Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Schreyen Kathleen

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

La source is een grote, comfortabel ingerichte 6 tot 8-persoonsgîte. De gîte geeft uit op een van onze bronnen en biedt van op het terras een mooi zicht over de vallei.

Gelijkvloers:

Volledig uitgeruste keuken met moderne keukenapparatuur en wasmachine
Extra grote woon-en eetkamer (met sofabed voor 2 personen) en grote ramen die uitgeven op het privé terras
Televisie en draadloze internetverbinding
Bovenverdieping:

2 moderne ‘en-suite’ badkamers met douche, toilet en wastafel
2 slaapkamers (1 dubbel bed en 2 eenpersoonsbedden)
Zolderverdieping:

1 slaapkamer (2 eenpersoonsbedden)
1 moderne ‘en-suite’ badkamer met douche, toilet en wastafel
Volledige tuinset met barbecue

Registratienummer

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Table d'hôtes
  • TV
  • Internet
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Mirandes - La Source'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Culinair en wijn

Diversiteit en creativiteit spelen een grote rol bij het serveren van ons ontbijt. Behalve het standaardaanbod aan lokale specialiteiten zoals Frans brood, croissants, huisbereide confituren en verschillende soorten charcuterie bieden wij u dagelijks een ‘extraatje’ aan (o.a. verschillende soorten eierbereidingen, verse vruchten-en groentesappen, etc.), wat zorgt voor een gevarieerd aanbod. Zelfs tijdens een langer verblijf hoeft u zo bij ons nooit hetzelfde te eten.
Wij bieden vier maal per week de mogelijkheid aan om in een ongedwongen, familiale sfeer, te dineren. Een eenvoudige, maar stijlvolle keuken waar terroir, versheid en kwaliteit centraal staan. Ons menu varieert naargelang de seizoenen en het aanbod van lokale streekprodukten. Elke ochtend zal het dagmenu worden voorgesteld. Op dat moment kan u beslissen of u al dan niet met ons wenst te dineren. Op dagen dat wij niet voor u koken, zullen de talrijke lokale restaurantjes in de omgeving u zeker weten te bekoren.

De prijs voor het diner bedraagt € 50,- per persoon en omvat een aperitief met amuse-bouche, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert of kaas (water, koffie of thee inbegrepen).

Wat is er te doen

De regio Poitou-Charentes aan de westkust van Frankrijk is gezegend met ontelbare rijkdommen, waaronder het weer. De vier departementen (Charente, Charente-Maritime, Deux-Sèvres, Vienne) vormen de zonnigste regio van het Atlantische kustgebied. Het uitzonderlijke aantal uren zonneschijn behoort tot de hoogste in Frankrijk en komt overeen met die van het achterland van het Middellandse Zeegebied.

Het departement Charente is vernoemd naar de gelijknamige rivier, die bij Rochefort (Charente-Maritime) uitmondt in de Atlantische Oceaan. Het is een gebied met meanderende riviertjes en uitgestrekte meren met zandstranden. Wandelingen en fietstochten leiden u door een gevarieerd landschap van bossen, akkers en wijngaarden. De schilderachtige dorpjes in dit departement stammen veelal uit de Romaanse tijd.

Aubeterre-sur-Dronne bijvoorbeeld, op een boogscheut van Montmoreau, behoort tot ‘les plus beaux Villages de France’. Een historisch en artistiek dorpje, waarvan de in de berg uitgehakte monolithische kerk uit de zesde eeuw wereldberoemd is.

Angoulême is behalve de hoofdstad van het departement Charente eveneens de ‘hoofdstad van het stripverhaal’ en lokt jaarlijks ter gelegenheid van haar prestigieuze stripfestival (‘Festival international de la bande dessinée d'Angoulême’) meer dan 200.000 bezoekers. Gelegen op een rotsplateau en volledig omgeven door een machtige stadsomwalling biedt de stad een mooie variatie aan historische gebouwen, gezellige winkelstraten en pittoreske restaurantjes.

Fijnproevers zijn koning te rijk in de Charente. Foie gras, truffel, magret de canard, oesters en een groot aanbod aan uitzonderlijke kazen zijn maar een greep uit al het lekkers dat deze regio te bieden heeft. Verder brengt de streek ook een aantal voortreffelijke wijnen voort, evenals de legendarische Cognac en Pineau des Charentes. Met o.a. de departementen Dordogne en Gironde in onze achtertuin liggen ‘s werelds bekendste wijndorpen in de omgeving: Médoc, Graves, Pessac-Léognan, Pomerol en St.-Emilion bevinden zich op amper 1 uur rijden.
Of u nu komt voor de wijngaarden van de Charente, de rijke gastronomie, de charmante dorpjes en hun markten, de brocanterieën en gezellige zonovergoten terrasjes, het rijke culturele en historische erfgoed of gewoon voor de rust, de natuur en het goede weer, de Poitou-Charentes is een bijzondere regio om uw vakantie door te brengen...

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    Taxe de séjour 15,4€/week

    Prijs is inclusief

    Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

    Prijs is exclusief

    • Borg € 200,00

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Recensies

    Les Mirandes - La Source heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

    Prijs per week vanaf

    € 1.200

    Prijs per week vanaf

    € 1.200

    • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
    • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
    • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.