Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Deze advertentie is automatisch vertaald door DeepL.com. De brontaal was Engels.
Jackie and Mark

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 9 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

La Cachette is een gelijkvloerse gîte met twee slaapkamers voor maximaal vier personen. Het is nu beschikbaar voor boekingen na onlangs te zijn bijgewerkt en opgefrist. Er zijn twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed en één met twee eenpersoonsbedden. Er is een ruime woonkamer met een comfortabele zithoek aan de ene kant en een keuken/eetgedeelte. De doucheruimte grenst aan de keuken. De gîte beschikt over een afgezonderd privé buitenterras om buiten te eten en heeft uitzicht over het weiland naar het bos. Vanaf hier kunt u ook genieten van de zonsondergang over de naburige wijngaarden. Vanuit de tuin leidt een trap naar de gite en het terras. Met een goed uitgerust interieur en stenen muren en vloeren biedt La Cachette een ontspannen en gastvrije omgeving voor uw vakantie.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'La Cachette'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Cachette is een van de twee onlangs gerenoveerde gîtes van Le Gentil Retreat, gelegen in een prachtig landelijk gebied in het zuiden van de Charente, Zuidwest-Frankrijk. Het is genesteld tussen de wijngaarden die de Cognac van de regio produceren, glooiende heuvels en landbouwgrond. Grenzend aan de departementen Dordogne, Charente-Maritime en Gironde, is het ideaal gelegen om alles wat het gebied te bieden heeft te verkennen. Of u nu liever wijngaarden, brocantes, markten, restaurants en bars, schilderachtige Franse dorpen en steden bezoekt, of naar de kust gaat, er is genoeg te ontdekken. Er zijn kastelen, musea en prachtige kerken die een bezoek waard zijn, en de blauwe meren in het natuurreservaat Guizengeard zijn een heerlijke plek voor een wandeling en picknick.
Het dichtstbijzijnde stadje is Chalais, met het imposante kasteel Talleyrand, waar rondleidingen mogelijk zijn. Er is een restaurant in het kasteel en een markt op maandag in de stad Chalais.
Op ongeveer 35 minuten rijden ligt het historische dorp Aubeterre, beroemd om de grootste monolithische kerk van Europa, uitgehouwen en gebouwd in de rots. Met mooie kleine straatjes en een dorpsplein vol restaurants, bars, antiek- en ambachtswinkels, en de rivier de Dronne om te kajakken, is het de moeite waard om het te verkennen. Met een visgebied en zwemmen aan het strand van het meer is het aangewezen als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.
Op ongeveer een uur rijden liggen de beroemde wijnen en wijngaarden van St Emilion. Een middeleeuwse UNESCO werelderfgoed stad met kronkelende geplaveide straatjes, cafés, restaurants, catacomben en een monolithische kerk uitgegraven uit kalkstenen galerijen.
Cognac (55 min.) is een beroemde middeleeuwse stad waar al sinds de 17e eeuw Cognac wordt gemaakt. Met wereldwijd erkende merken kunt u de distilleerderijen bezoeken en de producten proeven.
Angoulême (50 min) is de regionale en ommuurde hoofdstad van de Charente met historische gebouwen en winkelboulevards.
Bordeaux, de hoofdstad van Aquitaine en UNESCO-werelderfgoed, ligt op iets meer dan een uur rijden. Dit historische wijnbouwcentrum biedt vele wijnproeverijen en cursussen, vaak in combinatie met gastronomie.
Verder weg ligt de Gironde, een enorme riviermonding aan de zuidwestkust, op ongeveer anderhalf uur rijden. Er zijn mooie dorpjes, havens en stranden te bezoeken, boottochten en Royan met zijn fantastische stranden aan de Atlantische kust.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

La Cachette heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.666666666666666 sterren
  • 9 sterren

    De perfecte plek om volledig tot rust te komen! Heel veel privacy en ideaal om 's avonds nog even een toertje te doen op het grote, mooie domein. Mooie, ruime gite waarin alles aanwezig is. De kinderen vonden het geweldig om op ontdekking te gaan, Monsieur te zoeken, en bovenal, om in het zwembad te plonzen. We hebben ervan genoten!!

    Reactie van Jackie and Mark

    We're delighted that you enjoyed exploring the grounds and the pool, and felt so relaxed at the end of your stay. We hope to see you all again one day!

  • 10 sterren

    Wat een heerlijke plek! Jaccky en Mark zijn super attent en heel gastvrij. Prachtige omgeving. Mooi schoon huisje. Met een beetje geluk zie je herten in de tuin. Genoeg privacy, lekker zwembad. Echt een aanrader!

    Reactie van Jackie and Mark

    Thank you for your lovely comments. We are so glad you appreciated the wildlife and surroundings, and hope you will return to stay in the future.

  • 10 sterren

    Super mooie locatie. Erg stil en rustgevend. De eigenaren gaven ons een zeer warm welkom. Alles werd goed uitgelegd, schone handdoeken tot vaatwastabletten in de keuken. Schoon, opgeruimd huisje. Veel verlichting in het huisje aanwezig. Badkamer erg ruim. Natuur en omgeving is ontzettend mooi. Veel ruimte en Veel privacy op het terrein. De eigenaren staan altijd voor je klaar. Ontzettend lieve en gastvrije eigenaren. Wij hebben ontzettend genoten.

    Reactie van Jackie and Mark

    Thank you for your very kind and positive feedback. We are so pleased you all enjoyed your stay in La Cachette, and had such a relaxing and peaceful time on holiday here.

Culinair en wijn

De streek staat vooral bekend om de Cognac, Pineau en Bordeaux wijnen, en u kunt een rondleiding of proeverij regelen bij enkele van de producenten. Plaatselijke producten en specialiteiten zijn walnoten, meloenen, walnootolie, kaas, eend, honing, kip, Chalais-kalfsvlees, saffraan, paddestoelen en een reeks andere seizoensgebonden vruchten, groenten en producten die groeien in het zonnige en milde klimaat van de Charente. Er zijn wekelijks traditionele markten in de omliggende dorpen en steden die een selectie van lokale producten aanbieden en een bezoek waard zijn om de sfeer, geluiden en aroma's op te snuiven.
Er zijn verschillende restaurants en bistro's op korte afstand, waarvan sommige een vegetarisch menu hebben.

Wat is er te doen

La Cachette is een zelfstandige gîte binnen Le Gentil Retreat, een schilderachtig geheel van rustieke woningen die vroeger een wijngaard waren. Het ligt op een landelijke plek, maar op korte rijafstand van het dorp Brossac, met een kleine supermarkt, postkantoor, bank, bakker, apotheek, slager en bistro. Als u gewoon wilt ontspannen, tot rust komen en ter plaatse blijven, is er een prachtig zwembad en een kronkelend terrein van 15 hectare dat u overdag kunt verkennen, inclusief weide- en bosgebieden. Misschien wilt u tekenen, schilderen, fotograferen of vogels kijken, of gewoon in de zon zitten bij het zwembad. s Avonds kunt u buiten dineren en u laten betoveren door de prachtige sterrenhemel en de geluiden van de natuur. Er zijn verschillende restaurants in de buurt en een recreatiemeer met seizoensgebonden bar in Etang Vallier. De landelijke wegen zijn ideaal om te fietsen, wandelen of rond te rijden om de sfeer en ambiance op te snuiven. U vindt er vele mooie wandelingen en fietsroutes, en wordt beloond met glooiende landschappen, dennenbossen, schilderachtige dorpjes en in de zomer misschien een spectaculaire show van zonnebloemen en rij na rij wijnstokken. Kanoverhuur, vissen, paardrijden en golf zijn mogelijk binnen een half uur rijden.

  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

De eigenaren wonen op het terrein van Le Gentil Retreat. La Cachette is gescheiden van hun huis, dus ze zijn er als je iets nodig hebt, maar je hebt je eigen onafhankelijkheid en privacy. Er is momenteel een andere gîte met drie slaapkamers op het terrein, die het zwembad deelt en samen gehuurd kan worden om een kleine groep te herbergen. Een andere gîte wordt momenteel gerenoveerd. Wasmachine en droogfaciliteiten zijn beschikbaar op het terrein indien nodig. De eigenaren stimuleren de biodiversiteit en de lokale fauna, werken met de natuur en vermijden het gebruik van agressieve chemicaliën op het land. Huisdieren zijn van harte welkom, maar er zijn geen afgesloten gebieden. Er zijn enkele gebieden met open water (vijvers). Het zwembad is 12m x 6m, en is open van half mei tot half september, afhankelijk van de weersomstandigheden. Le Gentil Retreat verwelkomt mensen die willen onthaasten en ontspannen, en is aantrekkelijk voor gasten die op zoek zijn naar een rustige vakantie om de ziel te voeden en te ontsnappen aan het drukke moderne leven. Het ligt in een rustige omgeving die gasten helpt zich op te laden en de vruchten te plukken van een hernieuwd contact met de natuur.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wij verzoeken u de accommodatie in dezelfde staat achter te laten als bij aankomst. In geval van schade of overmatige schoonmaak zal een bedrag van de borgsom worden ingehouden.
Handdoeken voor het zwembad zijn niet inbegrepen.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 469

Prijs per week vanaf

€ 469

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.