Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Frank Hoek

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Dit prachtige vrijstaande boeren landhuis (275 m2) ligt op een ruime locatie van bijna een halve hectare (4400 m2). De prachtige plek heeft veel authentiek details en een romantische nostalgische sfeer. Het zwembad (10 x 5 meter) ligt volledig privé, is omringd met planten en heeft in de middag de volle zon. De loungebank in de hoek en de grote houten veranda geven in de middag juist weer schaduw. In de half-open studio ( 12 x 6 meter) kan van alles worden georganiseerd. Denk aan yoga/meditatie, filmavond, pingpongwedstrijden of een dansfeest. Er is zelfs een kleine boomgaard met walnoten- en pruimenbomen. Er zijn diverse tentplekken om te kamperen.

De locatie is gelegen in de landelijke heuvels van de Charente, op de grens van de Dordogne, in Zuid West Frankrijk. Je bent omgeven door weidse uitzichten over de bossen en akkers met mais, tarwe en zonnebloemen. De locatie bevindt zich in een klein gehucht (hameau) van 2 huizen. Onze buren (rustig en vriendelijk Engels koppel) aan de overkant van de weg zijn de enige mensen in de buurt. Onze locatie is totaal privé gelegen, er is geen inkijk van de buren.

Op de locatie zijn er veel hoekjes om je even af te zonderen, te luieren in een van de hangmatten en voor kinderen is er genoeg plek om te spelen. Op elk moment van de dag kun je kiezen uit een plek met zon of schaduw. Hier is het ideaal vakantie vieren voor koppels, families met of zonder kinderen en voor groepen tot 14 gasten. Denk aan vriendengroepen, grote families of organisaties.

OOK GESCHIKT VOOR WORKSHOPS, CURSUSSEN EN TRAININGEN
Ben je een organisatie en wil je groepen op een mooie en ontspannende plek ontvangen? Onze locatie is uitermate geschikt voor het organiseren van trainingen, workshops of andere type activiteiten. Onderaan deze tekst geven we je meer informatie.

----------------------------------------------------------------------------------------------

GENIETEN VAN...
* Lekker loungen bij het zwembad, 10 x 5 meter, ommuurd, dus echt privé
* Lunchen en dineren op de grote veranda met uitzicht op de open velden
* Spelen (voetbal, badminton, ping-pongtafel aanwezig) op het grote grasveld of in de kleine boomgaard met walnotenbomen
* Grote half-open studio voor verschillende doeleinden. Denk aan yoga/meditatie, samen film kijken, dansen
* Elke avond weer genieten van de rust, het weidse adembenemende uitzicht en prachtige zonsondergangen

----------------------------------------------------------------------------------------------

Recensies van onze gasten:
"Ik beleefde een fantastische week! De locatie is prachtig, mijn kamer had een ongelooflijk uitzicht, ik zag de zon ondergaan vanuit mijn venster en ik heb genoten van het heerlijke zwembad."
"Wat waren er prachtige zonnebloemvelden om bij weg te dromen."
"Een mooie week gehad in een prachtige omgeving, goed geslapen in een heerlijk bed, mooi zonnig weer met een verfrissend zwembad en fijne gesprekken."
"Een prachtig, authentiek domein."

----------------------------------------------------------------------------------------------

HET VAKANTIEHUIS - EEN BOEREN LANDHUIS MET AUTHENTIEKE DETAILS
Dit vakantiehuis, een boeren landhuis in de typische Charentaise stijl, heeft veel authentieke details. Zoals de houten gedraaide trap met versierde spijlen, originele houten vloeren, een betegelde hal met ornamenten, plafonds met lijstwerk en hoge ramen die uitkijken over de weidse velden en de bossen. Bekijk de foto's voor een goed beeld.

Het interieur van de slaapkamers is een mix van Franse nostalgie met een moderne twist. De bedden slapen perfect en zijn voorzien van beddengoed en handdoeken. Elke kamer heeft een prachtig uitzicht.

BEGANE VLOER - 1 SLAAPKAMER, WOONKEUKEN, WOONKAMER, TOILET EN DOUCHE
Op de begane vloer worden de ruimtes verbonden door een lange brede hal.
- Grenzend aan de binnentuin vind je een sfeervolle slaapkamer met een 2-persoonsbed.
- Tegenover vind je een toilet en een aparte badkamer met douche en wastafel.
- Er is een grote woonkeuken en bijkeuken.
- De woonkamer is knus en ruim. In de boekenkast vind je veel mooie boeken, een aantal spelletjes en spannende dvd's om van te genieten. Met een houtkachel en een lekkere hoekbank is het hier goed ontspannen.

WOONKEUKEN & BIJKEUKEN - GEZELLIG EN ALLES VOORHANDEN VOOR LEKKER KOKEN
De woonkeuken heeft een fijne ontspannen sfeer, het is het hart van het huis. Alles is aanwezig voor het koken voor families en groepen.
- Naast de grote tafel voor 8 gasten is verder alles aanwezig in een moderne keuken. Koffiezetapparaat, waterkoker, 2 moderne hete-luchtovens met stoomfunctie en vaatwasser.
- Allerlei keukengereedschappen, pannen, bestek, borden, mokken en glazen voor minimaal 15 gasten.
- In de bijkeuken vind je een magnetron, koelkast en wasmachine.

1E VERDIEPING - 4 SLAAPKAMERS, TOILET, DOUCHE EN BAD
Wanneer je de trap neemt kom je op de eerste verdieping. Daar bevindt zich een hal met vier slaapkamers en een aparte badkamer met douche, toilet en wastafel.
- Er is een knusse 1-persoonskamer met uitzicht.
- Een ruime kamer voor twee 1-persoonsbedden en... in dezelfde ruimte een extra 1-persoonskamer met een 1-persoonsbed. Deze kan worden afgesloten met een deur.
- De grootste slaapkamer, met 2-persoonsbed en 1-persoonsbed, heeft een eigen badkamer met hoekbad en douche, wastafel en toilet.

2E VERDIEPING/ZOLDER - 2 SLAAPKAMERS, TOILET, DOUCHE EN BAD
Dit is de zolder met zichtbare rustieke balken.
- Twee slaapkamers met ieder twee 1-persoonsbedden
- Een aparte ruime badkamer met wastafel, toilet, douche en ligbad.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ZWEMBAD - VERKOELEN EN SPELEN IN HET WATER
Het zwembad van 5 bij 10 meter ligt op een ideale plek op de locatie, naast de veranda en vrij van inkijk van onze buren. Het zwemwater wordt elke week gecontroleerd. We gebruiken net genoeg chloor om het zwembad schoon te houden. Er is ook een buitendouche.

ZITHOEK, LOUNGE- BED, HANGMAT EN LIGBEDDEN - ONTSPANNEN, LEZEN, DUTTEN EN LACHEN
Er is een fijne zithoek bij het zwembad. Er is ook keus uit verschillende ligbedden en strandstoelen. We hebben de hangmat aan de meer dan 100 jaar oude lindenboom vastgemaakt. Niets is fijner dan langzaam wiegend te turen over het Franse landschap.

VERANDA - VOOR HEERLIJK SAMEN ETEN AAN DE LANGE TAFEL
Naast het zwembad, met uitzicht over de vallei met velden vol zonnebloemen, is een houten overkapte veranda met voldoende tafels en stoelen. Tijdens het diner zorgt dit voor het ultieme mediterrane samenzijn. Onder het dak van de veranda, op een verhoging, is er een beschutte plek met een heerlijk matras, voor het siësta middagdutje of om te genieten van de fantastische sterrenhemel. (Vallende sterren in de zomer!)

OPEN STUDIO - VOOR DIVERSE ACTIVITEITEN
Tegenover het zwembad bevind zich de grote half-open studio ( 6 bij 12 meter) met zwevende vloer. Deze is geschikt voor verschillende activiteiten. Denk aan dansen, yoga, ping-pongen, etc.

LINDENBOOM MET SCHOMMEL
Een van de fijnste plekken van Les Gouilleres. De meer dan 100 jaar oude lindenboom zorgt met zijn bladerendak dat de zon hier weinig kans krijgt, het is een hele fijne koele plek. Het uitzicht over de akkers is waanzinnig ontspannend. En de schommel zorgt ervoor dat je weer even kind wordt. Zo eenvoudig is het :-)

----------------------------------------------------------------------------------------------

VERHUUR AAN ORGANISATIES
Voor organisaties die op zoek zijn naar een locatie voor trainingen, cursussen en workshops bieden wij een ander aanbod aan.
Onze locatie is bijzonder geschikt voor grote groepen. Er is voldoende buiten- en binnenruimte voor verschillende type cursussen, workshops en/of trainingen.

Alle faciliteiten zijn aanwezig voor een perfecte en inspirerende week. Denk aan het inhuren van personeel zoals een ervaren kok, masseurs, schoonmakers. Creatieve materialen voor tekenen/schilderen, beeldhouwen en mozaïek, Yogamatten, yogakussens en yogaswings. Geluidsbox met microfoon.

Uit eigen ervaring, we hebben jarenlang zelf vakanties met workshops op deze plek georganiseerd, weten we dat we makkelijk 25 mensen (gasten inclusief team, in huis en in 1-persoonstenten in de boomgaard) kunnen ontvangen. Met zoveel mensen is er nog steeds genoeg ruimte en privacy voor iedereen.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Cursusruimte
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Gouilleres'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Onze locatie ligt heel gunstig. Je verblijft in de rust op het platteland, maar geniet van winkels, dorpen en steden dichtbij.
- Boodschappen op 5 minuten rijden met de auto. Grote supermarkt met levensmiddelen, verse groenten, brood, kleding, voer voor huisdieren, etc.
- Markten - Chalais ( op 15 minuten) op maandagochtend en Riberac (op 25 minuten) op vrijdagochtend.
- Dichtsbijzijnde dorp is Aubeterre sur Dronne ( op 10 minuten) . Pittoresk Frans dorp, Village Fleurie, met diverse ambachtelijke winkels, restaurants, bijzondere ondergrondse kerk en cafés.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

Les Gouilleres heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 10 sterren

    Wat een fantastisch huis! Wij hebben genoten van de ruimte, de uitzichten, de rust en het zwembad. Het huis is heel sfeervol en perfect om met 2 gezinnen te verblijven.

  • 9 sterren

    We hebben enorm genoten van een week bij Frank en Ron. We waren met een groep van 8 volwassenen, 5 kinderen (tussen 4 jaar en 9 maanden oud) en een hond. Het karakteristieke huis is goed uitgerust, we kwamen niets te kort. Het domein is zeer ruim, het uitzicht magnifiek en de gastheren heel behulpzaam.

Culinair en wijn

CULINAIR
Op 10 minuten rijden ligt Aubeterre sur Dronne, één van de mooiste dorpen van Frankrijk, met zijn ondergrondse kerk, kleine winkeltjes en terrasjes. Hier vind je verschillende goed aangeschreven restaurants/lunch- & eetcafés. We geven wat voorbeelden:
- Franse keuken , goede prijs/kwaliteit verhouding. Balkon met prachtig uitzicht over de vallei . Vlees, vis en vegetarische gerechten
- Lunchcafe met zoete crêpes en hartige galettes. Gezellig terras op prachtig plein met bomen.
- Hamburger-eetcafe. Leuke bediening. Balkon met prachtig uitzicht over de vallei. Veel verschillende home-made hamburgers. Vlees, vegetarische en veganistische burgers.
- Homemade pizza's. Italiaanse eigenaar. Gezellig terras voor de lunch. Lekkerste koffie in de buurt :-)

Op 20 minuten rijden ligt Saint Severin.
- Italiaans restaurant. Gerund door Italiaanse kok. Alles homemade. Goed aangeschreven. Wel op tijd reserveren.

WIJN
SAINT EMILION
Op zo’n 60 km rijden ligt het prachtige dorp Saint-Emilion. Het is een bijzondere plek, want het is de eerste wijngaard die door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het staat bekend om zijn wijnhandelaren, wat op zich niet gek is, want het is omringd door grote wijnhuizen en velden vol met druiven.

Wat is er te doen

UITSTAPJES - Ontdek de charme van de Charente.
- AUBETERRE SUR DRONNE - VILLAGE FLEURIE OP 10 MINUTEN AFSTAND
Een uitstapje naar het nabijgelegen dorp Aubeterre is aan te raden. Met de auto ben je er binnen een 10 minuten. Het is één van de mooiste dorpjes in de provincie. Bijzonder is de eeuwenoude, in rots uitgehouwen, kerk. Ook vind je leuke winkeltjes, goede restaurants en een sfeervol plein met bomen en terrasjes.

- ANGOULEME
Het Musee d’Angouleme heeft een grote collectie met vele schilderijen, bijzonder keramiek en Aziatische kunst. Zeker een bezoek waard. Bekijk ook de site van het Musee d’Angoulême.

- PERIGUEUX
Perigueux is een mooie en gemoedelijke middelgrote stad op een uur rijden van ons vandaan. Je vind er veel unieke winkels en gezellige pleinen met terrassen. Mooie Middeleeuwse stad, bekijk ook de kathedraal, waar je goed kunt lunchen en dineren.

Vesunna - Romeinse stad opgegraven
Bij Vesunna ga je terug in de tijd en wel tot 300 jaar na Christus. Het is een modern museum over het leven in een Romeins woonhuis. Uitzonderlijke archeologische collecties, aangevuld met maquettes, vertellen over de oude stad en de manier van leven van zijn inwoners. Audiotour in het Nederlands is aanwezig.

