Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Anneguus van de Woestijne

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 9 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Vakantiehuis La Ferme en Tuiles is een voormalige boerenhuis met eigen entree en erf.
La Ferme en Tuiles bestaat uit een woonkamer met keuken, een slaapkamer op zolder met een tweepersoonsbed en een mooie ruime badkamer met inloopdouche.
In de woonkamer is een tweepersoonsslaapbank aanwezig.
De keuken is uitgerust met een gasfornuis met elektrische oven , koelkast, magnetron, en allerlei attributen om heerlijk te koken.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Back to basic
  • Ecologisch
  • Wasmachine
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'La Ferme en Tuiles'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis La Ferme en Tuiles is een eeuwenoude boerderij die met veel respect voor historische details verbouwd is tot een comfortabele vakantiewoning in Frankrijk.
Het ligt aan de rand van het kleine gehucht Chez Ladrat met uitzicht op de velden.
Het oude boeren woongedeelte, waar we 10 jaar zelf hebben gewoond, is verbouwd om aan de huidige eisen te voldoen.
Voor de koudere perioden is er een behaaglijke houtkachel en/of een oliekachel.
U heeft een eigen ingang en een erf op het zuiden waar u heerlijk kunt luieren met uitzicht op de weiden, de kippenren, de moestuin en de mooie lindeboom.
Een vuurplaats met barbecue kan een fijne avond inluiden onder een geweldige sterrenhemel.

U heeft tevens de beschikking over een eigen parkeerplaats.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

La Ferme en Tuiles heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.8 sterren
  • 10 sterren

    Anneguus&Dirk, 2 prachtige mensen/gastgevers op deze wonderschone plek.De ontvangst en borrels samen, het eten en gezellig samenzijn, de tips en evt. hulp van hun. De gîte. De tuin met groente en fruit, de dieren om je heen. De rust. De fantastische omgeving ( eindeloos gewandeld en vooral gefietst) Het eten met de Fransen in Auberge du lac in Massignac etc.etc. Dank A&D! Gros câlin! Kus! Tot ziens, het gaat jullie goe…!!

  • 9 sterren

    Een ontzettend mooi huisje, schoon. Met liefde en zorg bij elkaar gezochte spullen. Mooi wijds uitzicht. De huiseigenaren erg vriendelijk. In de omgeving is veel te zien
    Wij hebben er een ongelofelijk fijne week gehad. Bedankt Anneguus en Dirk.

  • 10 sterren

    Quel endroit merveilleux !!! Nous avons passé 10 jours magnifiques au gîte en tuiles. Le site est superbe, une vue exceptionnelle sur la nature, un calme incroyable. Toutes les conditions étaient réunies pour se reposer, se détendre. Et surtout l'accueil chaleureux de Anneguus et Dirk, aux petits soins pour leurs hôtes, toujours de bons conseils.... une belle rencontre.
    Le gîte est très confortable, bien équipé et joliment aménagé. On s'y sent bien.
    N'hésitez pas, allez-y les yeux fermés !!!!!

Culinair en wijn

De Limousin, het gebied waarin La Ferme en Tuiles ligt, kent heerlijke streekgerechten. Verschillende van deze gerechten bestaan uit "eten uit de natuur" waaronder een rijke schakering aan paddenstoelen zoals de Cèpe (eekhorentjesbrood) Cantharellen of Truffels . De Limousines staan garant voor heerlijk rundvlees, er zijn slakken voor de liefhebbers, veel soorten geiten- schapen- en koeienmelk kaas, ganzenlever, honing, wild, eend en walnoten
Pineau is een drank die gemaakt wordt van cognac en de droesem van druiven. Dit mengsel wordt op vat gezet en heeft na verloop van een aantal jaren een heerlijke kruidige zoete smaak. Maar ook de cognac zelf is hier in alle kwaliteiten te vinden
Vanaf 12 uur tot een uur of 2 kan men in de omgeving nog heerlijk traditioneel eten voor een klein prijsje. De maaltijden bestaan over het algemeen uit een voorgerecht (vleeswaren, salades en eieren) een hoofdgerecht en een dessert. Helaas is er in dit soort restaurants weinig keus voor mensen die vegetarisch eten. In de luxere restaurants (sommigen zijn zeer redelijk geprijsd) kunt u altijd vragen naar een vegetarische maaltijd. Maar ook op La Ferme en Tuiles worden heerlijke dingen gemaakt zoals eigen notenwijn en likeuren, brood met noten van de notenboom en lekkers van alle pruimen en ander fruitsoorten die we in overvloed hebben.

Wat is er te doen

Het liefelijke landschap, ook wel parklandschap genoemd, is zeer geschikt voor lange wandelingen en fietstochten, dit laatste weliswaar voor de wat geoefende fietser of met een E-bike.
Ook voor de picknick, vis en zwem liefhebbers is er volop gelegenheid bij de 2 meren op+/- 5 en 15 km afstand. Bij de meren kunt u bootjes en waterfietsen huren en een rit per paard boeken. Kanoën kan op de Vienne en de Tardoire.
De Charente Limousine is een paradijs voor vogelspotters, wilde bloemenliefhebbers en voor liefhebbers van een prachtige sterrenhemel.
Voor kinderen van alle leeftijden is er binnen een afstand van 5 km een avonturenpark met allerlei “zelfdoe” attracties.
Op een afstand van 20 km vindt u het internationaal bekende golfterrein La Prèze.
In het leuke plaatsje Confolens start een vélo rail, maar ook voor de liefhebbers van Folks festivals heeft Confolens veel te bieden. Ieder jaar vindt er in midden augustus een meerdaags festival plaats met dans- en muziekgroepen uit de hele wereld.
Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in kastelen en kerkjes is er van alles te ontdekken in De Charente Limousin waaronder Chateau de Peyras, Chateau de La Rochefoucauld en het Chateau de Rochechouart. Het kasteel van La Rochefoucauld kunt u bezichtigen maar ook vindt er rond 21 juli een groot middeleeuws feest plaats. In het Chateau van Rochechouart bevindt zich een museum van moderne kunst, het kasteel van Peyras is aan te bevelen voor een visite met kinderen
Romaanse kerkjes zijn er in overvloed waaronder het bijzondere kerkje van Salle Lavaugignon.

Mouzon, de gemeente waar "La Ferme en Tuiles" bij hoort, ligt tussen Limoges en Angoulême.
Beide steden hebben een aantrekkelijk centrum met leuke restaurantjes. Angoulême wordt de hoofdstad van het stripverhaal genoemd. Dit is terug te vinden in de vele huizen die beschilderd zijn met beeltenissen uit bekende strips. Limoges heeft een rijke schakering aan leuke winkels en een prachtig stukje middeleeuwse binnenstad. Op internet kunt u uiteraard alle bijzonderheden, waaronder musea et cetera, terugvinden.
In de omgeving van Mouzon vindt u leuke restaurantjes waar vooral ‘s middags nog heerlijk en traditioneel gegeten kan worden. Voor de wat luxere trek is er een aantal zeer goede restaurants waaronder een sterren restaurant.
Houdt u van brocantes en leuke marktjes? Vrijwel ieder weekend kunt u uw hart ophalen op 1 van de vele Vide Greniers of Bric à Bracs (de befaamde Franse rommelmarkten).
De gewone markten zijn door de week en in het zomerseizoen soms laat in de avond. Op woensdagochtend kunt u naar de leuke, levendige markt van Piégut (+/- 25 km) met onder andere heerlijke etenswaren, levende have, kleding, kleinschalig gebrouwen bier, messen en pottenbakkers stands.

En na een drukke dag kunt u, terug bij uw gîte, heerlijk genieten van de stilte, de geur van de lindeboom, de koeien in de wei of wegdromen bij een fijn boek.
Misschien wel onder het genot van een glaasje (lokale) wijn of een glaasje pineau.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Het vakantiehuis is bij aankomst open vanaf 4 uur 's middags. In verband met de tijd die wij nodig hebben voor het schoonmaken van het vakantiehuis verzoeken wij u de laatste dag het huis voor 10 uur te verlaten.

Voor mensen die hun huisdieren mee willen nemen, bij ons wonen een hond, 2 poesjes en lopen de kippen vaak los.
Honden op het erf dus graag aangelijnd en de gedane behoefte opgeruimd.

De slaapkamer bevindt zich op zolder, voor mensen met een beperking kan dit bezwaarlijk zijn.

Vuur maken kan alleen als het niet te droog is. Bij grote droogte is er een vuurverbod vanuit de gemeente.

In verband met de septic tank mogen er geen agressieve schoonmaakmiddelen worden gebruikt.
Bij aankomst vindt u in het vakantiehuis ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In het winterseizoen wordt er boven op de huurprijs stookkosten berekend.
Er is een houtkachel en een oliekachel aanwezig. U kunt bij ons (of in de supermarkt / bouwmarkt) hout of olie tegen kostprijs kopen.
Als u aankomt is de gîte aangenaam verwarmd.
Als u met de trein komt kunnen wij u ophalen uit Angoulême, wij rekenen daarvoor €25,- (€50,- heen en terug).

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 250

Prijs per week vanaf

€ 250

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie