Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
LONGEPE Sandrine

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Anne, Fred, Louis en Aglaé heten u van harte welkom!
De gite, voor 4-6 personen met een oppervlakte van 45 m2 beschikt over een open keuken met een oven, vaatwasser, kookplaat, gootsteen en aanrecht en een koel/vriescombinatie.
In de eethoek staat een tafel waar gemakkelijk 6 personen aan kunnen zitten. Ook is er ruim voldoende bergruimte.
Op de begane grond vindt u een slaapkamer met 2 enkele bedden met een kast, waar gemakkelijk een babybedje bijgeplaatst kan worden.
Ook op de begane grond vindt u een apart toilet en een badkamer met douche en wastafelmeubel.
In de woonkamer is een verhoogde ruimte met 2 slaapplaatsen, die plaats biedt aan 2 personen en waar u de indruk heeft in een aparte ruimte te zijn.
Veder vindt u op de eerste verdieping een tweede slaapkamer met twee bedden, en een hang-legkast.
Al onze bedden kunnen apart of bij elkaar gezet worden, al naar gelang de behoefte van de familie.
Op de kamers vindt u ook verwarming door middel van radiatoren.
Een glazen wand en een deur leidt naar het houten terras (10m2) met een tuinset, een ligstoel en een tuintje met aromatische planten.
Ook is er een zonwering, zodat u op warmere dagen ook op het terras kunt zitten.

Faciliteiten

  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Gîte L'Etang des Portes'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De omgeving van onze gite is eenvoudigweg magnifique! Het landschap van de Creuse is echt prachtig met zijn bossen, hagen, weilanden, muurtjes van natuursteen, bomen. Het dorpje en het meer genieten altijd van het prachtige licht in elk seizoen, en in augustus kunnen de liefhebbers hun hart ophalen aan de sterrenhemel met zijn vallende sterren.
Vanaf de gite zijn er diverse wandelingen te maken, van 30 minuten tot 2 uur of zelfs de hele dag als u daar zin in hebt!

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Culinair en wijn

Behalve de koek op basis van hazelnoten, le Creusois, kaasfondu met friet, le Fondu Creusois, en de Pâté met aardappelen, zijn er nog veel meer traditionele gerechten, die met de verse kruiden uit de tuin gegarneerd worden: de potée, boeufs braisé, petit salé, enz.
De restaurants hier bieden de traditionele keuken, met menu's voor zeer redelijke prijzen, vooral tussen de middag.
In de buurt van ons terrein ligt een heel gezellige plek om te eten, de Guinguette de la Naute, waar in de zomer minstens twee keer per week een concert wordt gehouden.

Wat is er te doen

In de ochtend lekker vissen, daarna een klein rondje zwembad om in de namiddag een kasteel of de stad van de tapijten, Aubusson te bezoeken, waarna u in het weekend kunt genieten van een van de mooie markten of rommelmarkten in een van de talrijke dorpjes.
Als u dan aan dit programma een partijtje schatzoeken toevoegt, een wandeling, een bezoek aan het natuurreservaat van de Etang des Landes, boomtopklimmen in Pierres Jaumâtres, even in het meer springen op het plateau de Mille Vaches, voor naar de geweldige markt in Felletin te gaan gevolgd door een concertavond in la Naute, dan zult u ontdekken dat een vakantie in de Creuse altijd te kort is!

  • Aan fietsroute
  • Activiteitenprogramma
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Onze gite heeft een schitterend uitzicht op het meer, dat in elk seizoen weer zijn eigen ontspannende charme heeft. Al onze gasten zijn verrukt van de gezelligheid die u hier vindt, zoals bijvoorbeeld de barbecue, en mensen vertrekken hier altijd met de mooiste herinneringen.
Ons terrein is 100% autovrij, dus uw kinderen kunnen er heerlijk veilig spelen met hun vakantievriendjes.
In de Creuse, een relatief onbekend gebied, wacht u een keur aan activiteiten en ontdekkingen. Aubusson met zijn tapijtmakerijen, de magische Pierres Jaumâtres, de Chateaux, Abbatiales, het meer van Vassivière, de vallei van de schilders, de tuinen, de vulkanen van de Auvergne: de Creuse zit vol verrassingen.
U vindt hier ontspanning, wandelingen, uitstapjes naar cultuur of natuur, schatzoeken, vissen, zwemmen, barbecue, gezelschapsspellen in de open lucht, gezamenlijke activiteiten voor elk wat wils (schaken, Tai-Chi, volleybal).
De gite ligt op een gezellig terrein van 14 gites, met elk zijn eigen ruimte en eigen terras. De auto's blijven op de parkeerplaats staan, en voor uw bagage bieden we kruiwagens! Er is ook een speelplaats met glijbaan en schommel op het terrein. In de zomer bieden we een klein restaurant ter plaatse, met onze zomergerechten, maar ook ijsjes, koffie, thee, bier, wijn, enz.
In verband met de veiligheid van kinderen accepteren we huisdieren alleen buiten de maanden juli en augustus.
We verheugen ons op uw komst!

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Inbegrepen zijn alle kosten behalve die van lakens en schoonmaak.
Wij vragen een aanbetaling van 30% bij reservering en het eindbedrag bij aankomst.
Onze wisseldag is normaal gesproken op zaterdag, maar buiten het hoogseizoen kan dat een dag verschoven worden.
Wij staan tot uw beschikking voor verdere inlichtingen over tarieven en periodes.

Prijs is exclusief

  • Borg € 230,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 70,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 12,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 6,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Gîte L'Etang des Portes heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Jutta uit Amsterdam

    9 sterren

    Wij hebben met ons gezinnetje van vijf (twee volwassenen; 35&37 en drie meiden 10, 4 & 2) een geweldige tijd gehad bij Anne en Fred. Een magistrale omgeving, ontzettend vriendelijke mensen, lekkere wijn, vriendinnetjes voor de meisjes en warme zomeravonden voor ons. Toen we aankwamen vroegen onze dochters om de tv en de wildwaterbaan, na een dag heb ik ze er nooit meer over gehoord. Terwijl ze bang zijn In het Nederlandse bos en zich thuis voelen op de drukste dag van de rollende keukens heb ik ze zelden zo gelukkig gezien als op deze prachtige Etang. Dit jaar gaan we weer!

Prijs per week vanaf

€ 700

Prijs per week vanaf

€ 700

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.