Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Mireille De Boer Veenhof

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Volledig rustig natuur- en stiltegebied

Van harte welkom in Mas de Dompierre, een authentieke, gerestaureerde boerderij in de Limousin waar Mireille jullie een zorgeloze vakantie kan aanbieden. De Mas wordt volledig privé gehuurd als vakantieverblijf. Dus absolute privacy gegarandeerd!!

De boerderij is van 1881 en in 2001 gerestaureerd met behoud van alle originele elementen. De wanden van het interieur zijn met leem en kalk bezet en ademen de sfeer van weleer uit. Het middelpunt van de woning is de woonkamer met open keuken. Een grote gezellige houtkachel. Aan de achterzijde van de mas bevindt zich een groot terras met vaste BBQ dat aansluit bij het zwembad en een klein ingebouwd kinderzwembad. Daarnaast is er een klein zandstrand waar de jongste vakantiegangers fijn kunnen spelen of de grotere even kunnen wegdromen in een paradijselijke sfeer. Je hebt ook de mogelijkheid om fietsen te huren om de streek te verkennen. Een hout gestookte hottub is geïnstalleerd op een aangename plaats op het terras. De tarieven en gebruik ervan zijn ter plaatse te bespreken.
Huisdieren zijn van harte welkom en kunnen naar hartelust rondhuppelen op het domein. Achter in de tuin van 1ha, met een oude boomgaard, is een kleine speeltuin geïnstalleerd alsook enkele goals waar men heerlijk kan voetballen. Een centrale plek is ook voorzien voor het maken van een kampvuur. Aangezien de Mas iets hoger op het terrein ligt heeft het een adembenemend zicht over de valleien, weilanden en bossen. Het land van melk en honing!

Het vakantiehuis:
De benedenverdieping bestaat uit een woonkamer met houtkachel, een open keuken met een groot gasfornuis, een eetkamer en een aparte badkamer. De keuken is eveneens voorzien van alle kookgerei gasfornuis met elektrische oven en een magnetron, koffieapparaat, vaatwasser, Amerikaanse koelkast, broodrooster, …

Op de eerste verdieping bevinden zich 4 slaapkamers waarvan één met een aanpalende badkamer (Master Bedroom), voorzien van een dubbel bed (160 X 200). Tegenover deze slaapkamer bevinden zich 2 slaapkamers waarvan één voorzien van twee aparte bedden(80 x 200) en één slaapkamer met een dubbel bed(160 x 200). Verder is er nog een kinderkamer met twee verstelbare kinderbedjes (meegroeibedden) van 80 x 210. Te gebruiken voor kinderen tot 12 jaar. Deze kamers kunnen gebruik maken van de badkamer die grenst aan de Master Bedroom met een aparte ingang op de gang of men kan de badkamer op het gelijkvloers gebruiken.

De zolderverdieping is voorzien van een eigen badkamer met lavabo, toilet en inloopdouche (100 x 120). Het is één grote ruimte met twee dubbelbedden(160 x200). Er is ook mogelijkheid tot het plaatsen van kinderbedjes. We hebben 1 kinderbedje ter beschikking waarvan de bodem verstelbaar is.
Belangrijk: Er bestaat de mogelijk om de Mas te huren vanaf 2 tot 5 personen. Voor meer info en prijzen zie op onze andere site van "gites.nl" Le Coin Perdu"

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Geschikt voor grote groepen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Jacuzzi
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Mas de Dompierre'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Mas de dompierre is gelegen in een klein gehuchtje “Cros sud” dat deel uitmaakt van het dorp “Dompierre-les-Eglises”. Cros bestaat uit een twintigtal huizen waar de tand des tijds heeft stil gestaan. Het is een schilderachtig klein gehuchtje te midden van uitgestrekte, heuvelachtige landerijen, bossen en meren. De Haute Vienne is trouwens een streek die erg groen is met veel landelijke dorpjes. Ook een rustige streek waar toerisme nog niet geheel is doorgedrongen en waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de schitterende natuur. De Haute-Vienne is één van de drie departementen van de Limousin, gelegen naast Creuse en Corrèze. Cros ligt ten midden van drie grote natuurparken. Ten zuiden liggen de parken regional Perigord- Limousin en Millevache en Limousin. Ten noorden grenst Cros aan het park naturel regional de la Brenne. 
Het gebied staat bekend als het groene hart van Frankrijk! Er heerst nog volop ruimte en rust, zelfs complete stilte is hier nog te vinden. Er is ook een belangrijk erfgoed van architectuur en kunst aanwezig in de vele romaanse religieuse gebouwen, de versterkte kastelen, de middeleeuwse steden en de beroemde traditie van het porselein en leerbewerking.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

Mas de Dompierre heeft de afgelopen 4 jaar 13 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Deze afgelegen woning is ideaal om tot rust te komen in het bijzijn van je familie en huisdieren die alle plaats hebben om te ravotten. De enige spelbreker was enkele dagen het slechte weer . De woning is voorzien voor alle mogelijke weersomstandigheden. nl boeken ,spelletjes voor groot en klein, fietsen en hottube . zwembad bij mooi weer . ook voor een aperitiefje is een grote frigo met ijsblok maker, chrunch ijs of water.
    De eigenaars zijn vlot te bereiken en helpen je met alle vragen.

  • 9 sterren

    Dit was een schitterende vakantie. We verbleven er met 7 volwassenen en 4 kinderen. Voor iedereen plaats genoeg. De winkels zijn wel wat ver weg, maar dat wordt gecompenseerd door 2 grote frigo's: 1 Amerikaanse grote frigo in de keuken en 1 grote frigo in de schuur waar het automatisch al koeler is en je veel drank kan opslaan. Het restaurant in het dorp op anderhalve kilometer waar je je brood en/of koeken kan bestellen en afhalen 's morgens (bij een enorm vriendelijke eigenaar) is ook een pluspunt. Eigenaars Mireille en Wijnand zijn super vriendelijke mensen waar je altijd terecht kan met vragen. Alleen voor die mensen zou je al willen teruggaan. We zijn allemaal met spijt in het hart daar vertrokken.

    Reactie van Mireille De Boer Veenhof

    Het genoegen was geheel wederzijds. Dank voor jullie pracht recensie!

  • 10 sterren

    Wauw!!
    Dat is het juiste woord. Alles van de eerste communicatie tot aan het einde van onze vakantie was top. Schitterend huis, fantastische tuin, enorm vriendelijke eigenaren, compleet ingericht, super omgeving. Hier komen alle ingredienten voor een top vakantie samen. Zowel voor de kinderen als onszelf was dit een plek die ons helemaal tot rust heeft gemaakt. Ik kom al ruim 20 jaar naar Frankrijk en omdat ik het land wil ontdekken altijd op andere plekken, maar deze Mas zal de eerste zijn waar ik terug naar toe zal gaan.
    Hulde voor jullie manier waarop je het al mooie huis nog meer sfeer en karakter geeft,
    Tot snel,
    Maarten, Nienke, Isis, Lieve en Meis

Culinair en wijn

In “ Le Dorat” een klein dorpje op ongeveer 17 km van Cros, worden tijdens de zomermaanden (juli en augustus) telkens op donderdag de overheerlijke “MARCHES DE PRODUCTEURS” georganiseerd. Plaatselijke boeren en handelaren in vlees, zuivel en groenten tonen hun beste waren. Deze worden uitgestald in diverse kraampjes op het marktplein. Je kan er vlees van het limousinrund kopen en plaatselijke groenten aan zeer democratische prijzen. En heb je geen zin om thuis alles klaar te maken…dan maken zij dit voor je klaar! Er staan verschillende BBQ,s waar je je vlees kan laten roosteren. Grote tafels staan gedekt, borden en bestek zijn aanwezig…gezelligheid troef!!

Zoek je een restaurant dan kan je eveneens in "Le Dorat" terecht.:

"LE TREFLE IRLANDAIS" 6 Place Charles de Gaulle
"LA MARMITE" 29 av.

Voor een kleine hap hoef je niet al te ver te rijden. Op ongeveer 8 km van Cros is er een gezellige bar-restaurant:
L'ESCAPADE - 4 Rue Jules Courivaud 87190 MAGNAC-LAVAL

Wat is er te doen

WANDELEN en FIETSEN
Uiteraard leent deze streek zich enorm om uitgebreide kleine en/of grote wandelingen en fietsroutes te organiseren. Zo zijn er verschillende routes die u mee voeren naar idyllische, nostalgische en romantische plekjes. Stafkaarten en diverse wandel-en fietskaarten zijn bij ons gratis te verkrijgen. We hebben een eigen fietsverhuur dienst.

GOLF: 9 holes
Golfen kan je in: "Les Villards", 87330 Mortemart

en ligt op zo’n 37 km ten zuiden van Cros.

WATERSPORTEN:
Gezien de vele meren in de buurt is vissen een populaire sport, alsook waterskiën, kajakken enz.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Een reservering is definitief na ontvangst van 50% van de totale huursom.
Een boeking is definitief na ontvangst van de resterende huursom, uiterlijk 6 weken voor aanvang van de verblijfsperiode.
Huisdieren zijn enkel toegelaten na overleg. Prijs per hond, per week: € 10,00
Een waarborgsom van 350,00 euro te voldoen bij aankomst.
Verplichte schoonmaak: 105,00 euro.
Honden zijn welkom...echter ze horen niet thuis in de slaapkamer!
Regelmatig wordt het zwembad gereinigd alsook gecontroleerd op PH ed.
Tijdens de wintermaanden of in frisse seizoenen - wanneer het haardvuur en/of de centrale verwarming werkt, wordt er een meerprijs aangerekend voor het gebruik ervan. Dit aan kostprijs van de huidige energietarieven.
Eventueel ook badlinnen bij te huren : 8,00 euro per set.
Fietsen zijn te huur aan 12,00 euro per dag per fiets, 50,00 euro per week.
Hottub is te huur per verblijf van een week aan 80,00 euro, plus 10 euro per keer dat u de hottub warm stookt voor het hout.
Bekijk ook onze andere advertentie geschikt voor 2 tot 6 personen " LE COIN PERDU"

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Gratis inbegrepen bij de huur periode:

*Er staan 3 fietsen tot Uw beschikking, geen elektrische.Klein kinderfietsje, loopfietsje.
*Kinderzitje
*Stookhout voor de houtkachel in de wintermaanden.
*Eventuele bijverwarming met elektrische kachels.
*Houtgestookte Hottub, deze wordt op iedere wissel dag gereinigd en voorzien van schoon water, U kunt hem gebruiken zoveel U wilt.
Gebruik van tafeltennistafel.
LET OP; het zwembad wordt in de maanden November tot met April niet verwarmd..

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 120,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 8,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.225

Prijs per week vanaf

€ 1.225

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie