Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Rupert Springfield

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Deze charmante gerenoveerde boerderij uit de 16e eeuw, Le Mas, biedt u 5 sterren discrete luxe en ingetogen stijl, met 5 slaapkamers (elk met hun eigen badkamer) en een fantastische zomerkeuken die uitkijkt over het privé-zwembad, de velden en de bossen. Indien u een 6e slaapkamer nodig heeft, kunt u Le Mazet erbij huren. Le Mas en Le Mazet zijn twee vrijstaande huizen op één terrein, die samen of apart gehuurd kunnen worden. Er is een EV charger en high-speed internet (250Mpbs +).

Le Mas' goed geoutilleerde keuken (60m2) is letterlijk het centrum van het huis. De terracotta tegels lopen door naar de woonkamer (48m2). 2 slaapkamers zijn te vinden op de begane grond, en 3 op de verdieping. De halfopen zomerkeuken ligt tegenover de keuken en heeft een grote eettafel met plaats voor 12 personen.

De terracotta tegels lopen door naar de woonkamer (44m2), die net als de keuken een grote haardschouw met houtkachel heeft (hout wordt voorzien) en deuren die naar het zwembad en de zomerkeuken leiden. Er zijn 3 comfortabele banken en vele boeken, DVD’s en spelletjes om van te genieten.
 
Als u het nieuws wilt volgen, of een film wilt bekijken, dan kan dat op de flat-screen TV met Engelse kanalen. Er is een draadloze speaker die d.m.v. Bluetooth is te koppelen aan telefoon, tablet of laptop.

Twee slaapkamers zijn te vinden op de begane grond; elk met twee eenpersoonsbedden en badkamer met douche. Eén van deze kamers is rolstoeltoegankelijk, evenals het overgrote deel van de begane grond en het buitenterrein. In de andere (slaapkamer 5) kan een derde bed bijgeplaatst worden, opdat 13 personen kunnen verblijven in Le Mas & Le Mazet. De overige drie slaapkamers bevinden zich op de verdieping en worden door twee trappen bediend. De twee hoofdslaapkamers zijn bereikbaar via de trap die vanuit de keuken naar de verdieping leidt.

Deze lichte slaapkamers zijn uiterst ruim bemeten (33m² en 23m²) en hebben een bed van 180 x 200 cm, ruim voldoende kastruimte, houten vloeren en prachtige originele balken. De ramen kijken uit op de velden en de daarachter gelegen bossen en dubbelen zoals uitkijkpost om herten, roofvogels en wilde zwijnen te spotten. De badkamers bij de hoofdslaapkamers zijn voorzien van zowel een ligbad als een douche. De derde slaapkamer ligt bovenaan de trap die zich rechts van de keuken bevindt. Deze kamer heeft een bed van 180 x 200 cm en een douche.
 
Tegenover de keuken ligt de overdekte zomerkeuken (65m²). Deze voormalige schuur heeft z’n oorspronkelijke dak behouden, maar de openingen aan drie zijden bieden u schaduw en een verkoelende bries. Er is een kleine keuken met gootsteen, koelkast en een Weber gas barbecue met 3 branders (gasflessen worden voorzien). Een grote eettafel met 12 comfortabele stoelen maken het de perfecte plek voor lange lunches, het vinden van verkoeling op het heetst van de dag, copieuze diners en lange, zwoele avonden.

Het privé zwembad is 10 x 5 meter, verwarmd, zoutwater en met een elektrische afdekking. Het zwembad is open van april tot en met oktober. Een zoutwaterzwembad gebruikt het proces van elektrolyse om het water te zuiveren zonder de toevoeging van chloor, met als gevolg zachter water en minder risico op allergieën en irritaties van ogen en huid. Een zoutwaterzwembad heeft slechts ongeveer 10% van het zoutgehalte van de oceaan.

Het zwembad is zo gepositioneerd dat u maximaal kunt profiteren van het kilometers verre uitzicht over de velden en de bossen erachter, neem plaats op de ligbedden en –stoelen en geniet ervan! Als u rustig een boek wilt lezen, dan zijn er verschillende afgelegen plekken in de tuin waar u zich kunt afzonderen. In de tuin zijn verschillende spelletjes te spelen zoals tafeltennis, voetbal, boules, badminton rackets en shuttles, kindercroquet. Er is ook een overdekte jeu de boulesbaan.

We zijn zeer verheugd dat Le Mas in opdracht van het Franse Ministerie van Toerisme door de Raad voor Toerisme van Dordogne Perigord is bekroond met 5 sterren. De indeling is gebaseerd op de faciliteiten, de ruimte, de staat van de accommodatie en de informatie die wij onze gasten bieden. The Times heeft ons uitverkoren als een van de 50 Best Holidays in France for 2019. The Daily Telegraph, de grootste Engelse kwaliteitskrant, heeft een online recensie van Le Mas & Le Mazet gepubliceerd en beoordeelt ze ons met een 9/10.
 
Le Mas & Le Mazet liggen in het dorpje Sainte Croix, pal tussen de versterkte middeleeuwse bastidesteden Monpazier en Beaumont du Périgord en op maar 40 minuten rijafstand van het vliegveld van Bergerac. 

Le Mazet (1 slaapkamer huis dat erbij gehuurd kan worden): Bereikbaar via de tuin leiden deels weggesleten eeuwenoude zandstenen traptreden naar de woonkamer met open keuken (36m2) op de bovenverdieping. De zonnige kamer heeft een hoog balkenplafond, ramen in alle vier de muren en een grote haardschouw met houtkachel. Alles is aanwezig om optimaal te kunnen ontspannen: een heerlijke bank, eettafel en –stoelen, keuken, satelliet TV met Engelse zenders, een Blu Ray speler, draadloze speaker en gratis WiFi. Een trap voert naar de lagergelegen slaapkamer en badkamer. De slaapkamer heeft een tweepersoonsbed, make-uptafel en garderobekast. De ruime badkamer heeft een grote walk-in douche, wasbak, wc en handdoekradiator. 

Er is een toegewezen parkeerplek met een snellaadpunt (22kW; type 2 connector) voor elektrische voertuigen. Je krijgt van ons een pasje waarmee je de oplader kunt activeren en je verbruik kunt registreren, zodat je aan het eind van je verblijf een gespecificeerde rekening ontvangt.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad
  • Oplaadpunt

Beschikbaarheid van 'Le Mas & Le Mazet'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Le Mas & Le Mazet liggen in het zuiden van de Dordogne, net ver genoeg van de zomerfiles in de Dordognevallei en dichtbij de buurdepartementen Lot en Lot & Garonne. De streek heeft veel te bieden: kastelen, middeleeuwse versterkte bastidestadjes, UNESCO werelderfgoed locaties, weekmarkten, antiekmarkten en nachtmarkten waar de bevolking zich aan lange tafels gezeten de hapjes laat smaken. Wijntours, prehistorische grotten en nog veel meer.

Het dorpje Sainte Croix is pal tussen de versterkte middeleeuwse bastidesteden Monpazier en Beaumont du Périgord en op maar 40 minuten rijafstand van het vliegveld van Bergerac.

Le Mas & Le Mazet liggen bovenop een heuvel en bieden daarom vergezichten over de omringende velden, bossen en het dorpje. De dichtstbijzijnde buren zijn op 800m afstand, dus volledige privacy is gewaarborgd.

    Recensies

    Le Mas & Le Mazet heeft de afgelopen 4 jaar 33 recensies gekregen met gemiddeld een:

    10 sterren
    • 10 sterren

      I spent hours looking at accommodation for a special birthday surprise for my wife’s birthday. I had almost given up when I dropped Rupert a line to see if they had availability at Le Mazet for a few days in March 2024. The booking process was seamless with Rupert keeping me updated. We arrived at the Le Mas and Le Mazet and I immediately felt I had made the right choice. The fire was lit and a bottle of wine was on the table, our hosts Rupert and Franck were even nicer in person attentive, knowledgable and passionate about what they do. My wife worked in hospitality at a senior level for over 40 years and it was the first time that she could not find fault with anything. Le Mazet is cosy ideal for two comfortable bed, great shower, fantastic lounge and views to die for. Whilst at Le Mas we took the opportunity to follow up some of Rupert and Francks recommendations in particular the wine tour with Vince and Sue was exceptional. We went to three local wineries met some exceptional wine growers who were passionate about their craft had a great lunch and a bottle of wine and fizz, a great day and great value for money. We also had a birthday lunch at Le Vieux Logis in Tremolat which was superb. Monpazier, Bergerac, Belvès and Sarlat-la-Canéda are all within easy reach. Rupert and a Franck are exceptional at what they do they are really passionate about their guests experience nothing is too much trouble, which included a surprise Easter egg hunt which made us both smile. I see why they are so popular and booked up, this kind of attention to detail in hospitality you come across all too rarely. Well done to you both we are looking to return with the family and enjoy the pool and the outside kitchen this time. A very special place.

    • 10 sterren

      Le Mas is a slice of paradise. Hosting is fantastic - nothing is too much trouble, both before and during your stay, and there is a wealth of unexpected special touches provided. The property is exceptional - luxurious and peaceful, with stunning gardens and views. We had a wonderfully memorable fortnight as a group of friends, with teenage daughters. Days in the pool or exploring the countryside; evenings in the summer kitchen, watching the sunsets. We cannot recommend Le Mas enough. Perfection!

    • 10 sterren

      A super accomodation in a lovely setting. Its situation, within easy reach of Montpazier, Perigueux and the Dordogne/Sarlat area, gave us a wealth of places to explore. Our hosts, Rupert & Franck, were wonderfully welcoming and helpful. A splendid holiday!

    Culinair en wijn

    De streek is beroemd om zijn culinaire mogelijkheden. In de nabije omgeving zijn diverse restaurants waar het goed toeven is.
    Als u zelf wilt koken en expirimenteren met de Franse keuken, kunt u uw ingredienten halen op de diverse markten die elke week in de dorpen worden gehouden. Verder biedt Beaumont (12 minuten) een grote supermarkt, bakkers, farmacie, bank, postkantoor en andere winkels. Ook Monpazier (12 minuten) heeft een ruim aanbod aan winkels.

    Wat is er te doen

    Hier volgt een selectie uit de verschillende activiteiten die je kan ondernemen met Le Mas & Le Mazet als basis. Met plezier adviseren we u over wandel- en fietsroutes, verhuurlocaties voor fiets, auto of boot, maken we een reservering of voorzien we u van routekaarten.

    Wandelen over de vriendelijk glooiende heuvels: geniet van prachtige wandelroutes zodra u een stap buiten de deur zet. Wandel door bossen en velden of over landweggetjes naar het middeleeuwse stadje Montferrand de Périgord (op 20 wandelminuten) of naar de 12e-eeuwse kerk van Sainte Croix (op 20 wandelminuten). Er zijn legio wandelroutes in de buurt, bijvoorbeeld van Monpazier naar de megalieten in de omgeving van het stadje.

    Hiking trails: er zijn trails in de buurt naar ieders gading, van de Grand Randonnées zoals de GR36 en GR6 tot aan bewegwijzerde cirkelwandelingen (5km tot 40km) rondom Monpazier.

    Fietshuur: indien u uw eigen fiets niet mee wilt of kunt brengen, verhuurt BikeHireDirect via ons fietsen met helm en slot. Ze worden gebracht naar en weer opgehaald van Le Mas & Le Mazet. U heeft er geen omkijken naar. Wij krijgen een kleine commissie die we aan u doorgeven.

    Fietsen: op 500 meter van het terrein ligt fietsroute 26, een 70km cirkelroute langs Monpazier, Cadouin en terug. Er zijn vele andere fietsroutes in de buurt die u buiten de gebaande paden langs de verborgen schatten van de Dordogne voeren.

    Kanoën: kano’s (van 1 tot 4 personen) kunnen op verschillende locaties in de Dordogne en Vézère valleien gehuurd worden. Het verhuurbedrijf haalt u aan het einde van de tocht weer op en brengt u in een minibus terug naar het startpunt. Kanoën is een geweldige manier om de schoonheid en grandeur van de natuur, de kastelen en de dorpen in de vallei te ervaren.

    Zwemmen in de rivier: in Le Buisson (op 25 minuten) kan in de Dordogne rivier gezwommen worden. Er is een 800 meter lang strand met toezicht.

    Boottochten op de Dordogne: indien u kastelen hoog op de steile oevers wilt zien kunt u een boot nemen met vertrek in Beynac of in La Roque Gageac. Kans om een ijsvogel, aalscholver, reiger, wouw, beverrat of schildpad te spotten bieden de boten met afvaart in Bergerac.

    Paardrijden: paardrijden is mogelijk bij een van de lokale maneges.

    Golf: er zijn verschillende banen in de omgeving waar u kunt spelen: Château les Merles – 9 holes (op 30 minuten); Lolivarie golf club – 18 holes (op 30 minuten); La Marterie – 18 holes (op 50 minuten); Château des Vigiers – 18 holes (op 1 uur).

    Markten: in Beaumont wordt de weekmarkt op dinsdag en zaterdag gehouden en in Monpazier op donderdag. Er zijn verder gespecialiseerde markten in de paddenstoel- en truffelseizoenen en nachtmarkten in de zomer.

    Wijntours: er zijn verschillende wijnroutes te volgen, wijngaarden en wijnchâteaux te bezoeken en wijnevenementen te ervaren. De prachtige wijnen van Monbazillac en Bergerac openbaren zich graag aan de liefhebber.

    Concerten en feestdagen: er worden regelmatig concerten georganiseerd met niet de minste namen op het affiche. Ter ere van de naamdagen van heiligen worden vaak feesten gehouden. We kunnen u informeren over de culturele agenda in de periode van uw verblijf.

    Avondlijke fakkeltochten: neem in de zomer, vanaf circa 21.00 uur, onder leiding van een gids deel aan een van de fakkeltochten in Monpazier, Beaumont du Périgord, of Cadouin. Rondleidingen met gids worden ook overdags aangeboden.

    Prehistorische opgravingen en grotten: meer dan 50 grotten, rotsschuilplaatsen, nederzettingsresten en begraafplaatsen zijn reeds ontdekt in de Périgord. Bezoek het Nationaal Prehistorisch Museum in Les Eyzies (op 45 minuten), ook zijn verschillende grotten en nederzettingen te bezichtigen en vanzelfsprekend de beroemde rotsschilderingen van Lascaux.

    Kastelen: er zijn naar verluid 1001 kastelen in de Dordogne! Hoogtepunten zijn zonder twijfel de kastelen van Biron, Beynac, Castelnaud (met ridderspelen en activiteiten gebaseerd op zijn wapencollectie) en Les Milandes, het voormalige huis van Josephine Baker met valkenshows in de kasteeltuinen.

    Tuinen: er zijn twee magische tuinen waaraan een bezoek niet mag ontbreken als u de tijd heeft: de klassieke Jardins du Manoir d'Eyrignac (op 1 uur 15 minuten) en de hangende tuinen van le Château de Marqueyssac (op 50 minuten).

    Natuurlijk gevormde grotten: de grotten van Maxange (op 30 minuten) worden geroemd vanwege de grootte en de kwaliteit van de stalactieten en stalagmieten en de bijzondere en excentrieke kristallen panelen.

    • Aan fietsroute
    • Bij wandelpaden
    • Aan mountainbike route
    • Bij paardrijroute
    • Vissen
    • Watersport

    Video

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    Wij zullen ons best doen eraan bij te dragen dat uw vakantie het hoogtepunt van uw jaar zal zijn.
    Er staan 3 huizen op het terrein: Le Mas, Le Mazet en ons eigen huis, een verbouwde tabaksschuur waar u langs rijdt op weg naar uw vakantiehuis. Elk huis heeft een eigen privétuin. Wij laten u gedurende uw vakantie met rust, maar we zijn in de buurt indien u iets nodig heeft.
    Voor de tweepersoonsbedden heeft u de keus uit ganzendonzen of hypoallergene dekbedden. Alle linnengoed is van 100% Egyptische katoen. De handdoeken zijn van katoen. Badlakens voor bij het zwembad worden voorzien.
    In de tuin staan verschillende fruitbomen. Help ons door uzelf aan handgeplukt fruit te helpen.
    Le Mas is voorzien van centrale verwarming en Le Mazet heeft elektrische radiatoren, en ze hebben bovendien houtkachels, voor hout wordt gezorgd. Wij rekenen geen schoonmaakkosten aan het eind van uw verblijf, maar vragen u wel het huis netjes en schoon achter te laten.

    Prijs is inclusief

    Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

    Prijs is exclusief

    • Borg € 500,00

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Prijs per week vanaf

    € 5.147

    Prijs per week vanaf

    € 5.147

    • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
    • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
    • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.