Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Rob & Lein

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

De ruime Gîte Magnolia biedt plaats aan 2-7 personen (2 x 2-persoons kamer en 1 x slaapzolder met 3 enkele bedden). Iedere kamer is smaakvol en authentiek ingericht, met comfortabele bedden. Het is een heerlijk ruim huis, met authentieke elementen en veel sfeer. Als je naar buiten loopt, stap je in je eigen, ruime privé-tuin met een eettafel en stoelen, een hangmat en ligbedden.

Onze gasten kunnen gebruik maken van het zwembad en alle leuke plekjes in de gemeenschappelijke tuin (schommel, hangmatten, bankjes, barbecue, gemeenschappelijke koffie- & borreltafel, een vuurplaats en diverse terrasjes).

De woonkamer met een open, volledig ingerichte keuken, zithoek en eethoek, heeft openslaande deuren naar het privéterras en de ruime tuin met eettafel en stoelen, de grote Magnolia-boom en de hangmat. In de ruime keuken zijn zowel een was- als een afwasmachine aanwezig.

Op de eerste verdieping zijn een overloop, 2 slaapkamers: 1 tweepersoons slaapkamer (met schouw en inbouwkast) en 1 kleinere tweepersoons slaapkamer (met eigen wastafel, een bureautje en kledingkast). De ruime badkamer ligt tussen deze twee kamers in en heeft een douche/bad, twee wastafels, een kast en toilet.

Op de tweede verdieping tref je een 3e slaapruimte (slaapzolder) en speelruimte voor de kinderen aan; hier bevinden zich drie 1-persoons bedden.

Het terrein is volledig ommuurd, dus ideaal voor kinderen die zich kunnen vermaken in de tuinen. Ook uw huisdier is in overleg van harte welkom (op aanvraag, 50,- per week).

Onze gîte is perfect afgewerkt en de huizen en diverse B&B/Familiekamers worden omringd door ons domein vol bloemen en (fruit)bomen, waar overal zitjes, terrassen en hangmatten te vinden zijn. Het zwembad is dagelijks geopend van 10:30 - 19:30 uur (i.v.m. schoonmaak)

Faciliteiten

  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Domaine Charente - Gite Magnolia'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Gite Magnolia maakt een aangename vakantie op het Franse platteland mogelijk. Het omringende landschap wordt afgewisseld door schilderachtige dorpjes, bossen, grazende koeien en bovenal de Lacs de Haute Charente: mooie meren met strandjes.

Op Domaine Charente zelf zal er zowel rust heersen in de privé-tuin, waar je heerlijk kunt ontbijten samen en van een wijntje genieten bij tijdens de avondschemer. Maar ook zal het er levendig zijn, als er af en toe gezamenlijk gegeten wordt, omdat alle gasten aangeven dat gezellig te vinden, aan een lange tafel in de tuin.

Kinderen kunnen gezamenlijk een tafeltennistoernooitje doen, voetballen, kaarten of gaan zwemmen in 1 van de meren, als alternatief voor het zwembad .

Gelegen in de Charente, op de grens met de Dordogne vind je in het heuvelachtige landschap het heerlijk rustige plaatsje Mazières. Vredig gelegen, maar alles behalve geïsoleerd, daar je voor dagelijkse boodschappen snel ter plaatse bent in bijvoorbeeld Chasseneuil sur Bonnieure, Rochefoucauld of Roumazières.

Door het golvende landschap tussen Limoges en Angoulême is Mazières vlot aan te rijden via de N 141. Mazières zelf ligt aan de D16. Domaine Charente ligt middenin het kleine dorpje tegenover de kerk.

De reisafstand van Breda naar Mazières is 842 kilometer of ruim 9 uur.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Domaine Charente - Gite Magnolia heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    We hebben hier een week mogen verblijven wat absoluut geen straf was!
    Alle ingrediënten waren aanwezig! Gastheer en gastvrouw (Rob en Lein) waren erg lief en zorgzaam! Borrelen, spelletjes, bbq, discozwemmen voor de kids….Oja , bingo niet te vergeten!
    We hebben genoten, echt een aanrader!
    Groetjes Brigitte

  • Maartje & Jeroen uit IJmuiden

    8 sterren

    Hier twee weken mogen vertoeven in de zomervakantie. Het uitzicht fantastisch, de gezelligheid met elkaar geweldig, alles mag en alles kan, alles is bespreekbaar. Zeer gastvrij, alles is aanwezig!
    Wij hebben genoten van jullie de andere gasten en van de prachtige omgeving. !

  • lieven en tine uit Boezinge

    9 sterren

    we hebben een superleuke week beleefd in deze gite! Enorm gastvrij! de gite zelf is heel ruim en ideaal ook voor onze 3 kinderen. het leuke is dat alles aanwezig is in de keuken en zelfs speelgoed voor de kids. ideale uitvalsbasis om uitstappen te doen in heel de streek! een aanrader!

Culinair en wijn

In onze regio is een groot aanbod aan restaurants en andere gelegenheden. A la campagne kun je ruimschoots genieten van de kleinere etablissementen voor een geweldig 'plat du jour', rurale gerechten van de regio. Terwijl in de grotere steden er voor elk wat wils is, waaronder gastronomie. Men zal als apéro zeker de regionale Pineau aanbieden. Voor een spontane wijnproeverij, raden wij je aan de borden te volgen die je vaak langs de weg ziet staan. Op deze manier kom je op de meest verrassende plekken...
Cognac en Bordeaux zijn aanraders voor een dagtripje. Cognac, temidden van de wijnvelden vanzelfsprekend voor een dégustation… ter plaatse.
La Maison de Rémy Martin is geopend voor publiek.

Wat is er te doen

Je kunt kanoën/kayakken op de rivier, enkele kilometers bij ons vandaan in Exideuil of op een van de meren. In St. Junien, op 20 minuten rijden, kun je golfen. Er zijn veel aangelegde stranden op 10 minuten van ons in Etagnac, Roumazieres en Pressignac. In Massignac is een avonturenpark.

In Brigueuil ligt een prachtige Cité vanuit de Romeinse tijd. De stadswandelingen vertellen je hoe deze plaats de talloze oorlogen heeft doorstaan en welke rol zij heeft gespeeld.
Wie van kerken en cathedralen houdt, kan zijn hart ophalen aan het enorme erfgoed met Romaanse invloeden.

De natuur en de geografische situatie leent zich enorm om te wandelen en te fietsen. Maar te zwijgen over de talloze tripjes die je kan maken om bijvoorbeeld kastelen te bezoeken of grotten. Uiteraard in de zomermaanden zijn er plaatselijk gezellige dorpsfeesten, festivals of andere evenementen.

Afstand naar de westkust (zee en stranden) St. Georges de Ddidonne bedraagt ongeveer 1,5 uur.

Ter plaatse is het natuurlijk heerlijk genieten van het zwembad en de tuin. Aan boeken en spelletjes voor de kinderen (zwembad, voetbal, schommel, hangmatten) geen gebrek, zodat je op ieder moment van de dag kan beslissen wat je wil doen.

  • Bij wandelpaden
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Makkelijk te vinden met je GPS systeem:
Latitude: N 45.838346
Longitude:E 0.567428

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Weekprijs geldt inclusief: WIFI overal aanwezig en gratis. Parkeren (net buiten ons domein) is gratis.
Met gebruik van het zwembad (dagelijks geopend van 10:30 - 19:30 uur - i.v.m. schoonmaak).
Incl. bed & badlinnen, alleen zwembadhanddoeken graag zelf meenemen.

Inchecken op aankomstdag: zaterdag, vanaf 16:00 uur.
Uitchecken op vertrekdag: zaterdag, voor 11:00 uur.

Huisdier toegestaan: € 50,00 per week, altijd in overleg.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.150

Prijs per week vanaf

€ 1.150

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.