Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Sylvia Hondsmerk

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 11 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Eglantine heeft een ruime woon -en eetkamer met openslaande deuren naar het terras en een houthaard. Er is een dvd-speler met beeldscherm en er zijn een aantal gratis dvds ter beschikking in verschillende talen. Op de begane grond is een tweepersoons slaapkamer met badkamer ensuite. Daarnaast is er een tweede badkamer. Beide badkamers zijn voorzien van douche, wastafel en toilet. De luxe keuken heeft een combi-magnetron, fornuis, vaatwasser, koelkast met diepvriesvak, broodrooster, sinaasappelpers, koffiezetapparaat, senseo-apparaat en waterkoker en is ruim gesorteerd met servies, glazen, bestek en pannen. Op de tweede verdieping is een vide met fauteuil voorzien van een kleine collectie spelletjes en boeken (in verschillende talen) voor jong en oud. Daarnaast is er een slaapkamer met twee eenpersoons bedden en een grote slaapkamer met een tweepersoons kingsize bed. Het terras buiten heeft een L-vorm met aan de ene kant uitzicht op de speeltuin voor de kinderen en aan de andere kant een prachtig uitzicht op het dorpje Carlux. Het terras heeft een ingemetselde barbeque, een grote tuintafel, een kleine tuintafel met bijbehorende stoelen, 4 ligbedden en parasols. Op aanvraag kunt u gratis gebruikmaken van een logeerbed, kinderbedje, kinderbad en kinderstoel (beperkt beschikbaar). Er is een parkeerplaats naast het huis aanwezig.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Eglantine'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Of u nu een liefhebber bent van natuur, cultuur, historie, gastronomie of sportieve uitstapjes, u kunt het vinden in dit prachtige gebied. Enkele aanraders: Bezoek een middeleeuwse stad zoals Sarlat met haar levendige markt of de bedevaartplaats Rocamadour of Domme of Les Collonges-La-Rouge. Ga naar een van de vele prachtige kastelen in bijv. Beynac en Castlenaud. Of bezoek Chateau des Milandes waar Josephine Baker heeft gewoond. Hier kun je ook een geweldige roofvogelshow zien. Ontdek de grootste geologische grot in de omgeving "Gouffre de Padirac" waarin u een boottochtje kunt maken op de ondergrondse rivier. Ook een aanrader: Gouffre de Proumeyssac of de Grotten van Lascaux met prachtige rotsschilderingen. Een bezoek aan La Roque St.Christophe, een Unesco werelderfgoed plaats, mag zeker niet ontbreken. Dit is een 1 km lange spelonk met 5 grote gallerijen. Hier krijgt u een goede indruk van het leven van de spelonkbewoners. Maak een tochtje met de stoomtrein vanuit Martel of vaar mee met een "gabarre" over de rivier de Dordogne. Huur fietsen en volg het groene pad langs zonnebloemvelden, idyllische dorpjes, en notenboomgaarden en door oude treintunnels. Of doe sportief en huur een kano zodat u de omgeving vanaf het water kan verkennen. Ook paardrijden en golfen is prima mogelijk in de omgeving: Vitrac en Souillac. Wilt u lekker lunchen en een paar mooie wijnen kopen, bezoek dan een van de vele wijngaarden in de omgeving waaronder: Chateau de Haut-Serre. In het seizoen zijn er ook veel festivals en avondmarkten waarbij u kunt genieten van de Franse keuken. Tuinliefhebbers moeten zeker de tuinen van Marqueyssac bewonderen: ook leuk voor kinderen!. Of ga naar de tuinen van Eyrignac: een van de voornaamste tuinen in Frankrijk. Voor kinderen (en volwassenen) zijn er volop leuke en leerzame uitstapjes, zoals het ecomuseum walnoot in Castelnaud, het papiermuseum in Brantome, de wolspinnerij in Belves, een geitenboerderij in Rocamadour, het historische themapark Bournat, het acquarium le Bugue en het grootste klimpark van de Dordogne bij Sarlat. Ook zijn er verschillende prehisto parken (in Tursac en Lacave) waar kinderen enorme dinos kunnen zien of workshops amulet maken of boogschieten kunnen volgen en kunnen zien hoe men vroeger vuur maakte. In de omgeving zijn er tevens verschillende waterparken en dierentuinen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • Op camping/vakantiepark
  • Aan zwemwater

Recensies

Eglantine heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Das Ferienhaus ist für 6 Personen gut geeignet.
    +++++
    Schön eingerichtet, Zimmer ausreichend groß, sauber, Küchenausstattung ausreichend (ein paar mehr Essteller und Messer hätten es sein können). Die Poolnutzung ist perfekt, für Kinder toll zum spielen und allein unterwegs sein (kein Straßenverkehr). Viel Infomaterial vorhanden
    ------
    Mückenschutz in den Fenstern wäre schön, da die 2 Bäder sehr klein sind fehlt etwas Stauraum.

    Reactie van Sylvia Hondsmerk

    We are glad to hear that you enjoyed your holiday in our gite. We love to see you back. Warm regards, Sylvia

  • 10 sterren

    Wat een heerlijke omgeving! Een prima, erg compleet huisje met veel ruimte om het huis heen zodat er altijd wel ergens schaduw is. Een goed verzorgd park met vriendelijke beheerders en een erg charmant dorpje. Wij komen zeker nog eens terug!

Culinair en wijn

Het departement van de Dordogne en in de buurt van Lot behoren tot de mooiste en meest pittoreske van Frankrijk en staan bekend om de gastronomische keuken en de vele gevarieerde wijngaarden. Je hoeft niet te ver te gaan om veel andere goedbezochte restaurants te vinden die je over het algemeen een selectie van de lokale wijnen aanbieden op het menu. Dus "Bon appétit"

Wat is er te doen

Eglantine is een van de 12 gites op het kleinschalige, gemoedelijke park 'les gites de Carlux". Het park is omgeven door bossen en biedt een spectaculair uitzicht over het pittoreske dorpje Carlux en haar XIII eeuws kasteel. Er is een groot verwarmd buitenzwembad van 12m x 6m (open vanaf eind april - eind september en verwarmd vanaf half mei – half/eind september), een peuterspeelbadje, een badmintonveld, een tafeltennistafel, diverse speeltuinen, een tafelvoetbalspel en diverse verschillende familiespellen. Ook is er gratis Wi-Fi. Tegen een kleine vergoeding kunt u uw was laten wassen. In het seizoen komt elke ochtend de bakker langs met een busje met brood,gebak en andere lekkernijen. Ook worden er in het seizoen vaak 1x per week bootcamp en yogalessen gegeven en wordt er vrijblijvend een badmintontoernooi of jeu de boules competitie georganiseerd voor de gasten. Op loopafstand zijn een bakker, supermarktje, groentehal en restaurants aanwezig in het dorp.

  • Aan fietsroute
  • Activiteitenprogramma
  • Bij wandelpaden
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Er is een map in het huisje aanwezig met heel veel folders en tips voor restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Huisdieren zijn niet toegestaan op de site.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Onze tarieven zijn inclusief: de huur van de gite, gas, water, elektriciteit, een setje basiskruiden in de keuken, een flesje handzeep in de keuken evenals een toiletrol in beide wc's. Er staan wat schoonmaakmiddelen ter beschikking voor u evenals een paar vaatwasblokjes voor de eerste dagen. Ook beddengoed, handdoeken, theedoeken zijn in de prijs inbegrepen en worden gratis wekelijks voor u verschoond. In het zwemseizoen ontvangt u tevens gratis badlakens die bij een verblijf van meer dan 2 weken ook verschoond worden. Uw bedden zijn opgemaakt bij aankomst. Er is gratis Wifi en u kunt, indien beschikbaar, gratis gebruikmaken van een logeerbed, kinderbedje/campingbedje, kinderstoel, en kinderbadje (let op: beperkt beschikbaar). Opmerking: wel eigen bedlinnen meenemen voor kinderbed/campingbedje.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 160,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 95,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 499

Prijs per week vanaf

€ 499

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie