Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Liesbeth Herfkens

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Dordogne - Périgord noir: op korte afstand van stadjes als Domme, La Roque-Gageac en niet ver van Sarlat en Bergerac ligt deze vakantiewoning met 2 woonlagen en prachtig zwembad (8.5mtr x 4.5mtr) met zwembadalarm, op een mooi lommerrijk terrein van bijna een halve hectare grond niet ver van de rivier de Dordogne.
Indeling op de begane grond (rez-de-jardin) een volledig ingerichte keuken, een woon-eetkamer (ca. 30 m²) met open haard en tuindeuren naar het terras, 2 slaapkamers van elk 10 m² met elk een tweepersoonsbed ( 1x 200x160cm - 1x 200x140cm, is evt te splitsen in 2x éénpersoonsbed), een badkamer met ruime regendouche en toilet.
Op de verdieping daaronder (rez-de-chaussee) is een woonkamer (ca. 17 m²) met directe toegang tot de tuin, een keukenblok met wasmachine (6m2), 2 slaapkamers (van 15m2 en 9m²) met elk een tweepersoonsbed (1x 200x160cm - 1x 200x140cm, is evt. te splitsen in 2x éénpersoonsbed), een kleine badkamer en een apart toilet. Doordat de woning uit twee lagen bestaat, maakt dat ons huis ook fijn met twee gezinnen gebruikt kan worden of dat men bijvoorbeeld met 2-4 personen het (boven)huis bewoond met alle gemakken van dien.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Joie de Vivre'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Ons vakantiehuis ligt in Cénac-et-Saint-Julien in de wijk Mombette (Perigord-noir). Het ligt rustig en heeft een grote tuin en een mooi zwembad. Er zijn 4 slaapkamers, een volledig ingerichte keuken en twee badkamers. Vanuit het dorp sla je linksaf, net voor de kerk, en ga je de mooie wijk ' Mombette' in. Die weg loopt iets omhoog door het bos.
In ons dorp is een geweldige bakker, verschillende restaurantjes, een supermarkt, drogist en cafés etc. Elke dinsdag is er een gezellige markt met locale producten op het plein tegenover de bakker. Cénac ligt 5 minuten rijden van het mooie Middeleeuwse stadje Domme en le Roque-Gagneac. Sarlat, een prachtige Middeleeuwse stadje ligt op 15-20 autominuten van Cénac. Dit is slechts een klein deel van de prachtige bezienswaardigheden in de omgeving. Bezoek de prachtige kastelen (Castelnaud, Beynac , Les Milandes etc.), les Jardins de Marqueyssac, les Jardins d’eau en de grotten van Les Eyzies. Je kunt in de omgeving heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, ballonvaren en natuurlijk kanovaren op de Dordogne. Teveel om op te noemen. De rivier de Dordogne met zijn strandjes loopt door het dorp en is op loopafstand van ons huis. (ongeveer 15 minuten lopen). Een prachtige wandeling, maar wel de heuvel af en weer OP.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • Aan zwemwater

Recensies

Joie de Vivre heeft de afgelopen 4 jaar 9 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Ideaal vakantiehuisje in het prachtige Dordogne!

    De grootste troeven volgens ons:
    - de rust
    - het zwembad en tuin
    - indeling van het huisje
    - communicatie van / met Liesbeth
    - de omgeving

    Puntjes die kunnen verbeteren:
    - het vele onkruid op de oprit
    - communicatie van de personen ter plaatse

    Samen met een bevriend koppel (en 2 kindjes van 2 jaar) verbleven we een weekje (véél te kort) in deze leuke gite. We hadden uitstekend weer! Het was er tussen de 27 en 33 graden en binnen bleef het goed koel. Op de warmste dagen was het boven wat warmer, maar er zijn tal van ventilatoren (én muggenramen!!) om het terug te doen afkoelen. De oprit was weinig uitnodigend maar al de rest was super!

    Wij, als gezin, hadden de hele beneden verdieping en onze vrienden hadden de bovenverdieping. Super handig! De bedden waar zalig en de badkamers waren misschien wat aan de kleine kant, maar meer dan goed. (Regendouche was ook een pluspunt!).

    In de keuken was ook alles aanwezig. Wat een geweldig fornuis ook! De extra zaken zoals het wierookpotje en nespresso apparaat zijn details die wij zeker konden apprecieren. Bij de aankomst stond er ook een flesje witte wijn! Heel attent!

    Op het terras was het zalig vertoeven dankzij de zonneluifel. Veel muggen en vliegen wel maar met behulp van citronella wierook stokjes & kaarsjes viel dit ook wel goed mee.

    We hebben ontzettend genoten van het zwembad. Hier en daar was blijkbaar wat ducktape geplakt om gaatjes te verbergen (waarschijnlijk in afwachting van een toekomstige opknapbeurt).

    De volgende bezoekjes / activiteiten zijn zeker de moeite waard:
    - Gabares Norbert (tochtje van 50 minuten op de dordogne)
    - Gouffre de Proumeyssac (mooie grot met een rondleiding van 60 minuten. De audiogidsen werkten wel niet)
    - Zoological Reserve Calviac (mooie dieren reserve in een natuurlijke omgeving)
    - Chateau des Milandes (leuke vogelshow en mooie toneeltjes tijdens ons bezoek)
    - Stedenbezoeken zoals: Sarlat (prachtige binnenstad), Domme (super gezellig dorpje), La Roque-Gageac (pitteroske dorpje tegen de rotswand)

    Alle voorziening zijn ook aanwezig in het dorpje zelf!

    Liesbeth was echt een droom gastvrouw om mee te communiceren. Geruststellend, proactief en super vriendelijk!

    Graag komen we nog eens terug!

    Reactie van Liesbeth Herfkens

    Beste Jan,
    Hartelijk dank voor jullie positieve recensie en de tips ter verbetering. Wat betreft de liner van het zwembad: die staat inderdaad op het lijstje om na dit seizoen vervangen te worden.
    We gaan met onze tuinman overleggen wat we aan het onkruid op de oprit kunnen doen. We willen liever niet spuiten met chemische middelen, maar er is vast een andere oplossing te vinden.Bedankt ook voor tips voor de uitjes in de omgeving!
    We hopen jullie zeker nog eens te mogen ontvangen!
    Rob en Liesbeth Herfkens

  • 10 sterren

    Wat een prachtige vakantieplek. Alles was aanwezig en her zwembad was zalig. Het zwembad wordt ook wekelijks schoongemaakt. De locatie is perfect. Midden in de Dordogne, dichtbij Sarlat. Maar het dorpje zelf is ook leuk.en op loopafstand. Elke week is er een redelijk grote markt. (Waar je dus naartoe kunt lopen), er is een supermarkt, je kunt 's avonds heerlijke pizza's afhalen in het dorp. Het beste is de bakker! Wat een keuze aan diverse soorten brood. Dat is de wandeling terug omhoog wel waard! Het huis is groot en netjes en de keuken is groot. Het contact met de eigenares loopt soepel en ze reageert altijd snel en vriendelijk. Er is veel rust en privacy. Kortom, genieten in joie de vivre!

    Reactie van Liesbeth Herfkens

    Bonjour,
    Dank je wel Linda voor de mooie recensie! Heel fijn om te horen dat de plek en het huis jullie goed bevallen is.
    Met vriendelijke groet,
    Rob en Liesbeth Herfkens

  • 10 sterren

    Wat een fantastisch huis!
    Gastvrij ontvangen met champagne speciaal voor onze trouwdag, waarvoor wij het huis geboekt hadden.
    Heerlijke bedden en ondanks de hitte toch goed geslapen.
    We waren heel erg blij met het zwembad. Toen wij er waren was het bijzonder heet.
    Contact is ook heel goed. Bij problemen wordt direct gereageerd.

    2 kano bedrijven in het dorp. genoeg restaurants, een supermarkt en op 20 minuten met de auto van Sarlat.
    Domme is zeker een aanrader.

    Wij waren met 7 volwassenen en hebben ons prima vermaakt.
    Bedankt Liesbeth voor mogen gebruiken van jullie fijne huis!

    Reactie van Liesbeth Herfkens

    Beste Sylvia,
    We zijn heel blij dat jullie het, ondanks de hitte, zo gezellig hebben gehad en jullie trouwdag hebben kunnen vieren in de mooie omgeving van de Dordogne! Bedankt voor de mooie recensie! En misschien tot de volgende keer!
    Met vriendelijke groet,
    Rob en Liesbeth Herfkens

Wat is er te doen

Het gebied beschikt over vele kastelen, grotten en zeer bezienswaardige dorpjes. De rivier de Dordogne biedt tal van ontspanningsmogelijkeheden zoals zwemmen, kanoën, vissen, paardrijden, golfen en natuurlijk het bouwen van dammen om proberen de loop van de rivier te veranderen. Ook kunnen er ballonvaarten worden gemaakt, varend over de prachtige omgeving en het water van de Dordogne. In de omgeving kan er volop gewandeld en gefietst worden, en op de racefiets kunnen leuke heuvels worden bedwongen. In de nabijheid bevinden zich mooie bezienswaardige middeleeuwse stadjes zoals Domme, Sarlat en Bergerac (staat ook bekend om zijn lekkere wijnen). Regelmatig worden er markten gehouden in Cénac-de-st-Julien als ook in de andere omliggende stadjes, markten met lokale producten als ook de beroemde brocantes waar nog van alles is te ontdekken.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wij hanteren voor het gehele seizoen 2024: check-in na 17:00 uur en check-out voor 09:30 uur.

Nous gardons les horaires suivants: check in: après 17h. et check out / depart avant 9:30h
We keep the following times: check in: after 5 pm and check out before 9:30 am
Wir halten die folgende Zeiten an: Check in: nach 17.00 Uhr und Check out vor 9.30 Uhr.

Één hond is welkom. En bij de prijs inbegrepen. Eventueel een tweede hond in overleg. Uw hond mag onder geen beding in het zwembad, op de bedden of de meubels.

Un chien est le bienvenu. Et inclus dans le prix. Un deuxième chien en consultation. Votre chien n'est en aucun cas admis dans la piscine, sur les lits ou sur les meubles.

One dog is welcome. And included in the price. A second dog in consultation. Under no circumstances should your dog be allowed in the pool, on the beds or on the furniture.

Ein Hund ist willkommen. Und im Preis inbegriffen. Ein zweiter Hund in Absprache. Ihr Hund darf unter keinen Umständen in den Pool, auf die Betten oder auf die Möbel.

Prijs is inclusief

Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 7,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.415

Prijs per week vanaf

€ 1.415

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie