Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Fran Gleed

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Dit luxe vakantiehuis is een echt toevluchtsoord op het prachtige platteland van de Charente, op slechts enkele minuten van Aubeterre Sur Dronne, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. De gite met één slaapkamer en een kingsize bed is smaakvol ingericht en heeft openslaande deuren naar een eigen terras en een zwembad van 10 x 5 m, beide met een prachtig landelijk uitzicht. Perfect voor koppels die op zoek zijn naar rust en stilte te midden van een glorieus landschap, maar dicht bij vele uitstekende restaurants en met veel lokale attracties en activiteiten in de buurt.
'Les Cimes des Arbres' betekent letterlijk 'de toppen van de bomen', en op een heuvelrug zijn het panoramische uitzicht vanaf de gite over het weelderige groene landschap gewoon adembenemend. Op het zuiden ligt de beschutte, met bloemen gevulde binnenplaats aan de voorkant, een heel zonnig plekje, met een tafel voor twee direct buiten om te genieten van een ontspannen ontbijt met koffie en croissants van de plaatselijke bakker op warme, zonnige ochtenden. En als u later een beetje schaduw verkiest, kunt u ontspannen onder een parasol op de L-vormige buitenbank, genesteld tussen de kamperfoelie en jasmijn, met comfortabele kussens, terwijl u geniet van een glas wijn en een goed boek of misschien een middagdutje.
U hebt exclusief gebruik van het verwarmde zwembad van 10 x 5 m dat direct naast de gite ligt. Het heeft Romeinse treden die leiden naar een zacht hellende bodem, diep genoeg om gemakkelijk te zwemmen en toch ondiep genoeg om te ontspannen en af ​​te koelen na het zonnebaden. Hoewel het geen echt overloopzwembad is, valt de grond steil weg van de voorrand, waardoor je ononderbroken uitzicht hebt, zelfs tijdens het zwemmen. Een groot terras op het zuiden met ligbedden en parasols loopt langs de achterkant van het zwembad, en er is nog een heerlijk eetgedeelte onder de bananenboom, perfect om de avond door te brengen terwijl u geniet van wat Franse gerechten en tot slot de zon ziet zakken achter de boomtoppen.
De gite is ingericht volgens de hoogste standaard, met een Franse stijl qua meubels en decoratie. Veel van het meubilair is afkomstig van lokale 'Brocantes' en liefdevol gerenoveerd met krijtverf voor een authentieke Franse shabby-chique uitstraling.
De zit- en keukenruimte is licht, helder en zonovergoten door de dubbele openslaande deuren die direct uitkomen op de eigen binnenplaats. De massief houten keuken is goed uitgerust met koelkast, wasmachine, combi-magnetron en keramische kookplaat, plus een Nespresso-koffiezetapparaat voor degenen onder u die echt goede koffie waarderen. En voor die zeldzame gelegenheden dat u misschien binnen wilt eten, is er een ontbijtbar die perfect geschikt is voor twee. U vindt ook een houtskoolbarbecue in ketelstijl voor privégebruik op de binnenplaats buiten. In de gezellige zithoek zijn er 2 lederen kuipstoelen met uitzicht op een aan de muur gemonteerde flatscreen smart tv met dvd-speler, Freeview-box en Netflix beschikbaar, plus gratis wi-fi natuurlijk.
De op Rococo geïnspireerde slaapkamer heeft een uitgebreid en fantastisch comfortabel kingsize bed met allergie-vriendelijk dekbed en kussens, met soepel, zacht katoenen beddengoed. Het slaapkamerraam biedt uitzicht over de binnenplaats en het landschap daarachter, ideaal als u wilt genieten van een lui ontbijt op bed. Er zijn voldoende bergruimte en lades in het karakteristieke beschilderde Franse meubilair. Er is een lichte, moderne badkamer met een rococo-wastafel en een mooie Franse spiegel erboven, plus een grote inloopdouche.
De gite heeft een eigen ingang en een eigen parkeerplaats aan de achterzijde van het pand, zodat u kunt komen en gaan wanneer u wilt.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Alleen volwassenen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Cimes des Arbres'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Les Cimes des Arbres is de laatste woning op een landelijke doodlopende weg die doorloopt naar een groen paadje, en biedt prachtige wandelingen over het prachtige platteland van Charente, direct voor uw deur. Het glooiende landschap van de Charente is beroemd om zijn velden met zonnebloemen en is zowel pittoresk als gemakkelijk bereikbaar met de auto, of als je een langzamer tempo wilt, met de fiets langs de rustige steegjes en 'chemin blancs'. De gite ligt op slechts een steenworp afstand van de rivieren La Brousse en La Dronne, waar je kano's kunt huren op verschillende plaatsen aan de rivier, en er is een 9-holesgolfbaan in het nabijgelegen Manoir de Longeveau.
Het vriendelijke dorpje St Severin ligt op slechts een paar minuten rijden met de auto en heeft alle lokale voorzieningen die u nodig heeft, waaronder een bar, twee restaurants, een bakker, kapper, apotheek en bank - en een handige Spar-winkel die tot 19.00 uur open is dag (zondag alleen 's morgens). Het prachtige 'plus beau village' van Aubeterre Sur Dronne, de parel van Zuid-Charente, ligt op slechts 5 minuten met de auto en heeft een keuze uit tal van uitstekende cafés en restaurants rondom het met bomen omzoomde plein. Vanaf het kasteel lopen de geplaveide straatjes en interessante kleine ambachtelijke winkels die een aangename plek maken om rond te slenteren en de sfeer op te snuiven. Niet te missen is de ontzagwekkende monolithische kerk van St. Jean, gehouwen uit massief gesteente in de 12e eeuw en de grootste ondergrondse kerk in Europa. De kleine zondagochtendmarkt van Aubeterre is zeker een bezoek waard, net als het rivierstrand en het café aan de voet van het dorp, waar de weiden de rivier de Dronne ontmoeten.
Op minder dan 20 minuten afstand ligt de bruisende stad Riberac, waarvan de vrijdagmarkt een van de beste in de omgeving is, of in de tegenovergestelde richting heeft de stad Chalais met het kasteel een drukke maandagmarkt. Beide steden hebben grote supermarkten plus talloze restaurants en terrasjes, ideaal om luie middagen door te brengen en de Franse sfeer op te snuiven.
Op ongeveer 45 minuten rijden met de auto ligt het idyllische stadje Brantome, net aan de noordrand van de Dordogne. Het wordt ook wel het 'Venetië van de Dordogne' genoemd, vanwege de ligging aan een lus van de rivier. De stad heeft een mooie mix van middeleeuwse en renaissance-architectuur, waaronder de prachtige benedictijnenabdij en de oude stenen brug, stuw en molen, allemaal bijdragend aan een ongelooflijk fotogenieke scène. De geplaveide voetgangersstraten zijn gevuld met tal van winkels en tal van cafés en restaurants, veel aan de rand van de rivier. Een reis naar Brantome zou niet compleet zijn zonder het pittoreske middeleeuwse dorp St Jean de Cole te bezoeken, slechts 10 minuten verder naar het oosten. Dit is ook een van de 'plus beaux-dorpen' van Frankrijk, en het is een magische prentbriefkaart, doordrenkt van geschiedenis, met een prachtig kasteel, een unieke kerk en vakwerkhuizen rondom het groene centrale plein, plus een prachtig stuk rivier met zijn geplaveide, brug met bogen uit de middeleeuwen - het voelt echt alsof je terug in de tijd bent. Terugkomend uit Brantome kun je even stoppen voor een glas wijn in een van de verschillende cafés verspreid over het charmante dorpje Bordeilles. Gedomineerd door het imposante 'Chateau de Bourdeilles' met uitzicht op de rivier doorkruist door een oude stenen brug en oude molen - nogmaals, het is weer een adembenemend mooie scène die de moeite waard is om er te blijven hangen.
Minder dan een uur naar het zuidoosten ligt het mooie oude centrum van Perigueux, de hoofdstad van de Dordogne. Gedeeltelijk middeleeuws, gedeeltelijk Romeins, en gedomineerd door de 12e-eeuwse Sint-Voorkathedraal, die naar verluidt de inspiratie is geweest voor het ontwerp van de Sacre Coeur in Montmarte in Parijs. Hier ontdekt u moderne winkelgebieden naast de geplaveide straatjes van de oude stad. Na elke hoek word je beloond met weer een schaduwrijk plein met tafels en stoelen vol kletsende lunchklanten, of een van de vele chocolatiers die je verleiden met hun luxueuze waren, of de levendige drukte van de zaterdagmarkt op straat . Of in noordelijke richting, op slechts 45 minuten van Les Cimes des Arbres, ligt de historische stad Angouleme, op een rotsachtig voorgebergte met uitzicht op de rivier de Charente. Angoulême heeft brede boulevards die boven de oorspronkelijke wallen staan ​​die de stad beschermden, waarvan er nog meer dan twee kilometer intact zijn. Elk jaar worden de wegen van Angoulême racebanen, als oldtimers van heinde en verre komen om deel te nemen aan de beroemde klassieke autorace 'Circuit de Remparts'.
Rij een uur naar het zuidwesten door de glooiende wijngaarden van het wereldberoemde Bordeaux-wijngebied en u zult het werelderfgoed Saint Emillion ontdekken, een charmant middeleeuws stadje op een heuvel, wereldberoemd om zijn heerlijke wijnen. Saint-Emilion wordt betreden via een van de zeven poorten die deel uitmaken van de oorspronkelijke middeleeuwse vestingwerken, en binnen de muren ontdekt u steile smalle straatjes met prachtige gebouwen en verschillende open pleinen vol winkels, restaurants en wijnkelders, de ene nog aantrekkelijker dan de andere! Ga nog een half uur verder naar het zuidwesten naar Bordeaux, een van Frankrijks meest bruisende, opwindende en dynamische steden. De halve stad is gelabeld als erfgoed door de Unesco, waardoor het de grootste wereld-erfgoedstad is. Met zijn boulevards met chique boutiques en gerestaureerde neo-klassieke architectuur en koffiezaken, neoclassical architecture, barista-run coffee shops, exceptional dining scene and more fine wine than you could ever possibly drink, you'll be hard pressed to fit it all in on just one visit.
Op ongeveer een uur rijden naar het westen ligt het mooie estuarium van de Gironde, waar de Dordogne en Garonne samenkomen. Een uitzonderlijke natuurlijke omgeving en met nog drie plekken op de Werelderfgoedlijst van Unesco: Blaye Citadal, Fort Pâté en Fort Médoc, plus de charmante kustplaats Talmont sur Gironde, beroemd om zijn klinkerstraatjes, vol met stokrozen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

De Charente is een paradijs voor fijnproevers, met een restaurant op elke hoek en heerlijk eten voor elke smaak en portemonnee. Van eenvoudige Franse arbeiderscafés die hun uitstekende 'menu de jour' serveren (3 of meer vaste cursussen van slechts € 12-13 per persoon - inclusief wijn!) tot luxe lekker dineren waar elke gang een mini-kunstwerk is. Er zijn talloze eetgelegenheden op korte rijafstand van Les Cimes des Arbres, de dichtstbijzijnde op slechts 2 km of 20 minuten lopen langs rustige straatjes - of het mooie Aubeterre, op slechts 5 minuten rijden, met minstens 10 uitstekende restaurants. We geven u graag tips of u kunt bladeren in onze uitgebreide gite-gids.
In Frankrijk is de wijn natuurlijk redelijk geprijsd en overvloedig, of u nu in de supermarkt koopt of een lokale cave bezoekt. We zitten aan de rand van de Cognac-druiventeelt, dus je ziet hier veel van deze gladde, dubbele gedistilleerde brandewijn te koop. Je ziet ook overal de lokale 'Pineau des Charente'. Pineau is een versterkte wijn, gemaakt van gefermenteerde druivenmost en Cognac en is verkrijgbaar in rood of wit - er zijn tal van lokale producenten die u kunt bezoeken om hun waren te proberen.
De Charente is het gebied van de eend. Er is de beroemde en overheerlijke ‘foie gras’, plus ‘Confit de Canard, langzaam gekookte eend bewaard in vet - heerlijk! ‘Magret de Canard’ is eendenborst en je wordt meestal gevraagd hoe je het wilt laten koken, dan zijn er ‘Rillettes’, eigenlijk geconfijte eend gemaakt in een soort natuurlijk paté. En tot slot zijn er de fantastische ‘Gesiers’ of eendenmagen, probeer ze eens - ze zijn absoluut een van onze favorieten. En natuurlijk, kaas in alle soorten en vormen - de regio Poitou-Charentes produceert tweederde van de geitenkaas van Frankrijk, dus je zult er veel te koop vinden, evenals op menu's in restaurants.

Wat is er te doen

Er zijn tal van mogelijkheden om langs de rustige steegjes en 'chemin blancs' rondom de gite te fietsen en er zijn meer dan 1000 km gemarkeerde mountainbikeroutes in de Charente, van 6 km tot 50 km lang en met verschillende moeilijkheidsgraden waardoor ze geschikt zijn voor iedereen, van beginners tot de ervaren off-road fietser. De gite ligt op slechts een steenworp afstand van de prachtige rivier de Dronne, waar u een kano kunt huren langs de rustige waterwegen. Bijna alle gedeelten van de rivier worden bediend door een of meer kanoverhuurbedrijven, en de huurprijs is inclusief het rijden of ophalen van je op of af de rivier in een minibus - dus je komt altijd terug bij je auto! De zuidelijke Charente staat bekend om zijn rivierstranden en meren, die schoon en goed verzorgd zijn met alle voorzieningen - er zijn drie binnen 20 minuten rijden van de gite waaronder Le Grand Etang de La Jemaye, een groot meer en natuurreservaat te midden van 210 hectare ongerept bos, met een strand aan het meer, bars, restaurants, toiletten, vissen, kanoën en kilometers gemarkeerde wandelingen. Golfliefhebbers zullen genieten van de 9-holes golfbaan in het nabijgelegen Manoir de Longeveau, op slechts 3 minuten rijden. Binnen 90 minuten rijden zijn er ten minste 16 glorieuze kastelen open voor het publiek die u kunt bezoeken, plus nog veel meer dorpjes, verspreid over het platteland om te fotograferen of gewoon te bewonderen. En natuurlijk is Frankrijk beroemd om zijn levendige markten; bijna elke stad en de grotere dorpen hebben er minstens één keer per week een - we hebben het geluk hier een van de beste en grootste in de regio voor de deur te hebben, in Riberac, op vrijdagochtenden het hele jaar door.

    Wat je ook moet weten...

    De gite is bevestigd aan ons huis aan de ene kant maar op een lager niveau. U heeft toegang tot het gehele terrein en het terrein behalve ons privéhuis en het bovenste terras, dat is afgesloten. We bevinden ons aan het einde van een doodlopende weg, dus er is vrijwel geen doorgaand verkeer. We zijn beschikbaar voor alle hulp die u nodig heeft tijdens uw verblijf en adviseren u graag over restaurants of bezienswaardigheden enz. Natuurlijk respecteren we uw privacy te allen tijde. We hebben een kat en een kleine hond op het terrein, maar beide zijn vriendelijk en de hond heeft geen toegang tot uw privé-terrein. We wonen in een landelijk gebied en zouden niet aanraden om onze gite te boeken zonder het gebruik van een auto. De gite is geheel rookvrij in alle ruimtes en is niet geschikt voor mensen onder de 21 of met baby's of huisdieren. Les Cimes des Arbres is slechts voor twee gasten en we staan ​​geen extra gasten of bezoekers toe in de gite, het zwembad of buiten.Vanwege de verschillende niveaus en toegang is de gite helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

    Video

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    De prijzen zijn volledig inclusief: alle beddengoed, badkamer- en zwemhanddoeken, elektriciteit etc., plus gebruik van het zwembad en alle algemene voorzieningen op Les Cimes des Arbres. Aan het eind van het verblijf is er een gratis schoonmaakservice en de toeristenbelasting is ook inclusief.
    Gasten die langer dan 7 nachten blijven kunnen worden voorzien van fris beddengoed en handdoeken eens per week indien nodig.
    Het minimale aantal nachten is 7 en de wisseldag is zaterdag. Tenzij anders is overeengekomen vragen we je vriendelijk om niet vroeger dan 16 u aan te komen en niet later dan 11 u in de ochtend te vertrekken op de dag van vertrek. In sommige periodes van het jaar is afwijken hiervan mogelijk. De gite is beschikbaar voor langere huurperiodes buiten het hoofdseizoen, bijvoorbeeld voor huizenzoekers of voor mensen die vrienden of familie in het gebied hebben. Neem alsjeblieft contact met ons op om de tarieven en de beschikbaarheid te bespreken.

    Prijs is inclusief

    Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Recensies

    Les Cimes des Arbres heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

    • Robin & Hilde uit Flekkefjord, Norway

      10 sterren

      Copied from Les Cimes des Arbres guestbook - "Beautifully appointed gite, welcoming hosts and fantastic pool. The most relaxing holiday we have had for many years. Hope to be back again in the future"

    • Johanna Fox uit UK

      10 sterren

      Copied from Les Cimes des Arbres guestbook - "Our first time in the gite and would definitely recommend it! Beautifully decorated, great pool and everything you could possibly need. The information folder is well put together and we found it very useful. The personalised itinerary at the front was great for the two week stay. We especially liked the Brantome visit suggested at the back of the folder. We will definitely miss Basher as he does seem to have adopted us! Fran & Phil were great hosts and we will definitely look to book again. Thank you so much for letting us stay."

    • Marcus uit Sussex, UK

      10 sterren

      Copied from Les Cimes des Arbres guestbook - "Second time around this place fails to disappoint... in any way! The gite information folder is fantastic and contains some great walks as well as local info that Fran & Phil personally take the time to work out. Basher was a regular visitor when the sun cooled down... top cat! And we'll miss him. Phil took the time to chat about the local area, places of interest etc. and was a great source of info. This place rocks!! We'll be back."

    Prijs per week vanaf

    € 1.180

    Prijs per week vanaf

    € 1.180

    • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
    • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
    • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
    • De host doet mee aan de Omboekgarantie