Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Mira en Jan van Wolfswinkel

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 8 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Vakantiehuis VillaFranche is een fraai vrijstaand vakantiehuis op 7000 m2 eigen grond, waar u kunt genieten van de ultieme rust, natuur, omgeving, gastronomie en een zacht klimaat. Het vakantiehuis VillaFranche biedt de gezelligheid van een klein authentiek dorp, dicht bij de lokale bevolking. Het vakantiehuis staat in een kindvriendelijke, rustige omgeving aan de rand van het dorp halverwege de heuvel op vijf minuten loopafstand van de winkels, restaurant, bank, Tabac (waar u uw Nederlandse krantjes kunt kopen), openbaar zwembad met peuterbad en visvijver. VillaFranche is geheel tot uw beschikking, er zijn geen bewoners of andere huurders op het terrein.

Voor de verhuur is de gîte beschikbaar voor zes personen en voorzien van alle benodigdheden om uw verblijf aangenaam te maken. Op de eerste etage, boven de garage vindt u de grote woonkamer met een open haard, een flinke eetkeuken, een tweepersoons slaapkamer, een grote badkamer en een toilet. Op de tweede etage treft u nog twee slaapkamers aan: één slaapkamer met een twee-persoonsbed en de andere slaapkamer met twee één-persoonsbedden. Er zijn twee terrassen waar u de schaduw of de zon kunt opzoeken. Het gehele huis is voorzien van luiken. Let op: tv ontvangt geen zenders, er kunnen alleen dvd's afgespeeld worden. Tuinstoelen, tafels en parasols en een bbq staan tot uw beschikking op het terras, zodat u kunt genieten van het uitzicht!

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad

Beschikbaarheid van 'VillaFranche 6'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Villefranche-du-Périgord is gelegen in het uiterste zuiden van het department Dordogne tussen de beide grote rivieren Dordogne en Lot. Het gebied is heuvelachtig en bosrijk en uitermate geschikt voor mooie wandelingen. Het kleine dorp, in een zeer rustige omgeving, ligt op een heuvel en dateert uit de 12e eeuw.

Historie
Périgord pourpe, de paarse Périgord, is het gebied van de vestingstadjes en de wijngaarden in het zuidwesten van de Dordogne. Temidden van o.a. de wijngaarden Monbzillac, Pécharmant en Montrave, ligt Bergerac. Bergerac, met veel gebouwen uit de 14e, 15e en 16e eeuw. Monpazier, Beaumont, Eymet, Lalinde en Molières zijn bastides, vesting-stadjes.

Périgord noir, de zwarte Périgord, is het gebied van de prehistorische overblijfselen in de Vézèrevallei en de Dordognevallei. Vijftien van de beschilderde en bekraste grotten zijn door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De rivier de Dordogne voert langs kalkstenen ravijnen en bossen met steeneiken. In het dal zijn talrijke gebouwen en kastelen te vinden uit de middeleeuwen en renaissance, zoals Domme, Beynac en La Roque-Gageac.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

VillaFranche 6 heeft de afgelopen 4 jaar 6 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.166666666666666 sterren
  • 9 sterren

    Een fijn huis op de juiste plek. Genoten van de rust en de ruimte in en om het huis. Elke dag vers brood bij de bakker 'om de hoek'...Genoeg in de omgeving om te bekijken en te doen. Kortom een heerlijke echt Franse vakantie gehad!

  • 9 sterren

    Nous avons passé une très agréable semaine dans cette jolie maison, située sur un terrain naturellement clos, parfaitement entretenu, et très au calme. La maison est en bordure de village, mais on accède facilement à pied à toute les commodités essentielles.
    Nous avons beaucoup apprécié les deux terrasses, exposées différemment, et garderons un beau souvenir de nos repas au grand air, avec vue sur le vaste jardin. La fraîcheur de la maison est un atout indéniable par ces fortes chaleurs, le séjour est spacieux et très confortable. Nous n'avons utilisé qu’un seul niveau de la maison et avons trouvé la literie excellente.
    L’absence de four, de lave-vaisselle et de télévision, ne nous a en définitive pas gênés pour un séjour d’une semaine : de la musique et des repas simples ont ajouté à l’impression de vacances.
    Un petit cadeau d’accueil nous attendait sur la table de la cuisine. Nous aurions eu plaisir à échanger de vive voix avec nos hôtes, mais nous avons été étonnés de ne rencontrer personne, ni à l’arrivée, ni au départ.

  • 9 sterren

    Het is een heerlijk ruim huis met een fantastische tuin erbij en twee mooie terrassen. De een lekker in het ochtend zonnetje en de ander perfect voor de avond zon. De twee slaapkamers op de bovenverdieping worden wel erg warm als het buiten warm is maar beneden kun je het gelukkig koel houden door de luiken dicht te houden.
    Ook erg leuk dat het dorpje op loopafstand is, gezellig klein dorp maar met een heerlijk hotel-restaurant en kleine terrasjes, supermarkt en bakkers. Veel te doen voor zo’n klein dorpje dus dat is heel leuk!

Culinair en wijn

Culinair
De keuken van de Périgord biedt allerlei traditionele gerechten die worden vervaardigd met producten die hier groeien. De streekproducten zijn: eendengerechten (confit en magret de canard), omelettes (met o.a. eekhoorntjesbrood en truffels) en de salades met notenolie. De tamme kastanje wordt verwerkt in talloze regionale gerechten. U kunt genieten van de culinaire specialiteiten in een restaurant op loopafstand.

Truffels, het zwarte goud
In Sorges is een museum over de truffels. Na een bezoek aan het museum kunt u bij de "truffières" een pad bewandelen en truffels zoeken.
La Truffe noir en Périgord, te Péchalifour in Saint Cyprien, laat de bezoeker een truffel zoeken in de wildernis! Edouard vertelt het verhaal van de truffel, de connectie tussen de planten, bomen en paddenstoelen, tussen de zon en het water, maar ook verhalen van dieren, varkens, en honden.

Noten
Het Ecomusée de la Noix, te Castelnaud vertelt de geschiedenis van de walnoten, de werkzaamheden, het kweken en oogsten.

Wijn
* Musée du Vin, de la Batellerie et de la Tonnellerie te Bergerac geeft een uitleg over de tonnenmakerij voor de wijnen uit de regio, het transport en over de historie van de wijnbouw.
* Wijnroute vanuit Villefranche-du-Périgord, waar u onderweg Château Lamartine, te Sorutac aantreft.

Overal in de Périgord worden markten gehouden. De specialiteitsmarkten, die gehouden worden in o.a. Périgueux, Sarlat bieden u de gelegenheid om de regionale producten te proeven.

Wat is er te doen

In het dorp ziet u het werk van de châtaignier (persoon die met kastanjes werkt) en wordt u van alles verteld over de kastanjes en champignons die in de kastanjebossen groeien. Châtaigne du Périgord heeft op het domaine de Rapatel meer dan 7 hectare biologische kastanje boomgaard, waar de eigenaren u graag vertellen over de "brood-boom". In de Boutique kunt u de heerlijkheden van deze Camille kastanje ontdekken. In de herfst is er in Villefranche-du-Périgord het festival voor de tamme kastanje en het eekhoorntjesbrood. In het dorp wordt vaak op de zomeravonden een repas (maaltijd buiten op het marktplein) georganiseerd waaraan men tegen betaling zo kan deelnemen.

De Dordogne biedt voor elk wat wils:
* 1000 kastelen verspreidt over 575 gemeentes
* een reis van de prehistorie, Middeleeuwse steden, kastelen, bastides en kerken, langs de rivieren en aan de meertjes
* tuinen en parken bezoeken
* gastronomische hoogstandjes tot gewoon lekker eten
* kanoën of kajakken, paardrijden, vissen, fietsen wandelen, golfen, tocht maken met een luchtballon of naar een roofvogelshow.
* ieder dorp heeft zijn eigen feest met muziek, vuurwerk, toernooien, waar iedereen aan kan deelnemen
* genieten van de natuur, waar je verrast wordt door de wilde dieren: herten, konijnen, maar ook vossen en dassen. Maar u kunt ook de unieke tuinen bezoeken.

Fietsparadijs
Dordogne is het Franse fietsparadijs. Heerlijk is het om te pedaleren langs een weids meanderende rivier met imposante kalkrotsen, middelleeuwse burchten, bossen en valleien. De landelijke binnenwegen behoren tot de rustigste van Frankrijk. VillaFranche biedt u een week met vijf fietstochten. Maar u kunt natuurlijk ook uw eigen route samenstellen middels de aanwezige fietskaarten in het vakantiehuis.

Paardrijden
Ferme équestre te Belves zal u ontvangen in een mooie omgeving en begeleiden voor ritten van een uur of langer.

Wandelen
Vanuit "Le Bourg"(het dorpsplein) zijn verschillende routes uitgezet over verschillende afstanden. VillaFranche biedt u diverse wandelroutes in het Land van de Kastanjes.

Gezellig zwemmen in het openbare zwembad, met peuterbad, bevindt zich op loopafstand van het vakantiehuis. Het zwembad is open van juni tot september. De visvijver bevindt zich voor het zwembad. U dient uw viskaart bij de Tabac of VVV te kopen.

  • Aan fietsroute
  • Activiteitenprogramma
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Vakantiehuis VillaFranche wil uw vakantie aangenaam en bijzonder maken door u diverse mogelijkheden te bieden:
♦ een diner te Villefranche du Perigord. Het restaurant zal u met plezier vertellen over deze streek en haar produkten.
♦ tweedaags programma te Châtaigne du Périgord (april - oktober)
♦ fietsen (wielrenfiets, mountainbike)
♦ kanoën
♦ paardrijden
♦ wandelen
♦ of een verblijf met een mix van mogelijkheden

In het hoogseizoen is de huurperiode van zaterdag tot zaterdag (wisseldag). Buiten het hoogseizoen is de wisseldag flexibel (gaarne in overleg).
De prijzen zijn Inclusief energiekosten, linnengoed, badlinnen en keukenlinnen en gebruik van internet (Wifi). Wij vragen een borg van € 300,=.
Het plaatsen van een tent is alleen mogelijk indien men de gîte huurt. Tevens kunt u de gîte huren om in de Périgord te overwinteren of voor een langer verblijf. Informatie en speciale tarieven op aanvraag.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 742

Prijs per week vanaf

€ 742

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie