Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Gerrit & Marjan Ophuis

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Miv 11-05-2024 beschikt ons huis ook over een overkapping met een op hout gestookte hottub, zitje en barretje.
Mooi vrijstaand vakantiehuis, genaamd la Maison du Pont (het huis bij de brug), gelegen in een rustige natuurlijke omgeving bij het plaatsje Savignac Ledrier op 919 km afstand van Utrecht. De grote tuin is volledig omheind. Gratis Wifi. Honden zijn van harte welkom. Open haard. Airco in het hele huis. Veel gratis extra’s, zie bij opmerkingen/extra.
Het vakantiehuis is geschikt voor 5 volwassenen en een baby/peuter en ligt op 3000 m2 eigen grond en behoorde vroeger tot het verderop gelegen kasteel. De tuin is voorzien van 3 terrassen met tuinstel, kinderzitje, een verwarmd kunststof zwembad (2.80x1.50), een opblaasbaar zwembad, kinderbadje, speeltuintje, zandbak, zand- en watertafel, vuurkorf en BBQ.
De ruime tuin is geheel omheind en aan de voorkant voorzien van een poort met hekwerk en looppoortje en is rondom beschut door bomen, struiken en bos. Vanuit de tuin wandelt u zo het bos in en maakt u een rondje langs de rivier (prima visplek), het kasteel en de oude ijzergieterij en naar Savignac Ledrier zelf voor een drankje of ijsje op het terras of een heerlijke lunch of diner.

De bedden zijn al opgemaakt bij aankomst. Ook keuken- en badlinnen is aanwezig. Evenals extra beddegoed/dekbedden. Er bevinden zich verschillende toeristische attracties (subtropisch zwemparadijs (binnen- en buitenbad), pretparken, kastelen, grotten, kanovaren, paardrijden), pittoreske dorpen en stadjes (zoals o.a. Sarlat en Montignac) in de omgeving. Een meer met zandstrand en sportieve activiteiten is te vinden op 10 km vanaf het huis. Golf les Essendieras op 17 km. Elke stad of dorp heeft een wekelijkse markt en is altijd wel ergens een brocante- of rommelmarkt. Kortom, genoeg te beleven, maar ook is er voldoende rust te vinden voor diegenen die hieraan de voorkeur geven.
Bij boeking ontvangt u info, openingstijden en adressen van toeristische attracties, supermarkten, Restaurants enz. Alle info ligt ook in het huis.

WOONKAMER
De gezellige woonkamer van 40 m2 heeft een zithoek met sfeerhaard, satelliet TV, een grote eethoek, kinderhoekje met speelgoed en een zitje bij de open haard.
Tevens is er airco in het hele huis (warme en koude lucht).

Voor extra plezier is het volgende aanwezig:
Netflix, DVD-speler, platenspeler met singletjes en LP’s, draagbare Radio-CD-speler, sjoelbak. Boeken, spelletjes, DVD’s en CD’s voor alle leeftijden.
Rieten kist met binnen- en buitenspeelgoed zoals tennisrackets, jeu-de-boules enz. In de rode ton zit speelgoed voor de allerkleinsten.

De keuken is 18 m2 met een ronde eethoek, grote koelkast, aparte vrieskast met 4 lades, vaatwasser, inductie kookplaat, combi-oven/magnetron, extra magnetron, koffiezetapparaat, Senseo, waterkoker, broodrooster, keukenweegschaal, mixer, bakspullen, gourmetstel, grote bakplaat, wasmachine/droger, strijkplank, strijkijzer, stofzuiger, droogrek, servies, bestek, glazen, enz

SANITAIR
De badkamer is uitgerust met een douchecabine, badmeubel, badlinnen, föhn, kachel. Er is een apart toilet.

SLAAPKAMERS
1 slaapkamer met 2-persoonsbed van 160x200 (1 matras) met linnenkast, kaptafel.
1 slaapkamer met 2 1-persoonsbedden van 90x200 met linnenkast, Kinderledikantje, 2 kinderstoelen, box.
Er zijn extra kussens en 1 persoons- en 2 persoonsdekbedden en er is voldoende bed-, bad- en keukenlinnen.

TUIN EN TERRAS
Rondom het huis is een royale tuin met, grenzend aan de keuken, een terras met tuinstel, electrisch zonnescherm, grote parasol en een stenen BBQ.
Daarnaast is er nog een 2e terras met 2 partytenten waaronder een tuinstel, zwembad, doorsnee 366 cm, kinderbadje en zandbak. Naast dit terras staat een schommelbank met daarnaast een klein speeltuintje met 2 schommels, een glijbaan en wipkip. Voor de allerkleinsten is er een kleine schommel en glijbaan.
In een hoekje van de tuin is een 3e terrasje met zitje zodat u altijd zon- of schaduwplekken hebt.
Aan de achterkant van het huis staat een vuurkorf met boomstamzitje. Tevens is daar het houthok.
Een extra tuinstel, parasol, zwembadbenodigdheden, zand- en watertafel, voetbal en keukenvoorraad bevinden zich in de kelder.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Jacuzzi
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'la Maison du Pont'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Verscholen in het groen ligt ons vrijstaande huis la Maison du Pont, op 3000 m2 eigen grond met omheinde tuin.
Vanaf de poort wandelt u langs de rivier zo naar het bos en naar Savignac Ledrier, een typisch Frans dorpje in de mooie Dprdogne. Of gooi uw hengel uit in de rivier de Auvézere.
Een ideaal startpunt voor het maken van mooie wandelingen, fietstochten en autoritjes in de omgeving zodat u kunt genieten van al het moois dat la douce France, en met name de Dordogne, te bieden heeft. Pittoreske dorpen zoals Montignac, Brantome, Pompadour, Segur le Chateau, Hautefort en Collonges laRouge (het rode dorp) zijn een bezoekje zeker waard, evenals de historische steden Sarlat, Perigueux, Tulle en Uzerche.
Op 10 km afstand is een geweldig meer met zandstrand, park, watersportactiviteiten en een Restaurant. Ook zijn er aquaparken en binnenzwembaden in de omgeving.
Er zijn tal van toeristische attracties zoals, kastelen, grotten, paardrijden, (mini)golf, Velorail, Dinopark, klimparcours, pretparken. Kanovaren en raften is een ervaring op zich.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

la Maison du Pont heeft de afgelopen 4 jaar 10 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 9 sterren

    De jaarwisseling hebben we samen met onze hond doorgebracht in Maison du Pont. Het huis is compleet ingericht, en gezellig. De bedden zijn comfortabel. Met de open haard en de verwarming bleef ook op koude dagen het huis goed op temperatuur. Marjon toonde zich een bijzonder attente, betrokken en zorgzame gastvrouw, zodat we ons extra welkom voelden in hun paradijsje. Vanuit het huis is al direct een mooie wandeling te maken bij de oude ijzergieterij. Ook de wandeling bij Notre Dame de Partoux over de bergkam kunnen we aanbevelen.

  • 9 sterren

    Heel fijn huis met eigenlijk alles al aanwezig. Wij zijn er met 2 honden en 2 kinderen geweest. De tuin is heerlijk groot en heeft allemaal leuke plekjes om te ontdekken. De honden genoten er zichtbaar van. De kinderen konden lekker spelen in het zwembad en op de speeltoestellen.

    Mooi wandelgebied in de direct omgeving (bijvoorbeeld vanuit Saint Mesmin), IJzergieterij fabriek op wandelafstand. Verder moet je voor boodschappen en toeristische plekken wat verder rijden 10 tot 30 minuten. De grot van Tourtoirac is een absolute aanrader.

    Contact met de eigenaar was zeer prettig en volledig. Het ontbrak ons aan niks.

  • 10 sterren

    Voor de 2de keer op rij geweest. Wat n heerlijk compleet huis. Aan alles is gedacht! Genoeg handdoeken/beddengoed, buiten meubilair, een fijne airco en zwembad (je).
    De tuin is groot, omheind en genoeg schaduwplekken om even uit de zon te gaan. Een waar paradijs voor rustzoekers en hondenliefhebbers.
    Het contact met de huiseigenaren is erfdienstbaarheid. Ook de sleutelbeheerders staan je bij bij calamiteiten.
    Zeer rustige omgeving en van de camperplaats (in de buurt) totaal geen last. Genoeg supermarkten in de buurt.
    Voor wandelingen, kijk op de app van Komoot.

    Reactie van Gerrit & Marjan Ophuis

    dankjewel Ronald en Annette en wat fijn dat jullie volgend jaar weer bij ons te gast zijn.
    Erg leuk die collage van foto's.
    ps De echte camperplaats is ruim 1 km van ons huis, wat jullie bedoelen is de parkeerplaats bij de IJzergieterij 600m verderop waar je s nachts niet mag blijven staan, gebeurt heel incidenteel.

Culinair en wijn

Elke week is er in elk dorp in de nabije omgeving wel een lokale markt waar u de heerlijkste streekproducten kunt kopen.
Om uit eten te gaan, een terrasje te pakken of een ijsje te eten hoeft u niet ver van huis te gaan. Dat kan in Savignac Ledrier bij Bar Restaurant des Forges,
waar de vriendelijke eigenaren de heerlijkste verse en huisgemaakte gerechten voor u klaar maken met daarbij lekkere wijnen. Goed en betaalbaar.
In Payzac (5 km) is een gezellige bar met terras waar ze ook heerlijke koffie serveren met het gebak van de ernaast gelegen bakken.
Elke vrijdag is er happy hour. Er zijn veel goede Restaurants, pizzeria's en eetcafé's in de buurt. Bij boeking krijgt u ene lijst met adressen.
Culinair is natuurlijk ook heel goed te realiseren in eigen huis en tuin:
-Ontbijt met croissantjes, pain, baquette, brie en een café au lait op 1 van de terrasjes, in het zonnetje of als t erg warm is in de schaduw
-Steek de bbq aan en bak uw eigen hamburgers, steaks, worstjes of zelf gevangen vis, een salade, stokbrood en fruit er bij en genieten maar
-Zit het weer even tegen dan pak je gewoon de grote electrische grill bakplaat of ga lekker bij de open haard zitten met een wijntje en hapje

Wat is er te doen

In Savignac-Ledrier, op 1 km afstand, is een postkantoor en een restaurant waar je lekker kunt eten of gewoon wat kunt drinken en waar je bijna iedere dag vers brood kunt kopen en/of bestellen.
In Payzac, 6 km vanaf het huis, is een grote supermarkt met tankstation, een bank en een postkantoor.
In Ecxideuil, 17 km verderop, is ook een grote supermarkt met tankstation, een bouwmarkt, diverse winkels, en café met terras,
een hotel met terras, een VVV-winkel, een bank waar u kunt pinnen en ook een kasteel om te bezichtigen.
In Perigueux vindt u een gezellige boulevard met terrasjes en er zijn diverse boetiekjes.
Ook de stadjes Brive, Sarlat, Rocamadour en St. Yrieux zijn leuk om te bezoeken.
Op 500 meter van het huis is een authentieke ijzergieterij.
In de nabije omgeving ligt een groot recreatiemeer met een zandstrand, een leuk restaurant, boten- en waterfietsenverhuur.
Er zijn diverse bezienswaardigheden in de omgeving zoals kastelen, grotten, een porseleinfabriek en een prachtige bloementuin.
In Pompadour kun je ook heerlijk paardrijden.
En er zijn twee discotheken in de omgeving, La Dolce Vita & Manhatten.
Folders over bezienswaardigheden zijn aanwezig evenals wandelkaarten.

ZWEMMEN
Meer met zandstrand en waterfietsen.
Door Payzac rijden en de borden Rouffignac volgen.

KANOVAREN, RAFTEN
Er zijn diverse verhuurpunten in de omgeving voor kanovaren op de rivier de Dordogne.

LES JARDINS IMAGINAIRE
De beroemde tuinen van Terrasson (bij de fonteinen).

KASTEEL VAN HAUTEFORT
Een bekend en mooi oud kasteel bij het plaatsje Hautefort.

PREHISTORISCHE GROTTEN
In Rocamadour en Lascaux.

MOOIE STEDEN EN DORPEN
Sarlat, Montignac, Segur le Chateau, Perigueux, Brive
Net buiten Perigueux is een groot overdekt winkelcentrum.
Borden Auchan volgen.
Bezoek ook eens het stadje Brantôme, ook wel het Venetiė van de Dordogne genoemd.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Ook in en om ons huis hoeft u zich niet te vervelen.
-Koel lekker af in het zwembad van 366 cm doorsnee
-Lees een boek of tijdschrift, die zijn er voor jong en oud. Ook liggen er boeken over Frankrijk
-Doe een spelletje Monopoly, Rummikub of één van de vele andere spelletjes
-Kijk een leuke film of serie op de Satelliet TV of Netflix
-Ook een leuke DVD kijken behoort tot de mogelijkheden, er is keus genoeg

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

-De bedden zijn al opgemaakt bij aankomst
-Zowel keukenlinnen als badlinnen aanwezig
Gratis extra's zoals:
-Haardhout
-Wasmiddel
-Vaatwastabletten
-Waxinelichtjes / kaarsen
-Koffiefilters
-Vuilniszakken
-Schoonmaakmiddelen

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 545

Prijs per week vanaf

€ 545

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie