Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jan Willem van Lith

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Prachtig gerenoveerd luxe oud boerderijtje met karakter en pigeonnier. Deze gite heeft een groene rustige ligging maar ligt toch op loopafstand van het dorpje Molières (de kleinste Bastide van de Périgord in zuidwest Frankrijk). Glooiende weilanden, bossen, notenboomgaarden in combinatie met de karakteristieken van de Dordogne temidden van oude dorpjes en stadjes.
Het vakantiehuis heeft 135 m2 bewoonbaar oppervlak met 2 slaapkamers en 2 aparte badkamers (douche, toilet), woonkamer ca. 40 m2 met vloerverwarming, TV, DVD, internet, grote open haard, CV, woonkeuken met oven, microwave en afwasmachine. Bijkeuken met wasmachine. Twee slaapplaatsen (2 aparte bedden) zijn op de vide (1e etage) boven de woonkamer. Deze vide is zo'n 40 m2 met een aparte bureauhoek.
Groot zonnig terras (90m2) met tuinmeubelen en BBQ.
De woning heeft een grote tuin. Uw kind of kinderen kunnen er fijn spelen. Huisdieren zijn in principe toegestaan, u dient wel eerst met de eigenaar te overleggen. Het vakantiehuis in Molières is in een rustige omgeving gelegen. De omgeving kan worden getypeerd als toeristisch. Vanuit het vakantieverblijf heeft u een fraai uitzicht. Het huis is vrijstaand. In de woning is roken helaas niet toegestaan!

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'Croix de la Douelle'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De gite ligt in de regio Aquitaine (Zuidwest Frankrijk) in het departement Dordogne bij het dorp Molières. Glooiende weilanden, bossen, notenboomgaarden in combinatie met de karakteristieken van de Dordogne. Temidden van oude dorpjes en stadjes met een uitgestrekt wandelgebied.
Molières (318 inwoners) is de kleinste Bastide van de Périgord.
Overal in de omgeving liggen leuke plaatsen en dorpjes, o.a. Trémolat (watersportcentrum, restaurant Le Bistro d’en Face en het Michelinsterren-restaurant Le Vieux Logis), Belvès (restaurant Le Home), Paunat (klein, maar heel mooi dorpje met enorme abdij en leuk restaurantje), Cadouin (zelfde), kortom teveel om op te noemen.
In de omgeving zijn imposante grotten, indrukwekkende kastelen, prachtige tuinen en prehistorische vindplaatsen te bezoeken.
Andere interessante bastide dorpen in de buurt zijn o.a. Beaumont, Monpazier, Villereal en Monflanquin.
Er zijn vele lokale en gezellige markten: Lalinde iedere donderdag, Cadouin iedere woensdag en Buissson iedere vrijdag.
Sportieve mogelijkheden in de omgeving en tijdens uw verblijf zijn o.m. Wandelen, Fietsen, Kanoen, Quad rijden, Mountainbiken, Zwemmen, Vissen en Golf.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Croix de la Douelle heeft de afgelopen 4 jaar 6 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 10 sterren

    We waren positief verrast toen we arriveerde bij Croix-de-la-Douelle. Het was mooier en groter dan we dachten gezien te hebben op de foto's. De gite ligt compleet afgelegen en de enige geluiden die je hoort zijn natuur geluiden. Het contact met de beheerder in Molieres verliep makkelijk en prettig. De gite is compleet ingericht en we zijn niets tekort gekomen. De heer Van Lith reageert snel en correct en achteraf wordt de borg snel teruggegeven. Ook in de omgeving is genoeg te doen en te bewonderen. Kortom, uitstekende gite, leuke omgeving en contact met de huiseigenaren en beheerder verloopt goed. Een echte aanrader.

  • 10 sterren

    Wij hebben een fantastisch verblijf gehad in Croix-de-la-Douelle!
    Een hele mooie locatie, die je zelden treft. Rustig en een prachtig uitzicht!
    Genieten van de natuur, vogels en rust.
    De omgeving heeft veel te bieden, zoals kastelen, dorpjes, locale markten, kortom genieten van al het mooie wat de Dordogne te bieden heeft.

  • 9 sterren

    Wij hebben heerlijke weken gehad in uw gite, genoten van het comfort van het huis en de prachtige omgeving.
    En wellicht tot ziens!

Culinair en wijn

De gite bevindt zich op 24 km van Bergerac. Deze aan de Dordogne gelegen stad heeft u van alles te bieden, zoals haar wijn -en tabaksmuseum, het beroemde standbeeld van Cyrano de Bergerac en natuurlijk het gezellige oude centrum met terrasjes en restaurants.
Bakker, supermarkt en restaurantjes in het mooie Beaumont (7 km) evenals in het gezellige aan de Dordogne gelegen Lalinde (8 km).
In Molières zelf is een café annex restaurant annex supermarktje-je-je voor de allereerste levensbehoefte.
De Dordogne heeft een rijke culinaire traditie. De streek Périgord Pourpre is de leverancier van verfijnde producten zoals wijn, truffels, zeer speciale paddestoelen (Cèpes), eend en niet te vergeten de foie gras.
Een kleine greep uit de aan te bevelen adressen:
De beste Pizzeria in Cadouin (4 km) naast de bekende cathedraal "Chez Cathy et Paulo".
Voortreffelijk eten, golfen en terrasje pikken in een kasteel: "Chateau Les Merles", Mouleydier (15 km), (eigenaar NL).

Wat is er te doen

Als u deze prachtige plek wil verlaten dan kunt u via een een mooie, groene route een aantal gezellige middeleeuwse plaatsjes bezoeken: Belvès (18 km) of Monpazier (20 km). Eén van de vele grotten zijn in de omgeving te vinden bij Le Bugue (20 km) en Les Eyzies (30 km), maar als u even verder doorrijdt naar de grotten van Lescaux vindt u daar de beroemde préhistorische muurschilderingen. Voldoende watersportmogelijkheden zijn er bij Trémolat (12 km): surfen, waterfietsen, zeilen, vissen en op de recreatiemeren bij Languais (16 km). Voor een onvergetelijk kanotochtje op de Dordogne kunt u op verschillende plaatsen terecht. Voor de kinderen in de vakantie: het aqua-pretpark en het zoetwater aquarium bij Le Bugue (21 km).
Wandelaars en fietsers kunnen hier hun hart ophalen. Een aantal Grand Randonnés starten direct vanuit het terrein op 2 min. lopen van de gite.
Golfen kunt u bij Golf de Lolivarie, 18 holes (14 km), Golf de la Marterie, 18 holes (21 km) en bij Golf Chateau les Merles, 9 holes 16 km.
Markten: Lalinde (9km) elke donderdag, Cadouin(4km) elke woensdagmorgen, Buisson(10km) iedere vrijdagmorgen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Inclusief de huurprijs:
Toeristenbelasting;
Beddengoed, handdoeken en keukendoeken;
Hout voor de open haard;
BBQ;
Electriciteit;
Babybedje en kinderstoel;
Internet;
DVD en satelliet TV.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Bij gebruik van centrale verwarming (per verblijfsweek aan / uit) wordt €175,00 in rekening gebracht.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 70,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 685

Prijs per week vanaf

€ 685