Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
William Broughton

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Volledig rustig natuur- en stiltegebied

Vakantiehuis met privé-zwembad. Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, op 6 km van het dichtstbijzijnde strand in een dorp genaamd Luzac in de regio Charente-Maritime. Het huis heeft 4 comfortabele slaapkamers, 2 badkamers en een open keuken/eetkamer en een zithoek. De boerderij ligt in een ommuurde en omheinde tuin met een verwarmd privézwembad van 5m x 10m dat helemaal geen inkijk heeft. Het zwembad is omheind.

De accommodatie bestaat uit vier slaapkamers, twee badkamers, een grote open ruimte met keuken, eethoek en woonkamer.
Begane grond
Slaapkamer 1 - een tweepersoonsbed met openslaande deuren naar de patio.
Badkamer met douche
De grote open ruimte bestaat uit: Lounge met sky flatscreen lcd-tv, video, hifi, dvd-speler en wifi.
Eethoek en houtkachel voor de winter.
Volledig ingerichte keuken inclusief wasmachine, vaatwasser en magnetron.
Centrale verwarming en houtkachel voor warme winternachten
Eerste verdieping
Slaapkamer 2 - een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed.
Slaapkamer 3 - een tweepersoonsbed.
Slaapkamer 4 - drie eenpersoonsbedden.
Badkamer met douche.
Bedden kunnen worden gerangschikt om aan individuele behoeften te voldoen, kinderbedjes en kinderstoelen zijn beschikbaar.
Buiten is er een grote patio met meubilair en barbecue, een tuin met een verwarmd, omheind zwembad.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Historisch pand
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Libellules'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Charente Maritime is een fantastisch deel van het land met talloze bezienswaardigheden en attracties. Binnen korte afstand liggen historische bezienswaardigheden, perfecte eindeloze kilometers zandstrand omzoomd met duinen en dennenbossen, glooiende heuvels, bossen, moerassen, rotsachtige kustlijnen en ook drukke badplaatsen met veel bars en restaurants. Het dorp Luzac ligt aan de zuidwestelijke Atlantische kust op slechts 45 minuten van La Rochelle, 15 minuten van Royan en Rochefort en 10 minuten van l'ile d'Oléron. Men kan het hele jaar door genieten van de talrijke restaurants in de directe omgeving. De regio staat bekend om zijn oesters en andere zeevruchten. Enkele van 's werelds beroemdste oesters komen uit dit gebied. Naast de fantastische culturele eetervaring, kunt u genieten van een lokale versterkte wijn genaamd "Le Pineau" en natuurlijk Cognac die lokaal wordt geproduceerd.
Het dorp Luzac heeft zijn eigen bakkers, slagers, apotheek binnen 10 minuten lopen. Nog 5 minuten verder ligt het dorp St Just Luzac met een bakker, postkantoor, krantenwinkel, restaurant en kruidenierswinkel. Op vijf minuten van Luzac ligt het bruisende stadje Marennes met twee grote supermarkten, bakkers, krantenwinkels, restaurants, winkels, markten, bioscoop, recreatiehaven, parken, pleinen en strand.

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • OV toegankelijk

Recensies

Les Libellules heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

6 sterren
  • 6 sterren

    We hebben een leuke vakantie achter de rug, dankzij het gezelschap, het goede weer en het zeer aangename zwembad.
    Het huis is ruim, maar oud en behoorlijk onverzorgd.
    De keuken is vernieuwd en tiptop in orde.
    De living is zeer donker, het licht kan niet door de kleine ramen door de hoge bamboestruiken voor de vensters.
    De kamers zijn zeer ruim, de bedden kunnen wel eens nieuwe matrassen gebruiken. Het is een oud huis, dus alles kraakt.
    De BBQ was na uren schrobben nog niet proper te krijgen en hebben we niet gebruikt.
    De buurman, eigenaar is dadelijk komen helpen na het lek in de boiler. Hij was zeer behulpzaam. De dag van ons vertrek lekte er water door het plafond.
    Het huis heeft een zeer grondige opknapbeurt nodig.

Culinair en wijn

Men kan het hele jaar door genieten van de talrijke restaurants in de directe omgeving. De regio staat bekend om zijn oesters en zeevruchten in het algemeen. Enkele van 's werelds beroemdste oesters komen uit dit gebied. Naast de fantastische culturele eetervaring, kunt u genieten van een lokale versterkte wijn genaamd "Le Pineau" en natuurlijk Cognac die lokaal wordt geproduceerd.

Wat is er te doen

La Rochelle werd in de 10e eeuw gesticht op een rots omringd door moerassen. La Rochelle groeide in de 12e eeuw uit van een vissersdorp tot een belangrijke havenstad. Tegenwoordig is La Rochelle het meest bekend om zijn drie opmerkelijke middeleeuwse torens, zijn oude haven en zijn enorme jachthaven, Les Minimes. De jachthaven is goed bekend in de jachtkringen in Europa en heeft aanlegplaatsen voor maximaal 3.000 boten. Geniet van een wandeling door de lange galerijen met arcades en geplaveide straatjes, en met zijn winkels, cafés, bars en restaurants is er genoeg te zien en te doen. Neem de kinderen mee om de wonderen van de zee te ontdekken in het "Aquarium" van La Rochelle, geopend van 9.00 tot 23.00 uur in juli en augustus, het is echt magisch 's nachts.
Ongeveer 10 minuten rijden van Luzac ligt Brouage, nu omgeven door moerassen: dit was ooit een bloeiende haven die bekend stond om zijn zouthandel. Het was het belangrijkste gebied voor de export van zout en werd vanaf de 16e eeuw beschermd door vestingwerken. Vandaag de dag is Brouage goed bewaard gebleven, de citadel is mijlenver zichtbaar en domineert de omliggende moerassen, Brouage is een beschermd natuurgebied geworden. Winkels zijn geopend in de gerenoveerde stallen en de Porte Royale en La Poudriere, waar buskruit werd opgeslagen, zijn allemaal open voor bezoekers. Geniet van het prachtige uitzicht over de moerassen terwijl u slentert langs de twee kilometer lange wallen die de stad met hun uitkijktorens omringen.
Ile d'Oleron
Het grootste van alle Franse eilanden na Corsica. Ga picknicken tussen de schaduwrijke pijnbomen en geniet van het verkennen van een van de vele vissershavens op het eiland, of proef de geneugten van de zee in een van de vele restaurants. Geniet van boottochten vanaf het eiland naar fort Boyard of de mooie haven van La Rochelle. Het treintje bij St Trojan dat je door het bos naar het strand van Maumusson brengt, ook het Parc Adventure Forestier 3 hectare beheerd bos, naast het strand, veel te doen, veel plezier van tarzansprongen, reuzentrappen, slingerend touw bruggen, hangbruggen, hangcircuits van 5 tot 17 meter hoog en nog veel meer, elke dag open van 9u tot 21u.
Rochefort
Bezoek 'La Corderie Royale', een museum van touwfabrieken dat werd opgericht in de 17e eeuw. De touwindustrie wordt duidelijk uitgelegd met zowel materialen als technieken die dateren uit de tijd van Louis XIV tot aan de huidige olie-aangedreven machines. In het gebouw van de Corderie Royal bevindt zich het hoofdkwartier van de vogelbeschermingsvereniging die bekend staat als de LPO.
Geniet van 'Le Jardin des Retours'. Bezoek L'Hermione, een groot 17e-eeuws schip dat het fregat van La Fayette was en wordt herbouwd.
Royan is een van de meest prestigieuze badplaatsen aan de Atlantische kust. Er zijn faciliteiten voor bijna alle sporten: tennis-squash-golf-paardrijden-zeilen-windsurfen-duiken-parachutespringen etc. Geniet van een wandeling langs de zandstranden van Royan. Net ten westen van Royan is 'Zoo de La Palmyre' met 1600 dieren te zien, er is genoeg om de kinderen bezig te houden.
Naast Royan heb je St Palais-sur-Mer met 4 stranden, elke ochtend markt in de zomer en een meer met wandelingen miniboten, minigolf, tennis en vissen. St George-de-Didonne met een langgerekt strand en wandelingen langs de klif naast de vuurtoren.Meschers-sur-Gironde heeft een haven om te zeilen en te vissen, stranden of maak een tocht rond de grotten die in de kliffen zijn uitgehouwen.
La Palmyre
Beroemd om zijn 30 km prachtige lange zandstranden, 8000 hectare dennenbos en de dierentuin La Palmyre, een van de grootste van Europa. Men kan jetski's en boten huren in de haven, het Lunapark 's nachts ervaren, fietsen langs een van de vele fietspaden en genieten van wandelingen en picknicks in het bos van le coubre. Bezoek de vuurtoren van de Coubre met zijn spectaculaire uitzichten.
Saintes ligt aan de oevers van de Charente met zijn aquaducten, Romeinse arena's, Gallo-Romeinse boog, abdijen en kerken en heeft de grootste maandelijkse kermis van Frankrijk, er is voor elk wat wils.
Surfen
Er zijn veel surfstranden in de omgeving van Royan tot het Ile d'Oleron. Een van de beste is de Cote Savage met veel toegangspunten, het strand biedt veel verschillende plekken, afhankelijk van de zandbanken, er kunnen ook sterke scheuren zijn als de branding groot wordt.
Het Ile d'Oleron biedt veel verschillende surfplekken van Chassiron aan het uiteinde van het eiland naast de vuurtoren tot het lange strand dat zich uitstrekt van Vert Bois tot St Trojan, het strand buigt dus afhankelijk van de wind hangt af van hoe goed de branding zal zijn. Als de branding groot en winderig wordt, kun je de plekken in de buurt van Royan proberen.
Zonnebloemen
Andere bezienswaardigheden
De wijngaarden van de Charente-vallei staan ​​bekend om de productie van Cognac (brandewijn). Een ander beroemd drankje uit de streek is 'le Pineau des Charentes', een blend van cognac en druivensap. Men kan wijn, cognac en Pineau proeven en kopen van verschillende kastelen in de regio.
Bordeaux
Beroemd om zijn wijnen die zijn begonnen door de Romeinen in de 3e eeuw voor Christus. In de 12e eeuw trouwde Hendrik II van Engeland met Eleanor van Aquitane en kreeg de controle over het gebied. Zijn voorliefde voor de rode wijn hielp de regio een wereldwijde reputatie te verwerven voor kwaliteitswijnen. Bezoek de kastelen en proef de wijnen van de regio. Bordeaux biedt ook musea, restaurants, cafés en winkels.
Blaye
Blaye was belangrijk vanaf de Gallo-Romeinse tijd, met de Citadel gebouwd tijdens het bewind van Lodewijk X1V. Er is een commerciële haven met een veerboot naar de Medoc-regio, ook het maison du vin met zijn winkel die meer dan 200 van de kastelen in de omgeving vertegenwoordigt.
Mornac-sur-Seudre
Is een mooi dorp om rond te wandelen met de kerk van Sint Nicolaas, de Markt en de haven. Dit is tevens een groot Oysterproductiegebied.
Stranden
Er zijn veel prachtige stranden op de eilanden en het vasteland, de 'cote Suavage', bekend als de wilde kust, met zijn fantastische Atlantische rollen is perfect om te surfen, ook zijn er mooie veilige stranden bij Marennes, waaronder de lagune, en bij Royan daar zijn vele stranden van St George-de-Didonne tot La Palmyre. Het Ile d'Oleron heeft eindeloze zandstranden aan beide kanten, rustig aan de oostkant en met de Atlantische golven aan de westkant, geniet van een picknick tussen de dennenbossen, verken de vele schilderachtige vissershavens en proef uitstekende zeevruchten in een verscheidenheid aan restaurants op het eiland. Ook kan men boottochten maken naar Fort Boyard en Ile d'Aix.
Golf
Er zijn 4 goede golfbanen in de omgeving: Royan 18 holes, Cognac 18 holes, Saintes 18 holes en Oleron 9 holes.

  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Overige cursussen

Wat je ook moet weten...

De Charente Maritime is een fantastisch deel van het land en er zijn talloze bezienswaardigheden en attracties. Binnen een korte rit kunt u genieten van historische bezienswaardigheden, perfecte eindeloze kilometers zandstrand omzoomd met duinen en dennenbossen, glooiende heuvels, bossen, moerassen, rotsachtige kustlijn en ook drukke badplaatsen met veel bars en restaurants. Het dorp Luzac ligt aan de zuidwestelijke Atlantische kust op slechts 45 minuten van La Rochelle, 15 minuten van Royan en Rochefort en 10 minuten van l'ile d'Oléron.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 65,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 800

Prijs per week vanaf

€ 800

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie