Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Dirk Baeten

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Welkom in 'Vallée dorée', een vakantiehuis gelegen in de Haute-Vienne, het groene hart van Frankrijk!
Je kan er genieten in alle rust van de nog ongerepte omgeving.
Vallée dorée biedt je exclusieve privacy op een oppervlakte van 1,5 ha. Wil je vrienden en/of familie uitnodigen dan heb Je ook de mogelijkheid om enkele luxe tenten bij te huren. ( Tot max. 6 personen extra) Jij bent met jouw gezelschap de enige gast! Relaxen en volop genieten kan je op het domein met zijn verwarmd zwembad ,comfortabele tuinmeubelen, hangmatten en sfeervolle zwembadverlichting.
Het vakantiehuis is een gerestaureerde boerderij aan de rand van een klein gehucht waar de tand des tijds heeft stilgestaan. Het telt 3 ruime slaapkamers en twee badkamers. Voor een duidelijk overzicht hebben we een grondplan aan het fotoalbum toegevoegd.

Dit is echt 'vakantie vieren'!

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderoppas
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Jacuzzi
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Vallée dorée'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis Vallée dorée is gelegen in een klein gehuchtje “Cros” genaamd, dat deel uitmaakt van het dorp “Dompierre-les-Eglises”. Cros bestaat uit een twintigtal huizen waar de tand des tijds heeft stil gestaan. Het is een schilderachtig klein gehuchtje te midden van uitgestrekte, heuvelachtige landerijen, bossen en meren. De Haute Vienne is trouwens een streek die erg groen is met veel landelijke dorpjes. Ook een rustige streek waar toerisme nog niet geheel is doorgedrongen en waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de schitterende natuur. De Haute-Vienne is één van de drie departementen van de Limousin, gelegen naast Creuse en Corrèze. Cros ligt ten midden van drie grote natuurparken. Ten zuiden liggen de parken regional Perigord- Limousin en Millevache en Limousin. Ten noorden grenst Cros aan het park naturel regional de la Brenne.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

Vallée dorée heeft de afgelopen 4 jaar 10 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.7 sterren
  • 10 sterren

    Voor ons de eerste keer in de Limousin en zeker niet de laatste keer! Vallee Doree....wat een fantastische plek en wat een uitzicht en rust..het absolute "niets", als je daarvan houd natuurlijk. In het gehuchtje Cros heeft de tijd echt stilgestaan.
    We hebben genoten van de stilte, de uilen, het zwembad, het enorme, mooie aangelegde, landgoed (want dit kan je geen tuin noemen!) Prima (groot) huis met een goede keukenuitrusting. Zeer vriendelijke, behulpzame eigenaren die je optimale privacy bieden (en een lekker glas wijn als je wilt), bedankt Dirk en Ann voor de fijne tijd die we bij jullie hadden en zeker tot ziens!

  • 9 sterren

    A beautiful location with a lovely owner.
    Our small family had an amazing week at Vallee Dorree, thank you Dirk.
    So the positives:
    The most phenonemal oustide- a truly beautiful pool, a little orchard an an acre or two or property to explore
    Also has a lovely terrace with a huge table and a couple of bbqs near the pool
    We spent almost the whole week in the pool to be honest- it was very hot- 37degrees !
    The kitchen has a very nice hob and fridge freezer and is very well equipped- it has an espresso maker (any chance of a nespresso machine Dirk?)
    It also has very fast internet properly distributed so you can even use it in the garden.
    The lounge and family bathroom are lovely.
    The owners are very friendly and really helpful- we found a couple of bulbs out which they fixed very very quickly
    The property was spotless when we arrived- very clean which is lovely.
    There are some lovely looking bell tents which would swallow a family or two- this would be an amazing spot for an extended family- you could fit 2 famiilies in the house and 2 more in the tents and with the space on the grounds you'd never feel on top of each other.

    There aren't any negatives, but a couple of observations:
    One half of the house has been very well renovated, the other half has been partially renovated, but is still quite rustic. It will look amazing when finished- but its not quite there yet. Don't let this put you off though.
    The location is very very rural- there is very little locally. Lac Pardoux was very good for kids, and it would be an amazing spot for cycling as you'd only see a couple of cars an hour. Using a telescope would also be amazing. Be aware that most shops shut between 1230 and 1430! The pace of life is much slower which took a bit of getting used to. Its not an area that is dominated by tourists- you have to book most restaurants and their opening hours are somewhat flexible!

    In any case we LOVED vallee doree, Thank you Dirk :)

  • 10 sterren

    We hebben een zalige tijd gehad in Vallee Doree. We hebben genoten van het zwembad, de rust en het uitzicht. Het vakantiehuis is voorzien van alle comfort! We komen zeker nog eens terug. Bedankt Dirk

Culinair en wijn

In “ Le Dorat” een klein dorpje op ongeveer 17 km van Cros, worden tijdens de zomermaanden (juli en augustus) telkens op donderdag de overheerlijke “Marches de Producteurs” georganiseerd. Plaatselijke boeren en handelaren in vlees, zuivel en groenten tonen hun beste waren. Deze worden uitgestald in diverse kraampjes op het marktplein. Je kan er vlees van het limousinrund kopen en plaatselijke groenten aan zeer democratische prijzen. En heb je geen zin om thuis alles klaar te maken…dan maken zij dit voor je klaar! Er staan verschillende BBQ,s waar je je vlees kan laten roosteren. Grote tafels staan gedekt, borden en bestek zijn aanwezig…gezelligheid troef!!

Wat is er te doen

Uiteraard leent deze streek zich enorm om uitgebreide kleine en/of grote wandelingen en fietsroutes te organiseren. Zo zijn er verschillende routes die u mee voeren naar idyllische, nostalgische en romantische plekjes. Stafkaarten en diverse wandel-en fietskaarten zijn bij ons gratis te verkrijgen.
Zwemmen en andere Watersport:
Voor een gezellig familie-uitstapje kan je terecht aan het meer van Lac Saint Pardoux. Het meer is 300 ha groot en ligt verscholen tussen de bossen. Vanaf Vallée Dorée is het een kleine twintig minuten rijden. Er worden heel wat activiteiten georganiseerd voor groot en klein. Zo kan men, naast de diverse wandelroutes, ook waterskiën, zwemmen, vissen, kanoën, zeilen, paardrijden, boogschieten, tennissen, mountainbiken…er is een beach volleybal veld en een heus avonturenpark aangelegd. Voor de allerkleinsten is er een mega-springkastelenpark.

Valée Dorée ligt in een schilderachtig klein gehuchtje te midden van uitgestrekte, heuvelachtige landerijen, bossen en meren. De Haute Vienne is trouwens een streek die erg groen is met veel landelijke dorpjes. Ook een rustige streek waar toerisme nog niet geheel is doorgedrongen en waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de schitterende natuur. De Haute-Vienne is één van de drie departementen van de Limousin, gelegen naast Creuse en Corrèze. Cros ligt ten midden van drie grote natuurparken. Ten zuiden liggen de parken regional Perigord- Limousin en Millevache en Limousin. Ten noorden grenst Cros aan het park naturel regional de la Brenne. 
Het gebied staat bekend als het groene hart van Frankrijk! Er heerst nog volop ruimte en rust, zelfs complete stilte is hier nog te vinden. Er is ook een belangrijk erfgoed van architectuur en kunst aanwezig in de vele romaanse religieuse gebouwen, de versterkte kastelen, de middeleeuwse steden en de beroemde traditie van het porselein.

In “ Le Dorat” een klein dorpje op ongeveer 17 km van Cros, worden tijdens de zomermaanden (juli en augustus) telkens op donderdag de overheerlijke “MARCHES DE PRODUCTEURS” georganiseerd. Plaatselijke boeren en handelaren in vlees, zuivel en groenten tonen hun beste waren. Deze worden uitgestald in diverse kraampjes op het marktplein. Je kan er vlees van het limousinrund kopen en plaatselijke groenten aan zeer democratische prijzen. En heb je geen zin om thuis alles klaar te maken…dan maken zij dit voor je klaar! Er staan verschillende BBQ,s waar je je vlees kan laten roosteren. Grote tafels staan gedekt, borden en bestek zijn aanwezig…gezelligheid troef.
Wens je een wijnproeverij? Dan sturen we een sommelier uit de beurt die je laat genieten van de heerlijke Franse wijnen gecombineerd met fijne vleeswaren en kaas uit de streek. Meer info ter plaatse.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Badlinnen te verkrijgen aan 10,00 euro per set!
(2 handdoeken - 2 washandje)
Verplichte schoonmaak: 115,00 euro
Extra ingerichte tent kun je bijhuren aan 250, euro per week (vermeld wel het aantal extra personen die eventueel in de tent blijven overnachten)
Een waarborgsom van 350,00 euro wordt voldaan op de volgende rekening IBAN BE21 0636 7774 5503 of te voldoen bij aankomst. 1 week na uw vertrek wordt de waarborg terug geplaatst op uw rekening indien er geen ernstige gebreken werden vastgesteld.
Huisdieren zijn enkel toegelaten na overleg. Prijs: € 10,00 per hond, per week

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Jacuzzi: 80,00 euro/week wordt niet per dag verhuurd!
Honden zijn welkom op het terrein aan 10,00 euro per verblijf per hond.
Een ingerichte tent bijhuren kan aan 250 euro per week. Vermeld wel hoeveel extra personen er eventueel bijkomen! Het aantal personen wordt dan berekend aan 50 euro per nacht per persoon.
Tijdens de periode van eind oktober tot eind maart wordt verwarming aangerekend aan kostprijs (Mazout)

Prijs is exclusief

  • Borg € 350,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 115,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 10,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 8,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 650

Prijs per week vanaf

€ 650

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie