Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Vakantiehuis La Vendange ligt in de gemeente Issigeac van het Departement Dordogne. Het huisje, dat vroeger dienst heeft gedaan als boerderij is gebouwd uit traditionele materialen, met een wit geschilderd houten plafond. De dikke muren uit natuursteen, aan de binnenzijde bepleisterd, zorgen in de warme zomermaanden voor een aangenaam binnenklimaat. De moderne keuken gaat goed samen met de vintage meubels uit de jaren '60 in het woongedeelte. In de slaapkamer is het heerlijk slapen in een hemelbed met klamboe. Het huisje is gelegen te midden van wijngaarden, velden en natuur. Wij stellen het huisje te huur voor de 3 seizoenen, lente, zomer en herfst. De lente is prachtig groen. Alle gewassen staan mooi groen in de velden, de natuur is in volle bloei, het is niet te warm en je hoort alleen de krekels en vogels. Het aangewezen seizoen voor lange wandelingen in de natuur. Geniet van de lokale aardbeien en asperges! De zomer is lekker warm en lazy met het voordeel dat het binnen in het huisje koel is. Er zijn altijd wel activiteiten in de buurt. Bezoek één van de vele markten (van vide grenier (rommelmarkt), marché gourmande, brocante tot marché nocturne), pittoreske dorpjes, kastelen, concerten, festivals, feesten en zoveel meer. 's Nachts kan je bij helder weer genieten van een prachtige sterrenhemel. De herfst geeft een pracht aan kleuren. Dit seizoen heeft meestal nog goed weer en je kan de vendange (wijnoogst) van dichtbij meemaken. Dit is het seizoen van noten, paddenstoelen, braambessen en truffels.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'La Vendange'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huisje ligt in de Périgord Pourpre, te midden van bossen, velden en wijngaarden, op 12 km ten zuiden van Bergerac, 6km van Monbazillac en 10 km van de bastide van Issigeac. In het land van goede wijn en gastronomie, van bastides, grotten en kastelen, met gevarieerde en onvergetelijke landschappen. Tijdens heldere nachten is het genieten van een ongelofelijke sterrenhemel.
Wil je wat verder gaan dan liggen Périgueux en Sarlat op 1 uur en Bordeaux op anderhalf uur rijden. Het is ook gelegen op 1.8km van het dorpscentrum van Bouniagues, waar onder andere een kruidenier en bakker aanwezig zijn. Het is zeer goed bereikbaar via de autosnelweg vanuit België of Nederland.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Op wijngaard

Recensies

La Vendange heeft de afgelopen 4 jaar 7 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.285714285714286 sterren
  • 9 sterren

    Tijdens de hittegolf in Frankrijk hebben we een heerlijke week gehad in dit prachtige huis. Het huisje ligt midden tussen de velden waardoor het er heel rustig is en je het gevoel hebt ver weg te zijn van alles. Dat is in werkelijkheid niet zo, het dorpje met goede bakker ligt dichtbij en ook Bergerac en andere dorpjes als Monbazillac en Issigeac liggen in de buurt (tussen de 5 en 15 minuten rijden). Er is genoeg te doen en te zien in de omgeving waaronder de markt op zondag in Issigeac. Echt een aanrader, maar vergeet geen contant geld mee te nemen. Verder hebben we diverse wijnproeverijen gedaan waarbij die van Chateau Belingard er echt uit sprong. Heerlijke wijnen, veel informatie, mooi uitzicht en leuke rondleiding. Het huisje zelf is heel ruim, gezellig, comfortabel en echt alles is aanwezig. Zowel Jan als Carin hebben ons echt een welkom gevoel gegeven en hebben ons geholpen als we vragen hadden. We zouden het absoluut aanraden (wat we bij familie en vrienden al hebben gedaan) want na een week moesten we helaas vertrekken naar onze volgende bestemming en dat vonden we toch een beetje jammer!

  • 10 sterren

    Het is een prachtig gelegen huis, ver weg van de drukte , maar op slechts 5 minuten fietsen een verse bakker en met de auto 10 minuten van Bergerac en een zeer vriendelijke verhuurder.
    Het is perfect voor 2 personen, alles aanwezig in de keuken, een ruime schone badkamer en een goed bed ( met klamboe !)
    Rond het huis veel ruimte, met schaduw van een grote lindeboom.
    Het nodigt uit te wandelen en fietsen in de omgeving vanuit het huis.
    Voor een vakantie in de Dordogne zeker aan te raden !

  • 9 sterren

    Heerlijk ruime gite voor 2 personen, goed breed bed. Complete keuken. En zeer rustig gelegen aan de wijngaarden. Zeer gastvrije eigenaar Jan. Veel schaduw voor het huis. Aanbevolen.

Culinair en wijn

De ruime streek staat vooral bekend om zijn fois gras, magret de canard, truffels en zijn rode wijn. Maar ook okkernoten, kastanjes en pruimen zijn veelvuldig aanwezig. Monbazillac is dan weer gekend voor zijn edelzoete witte wijn die te danken is aan de mist die de Dordogne geregeld vormt over die wijngaarden en die zorgt voor de zogeheten 'pourriture noble'. In de lente zijn aardbeien en asperges alom aanwezig.

Wat is er te doen

In ons vakantiehuis in de Dordogne is het heerlijk rustig te midden van de natuur en wijngaarden. Wij zitten midden in de wijnstreek van de Bergerac en de Monbazillac. De druiven van onze wijngaard worden door onze boer naar de coöperatieve van Sigoules gedaan. In Bergerac worden talrijke evenementen georganiseerd tijdens de zomermaanden. Vele ambachtelijke ateliers zijn open en verschillende workshops zijn mogelijk. Er zijn kastelen, (Chateau de Biron, Chateau de Bridoire, Chateau de Monbazillac,..), bastides (Monpazier, Monflanquin, Villereal, Eymet), grotten, wijndomeinen (Chateau Les Verdots, Chateau Jaubertie, Chateau de Monbazillac,...) en tuinen te bezoeken. Er is altijd wel ergens in de omgeving een "brocante", antiekmarkt, (nocturne)markt of vide grenier waar het heerlijk is om rond te kuieren. Zo zijn de markt in Issigeac (zondag), de markt van Bergerac (op woensdag en zaterdag) of de markt op het middeleeuwse pleintje van Eymet en de brocante in het Chateau de Lanquais zeker de moeite waard. Niets is zaliger dan 's morgens verse groente, fruit en Foie Gras op de markt te kopen om dan 's middags onder onze lindeboom te bekomen van deze ervaring met een frisse Monbazillac.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Wat je ook moet weten...

Met het vliegtuig is Bergerac bereikbaar vanuit Rotterdam (Transavia) en Charleroi (Ryanair) in de zomer bijna elke dag van de week. De aanpalende woning is van de eigenaar en wordt soms gebruikt in de vakanties en weekends, maar vermits dit huis zijn tuin langs de andere zijde heeft heeft niemand last van elkaar. Indien het zou gebruikt worden tijdens uw verblijf wordt u daarvan van bij het eerste contact op de hoogte gesteld.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 30,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 550

Prijs per week vanaf

€ 550