Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Nelleke Fruijtier

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 9 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving met enig verkeer

Het vakantiehuis is een zeer bijzondere chaumière (rietgedekt huis) op een mooie plek aan de Atlantische Oceaan.
Het ligt beschut, maar op 5 minuten lopen van de gezellige boulevard van Veulettes-sur-Mer en de vele restaurantjes. De zee is vanuit de woonkamer en open keuken zichtbaar. Er is een lokaal contactpersoon aanwezig (woont een dorp verderop). Zij spreekt Frans.
Ook is er een 18 holes golfbaan op ca 4 km afstand .

Het vakantiehuis is gebouwd tegen de vallei heuvel op. Dit maakt dat het huis bereikbaar is via een lichte stijging, hierdoor is het niet rolstoel vriendelijk.
De woonkamer heeft rondom ramen, een bijzonderheid voor dit type huis in deze streek.
De westkant van de woonkamer heeft openslaande deuren naar een houten terras. Dit terras beslaat de zuid- en westkant van het huis en heeft gedurende de dag prachtige zongenietende mogelijkheden. In de avond als de zon onder gaat, is de westkant fascinerend voor een mooi glas wijn, met zicht op de ondergaande zon en deels op de zee.

De woonkamer bevat aangenaam meubilair en een hout kachel.
De open keuken is volledig ingericht, oa is er een groot fornuis met oven en airfryer aanwezig.
Op dezelfde verdieping bevindt zich een kleine badkamer met wastafel, douche, zitbad en toilet. Tevens bevindt zich op deze verdieping een kleine slaapkamer met kast en tweepersoonsbed.
Via een trap bij de open keuken wordt de ruime vide bereikt. Met ook hier weer een kast en een tweepersoonsbed.
1 slaapkamer heeft een dubbelbed van 180 bij 2 mtr, deze kamer is op de woonverdieping
De vide heeft 2 bedden van 90 bij 2 mtr.
Op alle bedden liggen éénpersoons dekbedden van 140 x 200 cm.

Het huis is omgeven door een - ook schuin aflopende - tuin heeft ruimte voor 2 auto's op de oprit.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Veulettes'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Recensies

Veulettes heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

7.5 sterren
  • 6 sterren

    Het is ons ontzettend tegengevallen om verschillende redenen:

    het huis ruikt muf en schimmelig bij binnenkomst.
    het is rommelig wat absoluut niet het gevoel van gastvrijheid geeft: de electrische snoeren hangen en liggen her en der verspreid.
    de houtkachel trekt niet goed, en rook in de woonkamer is onvermijdelijk.
    de sloten werken zeer matig
    de slaapkamer zonder nachtkastje met lamp is geenszins comfortabel
    het internet is onstabiel, waardoor ik een belangrijke zoom meeting met buitenlandse collega's op maandagavond heb moeten missen. Ik heb Catherine drie keer moeten bellen voor zij op zondagmiddag kwam om uit te leggen hoe de sloten enigszins functioneren.

    We hebben onze vakantie na 3 dagen afgebroken. Ook in het gastenboek worden gelijkaardige negatieve beoordelingen genoteerd. De laagste score die we kunnen geven is een 6, maar wat ons betreft komt het niet hoger dan 4. Ik heb geld terug gevraagd

    Reactie van Nelleke Fruijtier

    Beste John van Zwieten,

    Ontzettend jammer dat uw verblijf om reden die u benoemt zo tegengevallen is.
    Uiteraard zullen we uw bemerkingen en suggesties ter harte nemen.
    Onderstaand geef ik graag mijn reactie, zodat komende huurders hun eigen oordeel kunnen vormen.

    Muffe lucht is soms bij aanvang van het verblijf........ het huis is regelmatig voor kort of wat langer gesloten bij wisseling van huurders. In mijn ervaring is dat na even luchten weg. Schimmel geur herken ik niet.
    Dat het huis een rommelige indruk maakt geeft zeker geen gastvrij gevoel. Er zal beter op gelet worden voor de komende huurders. De los liggende elektra snoeren zijn voor meer mensen een ergernis waar we helaas niet makkelijk een oplossing voor kunnen vinden. Het blijft een aandachtspunt .
    Een nachtkastje met lampje zou inderdaad fijn zijn, we zullen daar naar kijken, tot nu leek ruimtegebrek dit te blokkeren.
    Dat de houtkachel niet goed trekt is vreemd... misschien is het rookkanaal erg koud geweest, de kachel trekt gewoonlijk goed. Volgens Catherine onze beheerster ter plekke was de klep van het rookkanaal nog dicht en was er teveel hout en brandstof gebruikt. Overigens was zij niet bepaald te spreken over uw manier van communiceren.
    Wat de sloten betreft: mogelijk de franse wijze: deurkruk en sleutel anders dan wij gewend zijn. Catherine heeft ook daarbij geholpen en het gelukkig goed uit kunnen leggen.
    Internet probleem is een uitzondering. Doorgaans werkt dat goed. Er wordt in elk geval ruim betaald voor een goede verbinding.

    Wij vinden het nogmaals oprecht heel jammer dat uw vakantie u niet heeft gebracht waar u op hoopte.
    De verwachting van sommige huurders is soms helaas niet in het verlengde van wat wij bieden.

  • 9 sterren

    Heerlijk huis, alles wat je nodig hebt aanwezig. Inderdaad wat vochtig toen we aankwamen maar dat verdween snel. De inrichting is gedateerd maar dat komt de gezelligheid zeker ten goede. Haard maakt het 's avonds knus (werd fris in de avond) en een paar keer heerlijk gegeten van een prachtig fornuis met een top grillplaat. Om het huis tal van plekjes om uit de wind in de zon te zitten en de topper is het balkon op het westen waar we tot negen uur 's avonds in het zonnetje zaten. Iedere dag een andere plaats in de omgeving bezocht en heerlijk gegeten in de talrijke restaurants. We vonden het geweldig.

    Reactie van Nelleke Fruijtier

    Fijn om te lezen weer deze reactie!!

  • Gert-Jan en Caroline Schellekens uit Oosterhout

    9 sterren

    2e kerstdag, 26 december 2019, aankomst van Gert-Jan, Caroline en Pip (lake-land terriër) in les Veulettes, om 14.58 om precies te zijn. Reis verliep voorspoedig. Geen files en na de splitsing Normandië – Parijs, alleen op de wereld. Minder dan 5 uur over gereden vanuit Oosterhout.

    Het huisje stond al klaar, deur open, verwarming aan.
    Catherine was ons voor geweest. Schattig Hans (Tom?) en (Mar)Grietje huisje met een rieten dak, nodigt uit tot verdere verkenning. De eerste drie dagen hebben wij ons continu verlekkerd aan en verbaasd over steeds weer nieuwe ontdekkingen.
    Het huis staat vol met kneuterige te ontdekken leukigheidjes. Bij elke ontdekking bleven we op die manier kadootjes uitpakken, zo leuk!

    Pluspunten aan het huis? Schitterende ligging, de ruimte, voortreffelijk gasfornuis/oven, complete keukenuitrusting.
    De grote bijl en af en toe de asbak van de haard leegmaken), comfortabel bed, en ludieke omgeving.

    Minpunten? Wij hebben ze niet…..
    Hangt natuurlijk ook van je verwachtingspatroon af. Ik heb zitten bladeren in het gastenboek en bij sommige reacties dacht ik echt: waarom zijn jullie naar Normandië gegaan? Kans op minder weer is altijd aanwezig. En ja, het huisje ligt lager op de heuvel en als het regent wordt het gras nat, en ja, in de zomer heb je s ’middags hier schaduw en aan de overkant zon. Maar zo kan je hier na een warme stranddag lekker afkoelen op een schitterend terras rondom het huis.

    Wij hebben deze winterdagen mazzel gehad. Het was prachtig weer. Geen regen, zelfs dagen met strakblauwe hemel en geen wind. Alle dagen prachtig wandelweer, en daar kwamen wij voor. We hadden regenkleding bij ons, want een buitje houdt ons niet tegen, maar die regenkleding hebben we dus ook niet nodig gehad.

    Kom je na wandeling van 4 uur terug dan steek je het haardvuur aan en geniet de van de
    rust, de sfeer, ga je de verwonderfase weer in en stort je jezelf in een goed glas wijn met
    passend maal. Voor ons genieten. De baguette en croissants halen we s’ochtends bij de
    Tabac aan de boulevard op paar minuten lopen van het huisje. Wel croissant reserveren voor de volgende dag, want anders zijn ze op. Gewoon reserveren onder de naam Rollande (Nederlandse namen zijn voor Fransen nu eenmaal onverteerbaar), dan komt het allemaal goed. De grotere inkopen doen we bij de snoepwinkel van E.Leclerc in St Valery en Caux.
    Wat een geweldige winkel! Verse slager, verse vis, kaas, en geweldige wijnafdeling.
    Wij waren voor de periode met oud en nieuw Nederland uit gevlucht, mede vanwege Pip, onze lake-land-terriër die uiterst gevoelig is voor geluiden. Dus geen vuurwerk. Geen vuurpijl te zien, geen knal te horen, oorverdovende stilte dus, op een vrouwelijke bosuil na, die ons bijna elke avond trakteerde op een liefdesserenade.

    Wij hebben heerlijk gewandeld. Er zijn in de omgeving geweldige wandelroutes uitgezet, in het huisje liggen routekaarten, maar die heb je eigenlijk niet nodig.
    Je loopt of rijdt naar een plaatsje en vindt bij het office-de-tourisme allerlei routeaanduidingen. Verdwalen kan je niet want de zee is en blijft het ijkpunt. Wij hebben prachtige routes gelopen bij Veulettes zelf, Margueritte-sur-Mer, les petites Dalles, etc.

    We zijn op de mooiste dag van onze vakantie, strakblauw, naar Etretat geweest, toeristisch, maar o-zo-prachtig. Wij hebben een route om de golfbaan heen gelopen van ongeveer 12 km. Prachtige vergezichten, ongelofelijke kliffen (knap hoe ze die hebben gebouwd.. ;-)) en als je wat met golf hebt… wat een mooie baan!

    Kortom, wij hebben meer dan een week lang genoten van het huisje, de sfeer, de omgeving,
    de natuur en elkaar. Geweldig en voor herhaling vatbaar. Voor iedereen gelukkig nieuwjaar!

    Gert-Jan, Caroline en Pip

    Veulettes, 4 januari 2020!

    Reactie van Nelleke Fruijtier

    Wat een fijn verhaal Gert-Jan en Caroline, het maakt ons blij om te lezen!
    Veel dank voor jullie mooie omschrijving van je ervaringen en hopelijk tot weerziens.
    Nelleke Fruijtier

Culinair en wijn

Als overal in Frankrijk vindt u in deze streek (en aan deze kust) talloze voortreffelijke restauratieve voorzieningen, voor elke beurs. Verse vis is hier natuurlijk het jaar door een topic !

Wat is er te doen

De omgeving is geaccidenteerd en biedt uitzicht en ruimte door in elkaar lopende valleien en langs stromende riviertjes zoals de heldere Durdent.
De levendige vissers- en plezierhavens van Fécamp en St. Valery-en-Caux liggen op minder dan 15 minuten rij-afstand en de bekende kustplaats Étretat op ca. 30 minuten. De stad Rouen met zijn vele winkels en indrukwekkende kathedraal, bereikt u binnen 30-45 minuten.
Lac Cany (Cany Barville) biedt vele (water) sport mogelijkheden.
Het is ook mogelijk om te vissen in de rivier de Durdent of op zee.

Er kan gegolfd in Dieppe en Etretat (elk 18 holes). Lokaal in Veulettes zijn er eerste huishoudelijke voorzieningen. Grote supermarkt E. LeClerc vindt u op 12 km in Saint Valery en Caux. Ruim boodschappen doen in Cany-Barville (9km). In Cany Barville en Saint Valery en Caux is 2x per week uitgebreid markt. In Veulettes-sur-Mer vindt verhuur plaats aan Cat-zeilers en windsurfers. Er is een Casino, er zijn (meerdere) kunstgras tennisbanen en er is een midgetgolfbaan.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Waarborg à € 250,00 en komt zonder aantoonbare schade en verrekening van elektra verbruik binnen 2 weken na de huurperiode retour.
Via meter-opname gebruikte elektra wordt tegen kostprijs verrekend met de waarborg.

HONDEN: Helaas, er werd door eigenaren toegestaan dat honden op bedden en banken liggen.
We hebben daarom moeten besluiten: honden kunnen alleen, na overleg, mee.

Het huis wordt in principe op weekbasis verhuurd (zaterdag-zaterdag). Het is echter in sommige periodes ook mogelijk het huis per dag (of enkele dagen) te huren.

Attentie: bed- en handlinnen meenemen; dekbedden (140x200) en kussens zijn aanwezig.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

* De schoonmaakkosten zijn € 80,00 ter plaatse te betalen aan 'dame de ménage'.
* Het elektra verbruik wordt aan de hand van meterstanden achteraf verrekend met de waarborgsom op basis van kostprijs
* Waarborg bedraagt in de koudere voor- na - en winter maanden € 300,00 en in de zomermaanden € 250,00
* Hond(en) kunnen eventueel mee na telefonisch overleg. Kosten €35,- per hond per week of boeking bij minder dan een week
* Watertoeslag €19,25 per week of boeking bij minder dan een week
* Haardhout is optioneel voor € 65,- per halve kub

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 80,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.100

Prijs per week vanaf

€ 1.100