Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Guus en Janet Limonard

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

De gîte
Vanuit de ruime hal komt u in een fijne, lichte woonkamer met toegang tot uw eigen tuin. De keuken is volledig ingericht en van alle gemakken voorzien, met o.a. een vaatwasser en heteluchtoven. Vanuit de keuken hebt u toegang tot het overdekte terras met twee zitjes en een vaste barbecue. De zomers hier zijn lang en mooi, zodat u vaak lekker buiten kunt koken. Glaasje wijn erbij et voilà.
Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een woon-/slaapkamer met een goede slaapbank voor twee personen. Natuurlijk is er gratis wifi. Er staat een smart-tv waarop u Franse en Nederlandse zenders kunt ontvangen en (met uw eigen abonnement) naar Netflix kunt kijken. Er is een plank met leesboeken, er liggen een paar gezelschapsspelletjes en buiten staat een kist met echte pétanque-ballen.
U hebt de beschikking over een badkamer met douche en wastafel en een aparte wc. Daar staat ook de wasmachine.
Het zwembad (10 x 5 meter) ligt aan de andere kant van het huis en deelt u met de eigenaren.
Ons huis is een veertig jaar oude ‘en pierre’. Wij (Guus en Janet en onze tien jaar oude bordercollie Senna) wonen in het hoger gelegen gedeelte, de gîte ligt een halve verdieping lager, op de begane grond. Het huis is gelegen aan een rustige D-weg en is volledig op het zuiden gebouwd op een terrein van ruim 5000 m2, met achter het huis aan de noordkant een eikenbos.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Fontenelles de Mandacou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Les Fontenelles de Mandacou, gelegen aan een rustige D-weg, is een vrijstaande villa waarvan een gedeelte tot gîte is verbouwd die voldoende privacy biedt.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Recensies

Les Fontenelles de Mandacou heeft de afgelopen 4 jaar 15 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.933333333333334 sterren
  • 10 sterren

    We waren te gast bij Janet en Guus in hun fijne gite. Een heel knus en compleet huisje met een fijne buitenkeuken/veranda. Het zwembad is top! In de omgeving zijn leuke dorpjes, kastelen, wandelroutes en markten. Guus en Janet zijn heel gastvrij en hun hond Senna is een schatje. Wij vonden het heerlijk dat het er in de nacht muisstil en aardedonker is. We hebben heel erg genoten!

    Reactie van Guus en Janet Limonard

    Wat fijn, Geert en Jo, dat jullie hier een prettige tijd hebben gehad. Wij vonden jullie ook heel gezellige gasten. We ontvangen jullie graag nog een keer in Plaisance!

    Groeten vanuit een (nog altijd) warme Dordogne

  • 10 sterren

    Wat een prachtige plek en lieve gastheer en gastvrouw! De eerste ochtend stond er een lekker ontbijt voor ons klaar. We zijn maar 4 dagen geweest maar dankzij de tips van Janet en Guus hebben we veel gezien! Heerlijk gegeten in Eymet, markt bezocht in Issigeac en een dag in het oude gedeelte van Bergerac geweest. Daar gevaren over de Dordogne, genietend van de omgeving.
    Wij hebben super genoten en raden deze mooie gite zeker aan !

  • 10 sterren

    We zijn dit jaar weer naar Les Fontenelles de Mandacou geweest en werden wederom hartelijk ontvangen door Janet en Guus.
    Dit jaar zijn we naar een marché gourmand geweest. Dat is een soort foodtruckfestival, waarbij de foodtrucks zijn vervangen door allerlei eetstandjes. Een wijntje of biertje erbij, livemuziek en een super gezellig sfeertje! Aanrader!
    Daarnaast naar Chateau Bridoire geweest. Mooi kasteel met allerlei middeleeuwse spelen in de tuinen en een speurtocht rond het kasteel. Beide kinderen (3jr en 9jr) hebben genoten. Bij Chateau Duras werd ook vanalles georganiseerd met o.a. een schouwspel met d'Artagnan en een valkenshow. De kinderen hebben later met hun ridder speelgoed in het fort bij de gite gespeeld.
    Uiteten kun je prima in Issegeac en Eymet. Beide binnen 10km (?) afstand van de gite.
    In en rondom de gite geniet je van de rust maar we hebben ervaren dat de dorpen in de omgeving in de zomer de nodige gezelligheid bieden. Leuke markten ook met veel lokale producten.
    Het verblijf was verder weer keurig verzorgd. Bijkomend voordeel van een gite is, dat je niet met openingstijden te maken hebt en we 's nachts nog heerlijk van het zwembad konden genieten.

Culinair en wijn

In alle dorpen, steden en stadjes zijn fijne restaurants te vinden waar u kunt genieten van allerlei streekgerechten met truffel, walnoten, pruimen, eend, foie gras en natuurlijk wijn. De specialiteit uit de buurt is de wijn uit Monbazillac (heerlijk bij foie gras!).
In de lente en de zomer worden overal in de buurt brocantes georganiseerd. ’s Zomers zijn er gezellige avondmarkten zoals de marchés gourmands, waar je ter plaatse kunt genieten van al het lekkers uit onze streek.

Wat is er te doen

De omgeving
Op zo’n vijf kilometer afstand ligt Issigeac, een prachtig middeleeuws dorpje waar op zondagochtend een markt wordt gehouden die in de hele streek bekend is en druk bezocht wordt.
Niet ver bij ons vandaan liggen de prachtige bastidedorpen Castillonès, (7 km) en Eymet (12 km) waar u alle noodzakelijke winkels kunt vinden.
In 20 minuten bent u op het vliegveld en in 25 minuten staat u in het centrum van Bergerac, een mooie stad aan de rivier de Dordogne met leuke winkels en terrassen in een prachtige oude binnenstad. Een tocht met een gabarre op de Dordogne is een heel leuke ervaring!
Verder kunt u in de omgeving mooie wandelingen maken, fietsen, kanoën en golfen.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Wat je ook moet weten...

Als u het leuk vindt, maken wij op de dag na aankomst een (gratis) ontbijt voor u.
Laat u ons even weten of u dat op prijs stelt?

Alle vertrekken in de gîte zijn gelijkvloers. Echter, de toegang tot de gîte heeft een opstap. De badkamer is niet gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

* In het hoogseizoen (juli-aug) is de verhuur is per week; de wisseldag is zaterdag.
* Kinderen tot 2 jaar zijn gratis.
* Een kinderstoel en campingbedje zijn gratis beschikbaar (incl. linnengoed)
* De toeristenbelasting bedraagt 1 euro p.p.p.n.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 550

Prijs per week vanaf

€ 550

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie