Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Sybren Welbedacht en Marie José Boele

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Volledig rustig natuur- en stiltegebied

Nieuw op Gites.nl:!
Onze gite, Le Coudoun, is ideaal voor 2 personen, een 3e persoon is mogelijk vanwege de aanwezigheid van een bedbank. Het is een apart deel van ons huis, een voormalige boerderij uit de 18e eeuw. Het heeft een eigen ingang met een terras aan de zuidkant en een weids uitzicht over een heuvelachtig landschap met weilanden en bossen. Door sommigen beschreven als “paradijselijk” vanwege de absolute rust en ruimte. Behalve een parasol, biedt de nabijheid van bomen bescherming tegen de zon, die hier ’s zomers fel kan zijn.
De gîte is in 2021 volledig gerenoveerd, modern en kleurrijk ingericht, goed geïsoleerd, voorzien van alle comfort, terwijl de karaktervolle sfeer die hoort bij het Franse platteland behouden is gebleven. Het zwembad, dat door zijn ronde vorm en natuurstenen rand in het landschap lijkt op te gaan, is gevuld met gezuiverd Dordognewater. Ons terrein van 3 ha. bestaat voor een deel uit bos en omdat de jacht daar niet is toegestaan, zijn reeën regelmatig te gast.
De indeling:
De gîte heeft 2 ruimtes, beide van ongeveer 40m2. Op de 1eétage is de slaapkamer met een wastafelmeubel en een toilet. Beneden is de doucheruimte en een 2e toilet. Daar bevindt zich ook het eet- zitgedeelte met een gerieflijke bedbank en een mooie ruime keuken met oven, magnetron, afwasmachine en een 4-pitsgasfornuis. De trap is breed en makkelijk begaanbaar.
Het bed is 200 x 160 cm., elektronisch verstelbaar en, indien gewenst, kunnen de bedden uit elkaar gezet worden. Door de dikke muren ( 80 cm] blijft het lang koel in huis, maar er is een vrijwel geluidloze airco ( of verwarming) aanwezig, middels een warmtepomp Er is ook nog een elektrische radiator.

Wat u nog moet weten;
Voor alle duidelijkheid: De gîte biedt veel privacy, maar wijzelf zijn (meestal) aanwezig in een ander deel van het huis en de tuin. Als er gasten zijn gebruiken wij vooral het terras aan de westkant van het huis.
De gîte is bestemd voor niet-rokers

Registratienummer

2415001400404 (RP)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Ecologisch
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Airconditioning
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Le Coudoun'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Badefols-sur-Dordogne is een lieflijk plaatsje met circa 200 inwoners in de Perigord Pourpre ( de kleur van de wijn) Belangrijk: het heeft een eigen bakker en een gewaardeerd restaurant met uitzicht op de Dordogne. De dichtstbijzijnde supermarkt is 5 km verder in Lalinde, een levendig dorp, met een hele goede slager/traiteur, bakkers en horeca en niet te vergeten op donderdagmorgen een grote markt. Lalinde heeft ook een station met een rechtstreekse verbinding naar Bordeaux. (1.5. uur, met de auto minstens 2 uur). De grotere steden Bergerac en Périgueux liggen resp. op 30 minuten en 1 uur rijden. Bergerac heeft een luchthaven met o.a. een verbinding naar Rotterdam. In het seizoen bijna dagelijks.Behalve bekend om zijn prachtige glooiende natuur, zijn wijngebieden, [Pecharment , Monbazillac] trufffels en andere culinaire geneugten, is dit ook het gebied van kastelen en “Bastides”. Dit zijn middeleeuwse vestingstadjes, met (meestal) vierkante dorpspleinen en arcades, rijk aan historie en indrukwekkende kerken/kathedralen, maar ook met gezellige horeca, markten en culturele activiteiten. In de zomer zijn daar vaak de gezellige gezamenlijke avondmaaltijden (nocturnes).. Overigens zijn die ook in veel andere dorpen. De bastides Molière, Beaumont en Cadouin en St. Avit de Senieur liggen binnen de 10 km. Monpazier en Belvès iets verder weg. De beroemde prehistorische grotten van Lascaux liggen richting Sarlat, circa 40 km oostelijker. De minder bekende, fraaie grotten van Maxange liggen hier 12 km. vandaan. Liefhebbers van kanoën, fietsen en wandelen komen hier ruimschoots aan hun trekken. In de gîte zult u informatie vinden over wat er in de Perigord/Dordorgne te beleven valt en het bezoeken waard is en dat is veel.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Coudoun heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.333333333333334 sterren
  • 10 sterren

    Heerlijk rustige vakantie gehad! Woning voorzien van alle comfort en mooi ingericht. Gastheer en gastvrouw aanspreekbaar voor alle vragen, maar ook zeer discreet. Top!

  • 9 sterren

    De woning is ruim, smaakvol en compleet ingericht. De tuin geeft zon en schaduw en vooral ook veel privacy. Sybren en Marie José zijn bijzonder gastvrij. Dat gecombineerd met de mooie omgeving, maakt dat we twee heerlijke weken hebben gehad in Le Coudon.

  • 9 sterren

    ‘De gîte van Sybren en Marie José heeft werkelijk alles wat je je kunt wensen voor een verblijf in deze prachtige streek. Aan de kleinste details is gedacht en de inrichting is buitengewoon smaakvol.
    De omgeving is prachtig en heel rustgevend. De gastvrouw en gastheer zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van huis en tuin én van alles wat er in Badefols en omgeving te doen is: o.a. wandelen, karakteristieke dorpjes bezoeken en eten in gezellige restaurantjes waar je de heerlijkste gerechten uit de keuken van de Périgord kunt proeven. Een aanrader dus!’

Culinair en wijn

- het wijngebied van Percharment, Bergerac en Monbazillac liggen op een afstand van ca. een half uur rijden.
- er is een restaurant in ons dorp, diverse in Lalinde en een toprestaurant in Tremolat (6 km)

Wat is er te doen

-Ons terrein is verbonden met een plaatselijke wandelroute, die aansluit op andere routes in de omgeving.
-Er zijn diverse fietsroutes in de omgeving
-In de Dordogne kan men vanuit diverse plaatsen in de buurt een kanotocht maken
-Zwemmen in de Dordogne is in de buurt mogelijk
-Er is een golfbaan op 20 km afstand
-De dichtsbijzijnde te bezichtigen grot ligt op 12 km afstand
-mogelijkheid om maandagochtend mee te wandelen met Nederlandse club ca. 2 uur ergens in de Dordogne
-begeleid hardlooprondje van ca 9 km

  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

Voor alle duidelijkheid: De gîte biedt veel privacy, maar wijzelf zijn (meestal) aanwezig in een ander deel van het huis en de tuin. Als er gasten zijn gebruiken wij vooral het terras aan de westkant van het huis.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 600

Prijs per week vanaf

€ 600

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.