Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Erica Poolman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Onze gite is net volledig gerenoveerd. De gite is geschikt voor 2 personen.Beneden is er een woonkamer/ open keuken. Boven is een badkamer met ruime douche en een slaapkamer met tweepersoons bed (160x200). Vanaf uw eigen terras heeft u prachtig uitzicht over de landerijen.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Back to basic
  • Ecologisch
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Table d'hôtes
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Sauna
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Domaine Le Rianon'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Creuse is het groene hart van Frankrijk en ook dunbevolkt. Het is een van mooiste gebieden van Frankrijk. Met de glooiende heuvels, stenen muurtjes, wilde heggen en lanen met oude bomen. Het massatoerisme heeft deze streek nog niet bereikt. Hierdoor is de streek nog echt authentiek.

Onze herenboerderij staat op een domein van ruim 13 hectares groot en bestaat uit omzoomde weilanden, lanen met eeuwenoude eiken, bossen en een kabbelend beekje. Het is de ultieme plek om te onthaasten. Ooit maakte de boerderij deel uit van het kasteel Beaufort bovenaan de heuvel.
Doordat we halverwege een zuidhelling zitten is warmt het snel op en is hier ook opvallend weinig wind.

Als natuurliefhebber kan je hier je hart ophalen. Eindeloos wandelen over stille landweggetjes en door lommerijke bossen. De rijke flora en fauna bevat vele soorten die in Nederland bijna niet meer voorkomen.
Kenmerkend zijn de begroeide bomen met eikenmos wat een teken is van de uitmuntende luchtkwaliteit. De creuse heeft de beste luchtkwaliteit van heel Frankrijk.

We hebben hier een kleinschalig gezellig vakantieparadijs bestaande uit een gite, stacaravan en mini camping. Ook verhuren we een "chambre d'hote" en serveren wij diverse maaltijden waaronder ontbijt, picknickmand, BBQ en informele diners a la table d'hotes.

BOUSSAC
Boussac is een klein plaatsje op 8 kilometer afstand. Tronend op zijn rotsachtig voorgebergte, hoog boven de vallei van de Petite Creuse, werd het prachtige kasteel van Boussac, bouwwerk uit de 12e eeuw en hevig beschadigd tijdens de Honderdjarige Oorlog, hergebouwd in de 15e eeuw door Jean de Brosse, gezel van Jeanne d'Arc. Deze romantische plek was in de 19e eeuw een inspiratiebron van de schrijfster George Sand die er regelmatig verbleef en er haar roman "Jeanne" schreef. Vandaag kan men er tijdens een bezoek de wachtzaal, de kamer van George Sand, maar ook het meubilair, antiek houtwerk en wandtapijten ontdekken.
De beroemde gobelin tapijten “De dame en de Eenhoorn" komen hier vandaan en zijn in 2009 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.
Iedere donderdagochtend is er een grote regionale markt waarbij de vele streekproducten worden aangeboden.

TOULX SAINTE CROIX
De kapel van Sint-Maarten. Op de plek waar nu Toulx-Sainte-Croix ligt lag in de Gallo-Romeinse tijd de nederzetting Tullum. Men vermoedt dat op de plaats waar nu het kerkhof van de geruïneerde kapel Sint-Maarten ligt ooit een Gallo-Romeins heiligdom stond. Opgravingen moeten hierover duidelijkheid gaan verschaffen.De romaanse kerk van het stadje is een van de oudste in het departement Creuse. Het granieten heiligdom bezit gebeeldhouwde afbeeldingen van leeuwen en sarcofagen van kalksteen uit het merovingische tijdvak (450-750).
Vanaf uitkijktoren heeft u een schitterend uitzicht over de weide omgeving. Met helder weer reikt het oog zelfs over de 7 departementen van de Berry tot in de Auvergne, ja zelfs de Puy de Dome.

Op de berg Barlot liggen les Pierres Jaumaitres. deze feeërieke granieten kolossen lijken wel door iemand daar te zijn neergelegd. Over wie dat dan zou zijn geweest gaan de meest wilde verhalen. De een heeft het over reuzen en de ander over heksen, druïden en feeën. Ook heeft iedere rots zijn eigen naam zoals de Wip, de Kikker, Suikerbroden, de Kapel en de Duivelswieg.
de met mos bedekte stenen muurtjes en het kastanjewoud zorgen voor een mystieke sfeer.
In de naastgelegen boomklimpark kun je diverse parcours beklimmen of lasergamen. Daarna kunt u genieten van een welverdiend drankje op het terras van het restaurant.

Andere steden die in de buurt de moeite waard zijn om te bezoeken zijn, MONTLUCON, GOUZON, AUBUSSON, LE CHATRE, EVAUX LES BAINS, GUERET, AHUN, LIMBOGES, ORADOUR SUR GLANE en vele vele anderen.

We hebben een map met allerlei brochures en folders van de bezienswaardigheden in de buurt.

..... Of u blijft lekker luieren bij het zwembad, dat kan natuurlijk ook!

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • Op camping/vakantiepark
  • Op de boerderij

Recensies

Domaine Le Rianon heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.25 sterren
  • 10 sterren

    mevr deze vraag houd geen verband met jullie verblijven maar ik las dat jullie vele dieren houden en vermits 2 van onze kippen zijn overleden zijn wij op zoek naar 2 nieuwe jonge legkippen om die bij onze 2 anders toe te voegen..via le boncoin zijn de afstanden heel ver verwijderd van waar wij wonen(saint palais) 10 km van boussac daarom vonden wij jullie adres om te vragen of jullie nu of in het vroege voorjaar 2 jonge kipjes zouden verkopen aan ons?
    alvast bedankt u kanons berziken via onze mail

  • 9 sterren

    We hebben een super verblijf gehad in le Rianon. De gite is van alles voorzien. Keuken is goed uitgerust, fijn bed en mooie veranda aan de voorkant van het huisje. Het uitzicht is schitterend en erg rustgevend. Wij hebben daar dan ook vrij weinig ondernomen, niettemin zijn er voldoende dingen te doen in de omgeving. De eigenaren zijn erg aardig en komen dagelijks een praatje maken. Het is ook zeker een aanrader om een keertje mee te eten met het gezin. In een woord dus een top verblijf!

  • 9 sterren

    Twee weken bij Rob en Erica gelogeerd in de gite.
    Wij hebben een hele fijne vakantie gehad. Rob en Erica zijn gastvrij. Rob is altijd in voor een praatje. We hebben een mooie wandeling met hem gemaakt, hij vertelt veel over de natuur en dieren.
    Erica kan heerlijk koken, maakt verschillende confiture, erg lekker.
    Le Rianon is een heerlijke plek waar je tot rust komt. Genieten van de natuur en dieren. Zoals het hoort te zijn.
    Geen massa toerisme, een gastheer en vrouw die altijd klaar voor je staan.
    Zeker weer voor herhaling vatbaar!

Culinair en wijn

Frankrijk is natuurlijk het Mekka van de wijnen. Hiervoor kan je terecht in de vele caves maar ook de lokale supermarkten heeft een uitstekende selectie van de lekkerste wijnen voor elke portemonnee.
Ooit waren er wijngaarden nabij SOUMANS maar de kwaliteit was nou niet echt om over naar huis te schrijven. En deze hebben plaatsgemaakt voor de landbouw en veeteelt.

De Limousin is natuurlijk bekent om zijn veeteelt en met name de roodbruine Limousin koeien maar het lekkerst zijn de witte Charolais koeien die het hele jaar rond buiten op de weide staan. Hierdoor is het krijgt het vlees een dieprode kleur en een voortreffelijke smaak.
Hollandse biefstuk kennen ze hier niet maar een faux filet is een goede vervanger.
Een absolute aanrader is de Fondue Creusoise. Dit zijn fietjes met gesmolten camembert eroverheen of ernaast om in te dippen.
Chalet Les pierres Jaumaitres, Bonne Auberge, Central Boussac zijn aanraders in de direkte omgeving.

Maar u kunt natuurlijk ook gezellig bij ons aanschuiven voor een heerlijk diner bereid met verse lokale producten. Bestel een picknickmand voor een heerlijke (romantische) lunch onderweg. Ook kunt u gebruik maken van onze ontbijtservice op uw eigen terras.

Wat is er te doen

Als natuurliefhebber kan je hier je hart ophalen. Eindeloos wandelen over stille landweggetjes en door lommerijke bossen.
De rijke flora en fauna bevat vele soorten die in Nederland bijna niet meer voorkomen.
Wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, zwemmen, boomklimmen, er is te veel te doen om op te noemen.

Lekker struinen op een van de vele markten en brocantes.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Op onze boererij hebben we vele dieren waaronder paarden, varkens, honden, katten, kippen en konijnen. Onze kippen scharrelen vrij rond op en om het erf hun kostje bij elkaar en leggen de heerlijkste eitjes. Uw hond is zeer welkom maar wel aangelijnd op en om het erf.

Paardrijden word steeds meer een lifestyle en waarom zou je je paard niet meenemen op vakantie? Wij hebben hier genoeg ruimte voor op onze weides.

Dit jaar hebben we een paar wolvarkentjes aan onze veestapel toegevoegd.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

ontbijtservice 10 euro per persoon per dag

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 450

Prijs per week vanaf

€ 450

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie