Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Deze advertentie is automatisch vertaald door DeepL.com. De brontaal was Engels.
Vanessa Howard

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Welkom bij Beaux Souvenirs, een heerlijke gite voor alleen volwassenen met een uniek verschil: het modemuseum van de eigenaar. Tijdens hun verblijf krijgen gasten een rondleiding van een uur door het museum dat alle aspecten van de 20e-eeuwse damesmode illustreert. De gite maakt deel uit van een 19e-eeuws stenen koetshuis met een prachtige tuin vol fruitbomen en bloeiende planten rondom een zwembad van 12m x 6m. Dit zwembad is privé en alleen voor gebruik van de bewoners van de gite.
Beaux Souvenirs heeft een beveiligde parkeerplaats en een eigen ingang en aparte uitgang naar de tuin.
Het interieur is een eclectische mix van oud en nieuw, vintage en modern, en geeft een interessante draai aan de traditionele kenmerken van het gebouw. De grote, open lounge/keuken/eetkamer biedt veel ruimte om te ontspannen na een lange dag, en de smart tv is perfect om al je favoriete programma's te bekijken. Boven zijn er twee mooie tweepersoonsslaapkamers met zeer comfortabele kingsize veringbedden, waardoor deze woning ideaal is voor twee koppels of twee mensen die liever elk een eigen kamer hebben. Op de begane grond kun je genieten van de prachtige badkamer met twee wastafels, een toilet en een ruime inloopdouche. Inbegrepen voor je gemak zijn katoenen kwaliteitsbeddengoed, handdoeken en badlakens voor bij het zwembad.

De openslaande deuren in de keuken leiden naar een schaduwrijke patio met een buitentafel, ligstoelen en barbecue. Er is een mooie kruidentuin waar gasten gebruik van kunnen maken tijdens hun verblijf. Met kristalheldere lucht en 's nachts een hemel vol sterren is onze gite perfect gelegen om te ontspannen en helemaal tot rust te komen.

De eigenaren, die op het terrein wonen, zijn beschikbaar voor advies en ideeën over de vakantie, maar houden wel een respectvolle afstand om de privacy van de gasten te waarborgen.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Beaux Souvenirs'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De gite ligt aan de rand van het dorp dat een goede mix van lokale voorzieningen heeft, waaronder een epicerie, broodwinkel, slager (die lokale producten verkoopt), natuurwinkel, postkantoor en kapper, allemaal op 3 minuten lopen. Er is ook elke dinsdagochtend een minimarkt met lokale geitenkaas, perfect voor kaasliefhebbers!
Het dorp ligt in het hart van het Perigord/Limousin National Park en is daardoor erg groen en weelderig. Het dorp heeft ook een vogelreservaat/reservoir met een gemakkelijke rondwandeling van 9 km.
Het is slechts 9 minuten naar het volgende dorp La Coquille dat een treinstation heeft dat zowel Limoges als Perigueux bedient (vol met mooie kleine winkeltjes), een perfect compromis voor diegenen die een plekje zoeken om te winkelen terwijl anderen kunnen genieten van het zwembad?
Mialet ligt op slechts 45 minuten ten zuiden van het vliegveld van Limoges en is gemakkelijk te vinden, vlak bij de N21 van Limoges naar Perigueux.

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

Beaux Souvenirs heeft de afgelopen 4 jaar 27 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    We have had a super time here, really enjoyed visiting the local villages and restaurants! Museum talk was superb Vanessa! Thanks William for being our chauffeur!!!

    Reactie van Vanessa Howard

    Hi, Many thanks for your lovely comments, it was a pleasure to take you to a local restaurant so that you could both enjoy an evening without worrying about drink and driving. Glad to have been of service.

  • 10 sterren

    A lovely, private & quiet gite which we have truly appreciated. Yet, near enough to the village to walk for a coffee, bread and the Tuesday market. The pool was beautiful and for our sole use. The area is truly interesting, abundant chateaux, lovely towns such as Brantome, abundant walks. Our hosts Vanessa & William are a font of knowledge and a wonderful & warm couple. Thank you for everything!

    Reactie van Vanessa Howard

    Hello Gladys and John, we really appreciate your kind comments and are delighted to share our local knowledge. Best regards Vanessa & William

  • 10 sterren

    A wonderful week at your comfortable gite. Very quiet and relaxed - but plenty of places to explore & visit in the local area. Vanessa & William - you are perfect hosts. Thank you & hope to come back one day soon.

    Reactie van Vanessa Howard

    So glad you enjoyed your time at our gite, there indeed is so much to discover here. Hope to see you back one day. Kind regards Vanessa & William

Culinair en wijn

In de buurt zijn er tal van mogelijkheden om uit eten te gaan, waaronder een zeer aantrekkelijk kasteel waar je in de zomer kunt genieten van een drankje op de veranda of in de winter de warmte van een groot open haardvuur kunt voelen. Er zijn 7 Michelin 1-sterrenrestaurants binnen een uur rijden, met de dichtstbijzijnde in Brantome op ongeveer 30 minuten rijden. Bovendien zijn er op de meeste dagen uitgebreide voedselmarkten vol met het beste van het seizoen. Je kunt de koelbox van de gite gebruiken en een selectie lekkernijen mee naar huis nemen om op te eten vanuit het comfort van de patio. De dichtstbijzijnde wijn komt uit Bergerac in het zuiden van de regio en smaakt heerlijk met lokale producten zoals eend, fois gras, walnoten, aardbeien, appels en het beroemde Limousin rundvlees zoals verkocht door onze slager.

Wat is er te doen

Gelegen in het noorden van de Dordogne, is er een ruime keuze aan activiteiten in de omgeving, zoals paardrijden, vissen, wandelen, fietsen en golfen. Op minder dan 2 km van het dorp ligt de Barrage de Miallet, een prachtig kunstmatig reservoir en vogelreservaat. Er is een mooie 9 km lange rondwandeling rond het meer, en met picknickbanken is het een geweldige plek om te ontbijten of gewoon te kijken naar de zonsondergang boven het water aan het eind van de dag. Ons dorp Miallet ligt in het hart van het Regionale Natuurpark Perigord/Limousin en de lucht is er zo zuiver dat de delicate gevederde eau de nil-kleurige korstmossen aan de bomen in onze tuin hangen. Ook is de hemel 's nachts vol sterren die u kunt bekijken in een plaatselijke sterrenwacht in de buurt. Onze streek is ook een paradijs voor fijnproevers en u kunt er van alles doen, van boerderijen bezoeken en zien hoe kaas wordt gemaakt tot leren over honing op een bijenboerderij en bieren proeven in de plaatselijke brouwerij. Er is een slakkenkwekerij in de buurt evenals vele fois gras producenten en in het winterseizoen kunt u zelfs deelnemen aan de jacht op de beroemde zwarte truffels. Koopjesjagers kunnen elk weekend kiezen uit vide greniers, brocants en wij kunnen u ook helpen bij het vinden van de beste verkooppunten voor top-end mode en porselein. En als dat nog niet genoeg is, vindt u hier ook festivals en feesten om elk aspect van het Franse leven te vieren, van vintage tot aardbeienmarkten. De eigenaars hebben ook een privé modemuseum ten behoeve van geïnteresseerde gasten.

  • Aan fietsroute
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Dit gebied is rijk aan dingen om te doen en te zien. Op minder dan een half uur rijden vindt u kastelen, grotten met originele prehistorische kunst, mooie dorpjes waaronder Brantome dat bekend staat als het Venetië van de Perigord. Perigueux is beroemd om zijn prachtige kathedraal, ontworpen door dezelfde architect die de Sacre Coeur in Parijs ontwierp. In de middeleeuwse straatjes vindt u vele kleine winkeltjes, waaronder prachtige handgemaakte chocolade- en taartenwinkels. U vindt hier ook een uitstekend Romeins museum met de ondergrondse overblijfselen van een koopmanshuis. Limoges is natuurlijk het centrum van de porseleinindustrie en het museum heeft de grootste collectie porselein ter wereld!

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Toeristenbelasting (Taxe de Sejour) voor alle personen vanaf 18 jaar à 0,83 cent per nacht, per persoon. Te betalen in euro's aan de gastheer aan het eind van het verblijf.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.105

Prijs per week vanaf

€ 1.105

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie