Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Lesley & Toby Dorman-Groves

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

U bent van harte welkom in vakantiehuis Les Hirondelles in het zuiden van de Charente.
Les Hirondelles is een grote en prachtig gerenoveerde schuur, gebouwd tegen een heuvel. U vindt er alle moderne faciliteiten, maar het karakter van het gebouw, zoals eiken balken en mooie natuurstenen muren, is bewaard gebleven. Er is een ruime tuin die uitkomt op het omringende land, met fruitbomen, en een prachtige kapschuur als patio, waardoor u ongeacht het weer altijd lekker buiten kunt zitten en genieten van het uitzicht op zonnebloemvelden, bossen en heuvels daarachter. Het zwembad van 10 x 5 m hoort bij het huis. Eromheen ligt een houten terras met ligstoelen en er is een ruime keuze aan plekjes waar u 's avonds buiten kunt eten.... weer met dat prachtige uitzicht.
In het huis kunnen tot 12 mensen slapen. Het is er zowel binnen als buiten zeer ruim. U vindt er: Een grote en lichte entree uitkomend in de grote open woonkamer met open keuken, eethoek en zithoek. Openslaande deuren aan een zijde naar het terras en aan de andere zijde naar het zwembad. De grote woonkamer is voorzien van een stenen vloer. Er is een houtkachel voor gezellige winteravonden. Ook is er satelliettv met Engelse kanalen, een dvd-speler en Wifi.
De keuken is modern en goed geequipeerd (oven, vaatwasser, wasmachine, magnetron, koel/vriescombinatie).
Beneden vindt u een slaapkamer met aangrenzende badkamer. Ook is er een apart toilet en wastafel op deze verdieping.
Boven zijn 4 ruime en lichte slaapkamers, bereikbaar vanaf de overloop. De ouderslaapkamer heeft een aangrenzende badkamer, en er is een tweede grote slaapkamer met tweepersoonsbed.
Verder is er nog een slaapkamer met twee enkele bedden en een kinderslaapkamer met een stapelbed en twee enkele bedden.
Ook is er nog een familibadkamer met een bad, toilet, aparte douche en wastafel. Een kinderledikantje en kinderstoel kan op aanvraag worden verstrekt.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Hirondelles'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis Les Hirondelles ligt in de oostelijke Charente in Frankrijk, dichtbij de grens met de Dordogne. Om het huis heen liggen glooiende heuvels en bosland, mais en zonnebloemvelden. We zitten hier op maar 2 km van het mooie plaatsje Montmoreau St Cybard. Het stadje heeft alle voorzieningen, zoals slagers, bakkers, een bank, een postkantoor, een bar en een klein restaurant, evenals een grote supermarkt. De verbluffend mooie stad Aubeterre sur Dronne ligt op maar 15 minuten rijden van hier, met zijn prachtige bijzondere Romaanse monolitische ondergrondse kerk. Het plaatsje is benoemd tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. U vindt er een keur aan restaurant, een schitterende rivier waarin gezwommen kan worden, of waaraan u kunt zitten met een glas wijn of een koud biertje, terwijl u geniet van de omgeving.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • Aan zwemwater

Culinair en wijn

In Montmoreau, op maar 2 km, ligt een charmant restaurantje waar u kunt lunchen. Iets verder in Aubeterre sur Drone liggen meer restaurants. Verder zijn er in Villebois Lavalette nog twee pizzeria's en u vindt er een restaurant tegenover de overdekte markt. Riberac, op 30 minuten, heeft veel goede restaurants en er zijn ook restaurants in Chalais, op ongeveer 10 tot 15 minuten tijden en het prachtige Barbezieuz op 25 minuten rijden. In het dorp Palluaud op maar 15 minuten ligt nog een leuk klein restaurantje. Maar in de kleine dorpjes in de omgeving vindt u er nog veel meer.

Wat is er te doen

In het gebied kunt u heerlijk wandelen en fietsen, zowel over de weg als off-road. In de Poitou-Charente vindt u een rijkdom aan charme en aan rust, van de zuidelijke Charente met aangrenzend de Dordogne, naar de rustig glooiende wijngaarden van het rijkere Cognac-gebied in het westen. Neem een kijkje op een van de vele markten, zoals die van Aubeterre, Brantome, Riberac, Chalais of Villebois Lavalette met zijn feodale kasteel dat vanaf de heuveltop de omgeving overheerst. In Villebois is elke zaterdag markt, waar u heerlijke verse oesters kunt eten met een fles Miscadet onder het oude, overdekte marktplein. U hoeft er maar 15 minuten voor te rijden.
Op 35 minuten rijden ligt het aantrekkelijke heuvelstadje Angouleme, vooral bekend om zijn Romaanse kathedraal, het internationale stripverhalenfestival en de motorraces op het Circuit de Ramparts.
Vergeet niet ook het plaatsje Cognac te bezoeken, op ongeveer een uur rijden, en leer over de geschiedenis en de productie van dit amberkleurige vocht.
Het mooie plaatsje Brantome ligt op iets minder dan een uur. Wandel door de klinkerstraatjes, neem een kano rond het eiland of ga zitten in het park met zijn hoge bomen en prachtige flora.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Verhuur voor langere periodes is mogelijk van 24-10 tot 1-4. Prijzen in overleg, afhankelijk van de gehuurde periode. Alle kamers zijn verwarmd en er is een houtkachel in de woonkamer. Lange weekends zijn ook mogelijk buiten het seizoen. Prijzen in overleg.
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor inlichtingen.

Prijs is inclusief

Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 100,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Les Hirondelles heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Myriam Van Heygem uit Buggenhout

    10 sterren

    We hebben heel erg genoten in dit huis. Vooral van de omgeving. Het uitzicht is gewoon prachtig en raak je niet op uitgekeken. De eigenaars waren ook steeds bereikbaar in geval van problemen of vragen. We hadden een probleempje met de trap van het zwembad en dit werd direct opgelost met de glimlach.
    Een echte aanrader !!

    Reactie van Lesley & Toby Dorman-Groves

    Dear Myriam, thank you so much for taking the time to review Les Hirondelles and we are so pleased that you all enjoyed your holiday. We hope to welcome you back one day and enjoy the rest of the summer.
    Best wishes
    Lesley & Toby

  • Irene van der Blij uit Delft

    10 sterren

    Echt een geweldige vakantie gehad hier! Het huis is zowel binnen als buiten lekker groot, en bevat alle handige benodigdheden. We kregen een warm welkom van de eigenaren en ze waren ook altijd behulpzaam en adviseerden ons over leuke plekken om te bezoeken. Het zwembad heeft een goede grootte en is heerlijk om af te koelen tijdens de warme zomerdagen. Het uitzicht vanaf het zwembad en het terras was gewoonweg fantastisch: alleen maar mooie natuur en niet eens één huis te zien. Toch zitten de lokale bakkerij en de (grote) supermarkt op een kleine afstand. Er zijn ook allerlei leuke dingen te doen in de omgeving, zoals kanoën en het bezoeken van dorpjes en steden. Al met al hebben we hier een fantastische ontspannen en leuke vakantie gehad. Ik zou deze gite aan iedereen aanbevelen!

    Reactie van Lesley & Toby Dorman-Groves

    Dear Irene
    Thank you so much for taking the time to review Les Hirondelles, its very much appreciated. We are so pleased that you all enjoyed your holiday and found many things to see and do in this beautiful area.
    We would like to wish you a lovely summer and maybe we will see you again!
    Best wishes
    Lesley & Toby

  • Saskia Cornelis uit EMMELOORD

    10 sterren

    Wat hebben wij een fantastische week gehad in "Grange lapin ". Alles is zo met liefde en zorg gedaan. Zowel binnen als buiten het huis Een adembenemend uitzicht en zoveel rust. Lesley en Toby hebben echt gezorgd dat er niets ontbrak. Bij binnenkomst waren alle bedden opgemaakt en stond er een mandje met allerlei verwennerij.
    Er is mooi zwembad aanwezig. Grasveld waar de kids hebben.kunnen voetballen. Supermarkt en boulangerie is 5 minuten rijden. Er is genoeg informatie , foldermateriaal en tips aanwezig om leuke bezoekjes te brengen in de omgeving.
    Lesley en Toby, bedankt voor jullie warme ontvangst

    Reactie van Lesley & Toby Dorman-Groves

    Dear Harry and Saskia,
    Thank you so much for taking the time to review Grange Lapin, it’s very much appreciated. We are so pleased that you enjoyed our property and all that our stunning region has to offer. We hope to welcome you back again in the future either to Grange Lapin or Les Hirondelles. Have a lovely summer!
    All the best
    Lesley & Toby

Prijs per week vanaf

€ 995

Prijs per week vanaf

€ 995