Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Manoir de Longeveau

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Le Chai is gelegen in een rij oude stenen boerderijgebouwen, in de tuinen achter het Manoir. Het is een gezellige gite, met een pittoreske gevel en veel van de originele eiken balken en stenen muren.
De woonkamer heeft de volledige hoogte van de oude schuur, met een open indeling bestaande uit de woonkamer, eetkamer en keuken, met een aparte doucheruimte en w / c. Een trap leidt naar de mezzanine met tweepersoonsbed (of lits-jumeaux), die uitkijkt over het woongedeelte beneden. De slaapbank kan worden gebruikt om extra slaapruimte te bieden, waardoor Le Chai perfect is voor kleine gezinnen.
Dubbele deuren openen naar een klein achterterras, met uitzicht over de golfbaan en het landschap. De grote tuin wordt gedeeld en is beveiligd om de kleintjes veilig te houden, met directe toegang tot de golfbaan. De zon schijnt echter van 's middags tot een prachtige zonsondergang in de avond, waardoor het terrein wordt gevuld met natuurlijk licht, terwijl het terras aan de voorkant geniet van de ochtendzon.
Le Chai is uitgerust met alles wat u nodig heeft voor uw verblijf, inclusief magnetron, vaatwasser, wasmachine en barbecue. Extra uitrusting is meestal op aanvraag beschikbaar, met name voor baby's en kinderen.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Chai'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

ONZE REGIO
Onze ligging aan de grens tussen de Charente en de Dordogne in Zuidwest Frankrijk biedt onze gasten alle luxe van een rustig, landelijk toevluchtsoord met gemakkelijke toegang tot vervoer en een scala aan culturele ervaringen en activiteiten die zorgen voor een onvergetelijke fijne vakantie!
AUBETERRE-SUR-DRONNE
Het dorp, Aubeterre-sur-Dronne, wordt vermeld als 'een van de mooiste dorpen van Frankrijk'. Het heeft een fantastisch cultureel erfgoed, een prachtige natuurlijke omgeving en de beroemde Franse 'art de vivre'!
Aubeterre verwelkomt al meer dan 1000 jaar toeristen! Bezoekers slenteren graag op en neer door de smalle straatjes, bewonderen de speciaalzaken en nestelen zich in een van de vele cafés of restaurants voor een hapje of een drankje. Het dorpsplein 'Place Trarieux' is de perfecte plek om te gaan zitten, comfortabel in de schaduw van de oude lindebomen en met uitzicht op het oude kasteel.
De buitengewone monolithische, ondergrondse kerk van St. Jean en de romaanse kerk van St. Jacques, met zijn prachtige façade, dragen bij aan het culturele belang van Aubeterre.
Aan de voet van het dorp, waar prachtige populieren en weilanden samenkomen met de rivier de Dronne, vind je het rivierstrand en het strandrestaurant. Er is een zandstrand met speeltuin en beachvolleybal, plus regelmatig georganiseerde attracties. De populaire tennisclub heeft een jaarlijks tennistoernooi, dat voor iedereen toegankelijk is, en je kunt Kajaks huren bij het kajakstation, waar je kunt gaan peddelen of je verder stroomopwaarts laten afzetten waarna je weer terugvaart naar Aubeterre.
Aubeterre ligt op slechts 5 minuten rijden van Longeveau, maar je kunt er ook naartoe via een zeer aangename wandeling of fietstocht langs rustige wegen en bospaden.
Maar wees gewaarschuwd dat het op de terugweg bergopwaarts is!

  • Landelijk

Culinair en wijn

TERRAS BAR & RESTAURANT
Van vers gebak bij uw ochtendkoffie tot lange lunches op het terras, of barbecues en dineren tot in de avond, onze terrasbar en ons restaurant zijn de ideale plekken om samen te komen om te ontspannen en te genieten van het landgoed. Je hebt een prachtig uitzicht over de tennisbanen, de golfbaan en het open landschap en een wisselend menu van lokale verse producten zodat je uren kunt doorbrengen in landelijke Franse stijl.
ENTERTAINMENT
Het terras van onze bar en ons restaurant is meestal een oase van rust en stilte, onder de schaduw van een prachtige oude kastanjeboom. Maar af en toe nodigen we een lokale band uit om te spelen, voor een avond vol plezier en gelach.
LICHTE BITES EN SNACKS
Overdag biedt onze bar een eenvoudige selectie lichte hapjes. We zorgen ook voor jongere gezinsleden, met lunchboxen voor de kleintjes en biologische babyvoeding.
Een selectie van brood en viennoiseries (ontbijtgebak) is beschikbaar om 's ochtends af te halen.
À LA CARTE
Tijdens de zomervakantie is ons restaurant doorgaans geopend op vrijdag- en zaterdagavond. Een keuze uit vers bereide, lokale gerechten is beschikbaar, met zitplaatsen op ons prachtige terras terwijl de zon ondergaat achter de vallei. Laat de kinderen spelen terwijl u geniet van een van onze lokale flessen wijn, tot diep in de zomeravonden!
BBQ
Onze wekelijkse BBQ-avonden zijn een kans voor iedereen om echt tot rust te komen en samen te genieten van gelach en spelletjes in de late avondzon. Een selectie van vlees en salades, met vegetarische opties en wijn inbegrepen. We hebben meestal barbecues op maandagavond tijdens de zomervakantie, vaker wel dan niet, gevolgd door het immer populaire spel 'kids vs volwassenen' voetbal, op de verlichte tennisbanen!
Voor bruiloften en feesten zijn BBQ's een geweldige manier om uw gasten te verwelkomen of het feest de volgende dag nieuw leven in te blazen.
'LE PETIT POISSON'
De foodtruck 'Le Petit Poisson' bezoekt Longeveau elke dinsdag, van de lente tot de herfst. Heerlijke, verse fish & chips, plus een selectie andere favorieten en vegetarische opties.
VERS GEMAAKTE PIZZA'S
Vers gebakken pizza, de meeste donderdagavonden, in de zomermaanden. Geniet op ons terras met vrienden en een drankje, of om mee te nemen om te genieten in het comfort van uw vakantiehuis of tuin!

