Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Anita van Zeijl

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

In de groene, heuvelachtige omgeving van de Limousin bevindt zich dit 120 jaar oude knusse broodbakhuisje dat de Fransen een four à pain noemen. Het is een comfortabele, recent gerenoveerde sfeervolle accommodatie voor twee personen. Op de vloer liggen authentieke grote granieten stenen. Vakantiehuis Four a Pain bevindt zich in het natuurpark "Parc Natural Regional de Milvaches en Limousin. Het huisje bestaat uit en woon-/ eetkamer met een kleine keuken met kookplaat en ijskast. Naast de woon-/ eetkamer is een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Bij de woning is een klein terras. Ook is er een groot grasveld met ligbedden en een hangmat waar u heerlijk op kunt uitrusten.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Back to basic
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Kinderbed
  • Kinderstoel

Beschikbaarheid van 'Four a pain'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het broodbakkershuisje is onderdeel van een voormalige boerderij met meerdere gebouwen die zijn gerenoveerd en gedeeltelijk worden verhuurd als vakantiehuis. Het geheel ligt in het pittoreske, sfeervolle gehuchtje Villemonteix, gemeente Eymoutiers. De omgeving is rustig en heuvelachtig. Ideaal voor rustzoekers en nodigt uit tot het maken van wandelingen en fietstochten op de mountainbike. Goede kans om daarbij onderweg een hert, wild zwijn of vos tegen te komen.

De Franse buren Jeanne en André zijn erg hartelijk en verbouwen hun eigen groenten. Ook wordt klein vee zoals eenden, konijnen en kippen gehouden. Regelmatig verrassen zij de gasten van de four à pain met groenten uit eigen moestuin.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Op de boerderij

Recensies

Four a pain heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

7.666666666666667 sterren
  • 8 sterren

    Twee weken lang hebben wij ons ondergedompeld in het heerlijke Franse leven, mede dankzij het romantische broodbakkershuisje van Anita en Jaap (en Johnny). Het oude huisje was heel schoon zo ook het sanitair in het hoofdgebouw. Het bed is goed en alles wat je nodig hebt is aanwezig. Ondanks de hitte bleef het huisje lekker koel door de dikke stenen muren. De glooiende omgeving met vele zwemmeertjes is prachtig. Bedankt voor de mooie weken en jullie gastvrijheid.

  • 7 sterren

    Wij verbleven een week in Four a Pain, een schattig en authentiek tweepersoons huisje in Limousin. De omgeving is mooi, we vonden in het voor ons nog onbekende gebied fijne wandelroutes en (soms na een stukje rijden) leuke stadjes en bezienswaardigheden. Het huisje staat dicht op het huis van de verhuurders en de terrassen zijn aangrenzend. Hierdoor heb je veel aanspraak en hoor je elkaars gesprekken en bv. de geluiden van tv of radio duidelijk. Mogelijk is dat voor anderen gezellig, maar wij waren op zoek naar iets meer rust. Dankzij het sfeervolle rijtje stenen huizen, versierd met prachtige hibiscus ben je meteen onderdeel van het Franse leven. Het huisje zelf had schoner gekund bij aankomst, maar het sanitair (in een ander gebouw) is heerlijk en schoon.

    Reactie van Anita van Zeijl

    Het is waar dat er dit jaar veel televisie is gekeken door ons in ons huis. Jammer dat er niet is gezegd dat men er last van had dan hadden wij de deur dicht gedaan en de tv zachter gezet. Wij hebben een nieuwe afscheiding gekocht zodat u geen last meer heeft van eventuele gesprekken op ons terras. U kunt nu bv aan het einde van het grasveld zitten. Dat is ruim 25 meter van ons terras af. Wij hebben ons best gedaan om alles schoon te maken. In het huisje is er een oude muur waar nog geen cement in zit maar een soort leem. Het kan dus gebeuren dat er wat gruis licht op de grond. Ons sanitair, bed en keuken zijn super schoon. Daar krijgen wij regelmatig complimenten over.

  • 8 sterren

    We hebben een heerlijke week gehad in de four a pain. Ondanks het weer wat helaas niet mee zat, hebben wij ons vermaakt door de mooie omgeving te bezoeken en door te genieten in het gezellige huisje. We hebben Jaap en Anira ervaren als gezellige en zeer gastvrijemensen.

Culinair en wijn

In de weekenden zijn in de voor de Limousin zo typerende dorpen in de omgeving vaak vide greniers (rommelmarkten), marchés de producteurs (markten met lokale producten) en gezellige braderieën. Hier is het met een glas wijn en barbecue met livemuziek heerlijk vertoeven aan de lange tafels tussen de lokale bevolking en andere gasten. Ook zijn er tal van restaurantjes waar het voor 14 euro prima eten is. Dichtbij is het uitstekende restaurant La Ranche du Lac ( wel even Reserveren). Ook La Cave in Eymoutiers wordt door onze gasten als prima beoordeeld.

Wat is er te doen

Naast van uw rust te genieten, eindeloos te wandelen, zwemmen in een van de nabij gelegen meren en eventueel een kano of bootje te huren kunt u diverse activiteiten ondernemen zoals bv.:
- naar een geitenkaas boerderij (men spreekt Engels)
- naar de stuwdam van Lac de Vassivière.
- een forellenkwekerij bezoeken en een hengeltje uitwerpen.
- naar een pottenbakker gaan
- Naar Het Museum van PAUL REBEYROLLE.
- naar het insectenmuseum.
En zo zijn er nog wel meer dagjes uit te ondernemen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Wie wil zwemmen vindt op 10 minuten rijden een meer met zandstrand. Lac de Vassiviere- een van de grootste meren van Frankrijk- is een half uur weg. Hier is volop watersport mogelijk en ook een avonturenpark voor het via touwen hoog (en voor de kleintjes laag) tussen bomen door klimmen en klauteren. Supermarkten en andere winkels zijn op 10 minuten afstand in Eymoutiers en Chateauneuf de la Forêt.
Zoals u op de foto's kunt zien, zijn er een fraai toilet en douche privé voor u beschikbaar. Deze bevinden zich in het gebouw aan de overzijde van uw verblijf op 5 meter afstand.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Huur is in het hoogseizoen van zaterdag tot zaterdag. Indien u op een andere dag wenst te komen is dat buiten het hoogseizoen mogelijk. Neem contact met ons op. Aankomst vanaf 13.00 uur, vertrek uiterlijk om 10.00 uur. Dekbedovertrekken/lakens zijn eventueel te huur. Schoonmaakkosten zijn € 55, die u terugkrijgt als u zelf goed schoonmaakt. De Nederlandse eigenaar schenkt bij aankomst een welkomstdrankje en zorgt indien gewenst de volgende ochtend voor vers stokbrood en croissants.
Indien u gebruik wenst te maken van de wasmachine brengen wij u hiervoor € 7,50 in rekening. Inmiddels is er in het dorp bij het tankstation ook de mogelijkheid om kleding te wassen.

Prijs is exclusief

  • Borg € 55,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 55,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 7,50
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 7,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 425

Prijs per week vanaf

€ 425