gezellige restaurantjes, leuke winkeltjes en een 9-hole golfbaan. Wil je alle 18, dan wordt de rit wat langer, nl 58 km naar Clécy in het mooie Suisse Normande ( Zwitsers Normandië ).
In Flers is een uitgebreid zwemcomplex, er zijn watersportmogelijkhedZwitsers Noeen, een bowlingbaan en een aantal grotere supermarkten. Voor de marktliefhebbers heeft Saint-Hillaire-du-Harcouet een druk bezochte woensdagmorgenmarkt. Markten zijn in Frankrijk bijna overal alleen gedurende de morgen, want om 12 uur moet er gegeten worden...
In het Parc de Colmont in Gorron, op 20 km afstand, is van alles te beleven, zoals: paintball, lasergames, golf (8 holes), footgolf, frisbee, kayakken en tennis.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Culinair en wijn

Om te beginnen worden de lekkerste croissants die we ooit aten, gebakken in Le Palais du Pain te Domfront. De rijen ervoor zijn dikwijls lang. Heerlijk bij de koffie, maar ook de Paris-Brest.
Over de wijn is niet veel te vertellen: het is hier een echte cidre en poiré streek. Die men net als wijn overal bij drinkt. Daarnaast is er natuurlijk de eruit gestookte calvados, vergelijkbaar met cognac, maar zelf vinden we het een aangenamer drank. Niet aan te raden, maar wordt door een deel van de bevolking ook tussen de gangen van de maaltijd door gedronken.
De echte kaasliefhebber raakt hier natuurlijk nooit uitgeproefd. En, misschien verbeeld ik het me: ook de Normandische en Bretonse melk smaken ver boven de maat.
Helaas begint in Frankrijk het gaan naar een restaurant het te verliezen van de kant en klare pizza: de pizza-automaten rijzen als paddenstoelen uit de grond. In het kleinste dorp staat er wel zo'n automaat. Gelukkig bleven er nog een hoop restaurants open en is er voor de restaurant-culi keuze genoeg. Voor de lunch betaal je tussen 12 en zo'n 15 euro, het bedrag dat de baas meestal aan hun werknemers vergoed. Soms krijg je daar een uitstekende maaltijd voor. Maar er zijn er ook bij waar het dagelijkse hoogtepunt wordt gevormd door iets, gemaakt van hersenen. Je ziet er de klanten bijna smakkend van de voorpret naar binnen gaan. Ieder z'n meug....

Wat is er te doen

Liggend in het Parc Naturel Regional, zijn wandelen, fietsen, kanovaren en niet te vergeten lekker eten belangrijke evenementen.
Vlakbij ligt het prachtige wandelgebied van la Fosse Arthur.
De streek is vooral groen, ook al door de vele koeien die er ten behoeve van de Camembert grazen.
Normandië is geen wijnstreek, men drinkt er graag een glaasje cider of poiré (perencider) bij de maaltijd. Maar een vin rouge bij de kaas.
In Domfront, een oud plaatsje op 10 minuten rijden afstand, worden gedurende de zomer veldslagen van 1000 jaar geleden nagespeeld met als achtergrond de ruïne van een kasteel uit de 10e eeuw.
Van het beroemde Franse café van weleer is, door de bijna nul-tolerantie voor alcohol niet veel meer overgebleven. Natuurlijk zijn er wel dag-terrassen. De cafés die je hier vindt zijn, door de vele Engelsen die hier wonen, dikwijls Engels. Je hebt er de indruk in een gezellige ouderwets Engelse pub te zitten. Ook vind je hier tea rooms. Waar je geen Fransen vindt omdat er thee wordt geschonken.... Hoe dan ook, het bij de tea gepresenteerde home made gebak is heerlijk.

    Wat je ook moet weten...

    Vanuit midden Nederland neem ik het liefst de weg via via de Westerscheldtunnel. Je mist dan de files bij Antwerpen. Vanaf genoemde tunnel is de netto reistijd ongeveer 6 uur.

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    In de hoofdruimte kan in voor- en naseizoen een 2kW mobiele oliekachel worden geplaatst, u dient zelf voor de brandstof (20 liter tanks, te koop bij de supermarkten) te zorgen. Oliegebruik ongeveer 1 tank per week..
    De badkamer wordt tijdklok gestuurd, elektrisch verwarmd.

    Prijs is inclusief

    Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Recensies

    La Gîte de l'Air Souvre heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

    Prijs per week vanaf

    € 325

    Prijs per week vanaf

    € 325

    • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
    • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
    • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
    • De host doet mee aan de Omboekgarantie