Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Gerda van Schaik

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving met enig verkeer

De gite de' Ecurie is een romantisch verbouwde paardenstal en gebouwd in de 15de- 16de eeuw en ligt in het vriendelijke dorpje Cubjac Auvézère Val d'Ans aan de rivier de Auvézère met strandje, in de Périgord Blanc in de Dordogne,
De Ecurie is de voormalige paardenstal en bevindt zich in het bijgebouw, tegenover het herenhuis.
Deze paardenstal is tot een romantische gîte getransformeerd, met het behoud van de nog originele en authentieke elementen als ruiven, voerbakken en vloer.
De begane grond is een open ruimte met zithoek, eethoek en keuken.
De salon heeft een zithoek met 2 grote comfortabele zitbanken, en buffetkast.
De eethoek heeft een ronde tafel en bijbehorende stoelen .
De keuken beschikt over een 4 pits kookstel met oven en afzuigkap, magnetron, koffiezetapparaat, overig keukengerei en apparatuur en het nodige serviesgoed.
Via een wenteltrap komt u in de romantische, ruime slaapkamer met de open badkamer.
De slaapkamer heeft met een groot tweepersoonsbed van 1.60x2.00 m, voorzien van dekbed, bedlinnen en badlinnen,
nachtkastjes, met lampen, een ontbijt-zitje , een toilettafel.met grote spiegel en een legkastje met aan de balk een kapstok.
De badkamer is op een romantische manier "gescheiden" van de slaapkamer, door lange gordijnen en heeft een douche cabine, wastafel op tafeltje met spiegels erboven en een wc, gescheiden door een bamboo-scherm.
Deze gîte is zeer smaakvol en romantisch ingericht en ontvangt 2 personen..

Het terras aan de voorkant van deze gîte heeft 'een tafel en stoelen, en 2 ligbedden.
Deze gîte grenst aan de grote binnenplaats en aan de nog grotere en ruime tuin met z'n prachtige eeuwen oude bomen, waaronder het heerlijk toeven is.
Direct naast deze gîte bevindt zich een buiten douche, wc en klein wastafeltje. Dit gebouwtje was de voormalige en dus zeer oude ( houten) wc (met klavertje in de deur)

De prachtige tuin met z'n eeuwen oude bomen, heeft de diverse zitjes, eettafels, stoelen en ligstoelen en biedt U de mogelijkheid om uw maaltijden klaar te maken op de barbecue en aldaar te nuttigen. De binnenplaats en tuin zijn ruim en worden gedeeld met de gasten van de overige 3 gîtes op het domein.
De tuin is ruim en zo ingericht dat een-ieder een ruim plekje kan vinden.
De binnenplaats en tuin worden gedeeld met de overige gasten van de nog 3 andere gîtes op het domein.
Uw viervoeter mag met U mee, wanneer deze zich netjes gedraagd, niet agressief is, het interieur respecteerd, z'n eigen bedje meeneemt en in uw omgeving blijft en geen last voor de andere gasten zou kunnen zijn.
Ik ontvang graag even een berichtje vooraf, hieromtrent..

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'l'Ecurie'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De gîte L"Ecurie, op het domaine "Le Nid des Oiseaux" ligt in het rustige dorpje Cubjac Auvézère Val d'Ans, aan de rivier de Auvézère.in de Périgord Blanc in de Dordogne en ligt slechts op 20km van Périgueux, de hoofdstad van de Périgord..
Het dorpje Cubjac Auvézère Val d'Ans is omgeven door een glooiend landschap met vele wandelpaden in deze bosrijke en landelijke omgeving.

De Dordogne ook wel het land van de 1001 kastelen genoemd met de kastelen van Hautefort, Beynac en Castelnau, Commarque en de middeleeuwse stadjes als Périgueux en Sarlat, Brantome, (dat ook wel wel het Venetie van de Dordogne wordt genoemd) en zeker niet te vergeten de wereldberoemde grotten van Lascaux in Montignac en de grotten van Tourtoirac liggen op redelijke afstand van Le Nid des Oiseaux.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

l'Ecurie heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 9 sterren

    We hebben het heerlijk gehad in Gerda's Le Nid des Oiseaux - Le Marronnier. Mooie, rustige, schone plek en van alle gemakken voorzien. Grote, mooie tuin waar altijd wel een schaduwplek te vinden is. Het was erg heet in deze week, maar het is lekker koel in het huis. De locatie is perfect en we hebben de mooiste dorpjes en andere plekken gezien, allemaal in een straal van zo'n 90 minuten rijden. Het dorpje zelf heeft een bakker en een tabac en boodschappen kunnen gedaan worden in Thenon. Gerda is een geweldige gastvrouw en ook al waren we er relatief kort, we hebben er van genoten.

  • 10 sterren

    Wij hebben bijzonder genoten van ons verblijf in de eeuwenoude en sfeervolle gite "La Poste", mede door de ontvangst en de gastvrijheid van de zeer vriendelijke gastvrouw Gerda! Door het behoud van authentieke details (zoals muren, deuren en vloeren) en de smaakvolle inrichting lijkt het of je in een oud kasteel verblijft.
    Het vakantiehuis is voorzien van alle comfort, biedt optimale privacy en heeft een prachtige groene tuin met zon en schaduwplekken. De bakker zit om de hoek, dus iedere ochtend (behalve maandag) heerlijk vers Frans brood bij het ontbijt. Voor de dagelijkse boodschappen per auto naar supermarkten in de omgeving.
    Rustig dorpje, maar er is genoeg te doen in de omgeving. Laatste dag nog genoten van heel gezellige barbecue in de tuin met de andere Nederlandse en Franse gasten en Gerda. Komen heel graag weer terug!!!

  • 10 sterren

    Het was in een woord fantastisch.een helemaal ingericht in de Franse stijl van toen net of je terug in de tijd gaat . de tuin is ook prachtig met overal zitplekken in of uit de zon . We werden hartelijk ontvangen door gerda de eigenaresse van dit verborgen pareltje een heerlijke gastvrije vrouw die ook van gezelligheid houd . Kortom n absolute aanrader als je naar de dordogne wild ik zeg doen

    Reactie van Gerda van Schaik

    Beste Marcel en Edith,
    Heel fijn te lezen dat dit plekje, het verborgn pareltje zoals jullie het zo mooi noemen ;))) jullie zo heeft mogen bekoren. Jullie woorden doen mijn werk eer aan, zo beschouw ik dit . Nog heel hartelijk dank voor jullie komst het was een plezier jullie te ontmoeten.:))) Hartelijke Groet Gerda.

Culinair en wijn

De Dordogne staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes waar de Foie Gras, de Cêpe en de Truffe de cepter zwaaien en ook de wijn uit Bergerac verdient zijn bekendheid.
Natuurlijk zijn er de dag en avondmarkten in de diverse dorpen waar U de produkten van de streek kunt kopen en waar U ook direct aan tafel kunt schuiven om deze gerechten te proeven.
Er wordt dan ter plekke de magret de canard voor u gebakken en kunt u de pure produkten van de locale producenten waarderen.
Ook kunt u in de directe omgeving van Cubjac van een rondleiding en uitleg genieten van een truffel en honingproducent.
In de omliggende dorpjes vindt U de diverse restaurants te kus en te keur, waar u de zo bekende specialiteiten van de Dordogne voor het kiezen hebt.

Wat is er te doen

De Dordogne is het land van cultuur, natuur en historie met z’n 1001 kastelen, zijn middeleeuwse stadjes,
zijn wereldberoemde grotten, lieflijke dorpjes, zijn zomerfestivals, musea en talrijke bezienswaardigheden... kortom veel te doen op cultureel gebied.
Tevens zijn er de diverse cursussen op allerlei gebied te volgen.

Het landschap is vriendelijk glooiend met de rivier, de beekjes en watervalletjes die hier doorheen slingeren.
In de directe omgeving van het huis kan er naar hartenlust gefietst en gewandeld worden evenals zwemmen maar ook vissen en kanoën in de rivier en tennissen aan de overkant.
Paardrijden en Golf op 20min.
Als u geen zin heeft actief te zijn is het prima luieren in de ligstoel in de intimiteit van de ommuurde tuin en in de schaduw van eeuwen oude bomen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

L'Ecurie evenals het Hoofdhuis is geheel opgetrokken uit natuursteen zonder cement en heeft muren van 80 cm dik..
Na restauratie heeft dit domein veel van zijn zo originele schoonheid teruggevonden.
Le Nid des Oiseaux leent zich zowel voor individuele als groepsverhuur, familie-,of vrienden reünies, muziek- , schilder- workshops, taalcursus, sportieve trainingen, meditatie en wellness workshops en bedrijfsuitjes. Ook voor een trouwerij kan dit domein afgehuurd worden.
Er wordt niet gerookt..
Uw viervoeter kunt u meenemen, echter graag eerst even in (voor)overleg alstublieft.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wifi is gratis.
Roken is binnen verboden.
Aankomst en vertrek: gasten hebben in principe na 16.00 uur toegang tot de gîte en gelieve deze te verlaten op de dag van vertrek voor 10.00 uur.
Dit geldt voornamelijk in het hoogseizoen.
U kunt uw viervoeter meenemen, mits u mij van tevoren even op de hoogte steld alstublieft

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 670

Prijs per week vanaf

€ 670

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie