Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Lesley Dorman-Groves

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

We kijken ernaar uit je te verwelkomen in 'Le Lievre', ons vakantiehuis in het hart van het platteland van Charentais.
Onze verbluffend mooi verbouwde schuur biedt de meest schitterende uitzichten over het landschap en een verbazingwekkend gevoel van vrede en rust en één zijn met de natuur.
Er is een ruime en stijlvolle mezzanine/vide-slaapkamer met openslaande deuren naar een balkon met uitzicht over de vallei en de bossen erachter met en-suite badkamer met douche.
Er zijn twee sets van dubbele deuren, die leiden van de woonkamer en eetkamer keuken naar een groot dek met verreikende, prachtig uitzicht en met eettafel en ligstoelen. Wat is er lekkerder dan chillen met een koud glas wijn terwijl je geniet van alles wat de natuur te bieden heeft.
De lounge heeft een houtkachel voor gezellige winteravonden en leidt naar een goed uitgeruste eetkeuken waar op lange zomeravonden dineren in de buitenlucht een must en een puur genot is. Kijken naar de herten die meanderen over de zonnebloemvelden, luisteren naar de vogelgeluiden en als je geluk hebt, het wilde zwijn zien foerageren in het bos en het geweldige gevoel van rust en één zijn met de natuur.
Voor iedereen die van sterren kijken houdt, zijn de nachtelijke luchten echt magnifiek en zie je zeker de meest spectaculaire zonsondergangen. Als je Le Lievre binnenkomt, zie je de mooie kleine ommuurde binnenplaats, waar je je ochtendkoffie kunt nemen in de schaduw van de oude walnotenboom.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Le Lièvre'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Er zijn veel mooie wandelingen vanaf de voordeur, een aantal prachtige fietstochten en we bieden een eigen parkeerplaats.
Het vakantiehuis is gelegen in de Zuidoost-Charente, zeer dicht bij de grens van de Dordogne en is omringd door glooiende heuvels en bossen, maïs- en zonnebloemvelden, maar slechts 2 km van het mooie stadje Montmoreau St Cybard, met alle voorzieningen, zoals slagers, bakkers, bank, postkantoor, bar, twee restaurants en een grote supermarkt. Het prachtige stadje Aubeterre sur Dronne ligt op slechts 15 minuten met zijn ongewone romaanse monolithische ondergrondse kerk en werd uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen in Frankrijk. Het heeft een verscheidenheid aan geweldige restaurants, een prachtige rivier om in te zwemmen of u kunt zitten met een gekoeld glas wijn of koud bier op het plein kijken naar de wereld die voorbijgaat.
Het gebied heeft een schat aan charme en rust, van de Zuid-Charente die lijkt op de naastgelegen Dordogne, maar dan minder toeristisch, tot de zacht glooiende wijngaarden van de rijke Cognac producerende West Charente. Neem de tijd voor het bezoeken van de vele prachtige lokale markten zoals Aubeterre, Brantome, Riberac, Chalais en Villebois Lavalette met zijn feodale kasteel dat de regio vanaf de heuveltop domineert. Villebois heeft elke zaterdagochtend een markt waar je kunt genieten van een bord verse oesters met een fles Muscadet onder het oude en overdekte marktplein. De aantrekkelijke heuvelstad Angouleme ligt op 30 minuten afstand, het meest bekend om zijn prachtige romaanse kathedraal, internationaal stripfestival en de Cirque de Ramparts. Breng een dag door met het proeven van de wonderen van de grote huizen van Cognac en leer over de geschiedenis en productie van deze glorieuze ambernectar. Het prachtige stadje Brantome is iets minder dan een uur rijden, waar je door de geplaveide straatjes kunt dwalen, een kano kunt nemen rond het eilandstadje of kunt zitten in het park met zijn enorme bomen en een schitterende plantenverzameling.
De Charente is een fantastich gebied om te fietsen, met glooiende heuvels, goed onderhouden wegen, een schitterend landschap en veel mooie stadjes en dorpjes met cafés en bars voor je kopje koffie met taart. We hebben een stel mountainbikes voor je, die geschikt zijn om lokaal rond te rijden, maar als je serieuzer wilt fietsen, huur dan lokaal een fiets bij een bedrijf dat direct aan de deur levert. Vraag ons naar inlichtingen.
Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat ons gebied te bieden heeft, en als het allemaal te veel is, neem dan de tijd om te ontspannen bij het zwembad met een goed boek en een gekoeld glas wijn in de adembenemende uitzichten om je heen, om nog maar niet te spreken van de totale vrede en rust die deze gite biedt.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een stad

Recensies

Le Lièvre heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    We hadden een zeer fijne tijd in Le Lievre. Het huisje is niet alleen zeer mooi ingericht, het is ook heel praktisch met al het nodige comfort.
    Vanuit Le Lievre hebben we de de stadjes en dorpen rondom bezocht: Angouléme, Riberac, Saint Emillion, Aubeterre sur Dronne and le Lac de Guizengaerd.
    Bordeaux bezochten we met de trein vanuit Montmoreau.
    Ook ons bezoek aan Royan zullen we ons nog lang herinneren: een mooie stad met een zeer indrukwekkende nieuwe kerk.
    Aangezien we niet gereserveerd hadden, was er geen plaatsje voor ons in Le Bistroquet. We gingen dan op goed geluk eten in Le Bifana. Het decor is wat gedateerd, maar we aten er zeer lekker! Bovendien gaf de aanwezigheid van enkele lokale mensen wat kleur aan ons etentje.
    We hebben heel hard genoten van de rust en uitzicht op het ruime terras.

    We had a very nice time at Le Lievre. Not only is the cottage very nicely decorated, it is also very practical with all the necessary comforts.
    From Le Lievre we visited the towns and villages around: Angouléme, Riberac, Saint Emillion, Aubeterre sur Dronne and le Lac de Guizengaerd.
    Bordeaux we visited by train from Montmoreau.
    We will also remember our visit to Royan for a long time: a beautiful town with a very impressive new church.
    As we had not made reservations, there was no place for us in Le Bistroquet. We then went to eat at Le Bifana at random. The decor is a bit dated, but we ate very well there! Moreover, the presence of some locals gave some colour to our dinner.
    We enjoyed the peace and quiet and views from the spacious terrace very much.

    Reactie van Lesley Dorman-Groves

    Thank you for your lovely review, we really appreciate it. It was lovely to meet you both and so pleased you enjoyed the property and all the area had to offer. Enjoy the rest of the summer and we hope to welcome you again in the future.
    Kind regards
    Lesley & Toby

  • 10 sterren

    This really is a little gem. We loved Le Lievre it was beautiful and practical with everything we needed. The views are amazing both from the terrasse and the balcony. The wine and goodies on our arrival were well received after a long journey. Lesley and Toby are excellent hosts and gave us lots of good advice on the area. Thank you so much.

    Reactie van Lesley Dorman-Groves

    Dear Shirley, many thanks for your lovely review and we are so
    Pleased that you enjoyed your holiday. We really enjoyed meeting you and hope to welcome you back one day. Enjoy the rest of the summer. Kind regards, Lesley and Toby

Culinair en wijn

In Montmoreau St. Cybard zijn twee leuke restaurants en een kleine bar. Beide restaurants zijn open voor lunches en diners. In Aubeterre sur Drone vind je enkele fantastische en gevarieerde restaurants en een van de beste zit in Villebois Lavalette op maar 20 minuten rijden. Angouleme biedt alle keuzes die je in een grotere leuke stad kunt verwachten.

Wat is er te doen

Het prachtige stadje Aubeterre sur Dronne ligt op slechts 15 minuten, met zijn ongewone romaanse monolithische ondergrondse kerk, en werd uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen in Frankrijk. Het heeft een keur aan geweldige restaurants, een prachtige rivier om in te zwemmen of waar je kunt zitten met een gekoeld glas wijn of koud bier op het plein kijken naar de wereld die voorbijgaat.
Het gebied heeft een schat aan charme en rust, van de Zuid-Charente en de naastgelegen Dordogne tot de zacht glooiende wijngaarden van de rijke Cognac producerende West Charente. Breng je tijd door met het bezoeken van de vele prachtige lokale markten zoals Aubeterre, Brantome, Riberac, Chalais en Villebois Lavalette met zijn feodale kasteel dat de regio vanaf de heuveltop domineert. Villebois heeft elke zaterdagochtend een markt waar je kunt genieten van een bord verse oesters met een fles Muscadet onder het oude en overdekte marktplein. De aantrekkelijke heuvelstad Angouleme ligt op 30 minuten afstand, het best bekend om zijn prachtige romaanse kathedraal, internationaal stripfestival en de Cirque de Ramparts. Breng een dag door met het proeven van de wonderen van de grote huizen van Cognac en leer over de geschiedenis en productie van deze glorieuze ambernectar. Het prachtige stadje Brantome is iets minder dan een uur rijden, waar je door de geplaveide straatjes kunt dwalen, een kano kunt nemen rond het eilandstadje of kunt zitten in het park met zijn enorme bomen en een prachtige plantenverzameling.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 0,01

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 623

Prijs per week vanaf

€ 623

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie