Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Caroline Page

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Vakantiehuis Le Loriot is een zeer comfortabele gîte in de prachtige regio Charente die perfect geschikt is voor stellen. Dit fijne huis is genesteld in het glooiende Franse landschap en heeft één slaapkamer. Het is ontworpen als een plek om te ontspannen, te genieten van het mooie weer (waar de regio beroemd om is), proef het heerlijke lokale eten en wijn, bezoek de overvloedig aanwezige lokale attracties en neem deel aan landelijke bezigheden.
Het vakantiehuis heeft een prachtig uitzicht over het dorp en vanaf het terras bij het zwembad heeft u een weids uitzicht over het omliggende landschap. Het grote privézwembad en de bijbehorende buitendouche en terras zijn exclusief voor gasten. U hebt ook toegang tot een tuin die leidt naar de molenbeek van de rivier L'Argentor en dit is een aangename plek om te ontspannen.
De twee verdiepingen tellende woning bestaat uit een open keuken / eetkamer / woonkamer (29m2) op de begane grond. De goed uitgeruste keuken heeft een grote koelkast met vriesvak, spoelbak, vaatwasser, gaskookplaat en combimagnetron. Andere apparaten zijn een Nespresso-apparaat, kwaliteit Dualit broodrooster en waterkoker, plus strijkijzer en strijkplank. De woonkamer is voorzien van comfortabele stoelen, plus een 43-inch/103 cm LED flatscreen-tv met satellietzenders in het Engels.
Een houten trap leidt naar een grote slaapkamer (21m2) op de eerste verdieping met zichtbare balken, stenen en houten vloerplanken. Deze slaapkamer kijkt uit over het dorp. Een matras met 8.000 pocketveren op het divanbed van 150 cm is ontworpen om een ​​extreem comfortabele nachtrust te bieden en wordt geleverd met Egyptisch katoenen beddengoed met 400 draden per inch. Deze kamer biedt uitzicht over het dorp. De aangrenzende badkamer (5m2) beschikt over een douche, wastafel, toilet en een verwarmd handdoekenrek. Katoenen badhanddoeken en badjassen zijn aanwezig voor de gasten. Het badkamerraam aan de achterkant van het pand en biedt uitzicht over de weilanden.
De gite heeft centrale verwarming en gratis Wi-Fi. Een selectie van boeken en bordspellen zijn beschikbaar.
Aan de voorzijde van het pand ligt een terras op het zuiden met een houten bank, een eethoek, een gasbarbecue en leidt naar een zomerkeuken in de buitenlucht, die bij warm weer een welkome schaduw biedt. Het grote zwembad (9m x 4m) aan de andere kant van het gebouw profiteert van de zon van zonsopgang tot zonsondergang en bevindt zich op een omheind lager gelegen terras met vrij uitzicht over het omringende landschap. Hier zijn ligstoelen met kussens, een bank, grote parasol, eettafel en stoelen en een douche op zonne-energie. Het zwembad is beschikbaar van mei tot en met september en is voor het exclusieve gebruik van gasten, evenals het bijbehorende terras. Handdoeken voor het zwembad worden geleverd voor de gasten.
Er is een zithoek beneden aan de tuin die wordt begrensd door een beekje. Gasten zijn van harte welkom om te ontspannen in deze rustige ruimte en de natuur te observeren.
Deze gîte is verbonden aan het huis van de eigenaars, maar heeft een eigen ingang. Er is ruime parkeerplaats op het terrein beschikbaar. De eigenaars hebben twee vriendelijke honden op het terrein.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Gîte Le Loriot'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Gîte le Loriot ligt op het zuiden en bevindt zich boven het dorp Poursac, waar een romaanse kerk uit de 12e eeuw is, die op de monumentenlijst staat. Poursac ligt in de regio Charente in het zuidwesten van Frankrijk, een gebied dat bekend staat om zijn zonnige klimaat, uitstekende producten, velden met zonnebloemen en Pineau de Charente - de versterkte wijn die vaak als apéro wordt gedronken. Het dorp ligt in een werkende agrarische gemeenschap, begrensd door de schilderachtige rivier de L'Argentor, met de grotere rivier de Charente in de buurt. In het landschap staan oude stenen gebouwen met pannendaken, breedbladige bossen, glooiende velden en rivierdalen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Gîte Le Loriot heeft de afgelopen 4 jaar 15 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wat een heerlijke locatie, we hebben een super vakantie gehad.
    Caroline en David zijn zeer gastvrij. We kregen veel leuke attentie‘s en ze staan voor je klaar als je ze nodig hebt. Het huisje was keurig schoon en volledig ingericht. Het zwembad werd elke dag netjes verzorgd en alle kussen werden op de bedjes en stoelen neergelegd.
    Ook waren er twee prima fietsen beschikbaar, hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.
    Het overdekte terras was uitgerust met spoelbak en koelkast, wat erg prettig was. Aan het beekje beneden op het terrein kon je heerlijk in de schaduw zitten.
    Caroline en David hebben precies de goede mix van privacy en aandacht.
    Wij raden dit huisje aan en gaan ook nog wel een keertje terug.
    Groetjes Jeroen en Wendy

    Reactie van Caroline Page

    Dear Jeroen en Wendy,
    It’s very kind of you to give us such a full some and positive review. We so appreciated your kind comments.
    We loved meeting you and are delighted that you enjoyed your holiday in France. We hope we will see you again sometime. In the meantime, all the very best for your future together.
    Caroline and David

  • 10 sterren

    What can we add to all these great reviews? Nothing really...
    Nice and warm welcome upon arrival by Caroline and David who are lovely (nice chats, tastefull homemade coockies, tomatos) but they are also very discreet.
    A well equiped gite (very clean!) with everything you need to have a nice holiday. Poursac is a very small and quiet town but still backeries, supermarkets and restaurants are nearby. Lots of nice towns to visit in the neighbourhood.
    The gite has a great private outside sitting area and pool where you can relax.
    We would defenitely recommend!
    Els &Roel

    Reactie van Caroline Page

    Dear Els and Roel,
    Thank you so much for your very generous review. It’s really kind of you to take the time to comment on your stay. We’re both delighted that you enjoyed your time in Poursac and it was a real pleasure to meet you both. You were the perfect guests and we hope you enjoy the remainder of your time off work.
    Best wishes
    Caroline and David

  • 10 sterren

    We had a wonderful and relaxing stay at Gites de Loriot. The gites was spotless, comfortable and tastefully decorated. We particularly enjoyed the outdoor kitchen and the kitchen garden overlooking the countryside. We explored the quiet and beautiful countryside mainly en velo including
    Nanteuil en Vallee, Saint Amant de Boixte and Vanteuil sur Charente. We had a celebratory lunch at the Cheval Blanc which was excellent. Our French holiday experience was enhanced by the helpfulness of David and Caroline who gave us insight into the local French way of life in the area. We immediately felt at home at this gites which we would highly recommend.

    Reactie van Caroline Page

    Dear Liz and David,
    It's so kind of you to leave us such a lovely review. We really enjoyed having you to stay and are delighted that you had a good holiday. You certainly made the most of your time in this area of France and we were very impressed with all the cycling you did - despite the heat!
    We wish you lots of luck with your exciting plans and trust you have a good rest of your holiday.
    Best wishes
    Caroline and David

Culinair en wijn

Er zijn zeer goede lokale restaurants binnen gemakkelijke afstand van de gite, en de eigenaars kunnen u tips geven op basis van hun eigen ervaringen of die van andere gasten.

Wat is er te doen

Het gebied is bijzonder geschikt voor mensen die van het buitenleven houden. Er zijn geweldige wandelingen vanaf de deur, en het dorp ligt aan de R31-fietsroute met gemakkelijke toegang tot andere delen van het fietsnetwerk van de regio - gratis fietsen zijn beschikbaar voor gasten van de gîte. Paardrijden (5 km), kajakken (9 km) en vliegen (aeroclub 19 km) zijn ook lokaal beschikbaar. Deze plek is ook interessant voor vogelaars en afhankelijk van het seizoen kun je hier zilverreigers, gouden orioles, leeuweriken, grote grijze schrikken, ijsvogels en kraanvogels zien.
De yogalessen vinden plaats in Aunac (6 km) op dinsdagochtend en in Verteuil-sur-Charente (3 km) op vrijdagochtend. Vooraf inschrijven is verplicht.
Het huis is goed gelegen als je kastelen wilt bezoeken (Le Chateau de Bayers in Aunac, Le Château de Verteuil in het nabijgelegen Verteuil-sur-Charente en Le Chateau de Rochefoucauld). De steden Angoulême, Limoges en Poitiers (thuisbasis van Futuroscope) zijn gemakkelijk bereikbaar, evenals de steden Ruffec, Cognac en Saintes. Het gebied heeft ook veel lokale markten en ‘brocantes’ (vlooienmarkten) zijn regelmatige weekendevenementen in de hele regio. De dichtstbijzijnde grote stad is Ruffec (10 km); dit biedt een goede keuze aan supermarkten en heeft een bloeiende markt op zowel woensdag als zaterdag.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Voor een wandel- of fietsvakantie in het voorjaar, een zomerverblijf bij het aantrekkelijke azuurblauwe zwembad, of een bezoek in de vroege herfst, waarbij je lokale kastelen bezoekt en de regio verkent, is deze goed ingerichte gite een uitstekende uitvalsbasis. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in Poursac voor een relaxte vakantie.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Handdoeken voor bij het zwembad zijn inbegrepen.
Gratis supersnel breedband
Schoonmaakkosten €50.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 800

Prijs per week vanaf

€ 800

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie