Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
David Freeling-wilkinson

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

The Farmhouse is een van de twee prachtig gerestaureerde 18e-eeuwse stenen boerderijen en bijgebouwen met een ommuurde privétuin, een verwarmd zoutwaterzwembad (11m x 5m) en voldoende beveiligde parkeergelegenheid op het terrein.
De eigenaren David & Josee heten u van harte welkom in Les Portes Vertes, in het prachtige landschap van de regio Poitou-Charentes in Nouvelle Aquitaine.
Het huis staat ongeveer halverwege tussen de Loire-vallei en de Cognac-regio, in een schilderachtige, rustige en veilige omgeving, op slechts 8 minuten van een stad met voorzieningen voor al uw dagelijkse behoeften.
Je bent hier veilig en zeker in een post-Covid "nieuwe normale" wereld; Les Portes Vertes is volledig op zichzelf staand, dus u heeft controle over uw niveau van extern contact terwijl wij uw veiligheid serieus nemen en grondig schoonmaken tussen boekingen door.
De Farmhouse was het hoofdgebouw van de oude boerderij en is de grootste van onze twee gites in Les Portes Vertes. (zie The Stables voor onze gîte met 2 slaapkamers voor 4/5 of u kunt beide gites als een enkele eenheid boeken voor maximaal 14 personen. zoals vermeld onder Les Portes Vertes).
De grote, charmante boerderij is de afgelopen jaren zorgvuldig en zorgvuldig gerestaureerd zonder iets van zijn karakter te verliezen; de ruime accommodatie is geschikt voor 8 personen met de mogelijkheid om indien nodig een eenpersoonsbed toe te voegen. De boerderij is volledig uitgerust met alles wat u nodig heeft. Het heeft een grote moderne landelijke keuken, een aparte eetkamer, woonkamer en 4 slaapkamers (drie met tweepersoonsbedden, de vierde met twee eenpersoonsbedden) en drie badkamers / doucheruimtes. (een aangrenzend, een ‘jack and jill’ en een vrijstaand op de begane grond) waardoor deze ideaal is voor de oudere gast.
Op de begane grond is een zeer grote keuken met aparte eetkamer, grote woonkamer, slaapkamer, doucheruimte en een gewelfde zithoek (bekend als de Muziekkamer). De stenen muren zorgen ervoor dat de woning in de zomermaanden een verkoelende ontsnapping biedt aan de hitte.
De keuken is voorzien van handgemaakte massief houten kasten en is goed uitgerust met een vaatwasser, gasoven met elektrische grill, magnetron, twee lage koelkast / diepvriezers en een Krups-koffiemachine (we leveren enkele capsules). Een wasmachine bevindt zich ook in de bijkeuken tussen de muziekkamer en de woonkamer.
Een eetkamer leidt naar de keuken en heeft een grote stenen open haard met een vrijstaand houtvuur - een mand met houtblokken is inbegrepen.
De woonkamer is voorzien van Freesat-tv, dvd-speler en een selectie dvd's en een ontspannende L-vormige 5 en aparte 2-zitsbanken en een Bluetooth iPod-dock in de gewelfde zithoek.
WiFi is inbegrepen.
De slaapkamer op de begane grond heeft twee eenpersoonsbedden en is gelegen naast de woonkamer en heeft toegang tot de doucheruimte beneden met wastafel en toilet.
Zowel de keuken als de lounge deuren openen naar uw eigen tuin die naar het zwembad leidt waar u uw eigen gasbarbecue en eethoek vindt, het verwarmde in de grond gelegen zwembad en een serre met uitzicht langs het huis van de eigenaren de velden daarachter.
Eerste verdieping
Een handgebouwde massief houten trap leidt vanuit de muziekkamer naar de 3 tweepersoonsslaapkamers op de eerste verdieping.
De master bedroom heeft een kingsize-bed, inloopkast en Jack en Jill badkamer; grote balken en stenen muren en een heerlijk groot raam met uitzicht over de velden.
Er zijn nog 2 tweepersoonsslaapkamers, een aangrenzend aan de master met de Jack en Jill-badkamer en de andere met een eigen doucheruimte.
Alle slaapkamers kijken uit over het terrein.
Alle kamers hebben stenen muren en balken die zorgen voor landelijke charme en een historisch karakter, terwijl de inrichting en faciliteiten een moderne (inclusief Wi-Fi) comfortabele ‘thuis ver van huis'-ervaring bieden, wat de ideale setting biedt voor een ontspannen vakantie.
Het verwarmde zoutwaterzwembad - gedeeld met de bewoners van onze andere gite The Stables - heeft een ondiep gedeelte, springkussens en een zonneterras met ligstoelen om van de zon te genieten.
De oude broodoven biedt een welkome schaduwrijke plek om te socializen, buiten te dineren of gewoon om te ontspannen uit de zon. Het is uitgerust met veel zitplaatsen en alle buitenspellen zijn daar ook te vinden - badminton, jeu de boules, croquet etc.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'The Farmhouse at Les Portes Vertes'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Les Portes Vertes is een heerlijke plek om uw vakantie ontspannen door te brengen terwijl u geniet van het uitzicht of de bezienswaardigheden en geluiden van de nabijgelegen steden Poitiers, Niort, Angouleme of Cognac, allemaal op korte rijafstand. Over autorijden gesproken, er is een golfbaan niet ver weg. Als je toch nog energie hebt, dan zijn er tal van lokale markten om te bezoeken en niet te vergeten het strand van La Rochelle en een must om de Valley of the Monkeys te bezoeken, net als Futuroscope.
Les Portes Vertes ligt in Courbanay, een klein gehucht in Maire-Levescault, slechts 4 km buiten Sauze Vaussais. We zitten vlakbij de N10, de hoofdroute van Parijs naar Bordeaux en Spanje.
Er zijn verschillende luchthavens binnen een redelijke afstand, met een keuze aan vluchten en natuurlijk is autoverhuur beschikbaar. De geschatte reistijd is :
- 40 minuten van Poitiers en Angouleme Airport.
- 75 minuten van Limoges en La Rochelle Airport.
- 120 minuten van Bordeaux en Nantes Airport.
en natuurlijk zijn we telefonisch bereikbaar als u een routebeschrijving nodig heeft!

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

The Farmhouse at Les Portes Vertes heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 10 sterren

    Fantastisch. Vriendelijke en behulpzame eigenaren. Heerlijk zwembad, huis van alle gemakken voorzien!

  • 8 sterren

    Nous avons passé un excellent week-end prolongé dans ce beau gîte. Réunion familiale (6 adultes et 3 enfants) hyper réussie grâce à la belle superficie de l'intérieur du gîte (de belles chambres avec salle de bain, un beau salon, une salle à manger avec une grande table pouvant accueillir tout le monde sans être serré, une cuisine spacieuse) et un extérieur ayant emballé petits et grands. Sans parler de la piscine qui a fait le bonheur de tous ! N'oublions pas nos hôtes, David et Josée, très bienveillants et particulièrement prévenants. Et toujours avec le sourire ! Ce fut un réel plaisir de les rencontrer.
    Le groupe complet est à l'unisson pour prévoir nos futures retrouvailles de nouveau aux "Portes vertes" chez David et Josée.
    Et il nous reste encore à découvrir la région !

Culinair en wijn

Uit eten gaan
Er is een groot aantal restaurants op korte rijafstand in de omgeving.
We kunnen "Aux Choeurs de Bachus" aanbevelen, waar de eigenaren, Alain en Isabelle, een ongelooflijk unieke, zeer Franse eetervaring bieden die uitzonderlijk eten biedt met goede wijn tegen een redelijke prijs. Vroeg boeken is essentieel.
Onze gasten waren afgelopen jaar vooral ingenomen met O City’ven en O’napoli - beide in Civray (ongeveer 15 minuten rijden), terwijl l'Auberge du Noyer een Britse run is en een scala aan gerechten biedt, waaronder typisch Britse pubmaaltijden!
En mocht iemand van uw gezelschap zijn favoriete fastfood missen, dan is er een McDonalds in Ruffec (ongeveer 15 minuten rijden) of Niort of Poitiers (waar u ook KFC kunt vinden), die beide op ongeveer 50 minuten rijden liggen.

Wat is er te doen

Verken de omgeving in de glorieuze regio Poitou Charentes, of de bezienswaardigheden van de nabijgelegen steden Poitiers met zijn bruisende winkel- en uitgaansleven, Niort, de toegangspoort tot Angouleme of Cognac, allemaal op korte rijafstand. Over autorijden gesproken, er is een golfbaan niet ver weg. Als je tenslotte nog energie hebt, dan zijn er veel lokale markten om te bezoeken en een must om de Vallée des Singes te bezoeken (20 minuten rijden), net als Futuroscope (ongeveer 45 minuten via de A10)
Poitiers ligt op ongeveer 45 minuten via de A10. Dit is de hoofdstad van de regio en is geweldig om te winkelen en bezienswaardigheden te bekijken. Het heeft een zeer levendig nachtleven met talloze bars, clubs en restaurants in het centrum.
Niort (45 min.) ligt midden in de vallei van de rivier de Sevre bij de poort naar de Marais Poitevin. De rivier met zijn beboste oevers slingert zich door de stad die op twee heuvels staat en er ligt een prachtig 12e-eeuws kasteel aan de rivieroevers, dat het stadscentrum domineert en een belangrijk onderdeel is van een middeleeuws kasteel dat dateert uit de 12e eeuw, toen het werd gebouwd in romaanse stijl door Henry II (Henry Plantagenet) en Richard Leeuwenhart.
Ruffec (15 min.) Is een mooi klein marktstadje met bloemrijke pleinen die omzoomd worden door charmante winkeltjes en cafés. Het is ook het startpunt voor het huren van een kano, kajak of paddleboard om de rivier de Charente te verkennen.
La Rochelle (90 min.) Een levendige haven met een rijk historisch erfgoed, prachtige musea en veel winkels. Er zijn tal van bars en restaurants die uitstekende zeevruchten serveren, of waar u kunt genieten van een gerecht van verse lokale oesters met een fles Muscadet.
Cognac (55 minuten) met het Cognac Museum en de huizen van Hennessy, Martell, Remy Martin en Otard. Bezoek het mooie stadje Jarnac om Courvoisier te bezoeken.
Bordeaux ligt op twee uur rijden maar is een dagtocht zeker waard.
Golf: Er zijn verschillende golfbanen in Niort of Poitiers, slechts ongeveer 50 minuten rijden.
Motorsport: Het circuit van Vale de Vienne ligt op ongeveer 30 minuten met een volle evenementenkalender. Het biedt ook track days en speed experience-evenementen voor de liefhebbers.
In september 2021 vindt het 49ste lopende “Circuit des Remparts” plaats, het spectaculaire klassieke auto-evenement in Angoulême, op ongeveer 50 minuten afstand.
Le Mans - Les Portes Vertes zou een ideale uitvalsbasis ideale uitvalsbasis kunnen zijn om naar Le Mans te gaan, op 2 uur rijden, met voldoende beveiligde parkeerplaatsen voor je auto's. Wie niet mee wil, blijft gewoon lekker thuis bij het zwembad!

  • Aan fietsroute
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt

Wat je ook moet weten...

We kunnen ook speciale evenementen organiseren die u in gedachten heeft; wij zijn geen evenementenplanners, maar staan open om uw wensen te realiseren.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De eigenaren, David en Josee, wonen ter plaatse en staan klaar om u te verwelkomen en indien nodig advies en hulp te geven - maar we zullen u niet storen, aangezien we onze eigen ingang tot het pand hebben.
Bij aankomst vindt u een royaal welkomstpakket met brood, boter, kaas, melk en eieren. water en natuurlijk wat wijn. we zorgen er ook voor dat de gite een eerste voorraad basisbenodigdheden heeft, waaronder gezichtsmaskers en handdesinfectiemiddel. We bieden alle beddengoed en handdoeken inclusief badlakens en een keuze uit dekbedden (licht en zwaar).
We zijn bereid om onder de huidige omstandigheden een beetje flexibel te zijn en bereid om speciale wensen te bespreken en staan ook open voor boekingen op langere termijn

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 100,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.588

Prijs per week vanaf

€ 1.588

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie