Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Leida & Leen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 10 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Safari Lodge tent Mason is een luxe tent gelegen aan de bosrand en beschikt over twee slaapkamers waarvan 1 met 2 persoons hemelbed en 1 slaapkamer met stapelbed met optie extra bed, woonkamer met zithoek , wifi , eethoek en bij terras picknicktafel en zitje. Er is een keuken met ruime koelkast incl. vriesvak en divers keukengerei , koffie/thee benodigdheden. Op het nabijgelegen overdekte terras kan men gebruik maken van gas- en houtskool BBQ's . Huisdier in overleg toegestaan. Geen vaste in- en uitcheckdagen.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Lodge Tent Mason'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Iets buiten het dorp St.Jean de Côle is er een afslag naar het landweggetje chemin de la barriere ,voorheen zonder naambordje op routeplanner genoemd La Garenne ,waar aan het doodlopend eind Domaine Lapin Qui Rit is gelegen. Het Domaine (landschap) ligt aan het bos op een heuvelachtig terrein met rots partijtjes , vijver, weideveld en het landhuis , een voormalig jachthuis. Op het weideveld staan twee luxe safari lodge tenten en een luxe Bell tent. Op slechts ( ongeveer 15 meter) ligt centraal het sanitairgebouw bestaande uit twee ruime douches , twee toiletten en twee ruime wastafels met buiten nog een extra wastafel. Tussen weide en rotspartij ligt het zwembad met ligstoelen en het algemene terras met zitjes, gas- en houtskool BBQ's. De "jeu de boules" Petanque baan ligt bij het algemeen terras. Het landhuis herbergt een petit gite , chambre d'hôtes en op het terras aan de serre is er gelegenheid voor borrel en/of diner. Het dorp St Jean de Côle ligt op 900 meter en de stad Thiviers met diverse supermarkten , winkels en banken op 9 km. Diverse bezienswaardigheden o.a. kastelen, pittoreske dorpjes en steden, markten en (zwem)meren in de omgeving.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

Lodge Tent Mason heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 9 sterren

    Heerlijk plekje! Fijne gastheren die ook nog eens heel goed koken tegen schappelijke prijzen. De kleinschalige opzet biedt zowel privacy en contact als daar behoefte aan is. Voldoende ruimte in onze safaritent met prima bedden. We waren ook erg blij dat onze hond zo welkom was. Je loopt vanuit de tent direct het bos in, hoort ‘s nachts de uilen roepen en we hadden zelfs een keer een hert naast de tent. Het dorpje is op 20 minuten loopafstand. Heel erg bedankt Leida & Leen

  • 10 sterren

    De vakantie bij Leen en Leida was fantastisch! We sliepen een week in de Mason tent en het ontbrak ons aan niets.
    De twee eigenaren zijn ontzettend vriendelijk, professioneel en gastvrij. Een plek waar je tot rust komt, in de watten wordt gelegd (oa op culinair gebied) en waar we erg graag weer naar terug komen in de toekomst!
    Onze dochter van 1,5 jaar sliep er als een roos, de tenten bieden optimale schaduw in de ochtend waardoor wij, ondanks de hitte, heerlijk uit konden slapen. Wat een genot!
    We raden iedereen aan hierheen te gaan, voor de plek, de gastvrijheid, de gastronomische verwennerij en de omgeving waar veel te doen is voor jong en oud.
    Een topweek!

    Groeten,
    Jooske, Suze en Jesse

Culinair en wijn

Gastvrouw Leida en chef Leen koken met producten van de streek en van eigen tuin . De kelder biedt een ruime keuze aan speciaal wijnen en er is bier van de tap.
De Perigord is een topstreek wat betreft eten en drinken . Eenvoudige eerlijke wijnen uit de Perigord en o.a. volle rode Pecharment en zoetige Montbazillac uit Bergerac. Speciaalbier brouwers zijn in opmars. In Thiviers is er een biologische bierbrouwer met winkel en proeflokaal. Beroemd zijn de producten van eend , gans en truffel en de vele boerderijproducten van vlees , groenten maar ook honing en walnoten zijn van hoge kwaliteit door de ruimte , de schone lucht en de kennis en aandacht van de boer.
Het dorp Saint Jean de Côle herbergt drie restaurants met een uitstekende keuken en ook In de nabijgelegen dorpen en steden zijn er goede restaurants , van volkszaak tot sterren niveau . De Fransen verkiezen hun dagelijkse hoofdmaaltijd meestal tijdens de lunch van 12.00 tot 14.00 uur . Tijdens deze uren zijn er veel winkels en bedrijven gesloten en kan men van maandag t/m vrijdag met lunchtijd profiteren van uitstekende (dag)menu's voor zeer schappelijke bedragen in de vele restaurants. Om culinair te shoppen is er ruime keuze in de vele supermarkten maar de ware liefhebber komt aan zijn trekken bij de speciaal winkels , gerenommeerde bakkers, slagers en op de markten die overigens open zijn tot 12.00 uur.

Wat is er te doen

Het bos is vrij toegankelijk en het wandel en fietspad met een mooie fietsroute nabij . Er is een zwembad met zonneterras , overdekt algemeen terras met zitjes en BBQ faciliteiten en een "jeu de boules " Petanque baan . Dichtbij, bij de stad Nantheuil, is er een plan d'eau ; zwemmeer met strand, speeltuin, weide, pick-nick en horeca. De toegang is er gratis. Op het hoger gelegen terras aan de serre van het voormalige jachthuis met ruim terras is er; " À table chez L&L " , het restaurantje van de eigenaren waar men terecht kan voor een aperitief en waar gekookt wordt van eenvoudige maaltijd tot uitgebreid diner. Het prachtige dorp Saint Jean de Côle ligt op 900 meter en herbergt een buurtwinkel en drie restaurants .

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

Gelieve tijdig aan te geven indien u op de dag van aankomst wilt dineren . Mogelijkheid voor huur en plaatsen extra tent voor 1 a2 personen naast en bij deze luxe tent.
Aanwezig in tent ; koffie/thee en water . (gratis en bij veel gebruik gelieve aan te vullen). Fietsen te huur.
Domaine Lapin Qui Rit , Saint Jean de Côle is een plek voor liefhebbers van het pure Frankrijk. Lekker eten en drinken , rust en natuur. Een unieke locatie bij een prachtig dorp dat bij de 100 mooiste van Frankrijk behoort met vele bezienswaardigheden in de omgeving . Op tien minuten rijafstand is er , vrij toegankelijk , een meer met strand , horeca, speeltuin en zwemgelegenheid. Diverse wandelmogelijkheden en mooie fietsroute dichtbij. Gastvrouw Leida en gastheer Leen (L&L) ontvangen u van harte .

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Aanbieding; gratis welkomstpakket bestaande uit de eerste benodigdheden als o.a. koffie/thee , (fris)drank , water. Fietshuur € 5.00 p.p. per dag . Petanque/jeu de boules gratis . Winkel in het dorp en super op 10 min (ook op zondagmorgen open) . Wifi gratis. Dagelijks mogelijkheid voor maaltijd en diner wel tijdig aangeven voor aankomstdag.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 350

Prijs per week vanaf

€ 350

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie