Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Isabelle Warlam

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Het ruime en sfeervolle vakantiehuis '7 le Bourg Nord' wordt ook in het hoogseizoen van de zomer van 2024 verhuurd! Geniet van de ruimte in de (woon)kamers, zwembad, tuin, het heerlijke weer én de koelte in huis dankzij de enorm dikke muren.

Op de begane grond is een woonkamer van 60 m2 met aan de ene kant een piano met mooie warme klank, (eet)tafel en antieke kast. De andere kant is een grote zithoek van drie banken, met een TV (ook Nederlandse zenders). Met grote gezelschappen zit u het beste in de eetkamer van 30 m2 aan de grote acht-persoons eettafel, of in de tuin natuurlijk aan de uitschuifbare tuintafel onder de ‘schaduwboom’. Twee paar openslaande glazen deuren leiden van de woonkamer naar terras en achtertuin. Het huis heeft twee openhaarden; niet nodig in de zomer maar wel sfeervol. Overal hangen schilderijen, veelal Hollandse taferelen. Naast het benodigde meubilair is er een cd-speler en een op telefoon/laptop aan te sluiten speakerset.

De keuken biedt het gebruikelijke comfort, o.a. een Miele afwasmachine, een 4 pits butagas fornuis, een elektrische oven en twee koelkasten. Er is ruim gerei voor grote gezelschappen, o.a. (heel) veel pannen, serviesgoed, bestek en talloze aanvullende zaken. In de hal is een extra kast met huishoudelijke spullen en magnetron.

De antieke trap brengt u naar de volgende verdieping met 5 slaapkamers en 3 badkamers. Er zijn zomer-dekbedden, kussens en molton matras-hoezen voor alle bedden. Ook zijn er wollen dekens voor wie dat liever heeft. Bij voorkeur dient u zelf bed- bad en keukenlinnen mee te nemen (dus onderlaken, dekbedovertrek, kussensloop, hand- en theedoeken). Lukt dat echt niet, neem dan contact op en dan kijk ik wat ik kan doen.

De roze slaapkamer heeft een eigen badkamer en-suite, met douche, wastafel en toilet. Het tweepersoonsbed daar is 180 cm breed en 2 meter lang (twee 90 cm matrassen), met dekbed van lits-jumeaux formaat. De master bedroom is recent gerenoveerd en heeft nu een houten vloer. Hier is ook een balkon met uitzicht op achtertuin en zwembad en een tweepersoonsbed (opgebouwd uit 2 eenpersoonsbedden van 90 bij 190 cm), met een dekbed van lits-jumeaux formaat. Daarnaast is een ruime (groene) slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden van 90 bij 190 en eenpersoons dekbedden. Van hieruit ziet u zowel de achtertuin als het Middeleeuwse kerkje en achterliggend landschap. Deze 2 kamers delen een badkamer met ligbad, douche, wastafel en een aparte w.c. De master bedroom heeft een garderobe / inloopkast die tevens opslagruimte is voor dekens en kussens, 2 kinderbedjes, kinderstoel, strijkplank en strijkijzer. (Daar is ook een klein gedeelte dat voor de eigenaren en dus prive is.)

De andere vleugel van de eerste verdieping bevat 2 kleinere slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden van 190 cm lengte en 90 cm respectievelijk 80 cm breed. Hier zijn eenpersoons dekbedden aanwezig. Zelf gebruik ik de kleine kamer met uitzicht op de kerk ook graag als werkkamer. Bij deze kamers hoort een eenvoudige gedeelde badkamer, met douche, wasbak en een aparte w.c. De zolder is alleen in gebruik voor de boiler en als prive opslagplaats.

In de schuur staan een Miele wasmachine en een vriezer, tuingereedschap en grasmaaiers. Gebruik van de maaitractor alleen in overleg.

We zijn altijd bezig met renovatie. Op de begane grond zijn alle ramen en kozijnen vernieuwd met aluminium en dubbel glas. De ramen van de slaapkamers zijn van horren voorzien, voor een zoemloze nachtrust. De master-bedroom heeft een volledige make-over gehad. Dit voorjaar volgt vernieuwing van het balkon, professionele reiniging en verzorging van de tegelvloeren (carreaux de gironde) en komend najaar transformatie van de eetkamer tot ruime woonkeuken.

Vanwege de coronaperikelen die nu slechts op de achtergrond spelen bestaat er een klein risico dat u niet naar Frankrijk mag voor een vakantie. Ik heb besloten niet mee te doen aan de omboekregeling" waarvoor Gites de mogelijkheid biedt. Echter als u vanwege de coronapandemie niet als toerist naar Frankrijk mag gaan betaal ik u de huur terug. U betaalt dan alleen een klein bedrag aan Gites. Gites is hiervan op de hoogte gesteld.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van '7 le Bourg Nord'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het perceel van vakantiehuis 7 le Bourg Nord in Landerrouet-sur-Segur beslaat omstreeks 1800 m2 en is geheel omheind door boeren hekwerk en aan de straatzijde een muur van zo'n 80 cm hoogte. In de achtertuin en bij het zwembad is geen inkijk en u hebt er een heel prettig ruim uitzicht. Er is veel grasveld om op te spelen en te luieren. Aankleding met Mediterrane struiken en boompjes. Er zijn twee terrassen, divers tuinmeubilair, parasols, en achter in de tuin een grotere boom die schaduw geeft en waaronder doorgaans een heerlijk zomerbriesje waait. Er zijn een buiten pingpongtafel, picknicktafels, en een eenvoudige barbecue.
Het zwembad meet 6 x 12 m, heeft een ingebouwde trap bij het 90 cm gedeelte en loopt schuin af tot een diepte van 240 cm. De "menhirs" die aan 2 kanten het bad flankeren geven het geheel een rustiek karakter.
Het bad kan afgesloten worden met een elektrisch bedienbaar rolluik. Als u ook nog de clips aan beide korte kanten dicht doet hebt u 100% kindveiligheid! Dit rolluik is ook prettig voor het behoud van de water temperatuur tijdens frisse nachten. Vriendelijk verzoek om een oogje in het zeil te houden: Is het waterniveau goed? Ziet het water er fris en helder uit? Moet het bad eens gezogen worden met de waterstofzuiger? N.B. Tegenwoordig is er ook een makkelijk bedienbare robot die in het bad kan worden neergelaten en dan zijn schoonmaakwerk gaat verrichten. In het informatieboek staat een duidelijke gebruiksaanwijzing. Het water wordt schoongehouden door een electrolyseur die zout omzet in natrium en chloor. Het chloorgehalte is laag dus vriendelijk voor ogen, oren en huid.
Op 50 meter van huis bevinden zich de dorpstennisbaan, een jeu de boules veldje, een klein speeltuintje en picknicktafels. Hier bent u eveneens welkom.
Vriendelijk glooiend afwisselend landschap met een verscheidenheid aan agrarische bestemmingen. (Wijngaarden, boomgaarden m.n. pruimen- en walnoten-, velden met mais en zonnebloemen, weiden met koeien en paarden, bosbouw.)
Weinig toerisme. Rustige vriendelijke sfeer. Men neemt de tijd: U kunt hier echt onthaasten. Het dorpje zelf is lieflijk, rustig, met goedverzorgde huizen en erven en het telt nog geen 100 inwoners.
In de regio zijn er enkele iets grotere plaatsen die vaak karakteristiek zijn met enkele middeleeuwse huizen en in de "bastides" arcaden rond een vierkant plein. Veel Romaanse kerkjes, enkele abdijen, gietijzeren markthallen, diverse eeuwenoude wind- en watermolens. M.n. in het hoogseizoen zijn er her en der tentoonstellingen en klassieke- of jazz concerten. De markten zijn leuk en staan vermeld in het boek dat in huis ligt. Wilt u echt uitgebreid winkelen of meer architectuur en musea zien dan moet u naar Bordeaux (ruim een uur rijden met de auto, of u neemt de trein vanaf la Reole). Ook het schilderachtige plaatsje Saint Emillion - beroemd om zijn prachtige rode wijnen- is een bezoek waard (1 uur rijden).

  • Landelijk
  • In/bij een dorp

Recensies

7 le Bourg Nord heeft de afgelopen 4 jaar 6 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.833333333333334 sterren
  • 9 sterren

    De afgelopen 2 weken hebben we mogen genieten van dit ruime huis, de magnifieke tuin en het heerlijke zwembad. Voldoende slaapkamers met goede matrassen, een kleine keuken, maar van alle gemakken voorzien en voldoende leefruimte binnenshuis om met grotere gezelschappen te verblijven. In de tuin vind je heerlijk schaduw onder een grote boom en geniet je tegelijkertijd van een prachtig uitzicht. Het contact met de eigenaresse is heel prettig. Kortom, genoten!

  • 9 sterren

    Wij hebben met 8 volwassenen hier gelogeerd,
    Een authentiek, koel huis, met genoeg voorzieningen wat betreft badkamer, toilet enz. Buiten ook voldoende zitplaatsen, een heerlijk zwembad, dat voor ons in augustus een noodzaak was, zo heet was het er.
    We hebben hier enorm genoten, hadden goed contact met de eigenaresse, die af en toe contact opnam om te horen of alles naar wens was, heel prettig.
    Kortom, rust en ruimte zoekers, zijn hier op een goede plek.
    Voor uitstapjes pak je de auto, maar rondom het huis is het mooi wandelen.
    Een aanrader!

  • 8 sterren

    Voor het eerst sinds jaren weer op vakantie naar Frankrijk! We kozen dit heerlijke stekje op basis van de locatie, ruime tuin, enorme zwembad en ruime slaapkamers. Met onze groep van 4 volwassenen en 5 kids was het werkelijk geweldig toeven in Landerrouet. Het weer liet wat te wensen over dus besloten we uit te vliegen naar Libourne, Bordeaux en saint Emilion. Genieten! Voor wie op zoek is naar een plek met weinig prikkels, geen toerisme en activiteiten is hier op zn plek! Het huis faciliteert in alles wat je nodig hebt op vakantie! Wij zijn een herinnering rijker.

Culinair en wijn

Er zijn veel heerlijkheden te koop in de supermarkten maar vooral ook op de markten. Hier staan m.n. de boeren die hun eigen seizoensproducten aan de man brengen, welke producten verrukkelijk zijn en daarom wel wat mogen kosten. In de klapper met informatie die in huis ligt staan beschrijvingen van restaurants. Bij onze favoriet (in la Reole) eet je heel goed, zit je in een prettige ambiance, binnen of buiten, en wordt je prima bediend en tenslotte betaal je absoluut niet teveel. In Monsegur is helaas de tweede favoriet gesloten (tgv Covid?) maar er zijn nog een paar opties over en je zit wel onder de arcaden met uitzicht op de beroemde gietijzeren markthal.
Uiteraard is er heel veel goede wijn te koop: zowel in de supermarkten als in de "caves cooperatives" als bij de wijnboeren / en chateaux. du Bordelais.

Wat is er te doen

Zwemmen: in uw eigen zwembad van 6 bij 12 meter. U kunt als het zwemuurtje voorbij is het elektrisch bedienbare rolluik sluiten en tevens de clips aan beide korte kanten van het bad dicht doen: Het bad is dan 100% KINDVEILIG en u geniet onbekommerd van uw rust!
Thuis muziek maken: er is een fijne piano met een mooie warme klank en een muziekstandaard en wat bladmuziek (piano en zang).
Wandelen en paardrijden: mooie en heel licht geaccidenteerde omgeving. Afwisselend. Veel uitgezette paden met beschrijvingen (boekjes in huis).
Golf: bij Langon, en Marmande, beide op 20 km afstand. De banen zijn vrij klein. Prettige sfeer. U kunt er ook een hapje eten.
Fietsen: te huur in Sauveterre (van hieruit loopt een fietspad over de vroegere goederenspoorlijn). In Bordeaux kan ook goed gefietst worden. Zelfs "les Bordelais" doen het!
Er is een sjoelbak in huis en er is een pingpongtafel buiten.
Er is een verharde dorpstennisbaan op 50 m van het huis. U mag hier gebruik van maken. Helaas is het onderhoud de laatste jaren achtergebleven waardoor het zich niet meer leent voor serieus tennisspel. Er is daar wel een prima speeltuintje voor de kleintjes. Een goed onderhouden en vrij toegankelijke tennisbaan bevindt zich in het buurdorp, op 5 minuutjes rijden.
Bezoek ook de gezellige markten in de omgevende plaatsen: la Reole, Monsegur, Sauveterre, Langon.
De stad Bordeaux en Saint Emillion en ook Bergerac zijn de moeite van een bezoek waard. Dichterbij is een uitgezette wandeling door la Reole interessant.
(Voor een taalcursus moet u naar Bordeaux, bij voorbeeld France Langue).
Maar geniet u bovenal van de landelijke rust, het rustiger tempo op het Franse platteland en de bijbehorende gemoedelijkheid, de prachtige sterrenhemels, het heerlijke eten en de mooie wijnen!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

We vragen u het huis in goede staat en netjes achter te laten. (D.w.z. dat de prullenbakken leeg zijn en alle overige rommel verwijderd is en dat het fornuis, het aanrecht en de keukentafel ruim zijn en de afwasmachine leeg.) Het sanitair en de keuken zullen door de werkster schoongemaakt worden en zij zal ook stofzuigen. U betaalt hiervoor geen extra kosten.
Zij heeft natuuurlijk wel tijd en ruimte nodig om haar werk te doen. Dat betekent dat u de zaterdag van aankomst welkom bent vanaf 16:00, en dat op de vertrekdag het huis om 10:00 weer vrij moet zijn.
Bij langere verhuur dan 1 week en als er sprake is van een "last minute" situatie kan de huurprijs verlaagd worden. Vraag naar de korting!

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten

Prijs is exclusief

  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 15,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 10,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 2.200

Prijs per week vanaf

€ 2.200

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.