- BRANTOME
Ze noemen deze stad het 'Venetië van de Perigord'. Het heeft prachtige monumenten, zoals een grote abdij vanuit de 8e eeuw, en een rivier die door het stadje slingert.
- SAINT EMILION - stad van de wijnen
Op zo’n 60 km rijden ligt het prachtige dorp Saint-Emilion. Het is een bijzondere plek, want het is de eerste wijngaard die door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het staat bekend om zijn wijnhandelaren, wat op zich niet gek is, want het is omringd door grote wijnhuizen en velden vol met druiven.

SPORTIEF
- PAARDRIJDEN
Ervaren paardinstructeurs nemen je mee op een 1 tot 1,5 uur durende route door de omgeving. Langs akkers en zonnebloemvelden. De manage bestaat uit 12 kleine pony's, 9 grote pony's en 7 paarden.

- GOLFEN
Genesteld in een prachtige vallei op de grens van de Charente en de Dordogne en gelegen op het landgoed van Longeveau, biedt deze 9 holes golfbaan, par 64 (2x32) een uitdaging aan golfers van verschillende niveaus.

- FIETSEN
Geen gedoe met vervoer van eigen fietsen. Laat weten waar je verblijft en de fiestverhuurorganisatie levert de fietsen direct bij af bij de locatie. Ze halen ze ook weer op. Meerdere dagen huur is korting. Keuze uit verschillende type fietsen. Voor kinderen en volwassen.

- WANDELEN
Via een wandel-app kun je zelfstandig wandeltochten lopen door de mooie omgeving, met z’n licht heuvelachtige landschap met her en der kleine gehuchtjes, meertjes en de rivier de Dronne. De wandelingen duren van 1 tot 3 uur. De weg naar Compostella ligt op een paar kilometer van ons vandaan.

- KANOEN / KAYAKKEN
In Aubeterre kun je, met of zonder begeleiding, overdag op de rivier de Dronne kanoën of kayakken. Keuze uit tochten van 5, 10, 15 en 50 km. In juli en augustus kun je ook een 2-uurse avondtocht met zonsondergang meemaken. Bijzonder is het ontwaken van nachtdieren.

- OP PAD MET EEN HEUSE 2CV
Ga op de nostalgische toer met een opgeknapte 2CV. Verken in je eigen tempo met deze typische Franse automobile het authentieke Zuidwesten van Frankrijk. Totaal unieke ervaring!

- BROCANTES
De brocantes zijn seizoensgebonden.

  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute

Wat je ook moet weten...

REIZEN NAAR DE LOCATIE
Auto - 1000 kilometer vanaf Amsterdam. Binnen 12 uur te bereizen.
Trein - De trein brengt je binnen 8 uur (vertrek van Amsterdam) op onze locatie. Overstap in Parijs. Aankomst op treinstation Montmoreau ( is 5 minuten van ons vandaan).
Vliegtuig - Een vlucht duurt 1,5 uur vanaf Amsterdam. Je kunt vliegen op Bordeaux ( op 1 uur) en Bergerac (op 45 min.) Daarna neem je de trein, rit van 1,5 uur. Aankomst op het treinstation Montmoreau.

AUTOHUUR
Op de Airports Bergerac of Bordeaux is het mogelijk om online een auto te reserveren. Bekende verhuurbedrijven zijn Hertz en Europcar.

WATER GESCHIKT OM TE DRINKEN
We gebruiken een ontkalker die er voor zorgt dat kalk en chloor uit het water wordt gefilterd. Hierdoor is het water goed te drinken. .

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De locatie is te huur voor minimaal 2 tot maximaal 14 personen.

HUURPERIODE
De verhuur van de woning is van zaterdag tot zaterdag.
Je bent welkom vanaf 16 uur. Op de vertrekdag verwachten we dat je uiterlijk 10 uur de woning verlaat.

BIJ VERBLIJF VANAF 2 WEKEN OF MEER
- Schone handdoeken en fris beddengoed na een week.
- De schoonmaakster komt, in overleg, na een week weer langs voor het sanitair en de keuken.
- We hebben een verrassing voor jullie :-)

INCLUSIEF
- Alle handdoeken & beddengoed zijn inclusief.
- Wifi & Internet.

EXCLUSIEF
Houtblokken voor houtkachel binnen of houtvuur buiten - € 1, - per blok.

EINDSCHOONMAAK:
Wij gaan er vanuit dat het huis en de locatie bezemschoon en vuilnisvrij achter wordt gelaten.

BORG:
Een week voor de start van de huurperiode sturen wij u een aparte mail met het verzoek om een borg van € 500,- over te maken.
Bij vertrek controleren wij gezamenlijk de woning. Is alles in orde? Dan storten wij de borg diezelfde dag terug op de rekening.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 150,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 2.695

Prijs per week vanaf

€ 2.695

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.