Vakantiehuis in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen. Kies uit meer dan 4000 vakantiehuizen in Frankrijk en boek direct bij de eigenaar.

Kuppens Cottage

Bekijk album (24)
/
 

Beschikbaarheid van 'Kuppens Cottage'

John en/of Mary Kuppens heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 04 mar 2023

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

Kuppens Cottage heeft 24 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

9,5
Bezocht in september 2022
Diana

Wij hebben hier een heerlijke najaarsvakantie doorgebracht. Bij aankomst ontvangen met een lekker drankje en daarna een zeer uitgebreide rondleiding
Het weer was super, echte hoogzomer temperaturen, wat er wel in resulteerde dat t op de slaapkamers erg warm was in de nacht. In het huis is alles aanwezig, tuin is omheind waardoor onze hond vrij kon rondlopen. De omgeving is super er valt van alles te bezoeken. Wij vonden het vaak te warm om veel te ondernemen en bleven dan heerlijk aan het zwembad of reden lekker naar de rivier in de omgeving met onze hond.
En dan heerlijk ergens lunchen in 1 van de vele heerlijke restaurants in de omgeving.
Wij willen zeker nog een keer terugkomen

9
Reactie van John en/of Mary Kuppens

Dag Diana, Hartelijk dank voor jullie recensie. Het is altijd fijn gezellige gasten te ontvangen die het dan ook nog eens helemaal naar hun zin hebben. In onze omgeving is inderdaad heel veel te bezichtigen en te doen. Dit is ook de reden dat vele gasten terugkeren. Sommige jaren opeenvolgend, anderen met een tijdje ertussen. Jullie hebben, met dank aan "El Ninja", een uitzonderlijke warme maand september meegemaakt. In de dertien jaar dat wij Kuppens Cottage verhuren hebben wij dit nog nooit meegemaakt. 's Nachts koelt het hier meestal af tot zo'n vijftien graden en is het heerlijk slapen met de ramen open. We hebben al dubbel glas in de gîte maar toch hebben wij al besloten nu ook het dak goed te isoleren. Wij zien er naar uit jullie in de toekomst weer te mogen ontvangen. Groetjes, Mary & John

Bezocht in september 2022

Redelijk op het laatste moment geboekt, de omgeving is ons goed bekend dus het was een terugkeer naar vertrouwde plekjes. De gite bij Mary & John is zo leuk, wij hebben heerlijk weer gehad, 's ochtends buiten ontbijten en 's avonds lang buiten zitten (Jammer van de muggen die het op ons voorzien hadden, maar dat doet niets af aan de Gite en de gezelligheid) Lieve Mary & John, dank voor de warme ontvangst en leuk dat jullie even bij ons aan zijn geschoven voor een wijntje! Wie weet wat het volgende jaar ons brengt en zien jullie ons weer.
Blijf vooral gezond en tot ziens! Lieve groet, Mieke & Simon

8
Reactie van John en/of Mary Kuppens

September is altijd een hele mooie maand om de vakantie in Le Bugue door te brengen. De drukte is voorbij, het weer blijft aangenaam warm waardoor het heerlijk vertoeven blijft bij ons grote zwembad maar ook het bezoeken van attracties en restaurants. Wij zien er naar uit jullie in de nabije toekomst weer te mogen ontvangen. Groetjes, Mary & John

Bezocht in augustus 2022

Voor de tweede keer zijn we met ons gezin afgereisd naar Le Bugue. We hebben wederom enorm genoten van onze vakantie in Kuppens Cottage. Het welkom van John & Mary was hartverwarmend en Kuppens Cottage voelde meteen weer gezellig en vertrouwd. Op dit vakantieadres is alles aanwezig voor een onvergetelijke vakantie; een fijn huis met alles erop en eraan, een grote, afgesloten tuin met veel privacy, een heerlijk zwembad en allerlei accessoires en attributen voor een aangenaam en ontspannen verblijf. En mocht er iets zijn of wil je iets weten, met je vragen kan je bij John & Mary altijd terecht. Kuppens Cottage is centraal gelegen in het mooie Franse land. In de wijde omgeving is van alles te beleven. Le Bugue is een leuk plaatsje met een gezellig centrum, een aantal grote supermarkten en een typisch Franse markt. We hebben heel erg genoten, kunnen ontspannen en bijtanken. Heel veel dank John & Mary voor jullie warme ontvangst! We hopen tot ziens!!

9
Bezocht in juli 2022

Overgenomen vanuit ZOOVER.nl Duitse en Nederlandse versie.
The de Graaf Familiy in Le Bugue
Als Freundin der Périgord-Krimis von Martin Walker wollte ich den Ort und die Gegend kennenlernen, in denen die Bücher spielen und wo „Bruno“ mit seinen Freunden zu Hause ist. Es war nicht schwer herauszufinden, dass das fiktive Saint Denis zumindest teilweise dem Wohnort des Autors entspricht: Le Bugue. Die Internetrecherche nach Ferienwohnungen mit Pool war erfolgreich und die erste Ferienwoche in der Kuppens Cottage mit Küche, großem Wohnbereich und zwei Schlafzimmern nebst zwei Bädern frei. Wir hatten Glück, fielen in unsere erste Ferienwoche doch zahlreiche Festivitäten, auf die wir durch unsere wunderbaren Gastgeber John und Mary Kuppens aufmerksam gemacht wurden: Angefangen von der „Les Mardis Gourmands“, wo sich die Einwohner des Ortes mit eigenen Tellern auf einem Platanen-beschatteten Platz am Flüsschen Vezère trafen, um an verschiedenen Ständen Köstlichkeiten zu probieren über den „Bal des Pompiers“ (den Feuerwehr-Ball), wo sich Jung und Alt zur Disco traf – gegenüber zur Freude unserer Kinder (7 und 10) ein Rummelplatz bis nachts, über das nächtliche Feuerwerk, für das der ganze Ort sich am Ufer und auf der Brücke der Vezère am Vorabend des Nationalfeiertages versammelte, bis hin zur FÊTE DU 14 JUILLET, bei der Würdenträger der Gefallenen von Revolution und Kriegen gedachten.
Unsere Gastgeber waren schon im Vorfeld unseres Urlaubs gute Berater und schickten uns neben touristischen Anregungen auch diese Termine des Ortes. Wie sich herausstellte sind sie sogar mit der Person befreundet, die die Inspiration für den Bruno der Bücher war!
Es war ein großes Glück, ihn durch die freundliche Vermittlung von John und Mary bei und nach der Zeremonie zum 14. Juli persönlich kennenlernen zu dürfen. Der „echte“ Polizist ist inzwischen im Ruhestand, und wir durften ihn und unsere Gastgeber nachmittags im Garten unserer Gite empfangen und bewirten. Erstaunlich gut gelang eine Unterhaltung auf Französisch, nicht zuletzt wegen des klaren Dialektes. Es war interessant! Nur die ersten drei der Bruno-Bücher wurden ins Französische übersetzt, erfuhren wir, so dass er „seine“ Geschichten teilweise nur vom Erzählen kennt. Natürlich ist viel fiktiv, aber auch sehr viel Wahres dran. Die Menschenfreundlichkeit des echten wie des Roman-Brunos, die Zugewandtheit, ein Arbeiten „mit Begrüßungsküsschen statt Pistole“, das Kümmern um die eigenen Leute – all das konnten wir uns durch die persönliche Begegnung gut vorstellen.
Als wäre es noch nicht genug, den berühmten Gendarmen von Le Bugue kennenlernen zu dürfen, vermittelte uns dieser den Kontakt zu Martin Walker. Es war für uns eine große Freude und Inspiration, ihn auf einen Kaffee am Morgen im noch verschlafenen Städtchen treffen zu können. Was für ein hochinteressanter Gesprächspartner! Der schottische Autor verbringt einen Großteil des Jahres in Le Bugue und berichtete schmunzelnd darüber, dass die Aufmerksamkeit der Franzosen an den Romanen sich zwar in Grenzen hielt, die Auszeichnung der Bruno-Kochbücher in Frankreich dann aber umso mehr für Erstaunen sorgte.
Le Bugue liegt inmitten einer historisch, landschaftlich und touristisch reizvoll gelegenen Region. In der einen Woche, die wir dort verbrachten, erlebten wir so viel und nahmen so viel noch zu Entdeckendes wahr, dass wir bald wieder hinfahren möchten. Der Parc du Bonat, das Paddeln auf der Vezère, La Grotte du Sorcier, Josefine Bakers Schloss Les Milandes, wir haben nur einen Teil von Allem geschafft und hoffen, es wird bald wieder Sommer!

De familie de Graaf in Le Bugue
Als vriend van de misdaadromans uit de Périgord van Martin Walker wilde ik de plaats en de streek leren kennen waar de boeken zich afspelen en waar "Bruno" thuis is bij zijn vrienden. Het was niet moeilijk te ontdekken dat het fictieve Saint Denis ten minste gedeeltelijk overeenkomt met de woonplaats van de auteur: Le Bugue. De zoektocht op internet naar vakantiewoningen met zwembad was succesvol en de eerste vakantieweek in de Kuppens Cottage met keuken, grote woonkamer en twee slaapkamers en twee badkamers was vrij. We hadden geluk, want onze eerste vakantieweek omvatte vele festiviteiten die onder onze aandacht werden gebracht door onze geweldige gastheren John en Mary Kuppens: Te beginnen met "Les Mardis Gourmands", waar de inwoners van het dorp met hun eigen borden op een met platanen overdekt plein bij het riviertje de Vezère bijeenkwamen om lekkernijen van verschillende kraampjes te proeven, tot het "Bal des Pompiers" (het brandweerbal), waar jong en oud elkaar ontmoetten voor een disco - tegenover, tot vreugde van onze kinderen (7 en 10), een kermis tot in de nacht, tot het nachtelijke vuurwerk, waarvoor de hele stad zich aan de vooravond van de feestdagen verzamelde op de oevers en op de brug van de Vezère, tot het FÊTE DU 14 JUILLET, waar hoogwaardigheidsbekleders de gevallenen van de revolutie en de oorlogen herdachten.
Onze gastheren waren goede adviseurs voorafgaand aan onze vakantie en stuurden ons deze data van de plaats naast toeristische suggesties. Wat bleek, ze zijn zelfs bevriend met de persoon die de inspiratie was voor de Bruno van de boeken!
Het was een groot geluk hem persoonlijk te kunnen ontmoeten door de vriendelijke tussenkomst van John en Mary tijdens en na de ceremonie van 14 juli. De "echte" politieman is nu met pensioen en we konden hem en onze gastheren 's middags in de tuin van onze gite ontvangen en vermaken. Een gesprek in het Frans verliep verrassend goed, niet in de laatste plaats vanwege het duidelijke dialect. Het was interessant! Alleen de eerste drie van Bruno's boeken zijn in het Frans vertaald, leerden we, dus hij kent "zijn" verhalen deels alleen van het vertellen ervan. Natuurlijk is er veel fictie, maar ook veel waarheid. De filantropie van zowel de echte Bruno als de roman Bruno, de genegenheid, het werken "met een wenskus in plaats van een geweer", het zorgen voor de eigen mensen - dit alles konden we ons goed voorstellen door de persoonlijke ontmoeting.
Alsof het nog niet genoeg was om de beroemde gendarme van Le Bugue te ontmoeten, bracht hij ons in contact met Martin Walker. Het was voor ons een groot genoegen en inspiratie om hem 's morgens te ontmoeten voor een kopje koffie in het nog slaperige stadje. Wat een zeer interessante gesprekspartner! De Schotse auteur verblijft een groot deel van het jaar in Le Bugue en meldt met een glimlach dat, hoewel de aandacht van de Fransen voor de romans beperkt was, de prijs voor de Bruno kookboeken in Frankrijk toen des te meer verbazing wekte.
Le Bugue ligt midden in een streek die historisch, landschappelijk en toeristisch aantrekkelijk is. In die ene week die we er doorbrachten, hebben we zoveel meegemaakt en zoveel dingen meegekregen die we nog moesten ontdekken, dat we graag snel weer

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

10
Bezocht in mei 2022
Richard en Claudia Jordense

Wij hebben weer ontzettend genoten van onze vakantie bij John en Mary Kuppens. Een heel schoon huisje op een prachtige locatie met een mooie grote tuin en een prachtig zwembad. Onze kinderen vinden het hier ook altijd zo fijn. Er is zoveel te doen in de omgeving. Na al die jaren zijn wij er nog steeds niet op uitgekeken. Het blijft leuk. John en Mary zijn heel gastvrij en staan direct voor je klaar als je wat vraagt. Het huisje is verder voorzien van alle gemakken. Als wij aankomen hoeven wij alleen maar onze spullen uit de auto te halen. De bedden zijn al opgemaakt en er liggen linnen pakketten klaar. Wij komen hier heel graag.

10
Reactie van John en/of Mary Kuppens

Dag Richard, Claudia, Veerle en Stan, Bedankt voor deze zeer positieve recensie met een leuke foto erbij! Fijn dat jullie het na al die jaren nog steeds leuk vinden. Wij ook trouwens en daarom zijn wij blij jullie in 2023 weer te mogen ontvangen. En inderdaad, er is hier heel veel te doen en te bezichtigen. Zo hebben jullie "Journiac" ontdekt en wij een heerlijk strandje en een eilandje met klauterwerk voor jong en oud! Iets voor 2023 ?! Groetjes, John

Hier geweest? Schrijf een recensie