Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jackie and Mark

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 9 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

La Petite Maison is een traditionele Franse gîte met 3 slaapkamers, voor maximaal 6 personen, met balkenplafond en veel karakter. Het is weer beschikbaar voor boekingen na recent te zijn opgeknapt. Het heeft veel van zijn authentieke originele kenmerken behouden en heeft een rustieke uitstraling die past bij de locatie midden in de natuur. Boven zijn twee slaapkamers met tweepersoonsbedden, een met een eigen douche, en nog een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een badkamer. Beneden is een woonkamer en keuken met eethoek. De gîte kijkt uit op de traditionele Franse binnenplaats aan de voorkant, met een terras om buiten te eten met uitzicht over de weide naar het bos. Het interieur van La Petite Maison is in Franse authentieke stijl en biedt een ruime, comfortabele en gastvrije omgeving voor uw vakantie.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'La Petite Maison'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La petite Maison is gelegen in een prachtig landelijk gebied in het zuiden van de Charente, Zuid-West Frankrijk, en is een van de twee onlangs gerenoveerde gîtes op Le Gentil Retreat. Het huis is genesteld tussen de wijngaarden die de Cognac van de regio produceren, glooiende heuvels en landbouwgrond. Grenzend aan de departementen Dordogne, Charente-Maritime en Gironde, is het huis ideaal gelegen voor het verkennen van alles wat de streek te bieden heeft. Of u nu wijngaarden, brocantes, markten, restaurants en bars, schilderachtige Franse dorpjes en steden wilt bezoeken, of naar de kust wilt, er is genoeg te ontdekken. Er zijn kastelen, musea en mooie kerken die een bezoek waard zijn, en de blauwe meren in het natuurreservaat van Guizengeard zijn een heerlijke plek voor een wandeling en een picknick.
Het dichtstbijzijnde stadje is Chalais, met het imposante kasteel Talleyrand waar rondleidingen beschikbaar zijn. Er is een restaurant in het kasteel, en op maandag markt in Chalais stad.
Op ongeveer 35 minuten rijden ligt het historische dorp Aubeterre, beroemd om de grootste monolithische kerk van Europa, uitgehouwen en gebouwd in de rots. Met mooie kleine straatjes en een dorpsplein vol restaurants, bars, antiek en ambachtelijke winkels, en de rivier de Dronne om te kajakken, is het stadje de moeite waard om te verkennen. Met een visplaats en zwemgelegenheid aan het strand van het meer is het aangewezen als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.
Op ongeveer een uur rijden liggen de beroemde wijnen en wijngaarden van St Emilion. Een middeleeuws stadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met kronkelige straatjes met kinderkopjes, cafés, restaurants, catacomben en een monolithische kerk, uitgehouwen in kalkstenen galerijen.
Cognac (55 min.) is een beroemde middeleeuwse stad waar al sinds de 17e eeuw Cognac wordt gemaakt. De distilleerderijen van wereldwijd bekende merken cognac zijn te bezoeken en de producten te proeven.
Angoulême (50 min) is de regionale en ommuurde hoofdstad van de Charente met historische gebouwen en winkelboulevards.
Bordeaux, de hoofdstad van Aquitaine en benoemd tot UNESCO werelderfgoed, ligt op iets meer dan een uur rijden. Een historisch wijnproductiecentrum dat veel wijnproeverijen en cursussen aanbiedt, vaak gecombineerd met gastronomie.
Verder weg ligt de Gironde, een enorm estuarium aan de zuidwestkust, op ongeveer anderhalf uur rijden. Er zijn mooie dorpjes, havens en stranden te bezoeken, boottochten te maken en u kunt Royan bezoeken, met zijn schitterende stranden aan de Atlantische kust.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

La Petite Maison heeft de afgelopen 4 jaar 6 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.333333333333334 sterren
  • 9 sterren

    Lovely place. Plenty of room and everything is available. Quiet en pittoresk. Great pool and views. Mark and Jackie are lovely hosts. They realy care about their guests. Absolutely loved this place.

    Reactie van Jackie and Mark

    Thank you for your very kind review. We were delighted that you enjoyed the peaceful surroundings and had a restful break, and hope we may see you again in the future!

  • 10 sterren

    We hadden 2 fantastische weken. De warmte & gastvrijheid dat we doorheen deze 2 weken mochten ontvangen van Jackie & Marc maakte ons verblijf nog zo veel mooier, ze deden er alles aan wat ze konden om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Prachtige huisje (veel groter dan verwacht), een proper en heerlijk zwembad, in alle rust en met de meest prachtige sterrenhemel.
    We raden het iedereen aan!

    Reactie van Jackie and Mark

    Thank you Laura for your review and such lovely comments. We are really happy you enjoyed your stay in La Petite Maison. It was a pleasure to welcome you and your family, and we hope you will return in the future!

  • 10 sterren

    Jackie and Mark, we had a wonderful stay at the Little House and we look forward to coming again soon! So happy to have met you too. Thanks for your kindness and your warm welcome. You are making a fantastic job on making from this old farmhouse a little countryside heaven! See you soon.

    Reactie van Jackie and Mark

    Thank you both for your kind comments and feedback. We are delighted you enjoyed your stay, and look forward to welcoming you back soon!

Culinair en wijn

De streek is beroemd om zijn Cognac, Pineau en Bordeaux wijnen in het bijzonder, en u kunt een rondleiding of proeverij bij sommige producenten krijgen op afspraak. Lokale producten en specialiteiten zijn walnoten, meloenen, walnootolie, kaas, eend, honing, kip, Chalais kalfsvlees, saffraan, paddenstoelen, en een scala van andere seizoensgebonden fruit, groenten en producten die groeien in de zonnige en milde Charente-klimaat. Er zijn wekelijkse traditionele markten in de omliggende dorpen en steden die een selectie van lokale producten aanbieden en een bezoek waard zijn om de sfeer, geluiden en aroma's op te snuiven.
Er zijn verschillende restaurants en bistro's op korte rijafstand, waarvan sommige vegetarische menu's hebben.

Wat is er te doen

La Petite Maison is een zelfstandige gîte op dit terrein, een schilderachtig geheel van rustieke woningen die vroeger een wijngaard waren. Het is landelijk gelegen, maar op korte afstand van het dorp Brossac, met een kleine supermarkt, postkantoor, bank, bakker, apotheek, slager en bistro. Als u gewoon wilt ontspannen en tot rust komen en op het terrein wilt blijven, is er een prachtig zwembad en een meanderend terrein van 15 hectare dat u overdag kunt verkennen, met weide- en bosgedeelten. Misschien wilt u tijd doorbrengen met tekenen, schilderen, fotograferen of vogels kijken, of gewoon lekker in de zon bij het zwembad zitten. 's Avonds kunt u in de buitenlucht dineren en u laten betoveren door de ongelooflijke sterrenhemel en de geluiden van de natuur die de avond inluiden. Er zijn verschillende restaurants in de buurt en een recreatiemeer met seizoensbar in Etang Vallier. De landelijke lanen zijn ideaal om te fietsen, wandelen of rond te rijden om de sfeer op te snuiven. Er zijn vele mooie wandel- en fietsroutes, en u zult beloond worden met prachtige vergezichten over het platteland, dennenbossen, schilderachtige dorpjes en in de zomer misschien een spectaculaire show van zonnebloemen en rij na rij aan wijnranken. Kanoverhuur, vissen, paardrijden en golf zijn beschikbaar binnen een half uur rijden.

  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

De eigenaren wonen op het terrein van Le Gentil Retreat. La Petite Maison is gescheiden van hun huis, dus ze zijn er als je iets nodig hebt, maar je hebt je eigen onafhankelijkheid en privacy. Er is momenteel een andere kleinere gîte met 2 slaapkamers op het terrein, die het zwembad deelt, en samen gehuurd kan worden om een kleine groep onder te brengen. Een andere gîte wordt momenteel gerenoveerd. Wasmachine en droogfaciliteiten zijn beschikbaar op het terrein indien nodig. De eigenaren stimuleren de biodiversiteit en de lokale fauna, werken met de natuur en vermijden het gebruik van agressieve chemicaliën op het land. Huisdieren zijn van harte welkom, maar er zijn geen afgesloten gebieden. Er zijn enkele gebieden met open water (vijvers). Het zwembad is 12m x 6m, en is open van half mei tot half september, onderhevig aan de weersomstandigheden. Le Gentil Retreat verwelkomt mensen die het wat rustiger aan willen doen en zich willen ontspannen, en is aantrekkelijk voor gasten die op zoek zijn naar een rustige vakantie om de ziel te voeden en te ontsnappen aan het drukke moderne leven. Het ligt in een rustige omgeving die gasten helpt zich op te laden en de vruchten te plukken van een hernieuwd contact met de natuur.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

We vragen u vriendelijk om het huis in dezelfde staat achter te laten als die waarin u het bij aankomst aantrof.
Een borgsom wordt gevraagd voor eventuele schade of als er extra schoonmaak nodig is.
Handdoeken voor bij het zwembad worden niet verstrekt.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 630

Prijs per week vanaf

€ 630

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.