Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Marjanne le Clercq

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Petite Maison
Een gite in Chavagnac, een dorpje met 5 huizen.
Het vakantiehuis ligt aan een mooie wandelroute.
Die route loopt van het dorp Cherveix-Cubas naar Hautefort waar een prachtig kasteel boven het stadje uittorent.
Het. vakantiehuisje ligt bij het huis van de eigenaar en is een gîte voor 2 personen. Met binnentuin, zwembad en parkeerplaats. Aan beide kanten van de gîte staan tafels en stoelen voor ontbijt, lunch/diner in de zon of in de schaduw, wat u maar wil.
Natuurlijk is de de hele tuin beschikbaar voor de huurders! Als het te warm mocht worden, dan is het heerlijk in de schaduw onder de platanen.
Stel je voor dat het buiten wat frisser is en je wil toch graag zwemmen? Goed om te weten dat het zwembad verwarming heeft.
Het zwembad kan afgesloten worden met een roldek. Veilig en bovendien kan zo de warmte behouden blijven.
Op de begane grond van het vakantiehuisje vind je een lichte eetkeuken en tevens een badkamer met douche, wastafel, toilet en wasmachine.
Boven is een gezellige zitkamer met goed gevulde boekenkast. (Nederlandse, Franse en Engelse boeken)
Daarnaast vind je de ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed en extra bed. Het tweepersoonsbed bestaat uit 2 bedden die apart opgemaakt kunnen worden of als lits jumeaux . Voor een baby of peuter zijn een kinderledikantje en kinderstoel aanwezig.
In de aangrenzende garage staat een wasdroger en er is genoeg ruimte voor fietsen.
In Chavagnac kun je gewekt worden door het zingen van de wielewaal.
Dan opstaan, ontbijten, de koeien in het weiland dag zeggen en even wandelen. Naar het dorp? Een kwartiertje lopen. Even naar de apotheek daar of lunchen bij «Franca « 
Op de fiets kan natuurlijk ook.
Dwaal door de mooie grote tuin en kijk of de bramen, pruimen of appels al rijp zijn.
Neem na een dagje toeren door het glooiende landschap van de Perigord, een duik in het zwembad en geniet van de ondergaande zon.
En dan de avonden..... Wacht tot het pikdonker wordt, bewonder de prachtige sterrenhemel en hoor de uil in de verte roepen.
“Wat gaan we morgen doen? Naar Lascaux of een tocht maken langs de Vézère en eindigen in Sarlat?!”

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Petite Maison'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Chavagnac bestaat uit 6 huizen en is landelijk gelegen maar toch heel dicht bij het dorp Cherveix-Cubas aan de rivier Auvézère.
Daar vindt u 2 restaurants, een apotheek en een dokter. Op zaterdagmorgen is er markt waarop producten uit de streek worden verkocht.
Er zijn supermarkten dichtbij: in Hautefort en in Excidueuil.
In Tourtoirac is een mooie grot en op een half uur rijden door de glooiende heuvels richting het departement Correze, ligt het stadje Terrasson aan de Vézère.
U klimt daar langs de oude straatjes omhoog naar de eglise St. Sour vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en het omringende landschap.
Ook kunt u daar een bijzondere tuin bezoeken: Les Jardins de l’Imaginaire.
De hoofdstad van de Dordogne is Perigueux dat absoluut een bezoek waard is vanwege o.a. de Romeinse en Middeleeuwse architectuur.
Een oude maar ook levendige stad met een prachtige kathedraal en gezellige straatjes en markten.
Wilt u na Hautefort nog andere kastelen bezoeken? Pompadour en Ségur le Chateau liggen dichtbij maar voor de meer dan 1001 kastelen die in de Perigord te vinden zijn, gaat u richting de rivier “La Dordogne”.
Het slot Beynac en dat van Castelnaud stammen uit de tijd van de honderdjarige oorlog tegen Engeland.
U zult overweldigd worden door het idyllische en gevarieerde landschap met zijn bastides (middeleeuwse vestingsteden) en unieke dorpjes.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Petite Maison heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.666666666666666 sterren
  • 10 sterren

    Nous avons passé 3 superbes semaines chez Marjanne. Elle est accueillante, de bon conseil pour visiter la région et nous avons été particulièrement touchés par toutes les attentions qu'elle a eu à notre égard (fleurs, petits mots, fruits, légumes...). Elle sait aussi être discrète pour ne pas déranger ses locataires et est très gentille.

    De plus, la maison est confortable, fonctionnelle et ne manque de rien (lave-linge, lave-vaisselle, ustensiles de cuisine, linge de lit, serviettes...). Le jardin est magnifique avec ses fleurs et différents espaces sont pensés pour le repos, l'observation des animaux, les repas au soleil ou à l'ombre (au choix) ou la baignade dans la grande piscine.

    Repos et bons moments assurés dans cette petite maison !

  • 9 sterren

    Volgens de gastvrouw, Marjanne, bestaat perfectie niet, vandaar de 9/10 maar voor ons was de vakantie, het ontvangst, het huisjes, … een dikke 10/10 waard! We kunnen geen enkel minpuntje aanhalen. Hebben een fantastische vakantie gehad en er ontbrak werkelijk niets. Het huisje zelf is dan ook voorzien van alle comfort en de tuin met zwembad is zalig om tijd door te brengen. Ook Marjanne is een ontzettend lieve gastvrouw waardoor we ons meteen thuis voelden. Kan het alleen maar aanraden!

  • 10 sterren

    De ontvangst door een waarnemend echtpaar was top, de gite daar ontbrak niets aan, alle comfort aanwezig, vaatwasser, wasmachine/droger, handige combi magnetron/oven/grill, herrlijke bedden en kussens, gezellige inrichting en zithoek. Daarnaast was de rust an ambiance helemaal top. De tuin is magnifique en het zwembad hadden we voor ons alleen en was op en top genieten. Na een week kwam de eigenaresse zelf terug en zij was ook super aardig, vriendelijk, behulpzaam en liet ons veel privacy n toch ook af entoe een praatje komen maken. Het had niet beter gekund hier in petite maison. Een dikke 10 en aanrader. Bovendien ben je met auto zo bij een goede supermarkt en is er in het dorp een bakker en apotheek.en 2 restaurants. We hebben genoten van een top-verblijf.

Culinair en wijn

De Perigord is beroemd om het heerlijke eten.
Overal vind je restaurantjes waar je kunt smullen van een “menu du jour” voor tussen de €15 en €20.
Op de kaart staan o.a. Magret de Canard, Confit de Canard, Foie gras, salade Perigourdine en paddestoel- en truffel gerechten.
Voor een wijn uit de streek kies je een rode Bergerac, bijvoorbeeld Pécharmant.. Als dessert wijn is de Monbazillac beroemd.

Wat is er te doen

Naast wandelen, fietsen en mountainbiken, kunt u ook gaan kanoën. Kano’s zijn te huur in Cherveix-Cubas.
Houdt u van paardrijden, ballonvaren of golven? Voor al die sporten kunt u binnen 10 kilometer terecht.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Chavagnac/Cherveix-Cubas ligt in een rustig deel van de Dordogne maar alle bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar.
Met de auto doet u er vanuit Nederland ongeveer 10 uur over. U rijdt via Antwerpen en Lille naar Parijs. Vandaar verder via Orléans en Vierzon naar Limoges waarna u van de snelweg afgaat. Dan nog een uurtje rijden door kleine dorpjes.
Wilt u liever vliegen? Dat kan. Transavia vliegt een paar keer per week van Rotterdam naar Bergerac waar u een auto kunt huren.
Vandaar is het nog anderhalf uur naar Cherveix-Cubas.
Met de trein kan natuurlijk ook. U neemt de Thalys naar Parijs. Dan met de metro naar Gare d’Austerlitz om de sneltrein naar Limoges of Brive te pakken.
Ook daar kunt u een auto huren. U laten afhalen kan eventueel ook.
.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In overleg is het mogelijk om op andere dagen dan zaterdag te arriveren of te vertrekken.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 500

Prijs per week vanaf

€ 500

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie