Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Inge & Jeroen van der Ziel

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Midden in het glooiende Limousin landschap ligt deze sfeervolle 4-persoonsgite. Tussen de glooiende groene heuvels met haar bekende roodbruine koeien vinden jullie hier volop ruimte, rust en zelfs complete stilte. 's Nachts beleef je diepe duisternis of schitterende sterrenhemels. Direct vanuit de gîte zijn wandelingen te maken over oude karrenspoorpaden en fietstochten over bochtige landweggetjes.

In 2010 is de voormalige stal getransformeerd tot gîte. De karakteristieke gevels zijn gecombineerd met modern comfort.

De gîte beschikt over een sfeervolle woonkamer van circa 40 m2 met open keuken, eettafel en zitgedeelte met een comfortabele slaapbank. Er is een houtkachel voor de koudere periode van het jaar. Vanuit dit woongedeelte is er direct toegang tot het eigen terras met uitzicht op de omliggende weilanden. De grote slaapkamer beschikt over een tweepersoonsbed, maar is groot genoeg om er ook nog een kinderbedje bij te zetten. In de tweede slaapkamer staat een stapelbed voor de oudere kinderen. De moderne badkamer beschikt over een douche, wastafel en toilet.

Op het terrein is een zwemmeertje met een zandstrandje. Hier kunnen jullie heerlijk zwemmen in het koele bronwater. Dit is een gegraven meertje dat we elk jaar leeg laten lopen en schoonmaken, waardoor er geen vissen in zwemmen. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op het omsloten terrein aan het einde van het doodlopende landweggetje. Er is een schommel, glijbaan, voetbalgoal, (badminton)veldje, zandstrandje, trampoline en voldoende terrein om vrij rond te rennen of te spelen. Daarnaast is er divers speelgoed beschikbaar. In de gîte is een map met diverse wandel- en fietsroutes en informatie over toeristische uitstapjes in de omgeving. En anders kunnen wij jullie vast nog nog leuke tips geven !

Huisdieren zijn niet welkom in de gite. Ook is het niet toegestaan binnen te roken.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'gite Amboiras'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Door het heuvelachtige karakter en haar prettige klimaat leent de Limousin zich uitstekend om actief bezig te zijn. De kleine kronkelige weggetjes door kleine gehuchtjes waar niet of nauwelijks een auto rijdt, maar ook de bossen, nodigen uit voor een mooie wandel- of fietstocht. Er zijn diverse uitgezette paden en routes, maar met een goede kaart komt u ook een heel eind. Ervaar de rust, de geuren en de kleuren van dit prachtige landschap.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

gite Amboiras heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Heerlijk verblijf van twee weken gehad. Gastvrij ontvangen en leuk contact met de eigenaren. Genoten van het meertje, de ruimte en de rust. De stad Limoges is een aanrader (bijvoorbeeld voor een regenachtige dag). In de omgeving zijn voldoende zwem meertjes om je te vermaken. Wij komen zeker nog eens terug !

  • Janine en Hans uit Maurik

    9 sterren

    Prachtige omgeving en dat alles te ontdekken vanuit een fantastisch huis met een prachtig uitzicht. We hebben genoten van de gezellige, echt Franse, sfeer.
    De faciliteiten waren prima en wij vonden de Infomap compleet en uitnodigend.
    We hoorden weer hoofdzakelijk vogels fluiten.
    Helaas was het soms te regenachtig en/of te fris om een duik te nemen in de mooie natuurvijver.
    Kortom terugkeer optie staat al genoteerd.

  • Pim en Janny uit Someren

    9 sterren

    We hebben onze voorjaarsvakantie hier door gebracht. Eigenlijk valt er niets op aan te merken...gîte is erg mooi. Bed was goed...prima badkamer...keuken compleet…fijne huiskamer met geweldige kachel.
    Het was die week een beetje fris omdat de wind verkeerd stond maar wat is er dan leuker dan houtkachel stoken!
    We mochten zoveel hout nemen als we wilde.
    Verder, een fantastisch uitzicht!!! Wat een mooi plekje hebben Jeroen en Inge daar gecreëerd.
    Goede uitvalsbasis om het e.e.a. te gaan bekijken ( in de gîte zijn volop brochures aanwezig wat er te bezichtigen is in de omgeving/ activiteiten voor elk wat wils)
    Het is een echt paradijsje in een hele mooie streek. Heerlijk de rust en ruimte…en…die stilte.. geweldig!
    Zeer zeker *een echte aanrader*

Culinair en wijn

Beleef de Limousin, haar leefwijze en haar bewoners op de vele markten die de streek kent. Het hele jaar door zijn er in de vele dorpjes en steden markten waar echt alles verkocht wordt. Van streekproducten zoals honing of worsten tot kippen, eenden en zelf tractoren. Markten zijn hier belangrijke sociale gelegenheden waar men uitgebreid bijpraat en samen een aperitiefje drinkt bij het daarvoor bedoelde buffet. Naast de gewone markten zijn er ook veel speciale markten zoals rommelmarkten (vide greniers), markten met alleen streekprodukten of streekgeboden ambachten.

Wat is er te doen

Water is er genoeg in de Limousin. Veel dorpjes beschikken over een mooi zwemmeertje met strandje met vaak zelfs tijdens de zomermaanden een badmeester. Daarnaast zijn er een paar grote meren zoals het Lac deVassiviëre of Lac de Saint Pardoux waar u kunt zeilen, surfen en waterskien. Dwars door de Limousin loopt de Vienne. Op deze snel stromende rivier kunt u kajakken, kanoën of op forel vissen.

Ook golfen kan hier goed. Ervaar de rust en de ruimte op de diverse golfbanen in de Limousin. Vaak zonder starttijden of stresserige caddymaster die tot spoed komt manen. Golfen zoals golfen vast ooit bedoeld is. Lekker spelen in uw eigen tempo, snel of langzamer, op prachtige natuurlijk glooiende banen waar de green meestal vanaf de afslag nog niet zichtbaar is! En na 9 holes of na afloop lekker uitgebreid eten in het restaurant. Maar pas op : de Nederlandse banen zullen u tegenvallen na terugkomst!

In het nabij gelegen Treignac kunt u ook Parasailen. Met een parachute (en een instructeur) van de berg afspringen en op een geheel eigen wijze genieten van het landschap!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Mogelijkheid campingbed of opklapbed bij te plaatsen. Babybadje en aankleedkussen op verzoek aanwezig.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Campingbed, box, babybadje en aankleedkussen op verzoek aanwezig. Mogelijkheid stretcher bij te plaatsen voor kinderen.
BBQ aanwezig. Hier worden geen extra kosten voor berekend.
Dekbedden en kussens aanwezig.
Uitgangspunt is dat u de gite ook weer schoon oplevert (gestofzuigd en gedweild).
Geen extra bijkomende kosten voor energieverbruik.

In de maanden juli en augustus is het mogelijk een beddengoed en linnenpakket te reserveren.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 400

Prijs per week vanaf

€ 400

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie