Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Ilona en Niels

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Vakantiehuis La Berberie is een sfeervol landhuis met magnifiek uitzicht over de wijngaard en heuvels van de Dordogne.
Het huis is door mijzelf ontworpen en door ons samen van interieur voorzien.
Het is zeer sfeervol ingericht, heeft 4 slaapkamers met 8 vaste slaapplaatsen ( allen dubbelbed) en 2 badkamers, een grote living van 55 m2 met open haard en daarboven een vide (“ de chilhoek”) met een flatscreen TV 110 cm ( met NL zenders via de satelliet), DVD speler, Radio-CD speler en draadloos internet.
De keuken is van alle gemakken voorzien w.o. 2 elektrische ovens, vaatwasser en grote Amerikaanse koel-vrieskast combinatie met ijsblokjes machine.
Verder hebben we een wasmachine, droger en magnetron in de kelder ter beschikking staan.

Het grote overdekte terras met geweldig uitzicht is 16 m lang en 3,5 m breed, hier wordt eigenlijk geleefd , er staat de grote eettafel en de buiten open haard met BBQ. Er zijn haken aanwezig waar de hangmat aan bevestigd kan worden.

Het zwembad is 12 x 6 m en overal 1,50 m diep en heeft een brede trap met 5 vast treden. Het aanliggende zonneterras heeft 6 ligbedden, en 2 parasols.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'La Berberie'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Berberie is gesitueerd 13 km ten zuiden van Sarlat, tussen de plaatsjes Castelnaud en Domme.
De omgeving kenmerkt zich door heuvels, vergezichten, bossen, pittoreske dorpjes, middeleeuwse steden, kastelen en tuinen.
Het vakantiehuis is rustig gelegen op een heuvel waardoor u volop rust en privacy heeft.

La Berberie is een perfecte uitvalsbasis om de Dordogne en de Perigord Noir te verkennen. Bijna alle belangrijke bezienswaardigheden van onze regio zijn binnen een half uur te bereiken.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

De Dordogne is bekend om zijn eenden- en ganzengerechten, truffels, cêpes (eekhoorntjesbrood) en walnoten. En natuurlijk de Bergerac wijnen en de heerlijke dessertwijn van Monbazillac. Er zijn vrij veel eenden- en ganzenboerderijen, waar de confit de canard (geconfijte eend) en de foie gras (ganzenlever) worden geproduceerd. n. Langs de wegen liggen veel walnootplantages, waar men notenolie en een notenlikeur produceert. Langs de weg vindt u ook veel stalletjes waar u de regionale producten kunt kopen en groenten, fruit en wijn.
Truffels zijn onder de grond groeiende paddestoelen; wie er meer van wil weten kan terecht in het natuurbezoekerscentrum in Sorges-en-Perigord.

Wat is er te doen

Wij geven een korte opsomming van een aantal toeristische/sportieve activiteiten die u op zeer korte afstand van ons vakantiehuis kunt bezoeken/doen en waarvan wij vinden dat zij echt de moeite waard zijn . Er is natuurlijk veel meer te bezoeken en te doen in onze regio maar dit kunt u allemaal vinden in de gids die in het huis ligt.

Kastelen:
-Kasteel vvan Castelnaud. Een fraai gerenoveerd en ingericht gevechtskasteel boven op een rots met schitterend uitzicht over de rivier de Dordogne. Vooral voor kinderen heel leuk.
-Kasteel van Fenelon Mooi kasteel en volledig gemeubileerd en gestoffeerd (14e t/m 19e eeuw)met één ster uit de Michelin gids. Helemaal te bezoeken zonder gids.
-Kasteel Les Milandes. Het schitterende woonkasteeltje waar Joséphine Baker met al haar weeskinderen heeft gewoond. Heel haar bewogen leven wordt zichtbaar gemaakt door foto’s, haar jurken, meubels etc. In de tuin is er een aantal malen per dag een roofvogelshow. Er is ook uitleg in het Nederlands.
-Forte de Reignac. Bijzonder kasteel waar alleen de façade aan de buitenkant te zien is. Het echte kasteel is in de rotsen gebouwd. Dit kasteel is kort geleden pas voor het publiek geopend.

Grotten:
-Grotten van Maxange. Heel bijzondere grotten, pas sinds kort geopend voor publiek met een plafond dat bestaat uit allemaal kristallen.
-Lascaux II. De beroemdste grot van Frankrijk met zijn grottekeningen van allerlei prehistorische dieren. Deze grot is een exacte kopie van de originele, die helaas niet meer toegankelijk is voor het publiek i.v.m. aantasting van de rotstekeningen.

Tuinen:
-De tuinen van Manoir Eyrignac. Schitterend aangelegde tuinen met veel buxus struiken in strakke symmetrische vormen. Heeft een ster uit de Michelin gids.
-De tuinen van Marqueyssac. Deze tuinen, met 6 km aan wandelpaden, ligt op een plateau op een heuveltop. Hierdoor heb je een schitterend uitzicht over de omgeving met zijn talloze kastelen en dorpjes. In juli en augustus worden de tuinen elke donderdagavond tot middernacht verlicht met 2000 kaarsen en spelen er op verschillende plaatsen in de tuin muziekgroepen.

Steden en dorpen:
-Sarlat. Deze hoofdstad van de Périgord Noir heeft een schitterend bewaard Middeleeuwse centrum met tal van huizen met een Renaissance gevel. Veel leuke straatjes met restaurants en winkeltjes en pleinen met terrassen.
-La Roque Gageac Dit pittoreske dorpje ligt tegen een rotswand aangeplakt met aan de voet de rivier de Dordogne. Achter de huizen loopt een voetpad omhoog waarbij je je in de tropen waant door de bijzondere vegetatie.
-Domme. Fraaie bastide op een rots boven de Dordogne met een adembenemende belvedère. Veel kleine winkeltjes, restaurants, terrassen etc. Toeristisch, maar wel de moeite waard om eens gezien te hebben. Op het marktplein is de ingang van een grot waarin de bewoners vroeger schuilden bij vijandelijke aanvallen.

Luchtvaart:
-In de directe omgeving kunnen er ballonvaart tochten worden gemaakt en vluchten met een helikopter of een eenmotorig vliegtuigje.

Water:
-Op de Dordogne of de Vézère kan uitstekend worden gekanood. Er zijn tal van vertrekpunten waar je een kano kunt huren voor een lange of korte tocht.
-Gabares Dit zijn boten met een vlakke onderkant waar vroeger mee op de Dordogne werd gevaren.
Je kunt een tocht van ongeveer een uur maken op de Dordogne.

Markten:
-Elke dag of avond is er wel een markt in de buurt. De beste markten kun je in Sarlat vinden. Woensdagochtend de markt met de regionale producten zoals truffels, kazen, worsten, groenten etc.
Zaterdag de gehele dag de grote markt met allerlei artikelen zoals kleding, fruit, horloges etc.

Wandelen:
-In de directe omgeving zijn meer dan 100 officiële wandeltochten uitgezet zowel voor beginners als gevorderden. Kaarten van deze tochten kunt u bij ons lenen.

Verdere activiteiten in de buurt:
-golfen: in de buurt vindt u vier golfbanen (twee 9-holes, twee 18-holes)
-paardrijden
-wijnroute in de omgeving van Bergerac (afstand ongeveer 70 km)
-cabanes : huizen en schuurtjes die geheel bestaan (muren/dak) uit los opgestapelde stenen
-musea: b.v. notenmuseum in Castelnaud
-prehistorische parken en plaatsen: b.v. La Roque Saint-Christophe
-vissen
-fietsen (verhuurbedrijf op 3km afstand)

  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

Het is mogelijk om bed- en badlinnen te huren.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Niet inbegrepen: verblijfsbelasting. Deze is afhankelijk van de groepsamenstelling en duur van uw verblijf. Wij berekenen de belasting voor u bij uw aanvraag.

Prijs is exclusief

  • Borg € 500,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 100,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 12,50
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 2,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

La Berberie heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 1.995

Prijs per week vanaf

€ 1.995