Wat is er te doen

FACILITEITEN
Het landgoed Longeveau is gelegen in het glooiende landschap van de Charente / Dordogne, en biedt een fantastisch scala aan gezinsvriendelijke faciliteiten op het landgoed zelf en in de wijdere mooie regio. In deze ongerepte hoek van Frankrijk kun je helemaal bijkomen en ontspannen; er is aanbod voor het hele gezin.
Met onze 9 holes golfbaan (golfprofessional en competities), evenementenruimtes, drie tennisbanen (tennis-coaching, competities en sociale tennisevenementen), verwarmde zwembaden, bar & restaurant, kinderclub, tafeltennis, basketbal & korte tennis , jeu de boules, bordspellen, twee speelparken, welkomstpakketten, boodschappenservice voor aankomst, uitgebreide baby- en peuterkits, schoonheidsbehandelingen en therapieën in de gîte, fietsverhuur, personal training, fitness- en yogalessen, speelgoed voor binnen en buiten is er echt voor elk wat wils!
ZWEMBADEN
Uw veiligheid en comfort zijn onze topprioriteit bij Longeveau. Al onze zwembaden zijn omheind en afgesloten met Europese standaard veiligheidshekken om uw gemoedsrust met de kleintjes tijdens uw verblijf te garanderen! De meeste van onze zwembaden zijn verwarmd - zie details van de accommodatie voor meer informatie.
Ons kinderzwembad is een ideale plek om baby's en peuters te vermaken terwijl u uw tenen dompelt en geniet van de zomerzon.
SPEELTERREINEN
Naast uw eigen cottage-tuin en ons veilige terrein hebben we twee afgesloten, goed uitgeruste speelplaatsen. Er is speelgoed, er zijn schommels, glijbanen, zandbakken en klimrekken, geschikt voor baby's en oudere kinderen en er zijn bankjes en ligstoelen voor mama en papa! Er is ook een grote speelkist in onze bar met een aantal zeer populaire verkleedkleding.
BOOGSCHIETEN
We werken samen met Archery Dordogne die het hele seizoen wekelijks op locatie komen voor onze gasten. Ze hebben meer dan 15 jaar ervaring in het aanleren van boogschietvaardigheden aan familiegroepen, bedrijfsevenementen en huwelijksfeesten. Privé-, individuele of groepsreserveringen zijn ook mogelijk.
WALK RUN CYCLUS
Wandelen, hardlopen of fietsen door onze prachtige regio is hier echt genieten. Het landschap van de Charente / Dordogne is bijzonder weelderig met mooie glooiende heuvels die overgaan in beboste valleien met kabbelende beekjes. Er zijn veel aangewezen fietsroutes en offroad-fietsroutes, waaronder een deel van de Camino de Santiago!
Er zijn enkele uitgezette wandelroutes, waaronder de route Aubeterre naar Poltrot, een mix van landweggetjes, door velden en bossen. Ook zijn er mooie wandelingen naar onze twee nabijgelegen dorpen, of naar Poltrot, waar je versnaperingen kunt krijgen. Er zijn ook kortere circuits dichter bij Longeveau, die al even schilderachtig zijn. Een van de beroemde pelgrimsroutes Camino de Santiago van Noord-Frankrijk naar Spanje loopt vlak langs de ingang van Longeveau richting Aubeterre!
Houd je van hardlopen dan hebben we een selectie van runs voor u om u op weg te helpen. Houd er echter rekening mee dat het terrein meestal golvend is, dus hardlopen is hier een uitdaging!
Een lokale VTT / mountainbikeroute loopt langs Longeveau. De route van 26 km is bewegwijzerd. Er zijn nog tal van andere routes die u kunt verkennen.
Wielrennen op de weg is een erg populaire sport in Frankrijk. Gedurende de zomer zijn er vaak lokaal of regionaal georganiseerde races. In de afgelopen jaren is de Tour de France zo dicht als Perigueux en Brantome gepasseerd! Er zijn legio fietsroutes in de omgeving, afhankelijk van uw mogelijkheden, met tal van interessante bestemmingen om uw route doelgerichter te maken of om onderweg wat te drinken.
Speelruimte
Onze speelruimte biedt een beschutte plek om te spelen, met basketbal en korte tennis in de zomervakantie - vraag ernaar. Deze ruimte kan ook worden gebruikt voor allerlei fantasierijke spelletjes en activiteiten.
TAFELTENNIS
Onze tafeltennisruimte biedt een welkome pauze van de zomerzon in onze Charentaise, stenen schuur, aan de achterkant van het gebouw. We hebben in de loop der jaren een aantal serieuze wedstrijden van meerdere generaties gehouden, terwijl er ook vakantiekampioenschappen van een week worden uitgevochten!
BOULES
We hebben een speciale ruimte voor serieuze jeu de boules-spelers, maar er zijn nog veel meer plekken waar gasten dit spel met vrienden en familie kunnen spelen.
VOET GOLF / FRISBEE GOLF
Deze hybride van voetbal en golf is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Een keer per week in de zomer passen we onze golfbaan aan tot een golfbaan van negen holes. En als voetbal niet jouw ding is, waarom probeer je dan niet te spelen met een rugbybal of een frisbee!
Het object is simpel. Mik de bal of frisbee in de hole in zo min mogelijk schoten of worpen.
Voetgolf is een leuke uitdaging voor jongens, meisjes, mama's en papa's. En omdat het veilig is, is het een zeldzame kans voor het hele gezin (inclusief kinderwagens) om onze golfbaan op te gaan.
MAANDAGAVOND VOETBAL
Onze wekelijkse BBQ betekent een heerlijke eetervaring voor het hele gezin, afgemaakt met een potje voetbal! Dit spel wordt georganiseerd door kinderen en wordt door sommige ouders zeer serieus genomen 😉. Het is geschikt voor iedereen, maar het niveau wordt steeds hoger, zoals we zelfs zien bij onze zeer jonge gasten!
FITNESS LESSEN
Als u actief wilt blijven, kunt u deelnemen aan een van onze sportlessen. Onze HITT-lessen omvatten pieken van intensieve training afgewisseld met rusttijden. Bij de oefeningen wordtgeen gebruik van apparatuur, maar hebben betrekking op het hele lichaam en worden uitgevoerd op muziek. Het is voor alle leeftijden en vaardigheden, je werkt in je eigen tempo en het is een effectieve, plezierige manier om te trainen. Iréna Ball is een gediplomeerde instructeur en geeft twee keer per week les.
KLASSIEKE AUTO'S
In Longeveau zijn altijd klassieke auto's te bewonderen geweest. Er waren Jaguars, Citroëns, oude MG's, Aston Martins, Renaults, Bentleys, Panhards en tal van andere interessante oude voertuigen! We hebben speciale dagen gehouden voor Ferrari's, Lotus’s, Bentleys en Triumphs.
Met het jaarlijkse oldtimerfestival 'Circuit de Ramparts' in het nabijgelegen Angouleme en het racecircuit 'Circuit de Saintonage' op slechts 30 km afstand, is dit de perfecte plek voor liefhebbers.

  • Aan de golfbaan
  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Yoga

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Chai heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 790

Prijs per week vanaf

€ 790

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie