Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
John & Ruth Sharman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Je komt vakantiehuis La Grenouille verte (de groene kikker) binnen door de dubbele deuren naar de lichte en ruime keuken, waar je alles vindt wat je nodig hebt om aan je ontspannen vakantie te beginnen. Een grote, traditionele Franse eikenhouten tafel met stoelen met rieten bodem biedt plaats aan acht personen met ruimte voor een kinderstoel als je die nodig hebt. Een deur leidt naar de achtertuin die volledig omheind is en de oude broodoven, een droogmolen en een hangmat die tussen de vijgen- en lindebomen schommelt.
We hebben de keuken uitgerust met alles wat je nodig hebt, servies, bestek, glaswerk, kookmessen, potten, pannen, borden en kommen. Ook vind je er een vaatwasser, koelkast / vriezer, magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat, broodrooster en fornuis.
Glazen dubbele deuren vanuit de keuken leiden naar de grote woonkamer. Daar vind je een televisie, boeken, games en puzzels, die dit de plek maken waar je comfortabel kunt ontspannen. Er is een houtkachel voor koelere seizoenen. Openslaande deuren leiden naar de voorkant van het huis waar zich een stevige picknicktafel op het terras met grind en de stenen barbecue bevindt.
Voorbij de keuken is de badkamer met apart toilet.
Alle handdoeken zijn voor je aanwezig. Er is een grote douchecabine plus een bad en een dubbele wastafel.
Een korte trap leidt naar de drie slaapkamers, aan de linkerkant die met het kingsize bed, aan de rechterkant de kamer met het weelderige, Franse tweepersoonsbed en verderop links de kamer met twee eenpersoons bedden. De bedden zijn opgemaakt met fris, wit beddengoed.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Table d'hôtes
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'La Grenouille Verte'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Dit is het beste van twee werelden: het huisje ligt in een klein dorp, het is vredig en rustig, je bent omringd door bomen en meren met boswandelingen en twee 15e-eeuwse kastelen in de buurt die open zijn voor bezoeken.
Cussac, het dichtstbijzijnde stadje, ligt op slechts 6 km afstand en is goed bereikbaar. Het heeft een Intermarché-supermarkt, een Bricomarché, een apotheek, een bakker, een kapster en een paar bars / restaurants.
De oude stad Limoges, beroemd om porselein, geëmailleerd serviesgoed en de oude slagerswijk, ligt op minder dan een uur rijden. Hier vind je bekroonde restaurants, botanische tuinen, gotische architectuur en musea, naast moderne winkels. Limoges heeft ook een luchthaven en een treinverbinding van en naar Parijs.
Of je nu houdt van geschiedenis, pittoreske steden en dorpen met traditionele weekmarkten, recreatiemeren met veel activiteiten of gewoon van ontspannen bij het zwembad wilt, dit huisje biedt het allemaal.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

La Grenouille Verte heeft de afgelopen 4 jaar 8 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.375 sterren
  • 9 sterren

    La grenouille verte (De groene kikker): Een heerlijke plek om vakantie te houden. De gîte heeft alles wat er nodig is voor een fijne vakantie. De woonkamer met voldoende plek om gezellig te zitten. TV met satelietontvangst (engels of frans), een DVD-speler met DVD's voor elk wat wils. Inclusief een houtkachel voor de wat koudere dagen/avonden. En een heleboel (meestal engelstalige) boeken.
    WiFi is aanwezig maar het bereik beperkt zich meestal tot alleen de benedenverdieping.
    De keuken is van alle gemakken voorzien. Koelkast met vriesvak. Een koffiezetapparaat, een espressomachine en een senseo. Verder een magnetron en ook een broodrooster. En dan natuurlijk het geweldige gasfornuis met oven.
    Rondom het huis genoeg ruimte om lekker in de zon (of schaduw) te zitten. Naast het huis van de bewoners zelf nog grote tuin met ligstoelen en het zwembad voor privégebruik.
    Op de dag van aankomst hebben we (tegen betaling) kunnen genieten van een, door de eigenaren zelf klaargemaakt, heerlijk diner.
    In de schuur/garage staat een wasmachine die je mag gebruiken dus je hoeft niet je hele garderobe mee te slepen.
    Kortom: Als je tot rust wilt komen ben je hier aan het goede adres!
    Ruth & John, heel erg bedankt !!!

    La grenouille verte (The green frog): A wonderful place to have a holiday. The gîte has everything you need for a great holiday. The living room with enough space to sit comfortably. TV with satellite reception (English or French), a DVD-player with DVD's to suit all tastes. Including a wood stove for the colder days/evenings. And a lot of (mostly English) books.
    WiFi is available, but the range is mostly limited to the ground floor.
    The kitchen is fully equipped. Fridge with freezer. A coffee machine, an espresso machine and a Senseo. There is also a microwave and a toaster. And then of course the great gas stove with oven.
    Around the house enough space to sit in the sun (or shade). Next to the house of the residents themselves, there is a large garden with sun loungers and the swimming pool for private use.
    On the day of arrival we were able to enjoy a delicious dinner (for a fee), prepared by the owners themselves.
    There is a washing machine in the shed/garage that you can use, so you don't have to carry your entire wardrobe with you.
    In short: If you want to relax, this is the place to be!
    Ruth & John, thank you very much !!!

  • 10 sterren

    This is a very relaxing gite to go to. The kitchen is very well equipped and the host also offers to cook for you at your request. The gardens are green and offer shade at different moments of the day. There are walking trails and castles nearby and a lot of information is provided. We also went canoeying on the river Vienne and visited nearby Limoges. If you enjoy a peaceful, quiet holiday, this is absolutely the right place with enough room for everyone and such nice reclining chairs that we decided to get a couple of them ourselves at home as well.

  • 9 sterren

    11-juni-22/25-juni-2022
    La grenouille verte heeft ons aangenaam verrast. Een heerlijk groot en compleet huis -met zwembad-voorzien van alle gemakken. De eigenaren Ruth & John wonen ernaast en stonden direct klaar als we ergens vragen over hadden. Dit alles samen maakt het dat we hier graag nog eens terugkomen.

Culinair en wijn

We hebben verschillende restaurants in de buurt en als je op zoek bent naar iets speciaals, dan raden we het Hotel de France aan in St Pardoux la Riviere. Naast een "menu du jour" tijdens de week, hebben ze ook een uitstekend bistro-menu voor 25 € en op zondag is hun "degustation"-menu een heerlijke smaakbeleving voor 40 €
Als je liever thuis blijft, bereiden wij graag nieuwe maaltijden voor je. Veel van onze gasten kiezen ervoor om een maaltijd te bestellen voor de avond van aankomst, zodat ze kunnen ontspannen en hun vakantie goed kunnen beginnen zonder na te denken over winkelen of koken na hun reis hier. Dit zijn enkele opmerkingen die in ons bezoekersboek zijn achtergelaten; "je kookt geweldig", "absoluut heerlijke maaltijden", "dank je wel voor onze maaltijd bij aankomst - echt topklasse"

Wat is er te doen

In dit landelijke gebied zijn er veel uitgezette wandelroutes voor wie van een goede uitdagende wandeling houdt, met wandelkaarten. Er zijn ook meer ontspannen wandelroutes rond ons dichtstbijzijnde meer, Masselievre, dat eigendom is van de gemeente. Je kunt hier ook vissen; een dagvergunning kost ongeveer 6 € en er zijn plekken rond het meer waar het mogelijk is om te picknicken.
Je kunt hier ook fietsen huren. We gebruiken Bike Hire Direct, die volledig verzorgde en veilige fietsen met alle benodigde veiligheidshelmen bezorgt. Er zijn een aantal groene wegen in het gebied, die veilige en relatief vlakke fietspaden bieden.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Voorbeeld van ons Menu
Voorgerecht: Zalmtartaar
Hoofdgerecht: Eendenborst met sinaasappelsaus
Geserveerd met aardappel Boulangere en seizoensgroente
Pause de chef
fromage
Een trio van Franse kazen met perzikchutney
Toetje
Tarte Tatin van gekruide pruimen
Vanille-ijs

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

We vragen een borgsom van 250€, die zal worden terugbetaald na je vakantie, als het huis is gecontroleerd.
In het hoogseizoen juli en augustus accepteren we alleen boekingen van een hele week, van zaterdag tot zaterdag. De rest van het jaar accepteren we ook boekingen van minimaal 3 nachten en de aankomst- en vertrekdatum is flexibel.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 525

Prijs per week vanaf

€ 525

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie