Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
elaine bayens

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

L'Aubergerac vormt een onderdeel van het hoofdhuis "Vendange Tardive"en heeft een eigen ingang. Omdat het huis op een heuvel is gebouwd heeft het aan de voorzijde 2 woonlagen en aan de achterzijde 3. De gîte ligt aan de achterzijde, grenzend aan een grote tuin met vijver, diverse terrassen en uitzicht op de vallei. Er is een trapopgang naar het zwembad aan de voorkant van het huis.
Het verblijf is geschikt voor 2 niet rokende personen, uitsluitend vanaf 16 jaar:
In de woonkamer vindt u een lederen hoekbank met chaise-longue, een salontafel, leunstoel, 2 kasten met boeken, spelletjes en puzzels, een radio met CD-speler
De open keuken heeft een eethoek met tafel en 4 stoelen, een (inductie)fornuis, oven, magnetron, koelkast met vriesvakje, koffiezetapparatuur, waterkoker, zeer uitgebreid servies, glaswerk,
bestek, keuken- en bbq-gereedschap, koffie, thee, suiker, melkpoeder, olie, azijn, peper, zout, theedoeken, handdoeken, afwas- en schoonmaakspullen.
De woonkamer met keuken zijn samen circa 26 m2
De slaapkamer (circa 11,5 m2) is gelegen in het onderhuis en in de zomer heerlijk koel. Hierin een tweepersoons bed van 180 x 200 cm met 2 luxe matrassen, elk apart opgemaakt met bamboe dekbedden, lakens en slopen (de bedden zijn eventueel los te koppelen), 2 nachtkastjes met lees- / nachtlampjes, een staande kapstok en een hang-/legkast waarin ook extra hoofdkussens en dekens liggen.
De badkamer is voorzien van een wastafel en douche, shampoo, zeep, make-up pads, tissues en een föhn.
Per week ontvangt u 3 (bad)handdoeken per persoon, badjassen, badslippers en op verzoek ook zwembadlakens en zwembadslippers
Het toilet is apart en voorzien van voldoende toiletpapier
Zowel de woonkamer als de slaapkamer hebben ramen met horren en luiken.
Huisdieren zijn alleen in overleg toegestaan en u dient zelf zorg te dragen voor het poepvrij houden van het terrein (gereedschap daarvoor is aanwezig).

Overige faciliteiten:
Goed bereik mobiele telefoon
Internet draadloos (WiFi gratis)
Gebruik van zwembad tussen 10.00 en 17.00 uur (op eigen risico). Afwijkende tijden mogelijk, in overleg
Eigen tuin met uitzicht over de wijngaarden, tuinstoelen, schommelbank en barbecue
Gebruik van het vlonderterras “Belvedère” in de schaduw bij de vijver
Overkapt privéterras aan de gîte met zithoek voorzien van kussens
Apart barbecueterras (met barbecue, zitje met 2 stoelen en parasol. Barbecuegereedschap en een zak houtskool zijn aanwezig)
Parkeren op het afgesloten terrein
Wasservice tegen betaling
Ontbijtingrediënten voor de eerste ochtend na aankomst (diverse soorten brood, boter, 2 soorten kaas, jam, yoghurt, ei, jus d’orange, water) in de prijs inbegrepen
Mogelijkheid voor een eenvoudige 3 gangen-maaltijd op de dag van aankomst (vlees, vis of vega), tegen betaling: € 30,= per persoon inclusief één fles wijn voor 2 personen
Goed bereikbaar via eigen vervoer (auto)
Niet geschikt voor mindervaliden (grindpaden)
Fly en Drive ? Vliegveld Bergerac / Dordogne-Périgord bevind zich op 15 minuten met de auto. Transavia brengt u in minder dan 1,5 uur van Rotterdam naar Bergerac.
Treinstation Bergerac (treinen richting Bordeaux of Sarlat-la-Canéda)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Alleen volwassenen
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'L'Aubergerac'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

L'Aubergerac ligt (letterlijk) midden tussen de druiven en toch maar op zo'n 3,5 km van de stad Bergerac. Aan de voorzijde van het hoofdhuis loopt een rustige weg, De gîte is gelegen aan de achterzijde en grenst via een grote tuin met vijver en diverse terrassen aan 3 zijden aan wijngaarden. Vanaf de schommelbank in de tuin kijkt u uit over de vallei en ervaart u aan het einde van de middag / begin van de avond de mooiste zonsondergangen.
Het terrein is vrij gelegen en u heeft veel privacy.
(Let op: Google Maps kent de locatie niet en verwijst naar 15 Route de Rosette. Dit is foutief, hoewel slecht 1 km van het huis. De juiste locatie via GPS is: N 44.88137 E. 04.7394)

Praktische informatie over Bergerac:
Markt: woensdagochtend en zaterdag
Brocantemarkt: elke 1e zondag van de maand
Supermarkten: Intermarché (2 km), Lidl (2,5 km) Leclaire (3 km). Verder Carrefour, Aldi, …..
Bakker: 2,5 km
Andere winkels: 3,5 km
Restaurants: 3,5 km, enorm veel keuze
VVV: aan de haven van de rivier de Dordogne: 4 km
Fietsverhuur: diverse mogelijkheden in de stad
Arts / ziekenhuis: een algemeen ziekenhuis en een particulier hospitaal
Dierenarts: 3 km
Vliegveld Bergerac / Dordogne-Périgord: 15 minuten
Treinstation Bergerac: 4 km

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een stad
  • Op wijngaard

Recensies

L'Aubergerac heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.333333333333334 sterren
  • 8 sterren

    Mooi gelegen gîte bovenop een heuvel van waaruit je Bergerac kunt zien liggen in het dal van de Dordogne. Nadat wij onze spullen hadden uitgepakt en onze gastheer en -vrouwe ons wegwijs gemaakt hadden, ontvingen zij, Elaine en Chiel, ons zeer hartelijk en gastvrij met een aangeklede borrel aan de rand van het zwembad.
    Ook later bleken zij steeds attent en behulpzaam, waardoor ons verblijf in l'Aubergerac deze weken erg aangenaam was. De gîte is goed voorzien van alle dagelijkse benodigdheden en comfort om als uitvalsplek te dienen voor wie de streek van de Dordogne wil verkennen of - zoals wij - enkele mooie golfbanen te bezoeken. En als je echt lekker en uitgebreid wilt eten hoef je nergens naar toe: Elaine kan ook nog heel lekker koken!

  • 9 sterren

    Allerhartelijkst ontvangen door Elaine en Chiel. Tijdens een heerlijke maaltijd wat nader kennisgemaakt, wat erg prettig was. Ook heel plezierig is het om alles voor een lekker ontbijt te vinden. De gîte was schoon en comfortabel, Lekkere bedden. Vooral buiten ontbreekt het aan niets, diverse zitjes (uit of in de zon), met een prachtig uitzicht. Kortom; wij hadden een heel prettig verblijf.

  • 8 sterren

    We hebben heerlijke rustige weken gehad. Eigenaren zijn enthousiast en behulpzaam. Heerlijk zwembad, royale tuin met prima stoelen, prima bedden en een goed uitgeruste keuken. Bergerac is een leuk stadje met een oud centrum. Zeker bezoek waard. Bezoek van een hele lieve hond zorgt ervoor dat je je niet verveeld

Culinair en wijn

De Périgord is beroemd om zijn keuken: truffels, confit de canard, foie gras, walnoten, honing... op de weekmarkten vindt u veel overheerlijke streekproducten.
Daarnaast is wijn in deze regio van groot belang én van uitstekende kwaliteit. Houdt u van zoet dan is de wereldberoemde Monbazzillac een aanrader (Château Monbazzillac ligt op 12 km van de gîte). Een uitstekende combinatie bij paté, foie gras of blauwschimmelkaas.
Verder ligt L'Aubergerac op slechts enkele kilometers van de Pécharmant-streek: prachtige, stevige wijnen die niet onder doen voor de meer bekendere Bordeauxwijnen.
En natuurlijk niet te vergeten de wijnen van Château Puypezac, de druivenranken waar u vanuit de tuin op uitkijkt. Frederic, de eigenaar, maakt onder andere een heel bijzondere witte Rosette.
In de stad Bergerac vindt u een keur aan gezellige terrassen en goede restaurants.

Wat is er te doen

De stad Bergerac ligt in de regio Périgord, in het zuidoosten van de Dordogne. Het gebied grenst zowel praktisch aan de Lot als aan de Lot et Garonne, 2 andere departementen.
In de omgeving van L’Aubergerac is enorm veel te zien en te doen: zowel in de stad Bergerac als in bijna alle omliggende dorpen en plaatsen vindt u de heerlijke Franse weekmarkten met veel producten van de lokale boeren: groenten, fruit, honing, foie gras, truffels, walnoten….

Daarnaast is er binnen een straal van 50 tot ruim 100 km een gevarieerd aanbod aan bezienswaardigheden zoals: de beroemde grotten van Lascaux (80 km) en van Maxange (45 km), talloze kastelen, wijnchâteaus, typisch Franse dorpjes met terrasjes onder de platanen, brocante markten en winkels, prachtig aangelegde tuinen en zelfs een steurkwekerij waar kaviaar wordt geproduceerd. En niet te vergeten de prachtige steden Bordeaux, Perigueux en Sarlat-la-Canéda.

Op de website vindt u een lijst met interessante plaatsen met allerlei informatie, bezienswaardigheden en foto’s.
En zoekt u tussendoor naar een andere uitdaging ? In de directe omgeving kunt u:
kanoën op de Dordogne
wandelen
fietsen
paardrijden
quad rijden
golfen op 20 tot 30 km (Château des Vigiers 3 x 9 holes; Château Les Merles 9 holes; St. Méard 9 holes)
of bijvoorbeeld een wijnroute volgen (te beginnen en eindigen bij onze 2 buren: Château Puypezat en Château du Rooy)

  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

Elaine Bayens, de eigenaresse van L'Aubergerac was voorheen traiteur / cateraar / privé-kok in Driebergen. Zij vindt het nog steeds heerlijk om te koken en maakt op uw verzoek (en uiteraard tegen - contante - betaling) 1x per week een luxe 3 of 4 gangen diner voor u.
Sowieso kunt u op de dag van aankomst een eenvoudige 3 gangen maaltijd gebruiken (vlees, vis of vegetarisch: € 30,= per persoon inclusief één fles wijn voor 2 personen). Dit dient u uiterlijk 2 dagen vooraf door te geven. Betaling à contant.
En voor de eerste ochtend staat er een ontbijt voor u klaar (in de prijs inbegrepen).

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Inclusief:
Gebruik van Wi-Fi
Energiekosten (inclusief stookkosten in de winterperiode van 2 december 2023 tot en met 16 maart 2024)
Ontbijt voor de eerste ochtend

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 700

Prijs per week vanaf

€ 700

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie